BUN
[Discover Krakow Apartments] Un city-break reusit in Cracovia
Cracovia - Discover Krakow Apartments -8 Rakowicka St – Stylish Balcony Apartments with Netflix
Am ales sa vizitam Polonia, descrisa fiind ca o tara asemanatoare cu Romania, pentru ca eram curiosi si in plus am gasit preturi bune la avion si cazare. Dupa mai multe ezitari am ales Cracovia, in defavoarea Varsoviei pe care sigur o vom vizita alta data.
Pentru ca nu am aflat prea multe din recenziile citite, am ales cazarea in apropierea garii si a centrului vechi pe baza unor criterii verificate de noi in in alte city break-uri. Locatie: Discover Krakow Apartments -8 Rakowicka St se afla la mai putin de 10 minute de mers pe jos de gara Krakow Glowny care face legatura cu aeroportul si la 10 minute de Planty Parc, care delimiteaza (inconjoara) centrul vechi al orasului (Old Town). De mentionat este faptul ca iesirea din gara se face printr-un tunel ce da in Galeria Krakowska, intr-o parte, iar in cealalta parte tunelul duce la autogara orasului.
Apartamentul se afla pe o strada linistita cu blocuri vechi bine intretinute, in apropiere sunt restaurante, cafenele, opera, gradina botanica si magazine alimentare mici. In fata blocului este si o statie de tramvai, in cazul in care nu doresti sa mergi prea mult pe jos (o calatorie de 15 minute costa 4 PLN, biletele se achizitioneaza de la automatele din statie sau din tramvai).
Pentru o plimbare de seara, la 1 minut de cazare se afla Parcul Strzelecki, un parc linistit, cu un muzeu si numeroase statui (spre ex. statuia lui Ioan Paul al II-lea, Jan III Sobieski, etc).
Despre cazare: Discover Krakow Apartments -8 Rakowicka St este in sistem apart – hotel, compus dintr-un hol cu bucatarie, dormitor, living si balcon. Una peste alta multumiti si nu prea.
Plusuri: Pe langa locatia descrisa mai sus, convenabila din mai multe puncte de vedere, trebuie mentionat faptul ca apartamentul era echipat cu aragaz, frigider, cuptor cu microunde, masina de spalat, TV, etc.
Minusuri: Apartamentul este astfel impartit incat livingul are cca. 15 mp, dar dormitorul era practic un dressing de 6 mp, fara geam. Initial a fost renovat si utilat peste medie, dar in prezent se vad urme de neglijenta (in anumite locuri mai trebuie insistat cu curatenia, lipsa sacului in cosul de gunoi, etc).
Daca in alte locatii similare am gasit un set de instructiuni in limba engleza in care se specifica parola de wi-fi, sau unde sa duci gunoiul, aici nu am gasit asa ceva si in anumite situatii a trebuit sa ne descurcam singuri. Desi in prezentare se specifica ca apartamentul are NETFLIX accesul este restrictionat, poti viziona filme doar daca te loghezi cu contul tau.
Una peste alta recomandam aceasta cazare dar trebuie insistat la proprietari sa-si rezolve problemele, cat despre „dormitorul - debara” ... depinde de fiecare...
Despre obiectivele vizitate va vom povesti in urmatoarea recenzie.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de Tonyc in 29.04.26 10:57:54
- A fost prima sa vizită/vacanță în POLONIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tonyc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Feb.2026 [Brick 2 Apartaments] Cazare în Cracovia — scris în 03.03.26 de sagitarius70 din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Apr.2025 Apartamenty Retmana — scris în 24.04.25 de cristimicle din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Apartamenty Patria, o cazare ieftină și bună în Cracovia — scris în 29.10.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Heaven Eleven Apartments Cracovia (Brzozowa nr 15, Ap. 41) — scris în 21.12.17 de Trank din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Apartamenty Lila - diferit de așteptări — scris în 31.08.14 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ

Rog așteptați...