M-am hotarat sa-mi scriu parerea dupa ce, timp de 6-7 ani, nu am mai fost pe litoralul romanesc, ci prin alte tari. Sa incep:
- Hotelul AMIRAL este un hotel de 4 stele si le recomand, cu prietenie si fara pic de ingamfare, celor care au povestit despre el, sa se intereseze ce inseamna 4 stele la o unitate turistica, ce trebuie sa ofere turistilor in materie de servicii si cu ce trebuie sa fie utilata si dotata camera. (la multe hoteluri de 4 st. din alte tari nu veti gasi seif, halat, papuci, etc, in camera);
- curatenia este exemplara, asternuturile sunt schimbate la 2 zile, prosoapele in fiecare zi, orice solicitare a noastra a fost satisfacuta imediat, si asta fara a da cuiva vreun ban in plus. Un zambet si o vorba buna fac mai mult decat banii, cateodata.
- am avut doar mic-dejunul platit, iar acesta a fost suficient de bogat si variat, astfel incat sa mancam cu placere timp de 10 zile, in conditii de curatenie si igiena;
- sunt de acord ca piscina nu se ridica la nivelul unui complex de4 st (este mica, putin spatiu pe margine, vechimea isi spune cuvantul) avand in vedere ca deserveste 3 hoteluri, in schimb este curata.
- personalul, contrar celor spuse de altii, este, in marea majoritate, tanar, bine pregatit si foarte amabil.
- nu vreau sa intru in multe amanunte, am petrecut un sejur foarte placut, dar nu pot sa inchei fara sa va povestesc si despre colocatarii nostri pentru 10 zile si, poate, va veti explica de ce foarte multi turisti nu sunt multumiti de litoralul romanesc.
- timp de zece dimineti, am dat "buna dimineata" si le-am dorit "pofta buna" celor care serveau masa. Pe langa faptul ca nu mi-a raspuns nimeni timp de 7 zile, se mai si uitau la mine ca la un extraterestru. Abia in a 8-a zi, mi-a raspuns un domn trecut de a doua tinerete. Erau multe familii cu copii mici, pe care le salutam pe holul hotelului, in ascensor, la masa, si care se faceau ca nu ne aud, coborau privirea si treceau pe langa noi ca si cand nu ne vedeau. Ce sa mai vorbim despre ce invata acei copii de la parintii lor. Bineinteles, asa se comportau si cu personalul hotelului, de sus, cu superioritate, incruntati, fara a spune un simplu "multumesc", "va rog", "buna ziua", etc. Constat cu uimire ca multi au impresia ca, daca platesc niste servicii turistice, trebuie sa lase bunul simt si educatia (daca le au) acasa. Sa nu uitam ca, chiar daca platim niste servicii hoteliere, suntem, totusi, oaspeti, iar gazdele, oriunde in lume, ne vor trata asa cum le tratam si noi pe ele. Paradoxal, in alte tari, aceeasi turisti romani se comporta cu totul altfel. Cat suntem de ipocriti si meschini, cateodata!!!
- inchei, nu inainte de a concluziona ca ne-am simtit foarte bine, chiar daca au fost si lucruri mai putin placute: calitatea plajei si a utilitatilor de pe aceasta, preturile destul de mari la restaurante, putini reprezentanti ai legii, controale superficiale si rare la unitatile comerciale, etc. In total, pentru curiosi, am cheltuit exact 1100eur, si asta fara a face vreun rabat la pretentiile noastre, cost care mi se pare de-a dreptul O. K. si care cuprinde absolut toate cheltuielile, de la plecarea din Bucuresti si pana la intoarcere. Deasemenea, o sa repet, am mai fost pe litoral, in ultimii ani, in Italia, Grecia, Tunisia, Egipt, Bulgaria si am fost cazat doar la hoteluri de 4 si 5 stele, deci cred ca am ceva cunostinte despre subiectul in discutie. Haideti sa nu mai denigram locurile si lucrurile romanesti numai pentru ca sunt romanesti. Mai sunt foarte multe lucruri de facut, dar progresele ultimilor ani, cel putin in Mamaia, se vad.
- va multumesc pentru rabdare si intelegere.
Trimis de binder in 02.09.11 11:47:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA. A mai fost în/la: peste tot, in toate regiunile, in majoritatea obiectivelor turistice
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (binder); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.26065200 N, 28.61900300 E - CONFIRMATE
- Aug.2021 Mai bine Nu! — scris în 21.02.22 de ux123817 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Dec.2020 Vacanta nesatisfăcătoare. — scris în 28.07.21 de ux121326 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2019 Sejur mediocru la mare preț — scris în 25.06.19 de cosmina a din CRAIOVA - nu recomandă
- Aug.2018 Miros de 1989 — scris în 25.08.18 de Tavix din PITEșTI - nu recomandă
- Jun.2018 O sărăcie de hotel — scris în 03.07.18 de Liviu97 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2017 Hotel Amiral Mamaia — scris în 25.07.18 de fanmc2000 din MARAMURES - nu recomandă
- Jul.2017 Dezamagitor! — scris în 24.07.17 de Adriana Is din BUCURESTI - nu recomandă