Bună!
Am intrat pe AFA la rubrica Off-Topic, aşa de curiozitate iar ochii mi s-au oprit pe un articol: „Iarba verde de acasă... ” şi m-a umflat râsul. Nu, nu, nu este nimica legat de articol, ci de mine, adică de întâmplările prin care am trecut până să mă pot bucura şi eu de o iarbă verde de acasă. Când spui „Iarba verde de acasă” şi vrei să ai şi tu un astfel de tablou vizual, pare simplu, mai ales dacă ai o casă şi un teren aferent pe care să plantezi nişte iarbă. Cine nu a semănat niciodată iarbă are tot dreptul să spună: ”Ei, şi? Ce-i aşa filozofic în a planta iarbă? Iarba creşte şi singură pe toate coclaurile! ” Adevărat dar se mai întâmplă ca, în ciuda faptului că iarba creşte peste tot, să se încăpăţâneze să nu crească acolo unde vrei sau, într-un caz mai nefericit, anumiţi factori, vii de exemplu, să-ţi pună beţe în roate în temerara încercare. Şi precum se ştie că întotdeauna practica depăşeşte teoria iar în cazul meu...
Dar să nu o mai lungesc cu filozofia şi vă spun povestea mea.
Am o căsuţă mică de vacanţă, din lemn, amplasată într-o zonă liniştită cu multă verdeaţă, pace şi aer curat. După ce am terminat de renovat căsuţa m-am gândit că ar fi frumos să plantez iarbă pe micul teren aferent, cam 80 de metri pătraţi. Zis şi făcut. Şi cum pământul era foarte bătătorit şi plin de ciment, deh meşterii nu mai sunt ce-au fost altădată şi mi-au lucrat mizerabil, am luat un târnăcop şi m-am apucat să sap, adică să sparg, pământul, peste care, din grija celor mai sus menţionaţi, s-a format o crustă serioasă de ciment. După două zile de muncă silnică, un târnăcop, o sapă şi un mai (utilaj agricol de spart bulgării mari de pământ) am reuşit să fac terenul să arate cât de cât bun de pus sămânţă de iarbă. Eram mândru, nevoie mare şi mă şi imaginam stând pe prispă şi privind peste întinsul de iarbă verde, ca un mic Moromete.
A doua zi, excitat de viziunea frumoasă şi plin de elan, greblez pământul, cumpăr sămânţa de iarbă şi pe când să o plantez vine un vecin şi se propteşte de gardul comun. Îmi dă bineţe şi mă întreabă ce vreau să fac. Îi povestesc şi-mi spune că ar fi bine să înalţ puţin terenul, deoarece aşa cum era la o ploaie torenţială ar fi stat apa la mine în curte ca-n lighean. Şi în plus, ce aveam eu în curte era pământ amestecat cu pietriş şi praf de ciment şi cine mai ştie ce-au mai aruncat, pe jos, mucaliţii de meseriaşi în elanul lor constructiv.
Evaluez din ochi situaţia şi fără prea multe comentarii îi dau dreptate. Aşa că pun mâna pe telefon şi sun un prieten, asta este deja consacrată, care are o mică maşină cu care duce, la comandă, nisip, pietriş, pământ şi alte cele. Îi spun ce am nevoie şi cu o voce complice îmi spune că ştie exact ce-mi trebuie, să nu mă stresez că, şi aici expresia lui preferată: „te rezolv”.
A doua zi apare cu o maşină plină de pământ nisipos. Excelent, mă gândesc, o să am o iarbă ca-n Rai. Deja şi vedeam micul teren asemenea unei pajişti din reclama Milka, plină de flori, albinuţe şi fluturi... stop! Ăsta deja este al doilea vis. Cu Moromete cum rămâne? Îmi basculează, amicul, pământul, cam la 50 de metri de căsuţă, şi mă anunţă că sunt 4 metri cubi. Senzaţional! Îi plătesc, las pământul acolo, merg la farmacie şi-mi cumpăr un tub de voltaren (pentru şale şi picioare) şi cremă de mâini pentru bătături şi băşici – preventiv. De ce? Simplu: cum credeţi că urmau să ajugă cei patru metri cubi de pământ la mine în curte? Vă spun eu: încărcaţi cu lopata, de către subsemnatul, în roabă şi împrăştiaţi ulterior în strat uniform şi estetic.
Simplu de zis, greu de făcut. După 4 zile, două tuburi de voltaren şi cu nişte mâini mai crăpate şi rănite decât a unui cărător de piatră, reuşesc să împrăştii tot pământul cât de cât. Împrăştii sămânţa de iarbă şi mai car câteva roabe de pământ cu care o acopăr, că am citit pe cutie că iarba trebuie plantată la 1 cm în sol şi n-aveam deloc de gând să plantez fiecare sămânţă de iarbă individual – chiar eram de râsul curcilor. Ud bine terenul şi plec, plin de speranţă, acasă.
Prima zi după plantare. Nimic, nici fir de iarbă.
A doua zi după plantare. Vezi prima zi.
A treia zi de la plantare. Aţi ghicit: tot nimica.
A patra zi de la plantare. Încep să mijească primele firicele de iarbă. EVRIKA!
A cincea zi de la plantare. Ajung acolo dimineaţa, să ud iarba, şi văd pământul ridicat ca şi cum s-ar fi săpat pe sub el un tunel pe o distanţă de câţiva metri. Aha! Deci am o cârtiţă! Nu am mai avut niciodată de-a face cu aşa ceva aşa că ud terenul, merg acasă şi caut pe net. Ce citesc este descurajator. Micile animăluţe sunt protejate de lege. Pe unde citesc pe net, postacii spun că aparatele electrice care fac zgomot, să le alunge, sunt total inutile. La fel şi soluţiiile din comerţ care au rolul să le alunge. Sunt descumpănit. Singura soluţie este exterminarea. Sunt oripilat, revoltat şi dezgustat! Criminalilor!
Merg la un magazin de produse agricole. Acolo, un vânzător, foarte bine pregătit şi intenţionat îmi spune deja ce ştiam: că sunt protejate de lege şi singura soluţie este să le omor hrana. „Ce hrană? ”, îl întreb. Îmi zâmbeşte superior şi-mi spune că pământul nisipos este casa ideală pntru râme, gândaci şi cam tot ce se târeşte pe această planetă. Serios? Încep să mă gândesc serios cum să-mi extermin prietenul care mi-a adus pământul: el e vinovatul! Vânzătorul îmi dă o sticluţă cu o soluţie şi mă învaţă cum s-o împrăştii: să o amestec cu apă, să torn soluţia în jumătate de găleată cu nisip după care să împrăştii nisipul pe teren, Dar să folosesc mănuşi de cauciuc, mă atenţionează, că soluţia miroase groaznic!
Iau sticluţa şi merg la căsuţă. Deschid sticluţa şi... Măi frate, nu există cuvânt să descrie putoarea care ieşea din ea! Prepar rapid soluţia şi împrăştii nisipul pe teren după care ud terenul cu apă. Mirosul devine insuportabil! Apare vecinul şi mă întreabă ce pute în halul ăsta? Îi spun că habar n-am, poate de la staţia de epurare a oraşului. Îi înjurăm bine pe cei de la staţia de epurare, pe primar, pe guvernanţi şi plec acasă.
A şasea zi de la plantare. Nu m-am putut apropia de căsuţă.
A şaptea zi de la plantare. Noroc că noaptea a plouat şi a bătut tare vântul. Mirosul s-a mai dus dar ticăloasa de cârtiţă n-a aflat că i-am omorât hrana aşa că a mai tras o tură de două tunele de vreo trei metri. Merg la Dedeman. Ajung la raionul „Grădină” şi acostez o jună vânzătoare. Îi povestesc durerea mea şi îmi arată nişte capcane pentru cârtiţe dar şi o cutie albastră. Mă gândesc că ar fi bine să nu le omor şi optez pentru cutie. E o cutie de pe care îmi zâmbeşte o cârtiţă. Mda! Am serioase dubii. Vă daţi seama: o soluţie care înlătură cârtiţa iar aceasta zâmbeşte! Ca-n filmele cu proşti! Citesc pe cutie şi aflu că în ea sunt două pliculeţe care conţin pietricele de lavă impregnate cu substanţe naturale numai bune de alungat cârtiţele şi că pietricelele îmi ajung pentru 100 de metri pătraţi. Iau una, sceptic, din cauza cârtiţei zâmbitoare de pe cutie, preventiv, iau şi o capcană mecanică – just in case.
A opta zi de la plantare. Merg la căsuţă, iau o şurubelniţă lungă, desfac cutia cu pietricelele aromate de lavă şi le îngrop, pe lângă tunelele făcute de cârtiţă la o adâncime de cam 20 de cm. Plantez toate pietricelele pe 30 de metri pătraţi, deşi trebuiau să-mi ajungă pentru 100 de metri pătraţi. Îmi fac probleme de conştiinţă: săraca cârtiţă, cât o să mai sufere.
A noua zi de la plantare. Cârtiţa ori n-a aflat că am pus pietricele să o alunge ori e handicapată şi nu are nas sau miros! Au mai apărut trei tunele şi şase muşuroaie! Dezastru! Merg la Dedeman şi mai cumpăr două cutii cu pietricele. Le plantez şi pe astea. Deci am plantat pietricelele mentolate pe 40 de metri pătraţi, pietricele care trebuiau împrăştiate pe 300 de metri pătraţi. De data asta i-am făcut-o cârtiţei! Sper să plece. Îmi este milă de ea!
A zecea zi de la plantare. Nimic, nici un tunel nou. Se pare că am reuşit şi nu am omorât-o aşa cum au făcut criminalii ăia sadici despre care am citit pe internet. La puşcărie cu voi, nemernicilor! Să omorâţi bietele animăluţe, nevinovate! Huo!!!
Într-o zi, la serviciu, deschid subiectul „cârtiţa” cu câţiva colegi care stau la casă şi aflu un lucru îngrozitor: singura soluţie este exterminarea. Un coleg a încercat tot ce era omeneşte posibil: de la aparate generatoare de sunete, pastile speciale, morişti acţionate de vânt (e ciudat dar există şi o astfel de metodă) şi până la inundarea galeriilor. Totul a fost în zadar. Una din cârtiţe, îmi povesteşte colegul, şi-a făcut un muşuroi exact lângă aparatul care producea zgomote speciale ca să o alunge. În final a cumpărat curse de prins cârtiţe şi aşa a scăpat de ele, după ce i-au distrus grădina, peluza şi terenul cu iarbă din faţa casei; cam 2.000 de lei pagubă. Le explic cum am procedat, civilizat, elegant, fără brutalitate, omeneşte şi legal după care îi privesc superior şi dezaprobator, ca pe nişte criminali fără milă ce ar trebui aruncaţi în temniţă, imediat! În ce lume trăim, Doamne!
A unsprăzecea zi de la plantare. Ajung la căsuţă, vesel, încrezător, mă uit pe teren şi înlemnesc: tot terenul era plin de tunele. Nu exista nici măcar un metru pătrat de teren nerăvăşit, iarba era toată răscolită, cu rădăcinile rupte sau scoase în afară. Îmi pun mâinile în cap şi-mi vine să plâng. Parcă nemernica şi nesimţita de cârtiţă a vrut să se răzbune pe mine! Toată iarba este compromisă. Trebuie să cumpăr şi să plantez alta. Mă aşez pe prispa casei şi privesc dezolat imaginea.
Aşa mă găseşte vecinul. Râde de mine. Îi povestesc ce-am făcut şi-mi zice că chestiile aromate, impregnate ce se găsesc în comerţ sunt, pentru cârtiţe, „ca o frecţie cu Galenică la un picior de lemn”. „Spa, vecine, pastilele alea sunt Spa pentru ele! ” Îl întreb ce pot să fac. Îmi face semn, complice, să mă apropii. Îmi spune că şi el a avut şi a scăpat de ele, foarte simplu dar ilegal. Mă uit dezolat la micul teren iar conştiinşa mea a plecat instantaneu la Mama Dracului aşa că-i zic să continue. Îmi spune că sunt nişte pastile speciale, din categoria Ciclon B. Le bagi în gaura cârtiţei, le uzi şi a doua zi... salut cârtiţă! Pleacă sau moare, depinde. Altfel, nu am nici o şansă. Îl întreb cât costă. 50 de lei tubul cu 30 de pastile dar îmi spune că mi-ar trebui cam două tuburi, la halul în care arată terenul. Deal! , îi spun şi rânjesc mişeleşte.
A douăsprăzecea zi de la plantare. Dezastrul continuă. Nici nu mai vreau să mă uit la iarbă, adică ce-a mai rămas din iarbă. Prietenii pe care i-am invitat la grătar mă compătimesc, pe faţă iar pe la spate se sparg de râs! De parcă aş avea cum să-i condamn. Înainte de a păţi dezastrul ce era acuma pe teren, le-am povestit cum eu, elegant şi într-un suprem spirit ecologic am reuşit să alung cârtiţa şi i-am înfierat fără milă pe toţi cei care au îndrăznit să le facă rău micuţelor..., împieliţatelor de cârtiţe! Normal că acuma râd de mine: „Şi cum zici, mă întreba unul din ei ca să mai răsucească cuţitul în rană, poate că nu are miros, cârtiţa asta a ta! ” Mă uit la el şi râdem: eu de necaz, el de mine. De parcă dacă aş fi trist s-ar mai rezolva ceva. „Când primesc pastilele alea, vecine? Mai aştept mult? Că-mi ajunge cârtiţa şi în casă! ”
Încep să citesc pe net despre cârtiţe de parcă aş pregăti o lucrare de doctorat. Aflu că respectivele distrugătoare sunt animale nocturne şi sapă şi ies din galerii doar când este linişte aproape totală, adică pe la orele patru sau cinci dimineaţa. Aflu că una din metodele de înlăturare este să aştept liniştit cârtiţa să iasă din muşuroi şi să o prind cu o lopată, băgând lopata rapid sub ea, după care să o pun rapid într-o găleată şi să o duc departe de terenul meu unde să o eliberez. Sau să iau o sapă şi să o urmăresc când sapă tunelul, să înfig sapa înaintea ei şi să o scot afară din pământ după care să continui acţiunea cu găleata. Pare o idee bună. Deja mă şi vedeam ca un Rambo, vopsit cu negru pe faţă, cu o bentiţă legată în jurul capului, la patru dimineaţa, cu o lopată şi o găleată, scrutând încruntat terenul să apară inamicul. Ăăăă..., mda! Nu cred! Iese din calcul, mai ales că după ce am expus ideea amicilor, mai mulţi „ticăloşi” s-au oferit voluntari să imortalizeze acţiunea şi să o posteze pe net. Exclus!
După trei zile primesc o veste minunată: au venit pastilele! Terenul arată ca proaspăt bombardat: muşuroaie, tunele şi gropi. „Aici nu va mai fi în veci iarbă! ” îmi spun, şi mă gândesc serios să betonez tot terenul sau să pun pavele. Dar nu înainte de a tranşa conflictul cu nemernica şi infama de cârtiţă. Am o uşoară mustrare de conştiinţă că îi voi face rău dar mă mai liniştesc când mă gândesc că am avertizat-o, am încercat să o alung paşnic dar nemernica mi-a declarat război. Acuma este deja care pe care. Îi mai dau două zile să se retragă.
Vin după două zile şi văd că a trecut şi în partea cealaltă a căsuţei. Mă gândes că acolo am, îngropate în pământ, ţevile de la instalaţia automată de irigare şi dacă ajunge la ele să le roadă, adio şi instalaţie de udat! Se cer măsuri urgente!
Iau o săpăligă, pastilele criminale şi încep acţiunea „Revenge of the humiliated human”. Înlătur pământul de pe fiecare muşuroi, introduc o pastilă, o ud şi acoper uşor intrarea. Într-o oră am terminat toate pastilele, 60 la număr şi am astupat toate muşuroaiele. De acum mai am doar să aştept. Revin după două zile şi nu observ nimica deosebit. Astup toate tunelele, îndrept pământul şi încerc să-l readuc, cât de cât, la starea iniţială. Reuşesc, după patru ore de muncă migăloasă şi numeroase roabe de pământ cărate şi împrăştiate. Mai cumpăr câteva kilograme de iarbă şi o replantez.
Revin după două zile şi..., ei, aţi vrea voi! Dar nu este cum v-aţi gândit! Totul este aşa cum am lăsat: nici o mişcare. După mai bine de o lună a crescut o iarbă frumoasă de mă invidiau toţi vecinii. Iar despre cârtiţă n-am mai auzit de ea de o bună bucată de vreme.
Trimis de Utube in 10.07.18 18:15:25
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Utube: Nu știu dacă despre articolul meu de pe AFA cu iarba verde de acasă e vorba sau a mai scris cineva un review cu același titlul, dar nu contează.
Contează că am râs cu lacrimi
Am râs cu lacrimi! Și eu am scris un articol cu același titlu! În aprilie! Habar nu aveam că va fi subiectul unei „dezbateri”! trebuie să recunosc, la mine solul nu e nisipos, probabil de aceea nu ne „iubesc” cârtițele.
Dar mă bucur că rezultatul final este pozitiv, după îndelungi „lupte” iar iarba verde, e frumoasă și „verde”!
De aici se trage clar o concluzie: nimic nu se obține ușor în viața asta, ci cu efort și mai ales perseverență!
Toate cele bune! Mi-a plăcut maxim!
@Utube: Ce-am mai ras! La fel ca si ceilalti cititori...
Dar tu nu prea ai ras, din cate vad.
Si stai linistit, cartita nu a murit, ci a plecat de acolo.
A vazut ca s-a pus cu cine nu trebuie si s-a retras strategic.
Cine stie pe unde mai sapa acum.
Auzi, acum mi-a venit o idee: trebuia sa mai astepti un pic, poate gasea cartita aia vreun zacamant de petrol, gaz, aur sau ceva pe acolo!
Imi pare f rau de patania ta dar scuze, am ras cu mare pofta. Eu am solul argilos si tot am gasit musuroaie si tuneluri. Eu avand vreo 4000 m nu prea ne a deranjat in prima faza, a lucrat mai departe de casa. Dar pe noi ne a scapat de ele catelusa tomberoneza (am gasit o aruncata in tomberon acum 2 ani). Nu stiu ce corcitura este dar rama cu botul in pamant dupa ele mai rau ca un porc. Drept pentru care am gasit vreo 2 cartite decedate prin curte. Iti doresc sa te bucuri de gazon si daca mai ai probleme ti o imprumut pe Tomby. )
@adrianbogdan: Bună, cititorule!
Mă bucur că ți-a plăcut.
Mulțumesc pentru ecou.
O seară bună!
@Carmen Ion: Bună să-ți fie inima, scriitorule!
Da, desigur, despre articolul tău este vorba.
Mă bucur că va plăcut și mulțumesc de inspiratie!
O săptămână spectaculoasă!
@cloverina: Mulțumesc mult pentru ecou!
Să vă fie bună inima și să vă bucurați de tot ce citiți!
O seara deosebită vă doresc!
@maryka: Bună seara, scriitorule!
Din păcate nu am citit articolul scris de tine dar am sa-l caut si am să-l citesc.
Mă bucur că articolul meu v-a binedispus.
O seara bună vă doresc!
@adrianaglogo: Bună, cititorule!
Dacă era vorba de zăcăminte mai aduceam vreo 5 sau 6 cartite. Poate mă îmbogăţeam. Le puneam mai multe pietricele de lavă, aromate, să vină cât mai multe!
O seară bună!
@michaela_1961: Bună seara!
Initial m-am gandit si eu sa cumpar un catel dar cum nu stam tot timpul acolo ne-ar fi fost greu să-l lăsăm singur.
Mă bucur ca te-ai distrat.
O seara buna!
@Utube: Edy, felicitări pentru oaza ta de verdeață. Este foarte frumoasă!!! . Cârtitele fac parte din statul paralel... îți puneau... microfoane!!!
@Utube: Faina treaba, povestea si gradina. Talent la scris sau suparare mare, inca nu m-am dumerit dar am tras o portie buna de "voiosie".
Sa ai iarba faina si liniste la casuta.
@roth: Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.
O seară frumoasă!
@Utube: Îmi era dor de tine, de scrierile tale!
Acum, vorbind extrem de serios: vreau numele acelor pastile sau mă supăr pe tine , devin eu Rambo
Pentru cine nu știe, vă explic:
A planta iarbă e deosebit de greu, e o muncă titanică dar și migăloasă.
Am săpat, nivelat, îndreptat pământul, apoi am făcut Șanțuri cu grebla, cât mai adânc in pămănt, pe orizontală. Am plantat și am acoperit, fără a uda pământul.
Am luat iar grebla și am făcut Șanțuri perpendiculare pe celelalte, iar plantat și acoperit cu pământ șanțurile.
In acest timp, tata mi-a confecționat o unealta pentru bătătorit pământul.
Am luat unealta și pas cu pas am început sa bat pământul.
Apoi am udat cu stropitoarea, sa nu iasă semințele din Șanțuri, ele sunt foarte ușoare le scoate apa la suprafața.
Vorbesc de mult teren, nu petecuț
Eram moarta și neingropata, mă terminase munca.
După ce dă colțul ierbii, obligatoriu stai in genunchi Cristino, vezi sa nu distrugi sensibilitate de iarbă, smulge din pământ toate buruienile dintre firele de iarbă, zile in șir.
O mândrețe de gazon aveam, am luat sămânță de iarbă pentru secetă, să fiu sigura ca nu se va usca.
Și, vin niște oribilități, piticanii monstruoase, să își bată joc de munca mea?
Mai mult, toată grădina de legume a părinților mei e plină de nenorocitele alea, au distrus tot.
Am încercat de toate, foc, fum, otravă, sunt nemuritoare de nesimțite ce sunt.
A prins tata una, noaptea, că astea sunt nocturne, i-a dat o sapă in cap și a scapat doar de una
Se prind greu, altfel aveam cimitir de cârtițe in livadă.
Nu e o laudă, iubesc animalele, am șerpi, arici și multe alte animăluțe prin pădurea domnului C, conviețuim foarte bine împreună.
Dar cârtițele nu sunt intelegatoare, trebuie sa le distrug cumva, sunt distrugătoare de nervi, bani, muncă.
Până la faza cu Rambo nu am râs deloc, se furnica pielea pe mine, îmi aminteai de munca și de banii irosiți.
Acum au cășunat pe arborii de mătase, le-aș omorâ pe loc.
Roșiile, castraveții, ardeii, munca și banii părinților mei...
Te rog, vreau și eu pastilele minune!
@michaela_1961: Am avut 15 câini, nu s-au apropiat de nesimtitele alea
Acum am doar unul, omoară doar Șerpii și vrăbiile care îi ciugulesc din ciorbiță.
Deci, nu e valabilă treaba cu câinii, pentru mine
@Utube: Auzi: dar poze cu iarba?
Dacă tot te lauzi, vreau și poze
@Utube:
Păi de, cine te-a sau ne-a pus să ne luăm căsuţe de vacanţă?! Sună frumos pentru cine nu ştie câtă muncă e, pe bune. La Argeş am colonie de cârtiţe, au câştigat!! La mine e cum e dar la un teren vecin unde nu vine nimeni, arată iarba ca la extratereştri ???? Dacă vrei să ştii, şi-au făcut galerii în locul unde aruncăm cenuşa de la centrală. Şi e cenuşă de cărbuni nu de lemn!
@krisstinna: Buna! Pai nici eu nu zic ca e valabila, ca mai inca 2 ciini care habar n au de ele. Dar asta mica nu stiu ce gene are, dar sta cu botul numai in pamant, mai ales noaptea. Imi era si ciuda, ca e alba si frumoasa, dar permanent noroita la bot. Nici nu stiam ce face pana am gasit orataniile moarte.
@florinm1971: Mutumesc de vizită!
O seară frumoasă!
@krisstinna: Buna!
Asteptam cu nerabdare sa scrii ceva. Chiar m-am gandit: "Oare cat va trece pana Kristina va posta ceva la ce-am scris? "
Ma bucur ca ți-ai facut timp sa scrii un ecou si iti multumesc mult pentru efort. Nu ma asteptam sa scrii asa de mult. Puteai sa scrii linistita un articol pe subiect.
Acuma despre pastile: sunt extrem de periculoase si sunt interzise in majoritatea tarilor din Europa. Mai sunt permise doar in USA si in cateva tari arabe dar vor sa le interzica si ei pentru ca au fist semnalate multe accidente.
Pastilele se fabrica in Germania dar sunt interzise si sunt scoase din tara cu escorta militara.
Am să-ți trimit un link. Revin.
@adrianaglogo: Nu chiar dar daca din greseala inhalezi gaz produc accidente ireversibile la nivel neuro.
Personal, cand le-am plantat in musuroaie am facut greseala sa le iau in mana fara manusi.
Din cauza umezelii din palma au inceput sa reactioneze. Vreau sa spun ca atunci cand am incercat sa le miros am crezut ca nu mai pot respira. Si eram in aer liber. Dar daca eram intr-un spatiu inchis?
Am sa postez link-ul sa cititi despre ele dar nu este de joaca, multi au dat ortul popii din cauza manipularii neglijente a lor.
@krisstinna: OK! N-am mai gasit link-uk dar cauti, cu google urmatoarea substanta: aluminium phosphide. Eventual adaugi la cautare si "tablets".
Sunt niste pastile de culoare gri.
Inca odata: atentie la manevrarea lor. Nu le lua cu mana goala ci doar cu manusi. Eu am facut imprudenta sa le iau cu mana goala si a fost nasol de tot. Nu am ascultat de cel care mi-a spus despre ele si am aplicat tactica idiotului: "Ce mă, niste pastile. Da-le aici! " Mda, un cretin! Adica eu. Sa aveti grija cu ele.
Sunt foarte greu de procurat si vin in tuburi de aluminiu, 30 de pastile, neinscriptionate, doar cu un cap de mort pe tub.
Spor la treaba, Rambo!
@Utube: Să știi că eu nu mă sperii ușor dar tu ai reușit să mă îngrozești
Pff, să văd cum îi spun domnului C, el e fricos din fire și n-are lecuire
Când stopea pomii se camufla, era la război, avea mască pe față, basma pe cap, trening și cizme de cauciuc, mănuși groase.
Când deschidem piscina nu se poate sta in curte, clorul-șoc e extrem de toxic, e periculos, umblă cu mare grijă, necesită atenție maximă, sporită.
Mulțumesc dragă Rambo
@krisstinna: Mie mi se spune Eddy Preafericitul sau Bruce Willies. Depinde de prieteni.
Evident ca n-am absolut nimica in comun cu personajul si chiar habar n-am cum m-am pricopsit cu porecla Bruce Willies.
Eddy Preafericitul stiu de unde mi se trage dar e o poveste prea lunga.
Acuma chiar si Rambo?
Nu mai ramane nimica pentru altii!!! )
@Utube: Nu-i frumos sa rad de necazul omului, dar... nu ma putui abtine!
Mi-era dor de scrierile tale, si-ai revenit in forta, c-un articol savuros!
Acum, roaga pe cineva sa-ti faca o poza privind, ca un Moromete, iarba aia superba.
Mainile s-au vindecat? "Aroma" a trecut?
Si zi asa, dusasi cartita la SPA? Pai d-aia zambea ea pe cutie!
Sa admiri sanatos iarba aia verde si matasoasa!
@Zoazore: Bună ziua, stimate cititor!
Mă bucur de ecou și mulțumesc pentru aprecieri. Am revenit, timid că am avut ceva treaba, cu casuta cu sanatatea dar acuma totul pare sa fie bine.
Pai, nu i-am lasat să mă pozeze vânând cârtița crezi c-am sa ma las fotografiat in ipostaza de Moromete? Nu ca as fi pudic dar am deja trei porecle, cu una m-a blagoslovit recent Kristina - stii care Kristina, de pe AFA. Daca mai primesc o porecla devin confuz pentru cititori.
Dar, daca ma gandesc bine, într-o zi cand voi avea chef si dispozitie, am sa realizez cateva foto pentru acest articol. Atunci negresit vei afla, iti garantez, pentru ca ce mi s-a propus prin ecouri sunt "frectie cu Galenica" pe langa ce idei de foto am.
Mainile s-au vindecat, cu salele stau mai rau ca se vindeca greu, pentru ca sunt client la "blocat aplecat" cel putin odata pe an. Si cand raman in pozitia de "luat suturi in fund" ma mai indrept doar cu injectii si prosoape calde pe sale. Si nu orice injectii ci unele dintre cele mai puternice anti inflamatoare de pe piata.
Aroma a trecut dar au aparut iarasi furnici si ganganii asa ca mai pregatesc o tura. Vreau sa dau chiar inainte de a pleca in concediu. E riscant, stiu, ca vecinii ar putea sa creada ca am murit in casuta. Dar am să-i anunt ca plec, sa nu-mi sparga usa. Si oricum e sezonul de injurat parlamentari, guvernanti si primari, asa ca am sa purced fara remuscari.
Inca odata multumesc pentru ecou.
O zi spectaculoasa!
@Utube: „Si dă-i, si luptă... si dă-i, si luptă! ”, nu ca la „padzopt”, ci ca la 2018, ca un veritabil Don Quijote, cu inamicul nevăzut!
M-am amuzat teribil, Dom'le! Nu te-am mai citit până acum, @msnd (soțul, deh!) mi-a spus de articol, așa că după ce-am citit acest „regal” umoristic, am să te urmăresc! (nu să te „stârpesc”, fii pe pace!)
Bine c-ai scăpat de ele. Mă întreb unde s-au dus!
Felicitări! am votat că mi-a plăcut și... te urmăresc, nu scapi ușor de mine!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 … celor ce poartă în pântec, IUBIRE — scris în 07.05.23 de Alex_Macedo din BUCUREşTI-ORADEA
- Oct.2020 Povești cu și despre cuvinte - partea a VII-a: de la bordel la hamburger nu-i totuși o cale prea lungă... — scris în 22.06.20 de Costi din PITEşTI
- May.2020 Povești cu și despre cuvinte - partea a VI-a: muzică și tehnologie — scris în 13.05.20 de Costi din PITEşTI
- Apr.2020 Amintiri din trecut, din viitor… Paște în Orheiul Vechi — scris în 12.04.20 de iulianic din BUCURESTI
- Apr.2020 Flori și animale în spațiul citadin — scris în 12.04.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI
- Apr.2020 Povești cu și despre cuvinte - partea a V-a: alt subiect de sezon — scris în 11.04.20 de Costi din PITEşTI
- Apr.2020 Povești cu și despre cuvinte - partea a IV-a: subiect de sezon — scris în 07.04.20 de Costi din PITEşTI