ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pietre la Munchen – Muzeul de Geologie

TIPĂREȘTE

Pentru ziua de sambata 1 decembrie imi planuisem o excursie speciala (doua locuri micute si deosebite) insa locurile se ocupasera cu o zi inainte asa ca m-am reorientat, am recurs la planul B (nu aveam dar am incropit). Deci a doua zi dis de dimineata am luat trenul de ora 8 spre Munchen, imi propusesem sa ajung si la targ dar sa si vizitez cate ceva. Planurie nu mi-au iesit cum le-am planuit, dar in final a fost ok. Despre ceea ce am vazut urmeaza sa mai povestesc, acum am sa va mai povestesc cate ceva despre primul loc vizitat.

Imaginati-va ca ajungeti intr-un oras mare, iesiti din gara si va ganditi: “Oare in ce directie sa o iau acum? ” Aveam in minte planul pentru primul obiectiv, care parea cel mai apropiat de Gara Centrala si introducand destinatia in maps. me am vazut ca fac circa 15 minute pe jos asa ca am pornit la drum. Ziua era frumoasa asa ca am profitat. Deci de la gara am luat-o pe pe Luisenstrasse, am trecut de Piata regelui unde se afla un monument frumos si dincolo de acest monument se afla si alte locuri frumose, dar eu mi-am continuat drumul. Am trecut si de o expozitie aflata intr-un loc numit Lenbachhaus, am mai facut ceva poze in zona unor cladiri vechi si la un moment dat am harta mea mi-a zis ca m-as afla in locul potrivit. Intamplarea a facut sa ma opresc si langa un “stalp” turistic unde era o harta a locului si imi dadea si adresa, ma aflam in punctul bun, dar pe unde era intrarea? Ar fi mult sa va spun cum m-am intors, m-am uitat dupa intrare, am intrat in Lenbachhaus si de acolo am fost indrumata spre Piata Regelui dar acolo erau alte muzee, si in acest moment hotararea mea era luata, nu voi ceda, voi cauta intrarea in Muzeul de geologie, si am inceput sa apas pe fiecare clanta care m-ar fi dus undeva, totul era inchis. In final am intrat si in cladirea care mi se parea mai degraba ca un camin (acolo de fapt imi si spunea indicatia ca ar fi muzeul).

Surpriza, aici era ☹. Am cautat un ghiseu ceva care sa imi raspunda la diverse intrebari, am strabatut camera pana in partea cealalta, mi-am zis ca poate este prin alta parte, nimic, asa ca m-am intors la locul de unde intrasem in sala si am inceput sa studiez tovaraseste totul. Prima surpriza, exercitiu de limba germana, toate informatiile erau in germana, asa ca ma uitam ca… …..., doar ca poarta nu era chiar noua. Mai intelegeam cateva cuvinte insa nu mereu imi ieseat toata propozitia, asa incat va voi povesti destul de pe scurt cele vazute, mai ales ca daca nimeresc cu articolul si vreun expert, am pus-o.

De altfel insa expozitia chiar este structurata frumos, se vede ca este aranjata de experti, si “pietrele” sunt asezate in vitrine-dulap, unde in primul rand iti este spus din ce era fac parte pietrele respective si iti este povestita era, in ce consta ea, astfel incat am descoperit aici pietre din perioade precum: Cuaternar, Tertiar, Cretacic, Jurasic, Triasic, avem informatii despre Alpi si formarea lor, dar si roci de baza.

In sertarele fiecarei vitrine sunt expuse alte pietre si diferite informatii despre ele, compozitie, culoare, informatii oferite profesionist, dar si placut astfel incat sa placa si specialistilor, dar si oricarei alte persoane care ar ajunge pe acolo.

Daca ar fi sa spunem la modul general ce se gaseste la parter, aflati ca aici gasim:

- Procesele si ciclurile geologice

- Istoria rocilor din Bavaria

- Pietrele pe intelesul nostru

- Schimbarile din scoarta pamantului

- Roci naturale folosite in industrie

Intr-un final dupa ce am vizitat aceasta sala la parter am vazut un afis care ma indrepta spre muzeu la etajul I si mi-am zis, stai sa vezi ca acolo este muzeul de fapt. Am urcat si la etaj si acolo era aceeasi sala, cu alte vitrine, asa ca am vizitat si aici sala.

Aici se gaseau practic bogatiile pamantului si pe care le folosim noi in viata de zi cu zi in diferite scopuri: asa incat vedem si aur dar aurul alb (sarea), grafit, minerale energetice, metale sau nemetale, caolin, in fine o sa descoperiti in poze.

Aici am dat si peste o caseta in care erai rugat sa pui o contributie pentru mentinerea locului. Am pus 1 euro doar pentru ca mi-am fracturat limba citind in germana, fara a avea o informatie in engleza… da sa inteleg ca ar fi frumos sa dau bani am inteles in germana ????.

Acum am sa va mai lamuresc la final de un lucru pe care de fapt il intelesesem inca de la parter. Si pe care l-am verificat mai apoi pe internet, muzeul se afla in incinta Institutului de Geologie Generala si Aplicata al Universitatii Ludwig Maximilian.

Si acesta este si motivul pentru care lucrurile sunt prezentate profesionist, asa incat daca ajungeti pe acolo nu il ocoliti chiar daca nu sunteti in stare sa va informati asupra celor ce vedeti, este ca atunci cand va uitati la un tablou, nu stiti ce a vrut artistul, dar v-a placut.

Am facut aceasta comparatie ca un preambul asupra urmatorului obiectiv vizitat, dar despre asta data viitoare, acum va las in compania pozelor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 04.12.18 18:51:46
Validat / Publicat: 04.12.18 19:58:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 500 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Muzeul de Geologie - Dovezi din Cretacic
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.12.18 19:58:18]
»

Mutat în rubrica "[Alte] Muzee în Munchen, MUNCHEN" (nou-creată pe sait)

Zoazore
[04.12.18 20:17:19]
»

@mishu: Realizezi că l-am sorbit? Pe el, pe articol!

Decât să plângi că n-ai înțeles, mai bine să-l rugăm pe @Lucien să ne ajute. Eu mineralogie și petrografie am făcut în jurasic, adică-n anul I, 1986 și nu aprofundat!

Se vede mâna de specialist în aranjarea pietrelor pe-acolo și mi-a incitat tare interesul. Păcat că nu mai știu mai multe.

Granitul și bazaltul sunt roci vulcanice, în Cretacic predomina calcarul (Cretacic= cretă, pe bune), în P16 sunt roci fosilifere...

Hai, că-ncet-încet, și tu înveți germana, și eu mi-amintesc din preistorie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[04.12.18 20:35:11]
»

@Zoazore: Sa stii ca la tine si la @lucien m-am gandit ca experti, @lucien nu tiu daca o sa citeasca articolul, tu stiam sigur ca o sa o faci si sa stii chiar ca mi-a placut muzeul. Trecand peste dezamagirea modului greoi in care l-am descoperit si imi pare rau ca nu si-l promoveaza, am tras de fiecare sertar si m-am uitat la fiecare piatra si asa cum ai vazut, unele pietre par ireale si te gandesti ce frumuseti a creat natura.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianbogdan
[04.12.18 21:07:01]
»

Ce dragut!

Da imi place si chestia aia cu planul B pe care nu-l aveam.

mishuAUTOR REVIEW
[04.12.18 21:10:03]
»

@adrianbogdan: Pentru ca toata saptamana ajung tarziu acasa, vreau ca in weekend sa ies pe undeva si vineri seara cand am aflat ca nu mai sunt locuri pentru sambata m-am gandit la cea mai simpla varianta, si iata ce a iesit.

In final am fost chiar multumita, am vazut lucruri pe care nu ma gandeam ca am sa le vad, ca sa nu spun si de "verificarea" Targului de Craciun si a produselor de acolo, deja experimentez chestii noi, unele imi plac, altele sunt un rateu, dar asa capat experienta .

Multumesc de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[05.12.18 07:32:10]
»

Interesant muzeul. Mie îmi plac pietrele, în general, cu atât mai mult cele dintr-un muzeu.

Mulțumesc pentru prezentare!

mishuAUTOR REVIEW
[05.12.18 20:07:13]
»

@mihaelavoicu: Ca sa fiu cinstita, si mie mi-au placut, chiar daca nu cunosc cine stie ce despre pietre, important este insa sa le vezi.

A fost chiar frumos, ma bucur ca ti-a placut si sper ca si urmatorul sa iti placa.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

Lucien
[05.12.18 20:44:32]
»

Un muzeu de zile mari, dar cu caracter didactic evident și destinat îndeosebi specialiștilor.

Așa cum suntem noi obișnuiți cu muzeele geologice, de exemplu cele de la București sau Baia Mare, accentul se pune îndeosebi pe partea spectaculară a exponatelor, desigur încadrate în diverse categorii.

Spre deosebire, din ceea ce am văzut în fotografiile făcute de Mishu, în acest muzeu accentul se pune pe informația complexă (paleontologie-petrografie-mineralizații) aplicată la un anumit areal. Este locul ideal unde profesorul poate să prezinte o geologie vie studenților sau pasionaților, cu atât mai mult cu cât multe exponate pot fi luate în mânuță și întoarse pe toate fețele. Publicul țintă al acestui muzeu ar putea explica, dar nu justifica, lipsa informațiilor și în alte limbi de circulație.

Oricum, autoarea articolului trebuie felicitată pentru dorința, plăcerea și curajul de a pătrunde în această lume.

mishuAUTOR REVIEW
[05.12.18 21:13:53]
»

@Lucien: A fost un muzeu cu care mi-am pus ambitia la incercare. Pentru ca nu-l gaseam am intrebat in muzeul alaturat (ceva mai spectaculos) si am fost indrumata gresit, asa ca imi doream cu atat mai mult sa il gasesc.

Si asa este, muzeul din Baia Mare mi s-a parut spectaculos, gen wow in fata multor exponate. Acesta era insa pentru cei ce vad ceea ce inseamna aceste pietre.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, le primesc cu mare drag din partea cuiva care se pricepe.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Lucien, mihaelavoicu, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Muzee în Munchen:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.6971619129181 sec
    ecranul dvs: 1 x 1