ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.12.2019
DE rora
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 7 nopți
prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 3,6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
60.00%
Către satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 43 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Egiptul, dupa 10 ani

TIPĂREȘTE

Cu ceva timp inainte de plecare eram atenta la toate informatiile despre Egipt. Nu era prima oara cand mergeam, insa trecusera exact 10 ani de cand am fost in Hurghada, iar acum urma sa ajungem in Sharm el Sheik.

Nu mica mi-a fost mirarea cand, am auzit pareri nefavorabile, de la persoane care, fie au mers pentru prima oara si au nimerit intr-un grup in care existau persoane pentru care “blestemul faraonilor” era inca valabil, fie comparau serviciile si oamenii cu cele din Turcia. Nu sufera comparatie, nici dupa 10 ani, desi lucrurile s-au imbunatatit foarte mult.

Asa am ajuns sa vad la tv o emisiune in care, o persoana care tocmai revenise din Egipt, a concluzionat ca nu este o destinatie de vizitat… Oare pe cati a deceptionat, intr-un fel sau altul, parerea lui? Putea incheia cu “pentru mine a fost asa…. dar voi puteti avea o alta experienta”. Dar nu! Concluzia lui a fost ca Egiptul nu este o destinatie in care sa mergi. Pacat! Deoarce Egiptul chiar ESTE un must go, cel putin o data in viata.

Daca este vorba de mers o singurat data, aceasta va include, obligatoriu, vizita la piramide si Sfinx, Valea Regilor, Muzeul din Cairo, croaziera pe Nil, scuba diving si recifele de corali, plimbare cu vaporasul cu fund de sticla, nelipsitul shopping.

In functie de zona in care se afla hotelul-Hurghada sau Sharm el Sheik-drumul la obiective se face cu autocar si/sau avion, este obositor, dar merita tot efortul.

Daca mergi o singura data, dupa ce vezi ce e de vizitat, iti mai raman vreo 2 zile de plaja. De aceea este indicata revenirea in Egipt pentru a te bucura apoi de facilitatile resorturilor.

Este, insa, total contraindicata compararea serviciilor cu cele din Turcia, deoarece Egiptul este si va ramane mereu el insusi, cu specificul, istoria, natura si serviciile lui, mult imbunatatite, din fericire.

Ca de fiecare data inainte de plecare m-am documentat, cautand, acum, ce este nou in Egipt.

Citind singurele 2 review-uri de pe acest site, referitoare la resort, am constatat ca ambele sunt din luna mai, unul din acest an iar celalat din 2009-anul in care si noi am mai mers, dar in Hurghada.

Ceea ce am remarcat citindu-le mai atent dupa revenire, este ca familia din 2009 a stat la actualul Albatros Blue Sharm-deoarace doar acolo sunt si bungalouri, “raul cu valuri”-replica lui Laisy River de la Aquapark ul din Kusadasi, gondola si restaurantul asiatic, iar familia din 2019 tot la Albatros Auqua Park.

Posibil ca in 2009 sa fi fost alta organizarea latului Pick Albatros.

Am regasit, deci Egiptul, ca pe un vechi si drag prieten si am admirat zona in care eram acum, Sharm el Sheik-zona lui de top, la fel de interesanta si dispusa sa ne ofere tot ce are.

Aeroportul din Sharm nu este mare, asa ca nu au fost probleme de orientare. In plus, inainte de zona de verificare pasapoarte, ne asteptau reprezentantii firmelor prin care s-a achizitionat destinatia, pentru a ne inmana un formular de completat, in functie de optiunea fiecaruia de a parasi sau nu statiunea, pentru excursiile organizate. Nimeni nu insista sa te convinga sa platesti acea taxa de 25 dolari-daca mergi in excursii, insa trebuie sa stii, cand ajungi aici, ce vrei sa faci.

Completarea formularelor se face repede si, cu ele in pasaport se merge la zona de verificare a lor, unde iar, totul decurge usor. Urmeaza ridicarea bagajelor, deja sosite, intalnirea cu un reprezentant egiptean al companiei, ghidarea spre reprezentantii romani si orientarea spre autocare, in functie de locatia hotelului. Noi am fost in grupul a 4 hoteluri aflate de cateva minute unul de altul. In autocar am primit plicul cu oferta de excursii, nr de telefon si whatsapp ale ghidei romance si am am ajuns cam in 25 minute la hotel.

Deoarece camerele nu erau inca gata, ni s-au pus bratarile si am fost indrumati spre restaurant, pentru masa de pranz. La revenire am primit cartelele pentru camere si prosoape si am fost dusi cu masinuta la corpul de cladire aferent, aflat, acum in prima zi de acomodare, mai departe. Cu fiecare zi care trece, distanta se micsoareaza, insa;)) si ti se pare totul atat de simplu si aproape. Este, insa un resort in care faci miscare de la cazare la masa, de la masa la aquapark, acolo pe teritoriul lui, spre lobby, locurile de joaca pentru copii, piscinele de langa camera-unde de obicei se sta dupa amiaza, pentru ca este mai multa liniste.

Ceea ce a fost foarte reconfortant este faptul ca suprafata mare a resortului a facut sa nu simti niciun fel de aglomeratie niciunde: nici la masa, nici la aquapark, nici in plimbari.

Specificul hotelului Albatros Aqua Park sunt corpurile de cladire cu un etaj, intre care se afla cate 2-3 piscine. Normal, camerele de la parter au accesul direct la piscina, iar cei care stau la etaj, ocolesc putin.

In afara de aceste piscine, exista piscinele aquaparkului, cu zeci de topogane atat pentru copii, cat si pentru adulti, pentru cei care vor sa vina neaparat aici. Sunt zeci, deoarece ele sunt grupate cate 5-6-10 pe teritoriul aceleiasi piscine, intr-o combnatie reusita si indragita de copii si de adulti.

Fiecare piscina are un supraveghetor, iar daca piscina este mai mare, exista 2 sau 3, care sunt atenti atat la copii, cat si la lucrurile lasate pe sezlonguri sau aiurea. Supravegherea copiilor nu ii asbsolva, insa, pe parinti, de grija de a fi si ei cu ochii pe proprii copii, si exista chiar atentionari in acest sens, dar ai sentimentul de siguranta, vazandu-i acolo si pe ei.

Pentru lucrurile uitate accidental pe undeva, exista o camera unde sunt duse si de unde se pot recupera fara probleme.

Unele piscine au apa calda, in altele este rece. Daca nu ti se spune acest lucru, il verifici, oricum, personal.

Problema tantarilor a ramas; desi se da in fiecare seara cu acea substanta ca un fum alb si inecacios, tantarii nu lipsesc seara, iar musculitele ziua.

Referitor la cazare, nu ti se spune pe niciun site, ca ai acces si la hotelul de vis-à-vis de el, respectiv la Albatros Blue Sharm, ambele facand parte din lantul Pick Albatros, exact ca in Side/Turcia, unde, cand mergi la Selin, Kamelia sau Fulya, ai acces la toate trei.

Singura diferenta intre cele doua hoteluri din Egipt, era ca de la Albatros Blue Sharm catre Albatros Aquapark era permis accesul doar intre orele 8 si 17, invers fiind nelimitat, aceasta probabil datorandu-se faptului ca tariful este mai mare la Albatros Aquapark.

Noi am fost 2 familii, una cu un copil de 3 ani si jumatate si am avut camere in acelasi corp de cladire, la parter, de o parte si de cealalta.

Ambele camere au fost triple, desi noi am achitat pentru duble, doar organizarea camerei difera astfel:

-prima camera, in care a stat familia cu copil mic, avea patul dublu si cel single la distanta de 1 m si ceva intre ele;

-a doua camera, in care am stat noi, avea patul dublu intr-o parte a camerei, un perete si usa glisanta, apoi al treilea pat; aceasta a doua camera-cum ar veni-avea si dressing si birou acolo; doar tv-ul lipsea;

Era o camera pentru o familie cu un copil mai mare, care sa doarma in partea lui de camera, ca si cum ar avea o camera proprie.

In partea mare a camerei era dressingul-mare, in fata patului, apoi in continuare birou cu un scaun si mini frigiderul.

Camerele sunt foarte spatioase, cu mobilier nou, practic si elegant.

Pe minifrigider este cana fierbator, ceai, cafea, zahar si cestile aferente.

Baia este pe partea stanga a holului de intrare. Si ea este mare cu dusul aflat intr-o cabina destul de mare si ea.

Interesanta este soneria de afara, de langa usa si echivaentul ei interior, care are 3 optiuni: sonerie propriu zisa, atentionare pentru “clean up” si “not disturbe”.

Prosoapele se schimba zilnic, iar asternutul cam la 2-3 zile. Curatenie se face tot zilnic, insa dupa bacsisul aferent, totul luceste parca, iar pardoseala scartaie de la atata spalat;)) )

Mi s-a parut putin haios, comportamentul de dupa… insa l-am inteles. Asa isi manifesta ei bucuria si recunostinta.

La Aquapark se practica gimnastica de dimineata-spre pranz;)) ) polo si alte jocuri pe apa. Nu le-am prins pe toate, deoarece la respectivele ore ne aflam in alte zone ale resortului, dar reprezentanti ai echipei de animatie trec pe la turisti si anunta ce urmeaza.

Seara sunt spectacole, atat pentru copii, cat si pentru adulti, la “amfiteatru”, in realitate o platforma pe care sunt asezate scaunele in fata scenei. De obicei prinzi loc, sau mai iei scaune din apropiere.

Am prins spectacole de seara interesante, cand am fost: fachiri, dansuri cubaneze, Lion King etc.

Cel care mi s-a parut foarte interesant si frumos realizat este cel de langa zona restaurantelor, unde sunt realizate in miniatura Sfinxul, monumentul din Luxor, o piramida si alte cateva monumente- simbol, si unde, in fiecare seara, de la ora 22 este prezentata istoria Egiptului, povestita si exemplificata in cantece si dansuri specifice, cu calareti cu faclii, cu camile, iar la finalul spectacolului copiii se pot plimba pe cai si camile. Cei care mai sunt treji dupa ora 23;)) )

Se practica bacsisul, mai ales cand turistii inteleg ca salariile personalului sunt mici, iar bucuria unui ban primit in plus, este mare.

Noi ne-am ales in ultima seara cu o masa foarte frumos aranjata in restaurant si am fi beneficiat si de un cantecel si muzica la un instrument specific egiptean, asemenea unei tamburile, daca nu am fi refuzat politicos atunci cand am fost intrebati daca dorim si muzica. Asistasem de mult ori in cele 7 seri la asemenea manifestari si initial am crezut ca este vorba doar despre aniversari. Oricum toti chelnerii erau atunci imbracati festiv si am facut poze cu cei care ne-au fost foarte aproape in timpul sejurului.

Intr-una din zile am fost, cu minibuss-ul hotelului la mare. Spre deosebire de plajele proprii ale hotelurilor, aceasta este o plaja publica, amenajata, dar, unde te intorci parca in timp, atat de vechi sunt sezlongurile, baldachinele, barul si restaurantul aflate in capatul zonei. Dar poti face fotografii frumoase de pe ponton si pod, poti vedea pesti, poti face scufundari si plimbari cu vaporasul, daca achizitionezi ceva din ele, de la cei care te agaseaza cu propunerile respective, cat incerci sa stai linistit pe un sezlong. Sau iti poti face o coafura specifica… Am stat doar o ora si am revenit in modernismul si linistea resortului.

Revenirea la hotel se face tot cu aceste autobuze ale hotelurilor, al caror program este cam din jumatate in jumatate de ora.

Wifi-ul este bunicel, in functie de zile si utilizari, dar poti tine legatura cu prietenii sau membrii familiei, inclusiv cand esti la aquapark.

Restaurantele aflate pe teritotiul resortului Albatros Aquapark sunt: Soprano-pricipal, Milenium-unde serveau de obicei masa angajatii si conducerea -din cate am observat (dar unde pot manca si turistii) si Tagine-restaurant a la carte-unde se putea face o rezervare, restaurant cu specific marocan, cu un interior deosebit, specific stilului, pe care doar l-am vizitat si fotografiat.

Un alt aspect asupra caruia vreau sa insist este infolierea obligatorie a trolelelor la retur: recomand sa luati de acasa o rola de folie! In caz contrar, se sta peste 40 min la infoliere, acolo fiind o singura persoana, care infoliaza si taie chitanta (tarif 80 lire egiptene, sau 5 dolari, sau 5 euro!!!).

La un moment dat, mai apare cate un coleg care il ajuta, insa tot mult se sta.

Nu am fost in excursii, nu atat pentru ca am fost in urma cu 10 ani, cat datorita distantei mult mai mari fata de obiective, de aici din Sharm. Exista insa optiunea de a calatori cu avionul pana in Hurghada si de acolo tot cu autocar, insa distanta ramane distanta si nu mai eram dispusi la a sta pe drum zi lumina, oricat de tentanta ar fi fost revederea minunilor Egiptului.

Am fost, insa, la renumita cafenea Farsha, in doua seri, o data aniversand o zi de nastere-ca si in urma cu 10 ani, a doua oara pentru a mai admira o data panorama, dispunerea si ingramadirea atat de reusita a tuturor lucrurilor aflate pe teritorul ei. Gasesti acolo spiritul Egiptului, intr-un amestec de stiluri, limbi si culturi care se accepta, se completeaza si se intrepatrund ca in turnul Babel.

Am parasit Egiptul cu o usoara parere de rau, dar cu promisiunea de a reveni, atat in Hurghada, cat si in Sharm. Si asta nu peste alti 10 ani!


[fb]
---
Trimis de rora in 06.12.19 16:07:31
Validat / Publicat: 06.12.19 18:19:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Hurghada

VIZUALIZĂRI: 5013 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rora); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 O mica priveliste a vestitei cafenele Farsha.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 43.00 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    Aurici
    [10.12.19 13:21:20]
    »

    @rora: Am fost la jumătatea lui noiembrie pentru prima dată în Egipt (la Hurghada) și sper să mă întorc, dar nu peste 10 ani. Acum, doar am alergat (din 6 zile pline, 5 au fost cu excursiile pe care le-ai menționat și tu), dar sper să revin ca să mă și relaxez.

    Contrastul ăsta dintre sărăcie și opulență din Egipt probabil că i-a debusolat pe unii, așa cum s-o fi întâmplat și cu intervievatul de care zici tu.

    Părerea mea este că nemulțumirile duse la extrem sunt specifice celor care au plecat de acasă neinformați și nepregătiți la cap că merg într-o țară cu o altă cultură, cu o altă religie, de pe un alt continent... Dacă cele mai multe informații cu care plecăm la drum sunt despre resorturile excelente, atunci este posibil să mai cădem de sus.

    Numai bine, vacanțe frumoase în continuare. Și în Egipt, mai degrabă, nu peste 10 ani.

    roraAUTOR REVIEW
    [10.12.19 18:22:27]
    »

    @Aurici: Asa este, Egiptul este o tara cu o istorie si cultura specifice, monumente suberbe, resorturi magnifice si popor sarac... Este o realitate pe care noi nu o putem nici influenta, nici schimba. O luam ca atare si o admiram asa cum este. Este adevarat ca avem de unde sa ne informam si este chiar indicat sa nu plecam altfel, pentru buna intelegere a realitatilor in care ajungem.

    Multumesc pentru urari! Si eu iti doresc o revenire cat mai grabnica in Egipt si pentru relaxare! O data vazut ce este reprezentativ acolo, este timp si pentru resorturi.

    La noi pe lista sunt alte destinatii pentru urmatorii 3-4 ani, deja. Apoi, mai vedem.

    Alegere inspirata!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Marius_84
    [07.09.21 13:24:44]
    »

    @rora:

    Buna ziua,

    Plaja publica unde mergeati se numea Ras Ulm Eld Sid?

    Multumesc! ????

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, Marius_84, rora
    Alte impresii din această RUBRICĂAlbatros Aquapark Hotel:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055552959442139 sec
    ecranul dvs: 1 x 1