ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 70 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 6 MIN

    Umbria cea surprinzatoare - cazare la Al Vechio Pozzo

    TIPĂREȘTE

    Pentru 2018 aveam rezervata o vacanta de Paste in Cipru, apoi surpriza mea si a baiatului, pentru aniversarea sotului, in Sankt Petersburg si cam atat. Dar este o vorba, „niciodata sa nu spui niciodata”!

    Asa ca in aprilie, cand noi aveam deja deplasarea in Cipru, un prieten somelier, pune la cale o deplasare in Italia, mai exact in Umbria, la o micuta crama. Da o strigare, se aduna un grup de vreo 14 persoane, dar noi zicem pas!

    Intre deplasarea noastra in Cipru si posibila deplasare in Italia erau doar doua saptamani in care mai puteam sa ne mai vedem si de munca asa ca ne declinam dorinta de a face parte din grup. Dar atunci cand e scris in stele ca vei merge intr-un loc, sa stii ca vei merge!

    Baiatul nostru, care auzise ca nu mergem, cumpara biletele de avion si intr-o discutie la telefon, ne spune asa... in treacat, ca un amanunt neesential, ca ne-a cumparat biletele de avion pentru Roma. Zborul era de la Suceava la Roma, urmand sa luam masinile inchiriate din aeroport si sa continuam pana la Cannara.

    Surpriza baiatului ne-a lasat fara cuvinte si incepem sa sunam la prietenul nostru somelierul-organizator ca vom merge si noi. Agitatie in grup, se cauta cazari suplimentare, se fac reorganizari, dar pana la urma grupul de 14 persoane este gata de plecare sa cucereasca Umbria, alte doua persoane vor ajunge in Italia via Istanbul.

    Cam asta a fost faza preliminara a vacantei neprevazute in Umbria, dar care a fost o vacanta pe cinste! Plecam din Suceava si peste 1ora si 45 de minute ajungem la Roma, unde grupul se intregeste cu cele doua persoane ce nu au calatorit cu noi. Formalitatile cu inchirierea masinilor ne iau ceva timp si pornim spre Cannara, unde eram asteptati, dar pe drum am in cap un loc despre care citisem recent ca merita un ocol de cativa km.

    Transmit organizatorului nostru ca daca ne abatem cativa km vom vedea un loc superb. Usor de convins ne lasa sa trecem in fata si ii anunta si pe ceilalti (eram 4 masini) ca vom face un ocol.

    Setam GPS-ul pentru Civita di Bagnoregio, caci despre asta era vorba si suntem gata sa ne bucuram de primul obiectiv din aceasta calatorie.

    Civita di Bagnoregio, aflat la 120km de Roma, a fost fondat de etrusci in urma cu peste 2500 de ani si se afla pe un platou de tuf vulcanic, pastrandu-si o parte dintre cladirile medievale. Dealungul timpului substratul stancii pe care se afla oraselul s-a surpat si multe case au disparut, iar localitatea devine o insula legata de orasul Bagnoregio printr-un pod suspendat, singura intrare in oras. Din cauza faptului ca e mereu supus pericolului de a fi inghitit de malul de pamant mai e numit si „orasul care moare”. Sa speram ca se va gasi o splutie sa fie salvat si sa ne putem bucura inca de imginea acestui loc superb. Numarul locuitorilor a scazut ajungand la aproximativ 7 persoane in timpul iernii si ceva peste 100 vara. In ultimii ani oraselul este asaltat de turisti si multe vedete si-au cumparat case aici.

    Din pacate noi nu am ajuns sa intram in oras caci eram asteptati de gazdele noastre. Ne-am multumit doar cu vederea panoramica asupra Civitei dintr-un loc de bellvue. Imaginea este spectaculoasa si privind spre cladirile aflate pe buza prapastiei te astepti sa apara si un print gata sa salveze printesa, daca se mai afla inca acolo. E o imagine de poveste si imi inchipui ca o plimbare pe stradutele pietruite te traspune si pe tine, calatorule, in poveste!

    Cu parere de rau trebuie sa ne luam „la revedere” de la Civita di Bagnoregio. Ca sa traversam podul, sa ajungem in oras si sa petrecem cateva minute pe strazi ar fi durat mai mult de doua ore si nu ne putem permite.

    Cu gandul ca vom avea posibilitatea sa vedem alte locuri de poveste, pornim spre Umbria si spre Cannara.

    Programul in Umbria era cam asa:vizitam ceva crame, daca s-o putea, daca nu, vizitam zona si o sarbatorim pe una dintre doamne care mai crestea cu 1 an in acea perioada. De cazare se ocupa un prieten italian, ce urma sa ne astepte in Umbria, mai exact in Cannara, localitate situata la doar cativa km de Assisi. Si pentru ca am amintit de prietenul italian sau Roberto di Romania, am sa spun cateva cuvinte despre crama la care urma sa mergem noi chiar in prima seara.

    Cantina di Filippo, caci asa se numeste, este o afacere de familie si de prieteni, ce se ocupa de producerea vinului biologic, dar si a altor produse biologice, cum ar fi mancarea servita la degustarile organizate. Aceiasi antreprenori au si o crama in Romania, in judetul Tulcea, la Somova. In Romania se numeste Crama Delta Dunarii.

    Dar sa revenim in Umbria. Cantina di Filippo, are o podgorie ce se intinde pe o suprafata de 30ha, intre Torgiano si Montefalco si produce doar vinuri ecologice. Nu folosesc substante chimice, iar buruienile dintre randuri sunt curatate de un card dragut de gaste a caror ficati vor fi folositi pentru a produce celebrul foie gras.

    In chiar prima seara ne bucuram de produsele ecologice si de ospitalitatea prietenilor italieni.

    Imediat ni se aduc ceva gustari si cate un pahar cu vin urmand sa ne indreptam fiecare spre cazarea rezervata. Toti aveam cazarea in preajma cramei, unii la 50 de metri, altii la vreo 300de metri. Noi eram in grupul de 6 persoane ce eram cazati la 300 de metri, mai exact la pensiunea agroturistica numita „Al Vecchio Pozzo” in traducere ”La Fantana Veche”. Numele ii vine de la vechea fantana pe care am vazut-o pe drumul scurt ce laga drumul principal ce vine de la Assisi si pensiune. Fantana nu mai este functionala, dar ghizdeaua din piatra cioplita merita admirata.

    Situata intr-o zona rurala, la 5 minute de mers cu masina de Cannara si la 20 de minute de Assisi, pensiunea are o piscina (era prea timpuriu pentru noi) in aer liber, pune la dispozitie biciclete pentru plimbare sau se pot face plimbari cu trasura de la Cantina di Filippo.

    In curtea respectiva se aflau trei cladiri, dar cred ca doar doua se inchiriau, in una locuiau proprietarii. In cladirea in care am fost cazati, la parter, se afla receptia si un apartament cu un dormitor, iar la etaj alte doua apartamente cu cate un dormitor si chicineta. Intr-un asemena apartament am stat si noi.

    La intrare se afla o camera suficient de mare, mobilata cu servante, vitrine, o masa cu patru scaune si o canapea. Camera este placuta, cu un aer rustic si primitor, cu tavanul din lemn si pardoseala din granit. Din aceasta camera se intra in bucatarie, mobilata si dotata cu tot ce e nevoie daca iti doresti sa fii gospodina. Ai la dispozitie vesela, tacamuri, oale si tigai, aragaz, frigider (nu racitor) cuptor cu microunde, detergent pentru vase, burete, prosop de bucatarie. Eu nu am „gatit” decat cafeaua de dimineata!

    Tot din camera de la intrare se trece intr-un mic hol cu un dulap mare din lemn (cu umerase si rafturi) pe o parte si cu baia pe partea opusa.

    Baia, nu foarte mare dar si aici se simtea grija pentru frumos. Perdelute cochete acopereau fereastra, la fel ca si la camere sau bucatarie. Cabina de dus, vasul wc, bideul si chiuveta isi gaseau locul in spatiul nu foarte mare, dar suficient. Langa chiuveta, pe perete se afla si centrala termica. Nu am gasit consumabile, in afara de hartia igenica. In fata se intra in dormitor unde se afla o comoda cu oglinda, iar in fata patul din metal, matrimonial, cu doua noptiere in lateral si veiozele aferente. Si aici tavanul din lemn iti confera caldura unui camin primitor.

    De pe geamul din dormitor priveam spre campurile verzi, pictate parca din loc in loc cu cate un mac purpuriu, iar pe geamul din camera de zi admiram curtea cu piscina si pisiciile ce populau zona.

    In fiecare dimineata ne-am baut cafeaua in curte la una dintre mesele din lemn. Ne insoteau mereu pisicile si trilul minunat al pasarilor.

    Al Vecchio Pozzo” este o cazare ce merita avuta in vedere daca iti doresti sa explorezi Umbria cea verde si frumoasa!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de DOINITA in 04.08.18 07:43:31
    Validat / Publicat: 04.08.18 08:35:16
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 542 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Civita di Bagneoregio ce dainuie de doua veacuri
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38400 PMA (din 28 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 70.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [04.08.18 08:34:09]
    »

    Mutat în rubrica "Al Vecchio Pozzo / Agroturismo, PERUGIA" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [04.08.18 09:03:01]
    »

    @webmasterX: Da, este in regula. Multumesc!

    crismis
    [04.08.18 10:12:02]
    »

    @DOINITA: Frumos loc ați nimerit! Visez de mult să ne cazăm la un "agriturismo" din ăsta, în Italia, dar până acum nu fu să fie! Și genul acesta de excursii, pe nepusă masă, ies cel mai bine și te bucură mai mult decât cele pregătite îndelung; e ca și cum ai fi primit un cadou neașteptat!

    Felicitări (mai ales băiatului vostru, că v-a "ajutat" să vă hotărâți) ! Abia aștept restul poveștii!

    webmaster
    [04.08.18 11:21:18]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [04.08.18 11:37:24]
    »

    @DOINITA: Ei, uite cum deciziile spontane produc uneori rezultate de excepție!

    Te invidiez sincer și colegial pentru cazarea aleasă. În mod cert, fermele italiene care practică agriturismo sunt o soluție excelentă, dar cu două condiții: să te poți deplasa cu mașina personală sau închiriată și să fii dispus să plătești un preț semnificativ mai mare decât la un hotel de 2-3 stele din oraș. Mergând în extrasezon, voi ați benficiat de un tarif ceva mai rezonabil, însă în lunile de vară nu cred că poți închiria un astfel de apartament cu mai puțin de 90-100 euro/noapte.

    Felicitări pentru review și aștept cu mare interes continuările.

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [04.08.18 22:52:59]
    »

    @webmaster: Multumesc frumos!

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [05.08.18 00:55:57]
    »

    @crismis: Da, a fost foarte frumoasa cazarea si pe gustul nostru, iar excursia a fost minunata. Nu sunt eu capabila sa redau cat de frumos a fost si ce bine ne-am simtit.

    Cat despre fiul nostru, e mereu surprinzator si asta ne bucura, nu poti sti niciodata ce iti va servi in momentul urmator.

    Multumesc pentru vizita, vot si ecou.

    Urmatoarele povestiri despre locurile vazute... sper sa apuc sa va spun ce minunat a fost.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    DOINITAAUTOR REVIEW
    [05.08.18 01:02:50]
    »

    @Carmen Ion: Asa este, excursiile nepregatite pot fi, uneori, deosebite. La fel a fost si a noastra, ne-am bucurat de vreme frumoasa, de locuri si oameni minunati. Poate nu am stat cat trebuia intr-un anumit loc si nici nu am vazut prea multe obiective, dar pot sa jur ca nu am stat deloc si am umblat cat ne-au tinut picioarele si combustibilul din rezervorul masinii.

    Multumesc frumos pentru rabdarea de a citi randurile mele si pentru cuvintele frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Dan&Ema
    [05.08.18 15:20:57]
    »

    @DOINITA:

    Al doilea superbonusul pe care am onoarea si aleatoare cinste sa il nimeresc! ????

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [05.08.18 21:37:44]
    »

    @Dan&Ema: Multumesc frumos!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, Dan&Ema, DOINITA

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068472146987915 sec
    ecranul dvs: 1 x 1