ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucium [AB]
ÎNSCRIS: 27.03.12
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Ailsa Craig Hotel sau “location, location, location” în centrul Edinburgh-ului

TIPĂREȘTE

Deoarece este musai să finalizez cumva aventura scoţiană a famigliei Speedy, povestită parte de scumpa-mi Milady – parte de onor subsemnatul în romane foileton aci pe sait, mă voi apleca succint şi asupra locaşului ce ne-a găzduit timp de 3 nopţi aproape de inima oraşului Edinburgh.

Mi-am asumat, ca mai întotdeauna, rolul de căutător neobosit al cazării şi pentru această expediţie, ţinând totuşi cont de doleanţele soţiei, care, după experienţa Abito Hotel din Praga (vedeţi aici impresiile dacă vreţi să vă distraţi ) s-a jurat pe cer, apă, foc, pământ plus ce-i prin lutul olarului cum că nu mai acceptă loc de nani departe de centru, chiar dacă ar beneficia de lift exterior panoramic, servire a breakfast-ului la pat în timp ce ni se face vânt cu frunze de palmier, spa, masaj facial, anticelulitic, 7 stele precum Luceafărul sau alte maimuţăreli ‚Dubai-eze’!

Detalii generale despre aşezământul dedicat adormirii după timpul de calitate petrecut în oraş

Normal că am jumulit virtual paginile booking-ului.com şi am găsit, fără prea mare efort, hotelul Ailsa Craig, de vreo 3 steluţe, simpatic localizat la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Waverley Bridge, respectiv Princes Street, adică buricul târgului scoţian.

Acesta se află localizat la poalele Colinei Calton, în apropiere de celebrul Holyrood Palace (reşedinţa Reginei când binevoieşte să dea o raită prin capitala Scoţiei), pe o stradă extrem de liniştită, cu case în stil georgian, adicătelea impunătoare, sobre, regale. Adresa lăcaşului de “schlafen” ar fi “24 Royal Terrace, Edinburgh, Midlothian EH7 5AH”, iar sait-ul lor propriu şi personal ar fi ailsacraighotel.co.uk.

Este demn de menţionat faptul că pe Calton Hill, vecin foarte apropiat, se află o serie de obiective interesante ale capitalei scoţiene cum ar fi The Nelson Monument, National Monument of Scotland, Dugald Stewart Monument şi Regent Gardens, vezi aici mai multe detalii edinburghmuseums.org.uk/V ... Nelson-Monument.

Oferta prezentă pe booking.com zicea cam aşa – 3 nopţi la un preţ total de 135 GBP, full scottish breakfast inclus, anulare gratuită şi baie privată. Nici măcar nu am mai comentat altceva: i-am arătat lui Milady ce şi cum, i-au jucat ochişorii în cap ca la rollercoaster la ideea de mic dejun scoţian (deh, vroia fata să pape tradiţional!), i-a plăcut localizarea deoarece visa harta oraşului de ceva vreme... toate conducând la un okey rapid şi ferm.

De ajuns se poate cam aşa: bus-ul 100 face legătura între aeroportul din Edinburgh şi oraş, oprindu-se în centru la Waverley Bridge, vezi aici mai multe detalii lothianbuses.com/services/airlink. De acolo se merge drept înainte pe Princes Street 2 minute spre North Bridge, apoi prima la stânga pe Leigh Street, drept înainte pe Leigh Walk vreo 5-7 minute, apoi la giratoriul cu London Road la dreapta 3 minute şi iată-vă ajunşi pe Royal Terrace. După ce treceţi de Crowne Plaza Hotel imediat în dreapta este Ailsa Craig. Simplu, n’est ce pas?

Cum am găsit hotelu’, cum fu camera, ce-i aia ‘scottish’ dejun şi alte consideraţiuni

După un zbor luung cât o zi de post Pascal către Dublin, apoi după vreo oră de zbor Dublin-Edinburgh şi alte câteva de alergătură prin impunătorul Castel Edinburgh-ez, ne-am retras către căşile noastre, adicătelea spre hotelul despre care este vorba în propoziţie. Normal că nu trecusem pe acolo să ne lăsăm rucsacii deoarece dădusem iama spre Castel, care se închidea pe la orele 5 pm după orarul de iarnă, ‘last admission’ fiind cu o oră înaintea închiderii. Ideea era să ajungem pentru a ne odihni un pic deoarece pe la orele 8 pm trebuia să fim lângă Catedrala St Giles, de unde urma să participăm la un tur cu fantome a la Edinburgh prin cimitirul Greyfriars, tur despre care puteţi ceti aci detalii hazlii scrise de Milady - vezi impresii.

Pe la orele 5 pm eram deja pe Royal Terrace, cu ochii zgâiţi după stabiliment, trecând pe lângă Crowne Plaza, care pe dinafară arăta identic precum aveam să vizualizăm şi hotelaşul nostru după un minut.

Înăuntru, d-şoara recepţioneră ne-a primit calmă gen scottish/british style, ne-a explicat cum este cu micul dejun, ne-a furnizat detalii despre oraş, ne-a arătat un top de pliante cu toate tururile şi info posibile despre capitală şi împrejurimi, totul într-o engleză curată, inteligibilă, de nu jurai că eşti în Scoţia. Probabil făcuse vreo şcoală specială în acest sens, de înlăturare a puternicului accent scottish, pe care la ceilalţi doi recepţioneri pe care i-am prins în sejurul nostru... nu prea l-am pricipit. Sau nu era scoţiancă :)

Camera, baia privată şi ceaiul dansant

Cu cheia de la cameră în mâini şi picioarele obosite ne-am îndreptat spre colţul de refacere, care, după spusele d-şoarei, se afla la ultimul etaj. A, am uitat să vă precizez stimaţi telespectatori, hotelul nu beneficiază de lift. Da, ştiam acest aspect, dar la cât noroc manifest permanent am zis că nu o fi dreaku’ atât de black încât să nimerim la ultimul etaj. Ei bine... ţeapă! Aşa cum aţi ghicit, deoarece zăresc în privirile voastre zâmbetul sardonic al descifrării enigmei, fix la ultimul etaj se găsea camera ce ne era destinată! Aici nu pot da vina pe ţara din care venim, pentru că recepţionera nu a schiţat niciun gest ciudat când ne-a văzut cărţile de identitate, semn că nu prea mai întâlnise concetăţeni, rămânând impasibilă precum Sfinxu’, iar indivizi de anumite etnii familiare nouă neexistând în tot oraşul, aşa cum am constatat bucuroşi ulterior.

Deşi suntem în formă în urma multiplelor alergături tip Speedy Gonzalez, iar subsemnatul a mai dat jos ceva grame care nu făceau bine siluetei de viespe ce o afişează mai nou, treptele ni s-au părut precum Golgota, fără bici though.

Camera era simplă, parcă păstrând aerul de austeritate al clădirii, mobila nu foarte nouă dar în stare bună, baia fiind însă dotată cu sanitare de ultimă generaţie.

Cum intrai în stânga se afla un dulap încastrat în perete, în continuare se afla o măsuţă pe care se găsea un fierbător, pahare, căni de cafea, plus un plic de ciocolată caldă, câteva plicuri de ceai, zahăr şi ness, ca şi vreo două recipiente de lapte pentru cafea. Asta mi s-a părut de un real folos, ceaiul dansant urmând imediat, revigorant după vreo 14 ore de când ne trezisem.

Imediat în dreapta măsuţei, lângă ferestrele maaari, se afla un micro-tv, toţi hotelierii având această boală de a amplasa diagonale puţin mai mari decât ecranul telefonului meu, care nu-i vreun Galaxy Note III. Noroc că nu ne-am prea uitat la dânsul, mai puţin faza cu ştirile meteo, plus că ne plăcea la nebunie accentul prezentatorilor.

Pe geam se întrezărea curtea din spatele clădirii, care peste vreo lună-două cred că ar fi fost demenţială: deja iarba era verde şi tunsă la milimetru, plus copacii de pe Calton Hill, cred că florile primăverii scoţiene i-ar fi dat un plus de farmec, de neegalat atunci când te trezeşti şi serveşti un ceai cu ochii pe geam.

Paturile, căci erau două, se manifestau aşa: unul dublu comod şi unul de o persoană, probabil cadou din partea casei dacă ne certam şi aş fi fost banat să fac nani singur. Nu l-am încercat, puteţi să întrebaţi @ariciu. Bine, acum supărarea subsemnatului se manifesta într-un mod mai straniu: de ce oare ne-au dat două paturi şi doar o singură ciocolată caldă pe măsuţa din cameră? Păi era chiar atât de scump încă un plic?

Capitolul baie, precum ştiu deja onoraţii cetitori care mi-au mai lecturat debitaţiunile, este o arie un pic mai delicată pentru al Dvs, care manifestă în mod tendenţios tot felul de pretenţii. Ei bine, contrastând cu designul camerei, aceasta avea gresie şi faianţă recent puse, iar obiectele sanitare cam tot la fel. Curăţenie lucie era peste tot, prosoape slavă Domnului de toate mărimile şi formele, lacrima Christi de curate şi parfumate, neagăţate sau ‘refurbished’. Pliculeţe de şampon pentru conformitate şi două pahare, din nefericire amplasate pe bazinul de apă al toaletei pentru că lavoarul nu avea poliţă... aici ar fi un minus: nu pui pahare şi şampon lângă locul unde merge împăratu’ la sfânta direptate, parol!

Duşul, aici e de povestit! Când am intrat în baie cu ochi cercetători, căutând întrerupătorul corespunzător am dat de un altul pe care scria ‘shower’. Na, că atât mi-a trebuit şi l-am acţionat, parcă eram la vârsta lui Mermelică, adică fi-miu. M-am dus dup-aia repede să văd ce se întâmplă. Păi ce era să se petreacă... să curgă suc natural din duş? Duşul era acţionat electric, pasămite. Şi mama ei de electricitate scoţiană, aia cu trei picioruşe la prize, nu era suficientă ca să producă un jet de apă serios. Tot reglând eu pe acolo două comutatoare, unul de jet şi unul de temperatură a apei, de ziceai că-i vreun robot nipppon generaţie 2015, am constatat că presiunea era ultima problemă de fapt. N-am putut nici după vreo 10 minute să reglez apa pentru a fi ‘duşabilă’. Ba era gheaţă, ba era fiartă, deşi temperatura o dădusem la 37 de grade. Păi nu era mai bine la lighean? Sau fără termostat? Nu reproduc aici onomatopeele, octavele şi injuriile neanderthaliene ce au ieşit din cavitatea-mi bucală la cele două extremităţi ale temperaturii deoarece consider că sunt total nepotrivite.

Până la urmă am abandonat temporar duşul şi m-am lavat cum am putut în zona lavoarului, pentru ca noaptea, când ne-am întors din preumblări, să nimeresc prin hazard o temperatură umană pe care am folosit-o cu drag.

O ultimă chestiune legată de cameră şi trec la următorul sub-capitol. Era destul de răcoare în cameră când am ajuns, caloriferul abia dezmorţindu-se, precum ale noastre de la bloc prin octombrie-noiembrie, când parcă dau semne că au uitat ce-i aia căldurică. Noroc că, lângă patul dublu în care am făcut nani, amândoi, vii, se afla un calorifer electric, lăsat acolo sau uitat de cineva care ne-a dorit tot binele din lume. I-am dat drumul şi a făcut o căldură sahariană de am dormit în tanga, şi eu şi onorata Milady. A doua zi, după ce ne-am întors din expediţiile turistice întreprinse, nu l-am mai găsit, iar caloriferul central nu dădea semne de bună creştere. Am sunat în două secunde la recepţie, iar unul din nenii cu accentul grav şi greu inteligibil mi-a zis că vede el ce face şi ne rezolvă. În două minute a venit un alt nene, care a bombănit ceva tot cu accent cum că el era liber şi că lăsase caloriferul aici (whatever, oricum l-am ignorat făcându-ne că nu înţelegem english), aducându-ne un fel de reşou care a făcut şi acesta căldură de l-am oprit la un moment dat. Pe ăsta nu l-a mai luat nimeni, văzând clar că românii ‘e’ cu gura mare şi friguroşi foc.

Full scottish breakfast

A doua zi cu ochii lipiţi de somn am coborât pentru a servi micul dejun tradiţional la crăpat de ziuă, ne aştepta o zi plină de aventuri şi trebuia să avem carburant în rezervoare. Am scanat imediat barul din faţa uşii de la intrarea în recepţie/sala de mese şi ne-am aşezat un pic mai încolo de acesta. Pe bar se aflau două carafe cu suc, biscuiţei şi cereale pentru toate gusturile, unt, gemuri, etc. Când ne-am aşezat la o masă de două persoane, deh eram romantici maică (vorba suratei mele scumpe, ştie dânsa) hop a şi apărut lângă noi o demoazelă care ne-a dat bineţe şi ne-a întrebat ce doresc papilele noastre să servească: ceai sau cafea. Noi i-am răspuns în cor... cafea, prietena noastră, eu adăugând timid: şi lapteee!

Acestea au venit imediat, calde şi proaspăt mulse (laptele nu ştiu de unde dar cafeaua din espresor), iar întrebându-ne d-şoara: ce mâncăm? ‘Scottish breakfast’ a fost răspunsul nostru, mieunat tot în cor, precum siamezii. Am ales toast negru şi alb, Milady a luat ou ochi iar eu “poached egg”, ca să-mi menţin kg sub control şi să nu demolez cântarul. Au sosit şi farfuriile cu papa: aveam un cârnat ‘haggis’ (adică cel tradiţional scoţian făcut din oaie), o iahnie de fasole mai bună decât ce mâncasem pe la bunica, bacon, o roşie şi ciuperci la grătar, un triunghi din cartofi pasaţi, prăjit, asemănător cu cel de la Mc Donalds de la micul dejun dar mai bun, plus oul aşa cum fusese comandat. Ei bine, stimaţi cetitori... vă anunţ că a fost absolut delicios, din punctul meu de vedere, constatând pe pielea mea faptul că un mic dejun care rupe pateul ţine mult de foame pe parcursul zilei. Acest breakfast mi-a ajuns până pe la orele 3 pm, când am chiţăit prima oară de foame, binecunoscut fiind faptul cum că puterea calorică necesară existenţei vii şi umane a subsemnatului cuantifică mulţi megawaţi.

Arond ariciu care mănâncă musai şi obligată de mine dimineaţa când suntem prin depărtări măiastre de casă, altfel s-ar mulţumi doar cu coffee, a servit cu drag, strâmbând din năsuc doar la ‘haggis’, care i s-a părut greţos, dânsa fiind o fire sensibiloasă şi feminină pe deasupra. În dimineţile următoare a anunţat că nu mai doreşte cârnatul respectiv, mulţumindu-se să se lupte cu restul meniului, care i-a plăcut pare-mi-se.

Scurte concluzii, poate pertinente

- strada pe care se află amplasat hotelul se desprinde dintr-un cartier al nobililor din sec al XIX-lea – nu degeaba îi spune Royal Terrace, este practic un aliniament de clădiri elegante ca structură, extrem de plăcute ochiului, deci neighbourhood minunat;

- hotelul beneficiază de un hol de relaxare, multiple pliante cu info turistice, sala de mese este simplă dar simpatic decorată, nu are lift dar nici nu cred că ar fi putut amplasa vreunul (vezi foto), camera curată, prosoape schimbate zilnic, breakfast bun ca şi gust, respectiv îndestulător, personalul de la recepţie amabil (necesar training pentru vizitatori în vederea priceperii accentului în unele cazuri);

- locaţia este apropiată centrului istoric al oraşului, de fapt tot centrul este plin de obiective care mai de care mai atractive;

- în imediata apropiere se află Palatul Holyrood şi Colina Calton (plină de monumente demne de vizualizat dacă aveţi timp);

- este bine de ştiut că, dacă nimeriţi în perioada mai friguroasă şi încălzirea centrală nu face serviciu cum trebuie, puteţi solicita un calorifer sau altceva de natură electrică şi cu trei picioare în ştecher... vă va face căldură ca-n burtica mamei;

- există şi uscător de păr, despre care am omis să aduc aminte mai sus, acesta se află într-o micuţă toaletă amplasată între baie şi intrarea în cameră;

- raportul calitate-preţ a fost unul corect, desigur când am transformat din GBP în EUR mi s-a părut scump rău, dar cazările în UK nu sunt deloc ieftine precum în ţările meridionale ale Europei, aşa că m-am declarat satisfăcut.

Acestea fiind spuse închei cu tradiţionalul: dacă vă este foame, serviţi un scottish meal în Edinburgh la Ailsa Craig... veţi privi întunecatele clădiri ale oraşului cu totul altfel, adică mai roz!


[fb]
---
Trimis de le_maitre in 25.04.14 03:43:10
Validat / Publicat: 25.04.14 07:02:06
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MAREA BRITANIE
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2630 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (le_maitre); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul văzut de pe stradă, îmi place la nebunie stilul cu gărduleţe şi demisol locuibil, fain frumos!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

Dabator
[25.04.14 07:24:06]
»

@le_maitre: Excelent, ca de obicei.

N-am putut nici după vreo 10 minute să reglez apa pentru a fi ‘duşabilă’. Ba era gheaţă, ba era fiartă, deşi temperatura o dădusem la 37 de grade.

N-ați vrut ceva tradițional? Ați avut dușuri scoțiene fără cost suplimentar . Adică practic funcționau conform scriptului.

webmaster
[25.04.14 07:25:49]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

MCM
[25.04.14 10:11:54]
»

Comentarii haioase (sper) in programul de seara Acum doar un "yes, you did it again" sincer si admirativ. )

le_maitreAUTOR REVIEW
[25.04.14 16:17:56]
»

@Dabator: Hahahahaha!!! Uite că acest aspect mi-a scăpat complet! În efuziunea şi vâltoarea ce mă cuprinsese redactând scriptul n-am băgat de seamă tocmai faptul că eu trăisem experienţa scoţiană all-inclusive, în banii achitaţi. Shame on me că m-am smiorcăit pe acestă temă!

Mă-nclin, cu plecăciuni multiple!

le_maitreAUTOR REVIEW
[25.04.14 16:31:09]
»

@webmaster: La zoom, am descoperit cum că este un pic mai aproape de Crowne Plaza, adică punctul de interes se află pe harta privită de sus puţin mai în stânga.

În faţa hotelului, pe varianta de amplasare a omuleţului dedicat googlemaps se găseşte un Mitsubishi L200 negru imens carosat în partea posterioară şi apare şi o adresă sus de genul 25 Royal Terrace, aproximativă.

Cu mulţumirile de rigoare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
le_maitreAUTOR REVIEW
[25.04.14 16:33:58]
»

@MCM: Indeed my dear sister, can't wait!

TraianS
[25.04.14 21:08:46]
»

Maestre, ma mir ca nu ti-a explicat @ariciu, care era treaba cu single bed-ul.

Cand mai da regina pe la Holyrood Palace, Sir John Brown (en.wikipedia.org/wiki/Joh ... n_%28servant%29), mai avea (are) obiceiul sa se cazeze la acest hotel, ca sa nu bata la ochi pe Royal Mile.

Probabil tot el se juca si cu dusul.

Cine stie cu ce l-ai suparat.

Excelent articol. Reviewuri din astea de cazare... sa mai tot citesti.

Slangevar.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[25.04.14 21:52:52]
»

@le_maitre: rog aruncă o privire peste următorul link maps.google.ro/maps?q=55. ... &hl=ro&t=m&z=16.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click-dreapta pe locul unde e amplasată, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • - în căsuța de sus vor apărea coordonatele GPS ale locului respectiv
  • Dacă la click-dreapta nu apare nimic, atunci cel mai probabil ai noua versiune google.maps; încearcă click simplu - coordonatele GPS ale acelui loc vor apărea direct în stânga-sus
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici
  • MCM
    [25.04.14 22:22:49]
    »

    Recunosc, cu mâna pe inimioară, că atunci când citesc un review cu multe vorbe de duh, sunt tentată (chiar dacă nu-mi iese de fiecare dată - hihihi, care mai vrea o rimă?) să inventez cuvinte deştepte, pe măsura haioşeniei celor citite. Şi dă-i şi dă-i... şi nu le găsesc. Însă un fapt rămâne clar, moştenire urmaşilor noştri, că fratele meu, aici de faţă, este un Maestru vrăjitor al cazărilor. Atât în vorbe meşteşugit alese, cât şi în fapte. Deşi... nici cu Milady nu mi-e ruşine. Să vedeţi ce cazare a găsit în Maramu'. Staţi pe-aproape.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Nasshu
    [25.04.14 22:22:51]
    »

    @webmaster: daca nu aveti pretentie sa fie fix in dormitor, coordonatele sunt 55.95684, -3.177608, adica gard in gard cu vecinul. Mai naspa e daca ai ceva la bord si ajungi acasa pe intuneric, la cum arata strada sigur nimeresti la ''vecina'' .

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    le_maitreAUTOR REVIEW
    [26.04.14 00:13:58]
    »

    @Master Traian: O să râzi, am scăpat ca prin urechile acului, Milady fiind ocupată cu planificările, uitatul prin miliardele de pliante și alte chestii, astfel încât mi-a ignorat total potențialele greșeli de "comportament". Lucky me

    Apropo de nenea Sir John... tare rău faza, vezi cine știe cum e mersul prin Edinburgh? Sigur era fantomița dânsului, într-o misiune/tur cu mistere privat, la care iar nu m-am gândit, ce-o fi cu mine în ultima vreme că nu mi-s atent deloc?

    To my scottish brother: Sláinte and mòran taing!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    le_maitreAUTOR REVIEW
    [26.04.14 00:26:20]
    »

    @webmaster: Varianta expusă de @Nasshu, adică 55.95684, -3.177608, este cea mai aproape de adevăr! Oricum, se vede clar panoul cu numele hotelului iar pentru cine vine cu mașina nu o ușă-două sunt importante ci faptul că va conduce pe ailaltă parte.

    Cu mulțumiri pentru răbdare și sugestii...

    Eugenia55* †
    [26.04.14 12:01:55]
    »

    Una de la mine:

    Cred c-am inteles rostul fustitei traditionale la baiatu’scotian, cica asa bate un vant de. hmm, hmm, cum sa-I zic, a, de libertate (cat mai e rafala pe ora? strict necesara dupa ingurgitarea fasolelilor de dimineata

    Doua de la Gogu:

    - ma intreaba ce citesc si cand aude de “misunatorii astia mici” (asa va zice!): “unde s-au mai dus? ”, io zic automat “Scotland” iar el, “aouleu, au dat cu subsemnatu’ la Scotland Yard? ”

    -dupa ce-a vazut prea matinala fasole cu carnati a intrebat: “da’un’ se duc, maica, la coasa?

    Si trei chestiute la poze si ma duc (fara bere Ciuc!):

    La foto 8 am inteles, fara scrijele, da macar un nelu+nuti=love (nu pot sa va dau prenumele reale pe post

    P20: doar 3 umerase? du-ti, bre, d’aci! faceam atac de panica!

    P22: dupa vederea mea slaba alea e sapunici pt spalat locuri mici-mici ))

    In rest, e bine rau!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    le_maitreAUTOR REVIEW
    [26.04.14 22:40:54]
    »

    @Eugenia55: Scumpă Doamnă. Sunteți incorigibilă! Ajuns târziu acas' cu tot clanul 'dupe' mine, am deschis un pic calculatorul și am avut nevoie de minute bune pentru a-mi ostoi hăhăielile bolnave care au urmat lecturii ecoului de mai sus și pentru a mă regrupa în vederea unui răspuns cât de cât citibil.

    Recunosc cu mâna pe cord cum că nu aș dori să stau într-o încăpere de mici dimensiuni în compania unor scoțieni îmbrăcați tradițional, post-servire iahnia cu pricina. Nu de alta dar atmosfera ar fi destul de inflamabilă, iar dacă cineva și-ar aprinde o țigară riscul detonării ar fi major!

    Domnul Gogu, pe care îl salut cu deosebită stimă și lacrimi încă neuscate în colțul ochiului în urma expunerilor... ei bine este foooarte tareee!

    Foto 8: D-șoara de ne-a servit stătea cu ochiu' pe noi ca pe butelie, nu de alta da' poate mai doream ceva, astfel încât nu am putut folosi cuțâtul pentru a scrijeli numele din buletine, ca să ne amintim cum ne strigă.

    Foto 20: Al treilea umeraș era dedicat fantomei lui Sir John, pentru a-și poziționa ectoplasma pe dânsul.

    Foto 22: Nu erau chiar atât de mici săpunurile, eram în colțu' ușii și dădusem zoom in, aia ca să vedeți ce mare era baia. Despre utilizare... nu intru în detalii pen'că nu-i elegant.

    Cu plecăciune pentru vizita specială și pentru extrem de buna dispoziție creată, mă-nclin și vă pup cu mult drag!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ariciu, Dabator, Eugenia55*, le_maitre, MCM

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043365955352783 sec
    ecranul dvs: 1 x 1