GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Animați de dorința de a explora o lume misterioasă am inclus pe lista obiectivelor turistice și Acvariul din Barcelona. Ne-am îndreptat entuziasmați către acesta încă din prima zi a excursiei noastre, nerăbdători să vedem creaturile pe care le cunoscusem până atunci doar prin intermediul documentarelor de la televizor.
Acvariul este situat în Moll d'Espanya del Port Vell și puteți ajunge în apropierea acestuia cu metroul – linia L3, coborând la stația Drassanes ori L4, coborând în stația Barceloneta sau cu autobuzul v17.
Este deschis de la 9.30 până la 23.00 în iulie și august, până la 21.30 în iunie și septembrie și în restul anului până la 21.00.
Taxa de acces pentru adulți e de 18 euro (noi am avut o reducere de 20% cu Barcelona Card), pentru copii între 3 și 12 ani prețul este de 13 euro și pentru persoanele peste 60 ani este de 15 euro.
La momentul deschiderii, în 1995, a fost cel mai mare acvariu din Europa și în momentul de față e cel mai prestigios acvariu din lume care se axează pe Marea Mediterană, așadar se bucură de mulți vizitatori anual, ocupând locul doi în topul obiectivelor turistice din Barcelona.
La intrarea în acvariu tuturor vizitatorilor li se face câte o poză, iar la sfârșitul vizitei se poate opta pentru achiziționarea acestei poze contra unei sume. Noi am hotărât ca pozele făcute de noi sunt suficiente și nu e nevoie să mai adăugăm la taxa de intrare încă 8 euro pentru așa-numita poză ʺîn gura rechinuluiʺ sau 9 euro pentru poza de la Oceanarium.
Acvariul are 35 bazine care găzduiesc 11000 animale și peste 450 specii. Am avut ocazia să vedem aici specii cunoscute și altele de care nu mai auzisem până atunci, am văzut tot felul de vietăți, de la rechini la căluți de mare, caimani, anemone, caracatițe, steluțe de mare, țipari, meduze, țestoase, scoici, castraveți de mare, moluște, dragoni de mare, homari, pești Piranha, peștele chirurg, stavrid, calcani și mulți alți pești.
Acvariile mediteraneene sunt 14 la număr și fiecare sunt însoțite de poze și informații privind vietățile marine pe care le găzduiesc. Aceste bazine reproduc diverse ecosisteme, cum ar fi: delta, habitatele de lângă coastă, peșterile și habitatele de coastă nisipoase care adăpostesc pești în culori care să le permită să se camufleze.
În acvariile tropicale am avut oportunitatea să vedem specii caracteristice pentru reciful de corali tropical, marele recif australian, Marea Caraibelor, Marea Roșie sau pentru atolii tropicali. I-am cunoscut aici pe cei mai periculoși pești tropicali, i-am admirat pe cei mai colorați peștișori și ne-am minunat de lumea spectaculoasă în care trăiesc.
Punctul cuminant al vizitei noastre a fost Ocenariumul, unic în Europa. A fost o experiență nemaipomenită pentru noi să străbatem tunelul lung de 80 metri, pe lângă rechini care mai de care mai periculoși și am încercat aici să ne prindem în poze cu cei mai fioroși dintre ei.
Am descoperit și Planeta Aqua, o secțiune educativă, care implică panouri interactive și jocuri pe calculator. Aici se pune accent pe însemnătatea apei pe Pământ și pe modalitatea în care unele vietăți marine s-au adaptat la cele mai neprielnice medii, cum ar fi la întuneric și la frig. Tot aici se poate învăța despre simbioză și camuflaj și despre evoluția unor pești sau a unor reptile.
Cei mai drăgălași locuitori ai acvariului mi s-au părut pinguinii, mici și foarte frumoși, care înotau parcă haotic dintr-o parte în alta a bazinului. În apropiere, într-un bazin din centrul încăperii, se aflau și pisicile de mare.
O altă secțiune educativă e și Explora! , care e în același timp și foarte distractivă întrucât include activități interactive și simulări prin care copii pot explora diverse habitate și pot învăța despre lumea subacvatică. Copii au posibilitatea să descopere o peșteră subacvatică și să investigheze relicvele unei epave sau pot explora plaje din Costa Brava. De asemenea, pot învăța despre mlaștini și păsările migratoare care trăiesc în ele. Noi am petrecut cel mai puțin timp în această parte din acvariu, dar mă gândesc că pentru cei mici e fantastic.
După ce am terminat vizita, am descoperit și micul restaurant cu autoservire, de unde se pot cumpăra pizza, burgeri, salate, înghețată.
Acvariul dispune de strictul necesar la capitolul facilități, cum ar fi vestiare, toalete și un magazin de suveniruri, cu jucării în formă de pești tropicali sau de pinguini, magneți, cărți și alte obiecte inspirate din lumea subacvatică.
Se poate lua parte, gratuit, și la hrănirea rechinilor din Ocenarium, a pinguinilor și a pisicilor de mare. Se pot alege și alte activități la acvariu, care necesită o rezervare în avans și plătirea unei taxe adiționale - posibilitatea de a înota cu rechinii, petrecerea zilei de naștere. În plus, copii între 8 și 12 ani pot ʺdormi cu rechiniiʺ, mai exact pot petrece o seară la acvariu, având incluse, printre altele, cina și micul dejun, jocuri și povești despre rechini.
Închei spunând că e un obiectiv frumos și că m-a bucurat să văd că se pune accent pe reconstituirea habitatului natural al vietăților marine. Referitor la preț trebuie să spun că mi s-a părut piperat în raport cu mărimea acvariului și, prin urmare, cu durata ʺspectacoluluiʺ, dar la momentul achiziției biletului eram prea curioși să descoperim lumea adâncurilor ca să-l ratăm. În concluzie, acvariul a meritat vizitat o dată pentru că nu mai văzusem un ocenarium și pentru că era plin de tot felul de vietăți, unele fioroase, altele drăgălașe sau sfioase, unele cu corpul oval, cu fețele turtite sau bombate, unele cu buline, altele cu dungi, care mai de care mai ciudate sau frumoase, unele în culori cu adevărat spectaculoase.
Trimis de DepartureGate7 in 17.05.15 19:29:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DepartureGate7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.37664000 N, 2.18428900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Acvariul din Barcelona, BARCELONA" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Da, coordonatele sunt în regulă.
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Acvariul, interesant dar destul de scump... — scris în 06.09.17 de lluci din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 O experienta de neuitat — scris în 03.04.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Mergând printre rechini — scris în 23.07.14 de cdiana din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2007 Incantare maxima si interesanta la Acvariul din Barcelona — scris în 25.01.10 de ileanaxperta* din BUCURESTI - RECOMANDĂ