ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2025

la PMM* = 66 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Hotel Acapulco - Ploiești

TIPĂREȘTE

Când s-a ivit necesitatea de a face o deplasare la Ploiești - deplasare care solicita mai mult de câteva ore - am început căutarea unei locații de cazare. În astfel de situații, două sunt cerințele care mă ghidează chiar de la început. Hotelul trebuie să fie cât mai aproape de gară (pentru a mă scuti de plimbatul bagajelor atât la venire cât și la plecare) sau mai aproape de locurile de interes din oraș (transportul până la hotel rezolvându-l cu un taxi sau cu autobuzele locale).

Deși Hotel Sud din Ploiești situat foarte aproape de gară este un hotel fără mari pretenții (dar nici eu nu sunt pretențioasă în privința cazărilor), am inițiat un contact prin e-mail solicitând răspunsuri la problemele care mă preocupau în legătură cu cazarea urmând ca mai apoi să fac rezervarea. Am făcut același lucru, cu aceleași solicitări, la Hotel Vigo, hotel de 4*, mai elegant, mai scump, mai central. Zilele treceau, iar eu nu primeam răspuns nici de la Hotel Sud, nici de la Hotel Vigo. Rezolvarea a venit prin telefon direct la recepția Hotelului Acapulco. Așa am aflat că hotelul poate oferi camere duble în regim de single, cu 360 lei/noapte, cu mic dejun inclus.

Hotel Acapulco - 3*, situat pe Str. Bobâlna, nr. 1, la o distanță de 1,6 km de Gara Ploiești Sud, foarte aproape de bulevardul central, este o construcție modernă, relativ nouă după aspect. Pare cam ascuns după alte clădiri, dar din înălțimea celor 4 etaje, numele hotelului - Acapulco Hotel - este cel care te ghidează. Trecând prin fața Restaurantului Prestij, lăsând în dreapta Taverna Dionisos (cu specific grecesc, dar închisă în sezonul rece), ai și ajuns la intrarea principală deasupra căreia scrie doar HOTEL. Aspect modern, balustrade de inox, câteva plante rezistente la frig și două mașini parcate. Nu mi-am dat seama dacă Hotel Acapuco are și o parcare amenajată pentru oaspeții săi. Locul în jur este cam strâmt. Cred că acolo, ca și în alte părți ale orașului, fiecare se descurcă așa cum poate.

Servicii

Încăperea de la intrare este relativ mică, dar suficientă pentru a adăposti recepția, barul și câteva fotolii confortabile. Pe măsuțe, alături de plante decorative, sunt mici boluri cu alune, iar la recepție - pentru doritori - bomboane mentolate. Tot la capitolul 'Grija pentru călător' aș înscrie umbrelele puse la dispoziție lângă ieșire pentru cazul în care ai fi surprins de vreo ploaie neașteptată și trebuie neapărat să ieși.

Hotelul are lift și un mic restaurant la subsol, cu acces de la recepție sau din stradă, după ce ai coborât câteva trepte. Hotelul oferă și alte servicii pe care nu le pot enumera, eu nefiind în situația de a apela la ele. O listă lungă, plasată în mapa din cameră, înformează asupra acestora.

Recepționerele, camerista și doamna de la restaurant sunt singurele persoane cu care am interacționat la Hotel Acapulco. Toate au fost deosebit de amabile și atente.

Camere & Cond. Cazare

Camera 303 care mi-a fost rezervată se află la etajul 3, la capătul unui mic coridor. Intrarea se face cu cardul, același care - introdus în fanta din perete - asigură conexiunea la rețeaua de curent electric. Deși nu prea mare, de o formă cam bizară (un poligon neregulat, cu vreo 8 laturi) camera mi-a oferit tot confortul de care aveam nevoie. Pat dublu, frumos aranjat, pe care trona o lebădă din prosoape albe, imaculate, două noptiere cu aplice deasupra lor plus veioză pe noptiera din dreapta și telefon pe cea din stânga, un birou cu un scaun interesant, minibar bine aprovizionat, televizor, o oglindă mare, un garderob încastrat în perete (cu rafturi și bară cu două umerașe) cu oglinzi pe uși, un cuier cu încă o oglindă, un suport pentru bagaje... Aici am găsit papuci de unică folosință, iar în garderob un halat de baie alb, frumos împăturit, precum și o perie. Mai trebuie spus că în sertarul uneia dintre noptiere am găsit Noul Testament în limbile română și engleză.

Camera pardosită cu parchet, cu trei covorașe în ton cu perdelele și draperia, are calorifer (funcțional chiar și în zilele de ianuarie cu 16 grade la prânz), dar și instalație de aer condiționat.

Prizele sunt cam puține și cam ascunse în camera 303. Am descoperit câte una după fiecare noptieră (bine lipită de perete), plus încă una ascunsă după birou, alocată televizorului și minibarului.

Deși în cameră nu se fumează (există atenționare în acest sens), pe pervaz am găsit o mică scrumieră pentru cei care vor să fumeze pe balcon. Tot pe pervaz, după perdele, am descoperit o tăviță cu cană fierbător, cești, farfurioare și o linguriță alături de plicuri cu ceai, cafea și zahăr (alb și brun).

Mi-a plăcut mult camera 303 care mi-a fost rezervată. Intimă, curată, cu mobilier un pic mai altfel... Nu am a mă plânge decât de televizor. Foarte pe scurt, acesta nu funcționa decât pe un singur post - amc. Și acesta pornit - oprit doar din spate. Telecomanda avea bateriile terminate cine știe de când.

Balcon. Nu toate camerele au balcoane. Camerele 303 și cea alăturată situate la etajul 3, au balcoane largi, desigur, și ele având o formă bizară, așa cum permite arhitectura unei construcții care evită dimensiunile și formele standard. O masă mare, două scaune plus încă unul metalic sunt singurele dotări ale balconului. De aici se deschide o largă perspectivă asupra unei părți din oraș. Terasa Restaurantului Prestij, precum și Taverna Dionisos - două dintre locurile care mă tentau pentru mesele de prânz - au fost frecvent sub observație de acolo, din înălțimea balconului.

Baia. Și ea de o formă bizară, dar mai mare decât mă așteptam comparativ cu dimensiunile camerei, este capitonată cu gresie și faianță într-o combinație de bun gust. De o parte și de alta a unei oglinzi mari, se află două ferestre. Pe consola de lângă chiuvetă, într-un coșuleț, așteptau consumabilele cosmetice - gel de duș, șampon, săpun, cască de duș, set de igienă personală. O oglindă măritoare, două pahare pe o mică tăviță, precum și rezerva de hârtie igienică erau postate pe o mică poliță, în zid. Uscătorul de păr era montat în perete, alături de caloriferul - port prosop. Alte agățători pentru prosoape nu există în baie. Confortabil ar fi fost să existe măcar una, aproape de cabina de duș. Distanța apreciabilă de la cabina de duș și până la caloriferul - port prosop te face să uzi frumusețea de pardoseală.

Tot aici mai menționez că nu există prosop pentru picioare, în dotarea camerei fiind doar prosopul mare și cel mediu.

Gastronomie (Buc. & Masă)

Am menționat deja că Hotel Acapulco are restaurant la demisol, accesul de la camere făcându-se cu liftul, pe scară de lângă recepție sau direct din exterior unde există și o mică terasă. Încăperea nu este prea mare - 3 mese pătrate (pentru 4 persoane) și două mese rotunde, mai mari. În lateral se află linia de servire cu preparatele de bază, iar în centru, pe o masă rotundă, frumos aranjată, așteaptă deserturile - mai multe feluri de croissante, fructe și compot.

Am servit acolo micul dejun în cele două zile în care am fost cazată la Hotel Acapulco. În afară de clasicele preparate oferite la micul dejun - ouă (ochiuri și omletă), cârnăciori prăjiți, brânzeturi de mai multe feluri, mezeluri, unt, gem și miere, legume feliate (roșii, castraveți, ardei gras), salată, măsline, pâine de trei feluri (inclusiv pentru prăjit), iaurturi, lapte, cereale, ceaiuri la plic, mai multe sortimente, sucuri (kiwi și portocale), apă - am remarcat preparate care necesită multă migală - minipizza, cremă de pește, pere cu cremă de brânză... Totul era aranjat și decorat cu talent. Nu există aparate de cafea sau ceai. După ce ți-ai manifestat opțiunea, cafeaua sau ceaiul sunt aduse la masă. Cu lapte, cu zahăr alături (alb și brun), cafeaua la Hotel Acapulco este foarte bună.

De remarcat faptul că aici varietatea preparatelor primează. Toate sunt în cantități mici, asta denotând faptul că hotelul nu are prea multe persoane cazate. În cele două zile în care am fost eu acolo, între orele 8-9, n-au fost la masă mai mult de 4 persoane.

Locație și Împrejurimi

Hotel Acapulco este poziționat favorabil pentru cei care vor să viziteze orașul. O plimbare pietonală spre centru îți va dezvălui multe construcții frumoase, unele bine conservate, altele mai afectate de trecerea vremii. Cele mai importante muzee cu care se face remarcat orașul Ploiești, centrul civic mai modern, nu sunt departe.

Distracție & Relaxare

La Hotel Acapulco nu am căutat distracție, ci doar odihnă și relaxare. Și le-am găsit. Consider că pentru mine această locație de cazare a fost cea mai potrivită. Nu știu dacă voi mai reveni, dar dacă drumurile vieții mă vor purta din nou prin Ploiești și dacă voi avea nevoie de o cazare, Hotel Acapulco va fi prima opțiune.

Trimis de iulianic in 01.02.25 11:43:54
Validat / Publicat: 01.02.25 15:34:05

VIZUALIZĂRI: 49 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P01 Ploiești - Hotel Acapulco. Vedere din lateral.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6500 PMA (din 5 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 66.00 EUR pe cameră

• ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
    [01.02.25 15:32:57]

Mutat în rubrica "Acapulco Hotel, PLOIEȘTI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

iulianicAUTOR REVIEW
    [01.02.25 17:48:43]

@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este OK!

webmaster
    [01.02.25 17:50:56]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]