Relaxare totala la Academia Sambata de Sus
Am plecat 4 persoane din Bucuresti pe Transfagarasan cu gandul sa dormim la Cartisoara insa nu ne-a impresionat prea tare zona asa ca ne-am decis sa plecam spre Sambata de Sus pt a vizita pt prima oara manastirea si imprejurimile. Dat fiind ca eram 4 persoane am zis ca e ok sa luam un apartament in loc de 2 camere pt a sta linistiti de vorba fara sa fie nevoie sa facem naveta intre camere. Am luat un apartament la etajul 1, cu vedere spre Manastire. Din prima clipa in care am ajuns la receptie am simtit ca nu mai sunt in Romania, m-am simtit pe un taram strain si imaculat. Totul stralucea de curatenie, marmura alba, zugraveala impecabila, mini-expozitia de icoane de langa receptie... toate astea mi-au creat o stare de liniste si pace cum nu am mai simtit nicaieri. Un tanar foarte dragut si sfios de la receptie ne-a oferit 2 chei ale apartamentului pt ca a vazut ca suntem 2 cupluri si ne-a sfatuit la modul cel mai discret si placut posibil sa respectam regulile de bun simt ale manastirii (cred ca vazandu-ne 4 tineri care se cazau la hotel i-a fost teama sa nu fim prea galagiosi pt ca ulterior am observat doar persoane mai in varsta sau cupluri cu copii cazati in hotel).
M-au surprins foarte mult facilitatile de cazare oferite: un apartament cu doua camere (un minus ca nu aveau usa la sufragerie), mocheta pe jos in camere, gresie in hol, baie si chicineta, baie dotata cu dus (nu era cabina ci aveau perdea la dus), prosoape curate, bucatarie mica dotata cu chiuveta, plita electrica, frigider si avand in dotare toata vesela necesara unei sederi indelungate, TV in camera cu diagonala de 100 cm dotat cu antena satelit (cred ca era de la Digi) cu sute de programe, Balcon mare cu acces doar din sufragerie, dotat cu masa ci 4 scaune din ratan, ideal pt petrecut o seara linistita sau pt luat un mic dejun in aer liber.
Un singur minus care e destul de mare: balconul era comun cu cel al apartamentului de langa noi, nu era separat nici macar de forma. Sper sa rezolve acest mic inconvenient pt ca e prea frumos hotelul si zona si nu merita sa aiba nici un minus!
Trimis de codryna in 17.05.11 15:14:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV]. A mai fost în/la: Muntii Apuseni, Oradea & Baile Felix, Geoagiu Bai, Sibiu si tot ce era de vazut in judetul Sibiu, Brasov, Rasnov, Bran, Sighisoara, Curtea de Arges, Piatra Neamt, Lacul Izvorul Muntelui, Borsec, Pasul Tulghes, Manastirile Neamt, Bistrita, Agapia, Varatec, Rezervatia de Zimbri Piatra Neamt, Marasesti, Buzau, Vulcanii Noroiosi, Tabara de sculptura de la Magura si Manastirea Ciolanu, Curtea de Arges, Valcea, Valea Oltului, Cheia, Valenii de Munte, Constanta si sudul litoralului romanesc
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (codryna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.69050308 N, 24.79414701 E - neconfirmate încă
- Jul.2022 Condiții bune de cazare în 2022 — scris în 15.08.22 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Mar.2013 3* ? Poate, din cele... monahale! — scris în 25.03.13 de creivean din ORADEA - nu recomandă
- Aug.2010 O oaza de liniste — scris în 07.07.11 de danita din BRAşOV - RECOMANDĂ
- May.2009 O oaza de liniste si pace la Academia Sambata — scris în 22.03.10 de Daniel35 din TG. MURES - RECOMANDĂ
- Nov.2008 Relaxare intr-un colt de natura — scris în 08.09.10 de Simonaaa* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2008 Super... din toate punctele de vedere — scris în 07.09.10 de Marinna din BUCURESTI - RECOMANDĂ