- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Muzeele Barcelonei / BARCELONA
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 19
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.78
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Muzeele Barcelonei / BARCELONA - impresii și recomandări [pag 1 / 2]
[19] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2017
- trimis de: lluci GOLD, din [Iaşi] — în 09.09.17
Barcelona muzeelor
Desi initial ne-am dorit o vacanta mai linistita, pe plaja, am avut parte de oa vacanta activa si am vizitat mai multe muzee (am prins oferta cu intrarea libera in prima duminica din luna). - Primul muzeu vizitat a fost cel al castelului Monjuic. Este impresionant mai ales datorita amplasarii si posibilitatii de a admira Barcelona si portul de la inaltime. Am petrecut aproximativ 2 ore aici Este de ramarcat pretul redus in comparatie cu alte muzee din Barcelona. site oficial - MNAC - [...] — vezi review [+17 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Radu Tudoran PRETOR, din [Călăraşi] — în 03.08.17
Casa de la Seda din Barcelona sau foşnetul suav al mătăsii
Mătasea este poate cea mai fascinantă materie primă pentru îmbrăcăminte. Acum multe veacuri negustorii ştiau că este ca şi vândută de îndată ce o aveau pe tarabă. Nu era indispensabilă, dar dovedea gust, rafinament şi mai ales bogăție. Nu era rezistentă, dar era moale, delicată şi mai ales transparentă. Fiind greu de procurat din misteriosul Orient avea prețul ridicat, dar şi căutare. În sec. al XV-lea, mai mult ca sigur prin filiera maură, ea a ajuns şi în [...] — vezi review [+16 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Radu Tudoran PRETOR, din [Călăraşi] — în 31.07.17
Palau de la Música Catalana din Barcelona, căminul sunetului catalan
Despre Renaixença ("Renaşterea catalană") nu am învățat la şcoală, dar vizita în Barcelona mi-a dat prilejul de a afla mai multe despre această mişcare culturală care a lăsat în istorie, dar şi în peisajul oraşului mărturii ale ataşamentului față de Catalunia. La răspântia dintre secolele XIX si XX, viața artistică a oraşului redeştepta sentimentele naționaliste ale barcelonezilor. Printre reprezentanții de seamă se afla Orfeó Català, o societate corală fondată [...] — vezi review [+22 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Radu Tudoran PRETOR, din [Călăraşi] — în 17.07.17
Torre Bellesguard din Barcelona, capodopera uitată a lui Gaudi
Elogiată sau blamată opera lui Gaudi iese in evidență în orice context. Chiar şi sobrul Palat Gűell, îngrămădit între alte două clădiri de acelaşi gen, îți atrage atenția. Poate mai uitat de turişti este Torre Bellesguard, situat undeva în nordul Barcelonei, ridicându-se cu măreție peste liniştitul cartier Sarrià -Sant Gervasi, la poalele muntelui Tibidado. Cunoscut şi sub numele de Casa Figueres, acest conac a fost construit de celebrul arhitect între anii 1900 si [...] — vezi review [+29 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Radu Tudoran PRETOR, din [Călăraşi] — în 14.07.17
Casa Amatller din Barcelona, o perlă arhitectonică ascunsă la vedere
Pentru călătorul sosit întâia oară în Barcelona o vizită la Casa Batlló este de cele mai multe ori un fapt obişnuit. Geniul lui Gaudí, controversele legate de modul în care a înțeles el să construiască, atrage inevitabil turiştii. Dar mai puțini ştiu că la câțiva paşi de locul unde se formează cozi lungi de aşteptare pentru vizitarea Casei Batlló se găseşte ascunsă o altă perlă a arhitecturii catalane, dar o perlă ascunsă la vedere. Odată ajuns în Passeig de [...] — vezi review [+29 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: fra PARTENER, din [Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)] — în 03.07.17
Barcelona și grămada ei de muzee cu vizitare gratuită
Frumoasă a mai fost vacanța noastră în Barcelona! După cum am spus şi în articolul anterior, am vrut o vacanță în acest oraş spaniol, unul din motive fiind plaja. Aceasta în schimb a fost o dezamagire. Culmea, că noi ne aşteptam ca vremea să fie o dezamagire. Nu-i nimic, că am avut muzee cu care să ne umplem timpul. Pentru cine planifică o vacanță in acest oraş sigur ați aflat de marile opere ale lui Gaudi, dar si de unele muzee care au intrare gratis. Eu am gasit o [...] — vezi review [+38 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: neilsimon PREMIUM, din [Focşani] — în 13.05.17
Gaudi - precursorul imaginilor 3 D // Museu Diocesa - Gaudi Exibition Center
Autor al unei opere impresionante, arhitectul spaniol Antoni Gaudi, pe numele complet Antoni (varianta catalană a lui "Antonio") Placid Gaudi i Cornet, s-a născut pe 25 iunie 1852 la Riudoms, sat situat la 4 km de Reus, provincia Tarragona (Catalonia). A rămas în istoria arhitecturii drept cel mai de seamă reprezentat al stilului Art Nouveau. Lucrările sale - casele Mila, Batllo şi Vicentz, Parcul Guell şi mai ales uluitoarea Catedrală Sagrada Familia, uimesc şi astăzi turiştii [...] — vezi review [+12 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: neilsimon PREMIUM, din [Focşani] — în 10.05.17
Fascinantul Picasso
Pablo Picasso este probabil cel mai faimos artist al secolului XX. Chiar si dupa moarte, locul lui Picasso in arta nu a fost egalat. S-a nascut la Malaga, in sudul Spaniei, in 1881, si a murit in anul 1973, in Mougins, Franta. Pregatirea lui Picasso a inceput la Academia de Arta Lonja din Barcelona dar, incepand din 1900 a inceput sa-si petreaca luni intregi la Paris, unde s-a stabilit definitiv in 1904. La acea vreme, capitala franceza era centrul artei mondiale si, aici, Pablo [...] — vezi review [+11 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: diacrys* SENATOR, din [Bucureşti] — în 08.01.17
Barcelona, orașul în care bucuria plutește în aer (IV): fântânile magice din interiorul MNAC
Voi dedica acest review unui obiectiv cultural care străjuiește Placa Espanya: Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Obiectivul este cunoscut mai degrabă exterior (clădirea este una din emblemele orașului) decât interior – pentru că, așa cum observam la începutul acestui miniserial, "pelerinajul cultural" nu este un ingredient central în brandul turistic al Barcelonei, așadar interesul turiștilor pentru MNAC este mai degrabă scăzut. Afluența vizitatorilor în zonă este [...] — vezi review [+28 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2014
- trimis de: cdiana PARTENER, din [București] — în 27.07.14
CosmoCaixa - un muzeu extrem de interesant (II)
În ultima parte a review-ului dedicat muzeului de ştiinţă CosmoCaixa din Barcelona, vă povestesc alte experimente pe care le puteţi vedea dacă ajungeţi la acest muzeu. Şi vă recomand din suflet să ajungeţi pentru că este un loc extrem de interesant şi educativ, pentru toate vârstele. Continuăm cu informaţii legate de faptul că tot ce vibrează scoate sunete. Experimentul arăta cum, prin modificarea vitezei cu care se roteşte o platformă, se poate varia frecvenţa la [...] — vezi review [+33 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2014
- trimis de: cdiana PARTENER, din [București] — în 22.07.14
CosmoCaixa - un muzeu extrem de interesant (I)
Voi continua să vă povestesc despre ce anume se poate vedea mai exact la nivelul -5 al muzeului CosmoCaixa din Barcelona deoarece, aşa cum v-am spus, acest muzeu ni s-a părut extraordinar. Şi nu am găsit nicăieri explicate, în amănunt, lucrurile care se pot vedea în acest muzeu... Vreau să vă spun că ce voi prezenta în continuare reprezintă o împletire de păreri personale şi informaţii oferite de panourile existente în muzeu. Deci, o parte din informaţii sunt extrase [...] — vezi review [+29 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2014
- trimis de: cdiana PARTENER, din [București] — în 21.07.14
Muzeul de ştiinţă CosmoCaixa - informaţii generale
Am aflat de acest muzeu de ştiinţă din Barcelona cu câteva zile înainte de plecarea noastră, deci nu am avut suficient timp să mă documentez despre ce este vorba exact. Căutând pe net, am găsit destul de puţine informaţii în limba română, dar cea mai importantă a fost că este un loc minunat în care poţi petrece ceva timp împreună cu copiii, fiind un muzeu pentru cei mici. Iniţial am crezut acest lucru, însă după ce am fost acolo, sunt în măsură să contrazic [...] — vezi review [+23 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2014
- trimis de: cdiana PARTENER, din [București] — în 21.07.14
Muzeul de ciocolată... o amintire dulceMG
”Cioco-cioco-la-la Cioco-cioco-te-te Cioco-la, cioco-te Cioco-la-te” …cam aşa ne-a ţinut pitica o parte bună din concediu, mai ales când se plictisea aşteptând metroul sau mergând spre diverse obiective. Un „joc” enervant pentru noi la un moment dat, amuzant pentru ea, care însă n-are nicio legătură cu Muzeul de Ciocolată din Barcelona care era pe lista noastră. Am ales acest muzeu pentru că nu am fost niciodată într-un muzeu de ciocolată, pentru că [...] — vezi review [+50 poze]MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2014
- trimis de: cdiana PARTENER, din [București] — în 21.07.14
Muzeul maritim din Barcelona
Am inclus pe lista noastră şi acest muzeu, mai mult din curiozitate decât din interes, dar nu îmi pare rău pentru că este un muzeu interesant, în care afli lucruri noi despre istoria Cataluniei ca regat la mare. Muzeul se află lângă port, mai exact între La Rambla şi Statuia lui Columb, pe strada Avenida de les Drassanes şi este găzduit în clădirea fostului doc regal, Reials Drassanes. Este deschis zilnic între orele 10.00 – 20.00, ultima intrare fiind la 19.30. Sunt mai [...] — vezi review [+36 poze][de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2012
- trimis de: mihaelavoicu PRETOR, din [Ploieşti] — în 16.03.20