Solicitare CMR / ITALIA - TOSCANA

Bologna, Florenta, Siena

Trimisă în 18.05.17 11:52
autor deeagheGD [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 7634

Buna ziua,

Apelez la ajutorul vostru celor care au vizitat aceste zone pentru a ma ajuta un pic in organizarea unei posibile viitoare vacante.

As dori sa vizitez aceste trei orase insa nu stiu care ar puta fi cea mai buna varianta, de unde sa incep, Bologna sau Florenta?

Adica unde ar fi mai convenabil ca timp de deplasare sa iau o cazare, in Bologna sau Florenta sau sa iau minim doua cazari de exemplu una in Bologna si apoi in Florenta pentru a fi mai aproape si de Siena.

Mai am urmatoarele mici neamuriri:

- ca timp 7-10 zile sunt suficiente pentru a vizita cele trei orase si a bifa cat mai multe din obictive?

- ma intereseaza sa vizitam principalele obiective, muzee si cladiri

- preturile din cele trei orase, ma intereseaza pentru a putea calcula un buget suficient, nu ma refer la pretul de cazare ci la banii de buzunar.

- cum ne putem deplasa intre cele trei orase.

Ca un bonus: cum credeti ca am putea introduce si o zi macar in Venetia? Nu e obligatoriu sa ajungem si acolo dar ma gandesc ca e destul de aproape si am putea da o fuga.

Va mulumesc si sper sa nu deranjez cu atatea intrebari. :-)


  • PERIOADA: februarie-martie -- NOPŢI CAZARE: 7-10
  • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 2 / 2

deeagheGDAUTOR SOL1r[19.05.17 20:34]

@cristina47: ma gândeam asa: 3 zile bologna, din care una as da o fugă la venetia la palatul "hot dogilor":-) si daca am timp o fugă până la burano si murano. Nu am probleme cu plecatul la 7-8 din bologna cu trenul pentru le vedea.

Apoi florenta 4 zile si as vizita galeria uffizi, grădinile boboli, muzeul cu david am uitat cum ii zice acum, am atatea nume de muzee in cap ca nu mai stiu care si ce are si apoi o zi in siena si m-as intoarce in tara din florenta.

Ce zici?

Nu mai vreau sa merg intr-o mie de muzee, vreau sa vad ceva frumos si sa ma. plimb, sa vad orasul si privelistile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

roxi-nicoPM7r[19.05.17 21:41]

@deeaghe: Buna! Florenta si Bologna le-am vazut anul trecut, nu si Siena. Asa ca, in cunostinta de cauza, pot spune ca 3-4 zile pt Florenta (plus o zi pt Pisa, e pacat s-o ratezi, e la o ora de Florenta), o zi-doua pt Bologna ar fi suficient. Important este sa ai un plan bine facut de acasa, cu obiectivele pe care vrei sa le viztezi (si, eventual, bilete luate on line). Oricum, sa ai o vacanta minunata!

Vad ca se recomanda si Venetia. Din punctul meu de vedere cred ca merita (Venetia) o vacanta, un city-break separat, sunt atatea de vazut!

Si da! sa nu uit! incearca sa cumperi din timp, on line, bilete de tren. Sunt mult mai ieftine luate cu o luna inainte.( noi am gasit bilete Roma - Florenta cu 9 euro)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

deeagheGDAUTOR SOL1r[19.05.17 22:02]

@roxi-nico: multumesc de recomandari. Ideea e ca nu vreau sa merg in foarte multe muzee, vreau mai mult sa ma bazez pe orase. In Florenta vreau sa vad galeria uffizi si grădinile nobili, dar doar gradinile. Nu cred că e loc de toate galeriile le arta, una cred ca e suficienta. Si ponte vechio intr-o plimbare.

In bologna vreau teatro anatomico, porticurile, turnul assineli si piazza magiore. Siena o zi imi ajunge, iar in venezia vreau palatul dogilor si daca imi ramane timp o fugă in murano si burano. Sunt aproape si cred ca le pot încadra în ziua la Venetia, daca plec din bologna la 7-8 dimineata si plec inapoi cat de tarziu posibil poate chiar cu ultimul tren. Pisa cred ca o pot încadra în ziua cu Siena sau poate mai adaug o zi la concediu.

Toate orasele sunt frumoase si sunt destul de apropiate. Distanta intre ele fiind de 1 maxim 2 ore.

Am fost in alte călătorii in foarte multe muzee care dupa ce am intrat mi-am dat seama ca nu prea meritau si mari devoratori de arta nu sîntem de aceea vreau sa bifez doar galeriile uffizi. Este un must see o data in viata si cu o mare greutate culturala si vreau sa ajung acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

FlorinAndreiSR3r[20.05.17 11:59]

@Carmen Ion: Apropo de:

"La Galeriile Uffizi şi dell'Accademia e musai să faci rezervare".

Eronat!

Contează foarte mult perioada din an în care mergi. Noi am fost în februarie anul acesta (la fel vrea si deeaghe...).

Nu au fost cozi la intrarea la aceste muzee in februarie.

Cel mai mult am stat la Uffizi, 20 de minute.

Apropo de întrebare: părerea mea este clara: avion București-Bologna și retur (este și cel mai ieftin și orele de zbor sunt bune). Cazare 3 zile Bologna, apoi cazare 3-4 zile Florența.

Sincer: mie Florența mi s-a părut un oraș extraordinar de comercial. Te duci, vezi un muzeu, hai două într-o zi, apoi vrei să te relaxezi undeva și nu ai unde! Nu sunt bănci prin oraș, nu sunt terase (poate și pentru că am fost în februarie...), parcurile sunt ori cu plată, ori nu se pot vizita : (

La Bologna mi s-a părut mult mai aerisit: porticurile generoase pe sub care să te plimbi, parcuri, atracții și în apropierea orașului, cum ar fi Sanctuary of the Madonna of San Luca, etc.

Prin contrast, Florența este extraordinar de aglomerată, trotuarele foarte înguste, tot timpul trebuia să mă feresc de alți pietoni sau de posesorii de motorete care goneau lipiți de buza trotuarelor...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristina47*SE15r[20.05.17 12:39]

@FlorinAndrei: Subscriu la ceea ce spui despre Florenta, ca are strazi foarte inguste, si ca este extrem de aglomerat. Peste mine era sa dea o... bicicleta! Chiar in prima seara. Ma uitam pe sus, la arhitectura cladirilor.

Dealtfel, mereu trebuie sa stai cu capul pe spate prin centrul vechi. Si fotografiatul este dificil, cand ai hoarde de turisti in spate, hoarde in fata... motociclete, masini ale localnicilor din zona...

Si la Galeriile Uffizi, tot cu gatul stramb... Intr-adevar, erau cozi si in februarie, cand am fost eu... Dar, cam intr-o ora, se putea intra.

Banci se mai gasesc, pe ici, pe colo. Sau, se poate sta pe scari. Si terase mai gasesti. Chiar si iarna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

deeagheGDAUTOR SOL1r[20.05.17 16:47]

@FlorinAndrei: Serios? Intrarea in parcuri se plăteste? Ma asteptam sa fie comercială Florența, dar nici chiar asa.

Atunci cred ca o sa folosesc Florenta doar ca loc de cazare si in cele trei voi vizita galeriile uffizi, apoi cate o zi in pisa si una in siena.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

FlorinAndreiSR3r[20.05.17 18:13]

@deeaghe: Păi cam asta este singura grădină fără plată din Florența: "Located below and to the left side of Piazzale Michelangelo facing the city, the Rose Garden is ideal for taking a break from museums while enjoying a marvelous panoramic view of Florence".

Dacă te iei după harta turistică pe care o poți obține de la centrele turistice apar mai multe zone verzi pe ea. Surpriza este când ajungi acolo: nu este gradină (cazul Fortezza da Baso), nu se pot vizita (cea de lângă strada Pisano), sau te costă (Bardini și Boboli)...

La Boboli am dat 8 euro de persoana ca să o vizităm si am plecat dezamăgiți: nici o bancă pe care să stai (erau turiști care întinși direct pe iarbă...), aleile sunt cu pietriș și "cârpite" din loc în loc cu... pământ !

Nici nu se compară cu Cișmigiul sau Herăstrărul nostru !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

deeagheGDAUTOR SOL1r[20.05.17 19:03]

@FlorinAndrei: Wow! La cum arata pozele de pe net Boboli pare minunată!

Deci pana la urma singurul obiectiv care merita in Florenta e Uffizi? :-)) se micsoreaza lista de obiective în fiecare zi :-))

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

rsimonaGD7r[20.05.17 19:59]

@deeaghe: Intâi cumpărați biletele, apoi stabiliți minim zile in Florența și o sa va convingeți că e unica.

Bineinteles că te transpui in alta lume, alt secol, nu e moderna, e pentru nostalgici. Va plimbati in prima zi pe jos până obosiți, apoi daca va rămâne timp intrați și la Uffizi, Pitti cuplat cu Boboli, capela Medici. Sigur o sa vreți să le vedeți odată ajunsa acolo, așa că nu va mai îngrijorați, veți fi in alta poveste decât va imaginați. Asta daca aveti curiozitate, și eu garantez că va va stârni orașul acesta.

Siena o sa o faceți o alta zi, apoi as cupla Pisa cu Lucca, o alta zi.

Astept recenzii, chiar dacă sunteți foarte tânără, spiritul Toscanei va va intriga, pentru că e altceva!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

deeagheGDAUTOR SOL1r[20.05.17 20:12]

@rsimona: Intotdeauna caut zone cu identitate sa zic asa. Cu siguranta ajunsă acolo nu voi putea sta fara sa vizitez nimic. Uffizi si palazzo pitti sunt pe lista. Cat sunt tânără si pot sa alerg dintr-un loc in altul vreau sa profit de lucrul asta.

Sincer orasele moderne nu mă atrag. Vreau sa vad Toscana tocmai pentru ce e ea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina47*SE15r[20.05.17 20:55]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dalumianSR7r[20.05.17 22:06]

@deeaghe: La Pisa nu ai ce face o zi intreaga. Ar trebui cuplata cu Lucca. Pisa se rezuma la Complexul cu Turn si Baptisier.

In 2 -3 ore e bifat.

M-am bucurat sa vad ca si altii au aceeași părere ca mine despre Florenta. ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-42] — din total 42 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06297779083252 sec
    ecranul dvs: 1 x 1