Solicitare CMR / ROMÂNIA - BANAT

Timisoara in doua zile

Trimisă în 17.09.16 11:28
autor mitzouraJR [Madrid]
» VIZUALIZĂRI: 6239

Nu am fost niciodata in Timisoara. As vrea sa merg in luna octombrie.

Ajung in Timisoara cu avionul si daca tot ajung acolo, as dori sa cunosc si orasul cat de cat.

Ce-mi recomandati?


  • PERIOADA: octombrie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 150 Ron
  • ADULŢI: 1

Răspunsuri — pag 2 / 2

rueCH[19.09.16 08:12]

De la aeroport exista un autobuz (ratt.ro) cu program orar si costuri minime pana in centrul orasului pentru a evita racheti / taximetristi care au tarife speciale. Altfel chemi o masina din oras cu tarif decent si te ia de la bariera de intrare.

Nu stiu la ce pret te cazezi in centru dar prin alte zone mai exista pensiuni "UNO", "NORA" unde cred ca un single plateste cam 80-90 lei pe noapte.

Un loc aparte sunt de fapt locatiile restaurant de pe malul Begai, care desi s-au mai scumpit, sunt ok de consumat (Porto Arte, Gradina Banateana etc).

Taxi urile sunt ceva mai scumpe in Tm ca il alte orase.

Daca esti cu masina e cam dificil circulatul si parcatul in centru. Sunt cateva parcari cu plata si bariera cu tarife cam mari (3-4 lei pe ora) sau parcarea publica timpark cu plata prin telefon (sms) doar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Turist.timJR2r[19.09.16 08:58]

eu as recomanda variantele mai putin comerciale - o plimbare de la Catedrala pana la Piata Unirii, unde e Muzeul de Arta care e excelent, si mai departe pana la Muzeul Revolutiei, care e langa Facultatea de Arte. va vor ajuta trecatorii sa ajungeti, oamenii sunt amabili.

apoi in zona Balcescu, pe str Zoe nr1 aveti Muzeul Consumatorului Comunist, o colectie privata de obiecte adunate din gospodarii specifice pentru viata obisnuita in comunism (e cu intrare libera, la subsolul barului Scart).

La Bastion e Muzeul Banatului care are in perioada asta o expozitie interesanta dedicata aniversarii a 300 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub turci.

Toate sunt plasate central, puteti merge pe jos.

Daca e vreme frumoasa, trageti o fuga pana la Muzeul Satului Banatean, care e la marginea orasului (cu autobuz 46 sau taxi).

Intrarea la muzee e de obicei sub 15 lei.

Pentru mancare preturi decente in centru gasiti la Timisoara XXI chiar vizavi de McDonald's, apoi la Casa Bunicii unde au si mancaruri banatene, sau la rest sarbesc Karageorge, in Piata Unirii. Vizavi de magazinul Bega e Biofresh, un restaurant vegetarian foarte bun. Daca vreti salate, incercati Jack's Bistro sau Yammi care sunt in Unirii, trebuie doar sa cereti indicatii. Pentru toate localurile gasiti informatii pe internet.

Berea e de incercat la Bierhaus sau la Irish pub, iar daca va place muzica jazz mergeti la Jazz Office langa tribunal.

Sunt terase si pe malul raului, dar in octombrie probabil va fi vreme urata pentru asa ceva.

La cazare nu stiu ce sa recomand, hostelurile din centru sunt in general pline non-stop si nu cred ca gasiti liber, iar la Central am auzit ca nu e groaznic pentru 2 zile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Emil BotescuUC1r[19.09.16 10:00]

@mitzoura: bună ziua! Rog trimiteți o adresă de e-mail pentru informare Timișoara! O zi bună!


Jimmy1PM4r[19.09.16 10:45]

Rezonez cu Ara, Lidia Filipescu şi turist. tim. Aş zice cazare la hostel sau garsonieră (având în vedere bugetul, hotel Central, care e cel mai potrivit, se exclude). Prima zi: cartierele istorice Iosefin, cel comercial (ajungeţi cu tramvaiul din centru, dar trebuie să aveţi bilet, cumpărat de la un chioşc de ziare (pe ăla nu ştiu unde-l mai găsiţi) şi Elisabetin, cel rezidenţial, pentru a înţelege ce înseamnă patrimoniul de 14400 de case istorice (nici primarul nostru nu ştie că diferenţa între clădire istorică şi clădire monument istoric este că primele au fost construite înainte de 1945 şi nu sunt pe o listă), care, în marea lor majoritate sunt case modeste, cu toate instalaţiile învechite, pe care cine le cumpără preferă să le demoleze decât să le renoveze. Dar asta nu înseamnă că nu veţi vedea clădiri deosebite, din stilul numit la noi 1900 şi la Budapesta (am avut aceiaşi arhitecti) Szecession, de nivelul palatelor (case cu mai mult de etajul I). În Iosefin (de la Iosif al II-lea) este, dacă ştiu bine, singura piaţă pe etaje din ţară. Din păcate nu a avut succesul scontat, tarabele nu s-au mutat toate în boxele de la etaje. Are lift pe la mijlocul ei. În Paţa Maria sunt deosebite (pentru că sunt şi renovate) Palatul Apelor şi clădirea bisericii reformate, cea de lângă statuie, unde a început revoluţia. Ca să vedeţi ferestrele bisericii, va trebui să ridicaţi mult capul, pentru că ea este la etajul I al clădirii, pe strada perpendiculară străzii principale (16 Decembrie = principala). Statuia Fecioarei Maria marchează locul supliciului lui Gheorghe Doja (Dozsa Gyorgy) la 1514.

Veniţi tot pe jos înspre centru, pe linia tramvaiului, şi daţi de Parcul Central după pod, pe stânga (acolo sunt multe statui ale personalităţilor care au trăit aici) şi peste Catedrală pe dreapta. Continuaţi cu piaţa Victoriei, cu palatele ei care or fi fost splendide când s-au construit şi care au nevoie de mari-mari renovări acum. În faţa clădirii operei căutaţi balconul de la care s-a vorbit în zilele lui decembrie 1989 şi imaginaţi-vă cum au încăput acolo şi pe străzile din jur 100.000 de persoane (mie-mi dau lacrimile şi acum, când îmi aduc aminte). Opera găzduieşte 4 instituţii: mai sunt teatrele român, maghiar şi german). Dacă o luaţi prin stânga operei daţi peste Sinagoga construită în 1860 (parcă), în stil maur, desacralizată acum şi cedată Societăţii Filarmonice, care nu are bani s-o renoveze (are o acustică foarte bună şi cred că are vreo 1000 de locuri). Peste drum de ea este uriaşa clădire a Spitalului Militar (a fost construită parcă în secolul XVIII cu exact acest scop). Dacă o luaţi prin dreapta operei, în clădirea ei este un Infoturism, iar pe stânga un magazin de suveniruri. Ieşiţi în Piaţa Libertăţii şi, în afară de pustietatea ei şi de omul cu telefonul, aveţi pe stânga clădirea Brigăzii de infanterie şi Cazinoul Militar, iar pe dreapta Comenduirea de Garnizoană. În faţă este clădirea Primăriei Vechi (roşie), construită pe locul unde a fost o baie turcească (Timişoara a fost sub turci 172 de ani). Pe strada Vasile Alecsandri ieşiţi în Piaţa Unirii. Admiraţi Palatul Baroc, acum Muzeu de Artă (numai 20 de ani a durat renovarea lui), iar mai departe o să vedeţi colţul unei clădiri uriaşe, Palatul Dicasterial, care adăposteşte justiţia din Timişoara. Admiraţi în piaţă şi palatele din jur, mai ales pe cele renovate. Pe o latură a pieţei este domul romano-catolic, cu o orgă deosebită, pe latura din faţa lui este Vicariatul Sârb Ortodox, lângă care este biserica sârbească, cu intrarea pe strada paralelă. Vă puteţi plimba pe străzile din jur, sunt renovări foarte frumoase. Puteţi mânca, bineînţeles că mai scump decât de la tarabă, la terasele din zonă. Dacă găsiţi o gheretă Agil, da, luaţi pleskaviţa = hamburgherul bănăţean. În apropiere de Piaţa Unirii este şi parcul botanic. Spre el mai sunt două clădiri interesante: Cazarma U, fostă şcoală militară (cum te-oi fi simţit ca băiat de la ţară în dormitoarele înalte de 5 metri?) şi Clinicile Noi, fosta Şcoală Specială de Artilerie, căreia-i aparţinea şi parcul. Seara mai trageţi o plimbare în Piaţa Revoluţiei.

A doua zi duceţi-vă în Fabric, adică vă opriţi în Piaţa Traian, o vedeţi pe aceea, apoi veniţi pe linia de tramvai spre centru. Sunt multe palate (clădiri cu apartamente de închiriat), iar pe stânga, înainte de parc, este altă sinagogă desacralizată, cedată de data asta teatrului. Ca să nu plouă înăuntru, Mitropolia Banatului a plătit renovarea acoperişului. Ăsta-i ecumenismul la Timişoara.

Odată bulevardul 3 August terminat, aveţi în dreapta Băile Neptun, apoi treceţi pe cel mai lat pod de beton din vremea lui (1908) din Europa. Urmează clădirea Prefecturii (1930), iar în spatele ei Institutul de Medicină (fost liceu german). Pe linia tramvaiului mergeţi spre Piaţa Libertăţii. În dreapta este Bastionul, o parte din întăritura de apărare Vauban, renovat de nemţi, care poate fi vizitat pentru diversele localuri şi expoziţii, iar în stânga, în spatele Continentalului, Parcul Civic. Din cazarma austriacă, cu ziduri de 1 m grosime, care ocupă tot parcul, a rămas, la 1960, numai manejul, acum sală de teatru. Luaţi-o din nou spre Piaţa Unirii ca să ieşiţi pe calea Aradului, către Iulius Mall. Din sutele de magazine adăpostite n-o să cumpăraţi probabil nimic, dar o să vedeţi o arhitectură deosebită şi mai multe cafeterii. Iar când o să intraţi în cel mai mare Auchan din ţară o să vă închipuiţi că aţi ajuns în... Dubai. Şi cred că e destul pentru două zile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

LidiaVPM16r[19.09.16 12:56]

@cristina47: Da, aveţi dreptate, doamnă Cristina. Este singurul teatru trilingv din ţară. Nu cred că cei care ne vizitează urbea, vor veni ca să meargă la spectacol.

Clădirea - Teatrul Comunal cândva - a fost frumoasă, construită de predecesorii noştri care vorbeau română, maghiară şi germană. Am apucat vremurile când pe stradă se auzeau aceste limbi, iar dacă erai timişorean, trebuia să le înţelegi cât de cât, ca să ştii măcar să răspunzi la salut.

Din păcate clădirea a fost modificată de comunişti, iar azi face discordanţă cu palatele din centru, construite la începutul sec XX.

Interiorul însă, s-a păstrat. Este splendid!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

amsGD5r[19.09.16 13:11]

@mitzoura: Buna!

Pai in primul rand orasul in sine este de recomandat. Incepem cu celebra Piata Operei si in capatul sau opus, Piata Victoriei, unde se afla si Catedrala Mitropolitana. Fie ca sunteti sau nu o persoana credincioasa, va recomand sa intrati si sa admirati interiorul catedralei. Luati la pas, roata, drumul dintre Catedrala si Opera Romana, admirati cladirile istorice si, de ce nu? magazinele de la parter. Veti remarca gelateria Segafredo, una dintre gelateriile timisorene in care se serveste o inghetata foarte buna.

Pentru o masa cu specific banatean va recomand, langa Melimelo, restaurantul XXI, adica 21. Restaurantul este la subsol. Sau, pe malul Begai, Gradina Banateana.

Cum stati cu fata la Opera Romana, se deschid doua alei pietonale, de-a stanga si de-a dreapta Operei. Cea din stanga, cum stati cu fata la Opera, trece pe langa Hotel Timisoara, se continua printre Spitalul de dermatologie si Cercul Militar, traverseaza linia de tramvai, trece prin fata unei sinagoci frumoase si in continua renovare, ajunge la o alta intersectie, unde veti avea in stanga, pe diagonala, localul La Placinte, si, urmand o serie de localuri micute si fancy, ajungeti in capatul sau unde in drepta veti vedea Bacania Reciproc, cu produse bio, iar in stanga, peste sosea, veti vedea un parc, Parcul Botanic. Daca aveti nevoie de liniste si putina relaxare, vi-l recomand pentru o plimbare.

Revenind la Piata Operei si Opera Romana, cum stati cu fata la ea, in dreapta veti vedea strada Alba Iulia. Mergand pe ea veti trece pe langa intrarile Operei pentru Teatrul Maghiar si Teatrul German, apoi veti vedea cubul, o fantana stradala cu apa potabila, un obiect de arta in memoria revolutiei. Mergand mai departe ajungeti in Piata Libertatii, recent renovata si transformata, locul unde a cantat in acest an Julio Iglesias. In partea stanga veti vedea Cercul Militar, in spate Garnizona Militara, iar in fata Facultatea de Muzica. In Piata Libertatii puteti admira o miniatura de fonta a orasului istoric. Traversand linia de tramvai, in dreapta, pe straduta ingusta, mergand 100m, ajungeti in Piata Sf. Gheorghe, si acesta recent renovata. Insa, mergand inainte, veti fi pe strada pietonala Vasile Alecsandri, strada care va va duce in Piata Unirii. In Piata Unirii se afla Domul Catolic, dar si Palatul Baroc, unde pentru 10 lei puteti intra si vizita galeriile de arta. Va recomand vizitarea. Apoi, cum tot centrul istoric este pietonal, luati la pas straduta cu straduta. Daca doriti o salata gustoasa, opriti-va pe strada Eugeniu de Savoya... La barul Zai puteti bea un ceai frantuzesc delicios. Va place ciocolata belgiana? Mergeti pe strada Mercy, aproape de Piata Unirii, la localul Leonidas. Eu plec mereu cu jumatate de kilogram de bomboane de acolo.

Daca ajungeti in Piata Sf. Gheorghe, mergeti pe langa linia de tramvai, pana veti vedea Hotel Continental. Alaturi, in parc, veti vedea Ceasul Floral.

Din spatele Catedralei, coborand pe aleile parcului pe malul Begai, puteti merge intr-o plimbare pana ajungeti in Parcul Rozelor. Este adevarat ca in octombrie rozele nu mai sunt la fel ca in iulie, insa e posibil sa mai existe trandafiri infloriti. Daca veniti cu copii, vis-a-vis de Parcul Rozelor, peste bulevard, se afla Parcul Copiilor.

Puteti vizita Muzeul Satului, este renovat. Pe mine m-a impresionat. Nu se ajunge greu acolo, insa e bine sa cereti informatii unde veti fi cazata. In spatele Muzeului Satului exista Gradina zoologica. Nu este mare, nu este spectaculoasa, insa... va poate relaxa.

Si, nu in ultimul rand, puteti petrece cateva ore la shopping in cele doua mall-uri timisorene : Iulius Mall si Timisoara Shopping Center.

Cam atat, deja va trebuiesc mai mult de doua zile ca sa puteti vizita tot ce am scris.

Poate ca vor mai citi si altii aici si vor mai aduce completari.

Sa aveti sedere placuta in Timisoara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Jimmy1PM4r[19.09.16 13:17]

@ams: Nu ştiu ce ieşiri de urgenţă are restaurantul XXI. Subsolul acela, chiar dacă e frumos amenajat, nu mă face să doresc a sta înăuntru.


LidiaVPM16r[19.09.16 13:20]

@mariustipa: Unirii este frumoasă şi constituie excepţia, pt că înainte era doar un loc unde se ţineau târguri.

Muzeul de Artă a stat mulţi ani în paragină, până cei de dinaintea actualului primar s-au pus să-l refacă. Tabla ruginită oribilă e de-acum, de la acest deştept care ne calcă istoria în picioare.

În Unirii era acea fântână stil, veche. Azi ce e? Nici măcar wc-uri nu mai avem. De pubele de gunoi, nici vorbă!

Dar avem piatră adusă de prin Italia, că la noi nu există cariere de piatră. Viena, Florenţa şi alte oraşe vechi, păstrează cu mândrie vechiul pavament, chiar dacă e strâmb şi crăpat. E al lor. E acolo de pe vremea înaintaşilor lor! Ăsta se cheamă respect. În Timişoara se caută să se arunce toată piatra veche pe care au călcat atâtea personalităţi, de dragul imaginii, nu a particularităţii istorice. Ultimele străzi pietruite urmează să fie acoperite cu asfalt, iar piatra cubică aruncată. Putem fi, aşadar mândri că locuim aici?

Libertăţii - piaţă istorică - a ajuns, cum spuneam, o piaţă moartă, unde predecesorii noştri au gândit-o vie, cu arbori şi flori. Acesta-i era spiritul, sfidat de actualul primar, care a văzut nu-ştiu-ce pieţe prin Europa şi a vrut s-o facă la fel: fadă, fără niciun Dumnezeu! De ce să respectăm tradiţia şi gândirea înaintaşilor, să fim mândri şi să păstrăm identitatea oraşului, când putem imita pe alţii?

Rozelor a fost gândit tot de nemţi. Azi ne mândrim cu el, invităm să fie vizitat, însă casa celui care l-a conceput, Muhle, a fost vândută şi lăsată în paragină. Nu e o ciudăţenie asta? Se dorea un muzeu al rozelor acolo, dar n-am fost luaţi în seamă.

Timişoara nu are parcuri suficiente pt numărul de locuitori. Tot ce avem, a fost gândit pt câţi erau acu' 100 de ani - în asta incluzând şi Libertăţii, azi distrusă. Ne înghesuim în parcurile rămase şi zicem că suntem fericiţi că trăim în oraşul parcurilor! E de râs, dar şi de plâns! Timişoara are nevoie de măcar un Cişmigiu sau chiar Herăstrău bucureştean.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

valeriCH[19.09.16 15:03]

@mitzoura: Va sugerez sa vizitati Podul de fier din piata Maria care a fost facut dupa o schita a celebrului Eiffel, Fabrica de bere care functioneaza de pe timpul lui Eugeniu de Savoia, piata Operei, piata Unirii, parcul Rozelor, muzeul Banatului, muzeul satului cu zona de la Padurea Verde... si cred ca ajunge in 2 zile.

Va doresc zile placute in Timisoara!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Jimmy1PM4r[19.09.16 16:56]

Am citit asta chiar acum: "Timişoara pe înţelesul celor care nu au văzut-o încă" de Brindusa Armanca Contributors.ro

Duminică, 18 septembrie 2016,13:44 Actualitate | Cultură

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

gcristianPM11r[19.09.16 17:31]

pai in primul rand ca sa ajungeti de la aeroport in centru sunt 2 autobuze:

- e4 de la aeroport in centru (punctele cardinale) care e ultima statie si unda va dati jos

- si altul e4b care merge de la aeroport la gara de nord!

orarul este afisat in afara aeroportului imediat in fata lui si un bilet costa 2,5!!

in ceea ce priveste cazarea nu stiu ce sa va recomand deoarece nu stiu ce vreti si cat buget aveti!!

Cel mai frumos lucru in Timisoara este centru, cu piata operei si libertati, malurile begai, muzeele din centru, muzeul satului cam la 4 km de centru si gradina zoologina care este tot cam in aceeasi zona!!

sunt doua mall-uri, iulius mall la 1 km de centru si shoping center sagului cam la 6 km de centru!!

In rest doua parcuri fff frumoase parcul rozelor si parcul copiilor, in zona centrala.

De mancat se mananca foarte bine, dar mai ieftin ar fi in complexul studentesc!!!

sper ca v-am fost de ajutor, daca mai este ceva ast intrebari

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AncaTMJR[21.09.16 21:51]

@mitzoura:

Buna ziua,

va recomand sa vedeti Timisoara macar 2 ore cu ghid turistic - tanara de mai jos este foarte dragutza si va va spune lucruri interesante pe care nici multi timisoreni nu le cunosc:

http://www.timisoaratourguide.com/ro/

http://www.ghiduri-turistice. info/ghid-turistic-un-zambet-larg-o-umbrela-rosie-si-un-bagaj-de-povesti-interesante-despre-timisoara

Va recomand doua locuri de cazare:

Pensiunea Timisoara este cea mai ieftina varianta gasita, cu recenzii bune si pe care am mai recomandat-o la prieteni care stau 1 noapte in Timisoara - este curat:

http://www.pensiuneatimisoara.ro/pages.php?d=1&ids=1&idc=1

cat despre trafic: este aglomerat la anumite ore legate de scoli si pauze de masa, zonele centrale care merita vizitate se pot face pe jos intr-o plimbare

Distractie placuta!

AncaTM

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-42] — din total 42 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10791492462158 sec
    ecranul dvs: 1 x 1