#I#D
85474 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ayia Napa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.04.2018
DE
Avatar istvana
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Sfântu Gheorghe [CV]
înscris/ă în 20.02.18
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
20 euro
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul Thalassa sau despre viața marină și maritimă a Ciprului


Urmare de aici

După ce am văzut o mulțime de imagini turcoaz cu plaja Nissi din Ayia Napa, mi-am spus că trebuie să o văd cu ochii mei. Și pentru că au scris alții despre frumusețea acestei plaje (și m-au făcut să îmi doresc să o văd), eu voi prezenta un alt loc interesant de punctat în Ayia Napa: Muzeul Thalassa.

În a treia zi a vacanței noastre în Cipru, am pornit de dimineață către autobuzul intercity care să ne ducă de la Larnaca la Ayia Napa. Știam că este la 9.30 de la stația de autobuz de lângă plaja Finikoudes. Dar eram în vacanță... oricât de mult ne-am grăbit (iar graba din vacanță nu este ca aceea de a ajunge la timp la birou) tot am întârzat 9 minute... Autobuzul plecase... următorul era abia la 11. Nu-i nimic, luăm autobuzul local. Mă documentasem de acasă, 711 pleacă de la stația Old Larnaca Hospital la 10.30. Cu telefonul în mână setat să ne arate direcția stației, am luat-o la pas printre străduțele orașului și în 20 de minute am ajuns. În stație, păreau a fi doar localnici (după fețele preocupate...).

Conform orarului, a apărut și autobuzul. Prețul biletului de 1,5 euro se achită la șofer. Ne-a plimbat mai bine de o oră prin sate cu căsuțe mediteraneene cochete și grădini de portocali cu multe fructe. Am coborât din autobuz la stația din centru, la Mănăstirea Ayia Napa. Ne-am plimbat puțin prin centru, am vizitat mănăstirea și apoi ne-am îndreptat către Muzeul Municipal Thalassa.

Muzeul, inaugurat în 2006, are ca temă marea și scopul lui este să prezinte vizitatorilor impactul pe care l-a avut marea în istoria insulei cipriote. Clădirea modernă este construită pe mai multe nivele din marmură, onix, lemn și metal.

Am plătit biletul de intrare de 4 euro/ adult și am început explorarea. La parter, imediat după intrare am găsit o expoziție de artă contemporană cipriotă și una de fotografie. Am trecut pe lângă multe modele de bărcuțe până am ajuns la cea mai mare: replica în mărime naturală a vasului Kyrenia (anul 400 d. Ch.). Lângă ea, sub podeaua de sticlă de sub picioarele vizitatorilor, de află o parte din rămășițele epavei vasului, iar deasupra rulează un film documentar despre săpăturile subacvatice efectuate pentru descoperirea acestei epave. Kyrenia era o navă comercială grecească ce străbătea Marea Mediterană în timpul lui Alexandru cel Mare și care s-a scufundat în urma atacurilor piraților în apropierea coastei Ciprului. Ea a fost descoperită în 1965 de un scafandru greco-cipriot în timpul unei furtuni. A fost scoasă la suprafață și reconstituită, nava fiind cea mai bine conservată epavă din vremea Greciei Antice. Epava veche de peste 2300 de ani este păstrată acum în Muzeul Epavei din orașul cipriot Kyrenia, aici, în Ayia Napa, găsindu-se una dintre replicile sale.

În continuarea explorării muzeului, am ajuns la fosile. Am găsit exponate fosilizate de pești, cochilii și corali din perioada cretacică (130-65 milioane de ani). Sunt expuse schelete de elefanți pigmei și hipopotami datând de peste 75 de mii de ani descoperite în urma săpăturilor facute în zona Ayia Napa.

La subsolul clădirii sunt prezentate exponate despre flora și fauna Mării Mediterane: cochilii mai mari sau mai mici, corali și arici de mare frumos colorați. Aici am descoperit și o expoziție de animale marine și păsări împăiate, de la pești de diferite mărimi până la rațe, flamingo și broaște țestoase. În pliantul primit la intrare în muzeu se precizează că exponatele au fost împăiate după moartea lor pe cale naturală.

Celor care vin la Ayia Napa pentru plajă le recomand o pauză plăcută la Muzeul Thalassa. După muzeu și noi am ajuns tot la plajă...

---
Impresii încărcate de istvana in 19.04.2018 10:02:56

Validat / Publicat: 19.04.18 10:29:57


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în CIPRU
VIZUALIZĂRI: 2338


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (istvana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  19500 PMA (din 15 voturi) nota2
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de istvana? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[19.04.18 12:24:22]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[19.04.18 15:27:03]
» mesaj pers

   @istvana: Felicitări pentru minivacață și articol! Acum doi ani, când am fost și noi în Cipru, am ținut să vedem Ayia Napa (plecând tot din Larnaca) în care, deși, am stat toată ziua, n-am reușit s-o vedem chiar totul, dar muzeul Thalassa mi-a făcut mare plăcere să-l vizităm (parcă pe repede-înainte, dar asta a fost). Iar de plajele sale, ce să mai zic, superbe!

   Urmează și pentru noi o „recidivă” scurtă în insulă, de aceea sunt cu ochi pe articolele tale!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- istvana
[20.04.18 09:18:19]
» mesaj pers

   @irinad:

   Și eu ți-am citit articolele înainte de plecarea în Cipru și plimbările tale m-au inspirat! Mulțumesc!

   Spor la călătorit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[23.04.18 23:55:12]
» mesaj pers

   @istvana:Articolul tau mi-a trezit amintiri placute. Eu am vazut in Ciprul de Nord, cel ocupat de turci, epava adevarata a navei Kirenia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[12.06.18 14:16:06]
» mesaj pers

   @istvana: am fost in Cipru Ayia Napa acum în mai, pentru prima data. Am ratat acest muzeu, am fost prea fermecata de plajele Karoussou (vis_à vis de hotelul Okeanos unde am stat) si Nissi plus alte ispite. Din pacate ajungeam în zona dupa ora 18 si muzeul era deja închis. Noroc cu rw-ul tau si fotografiile frumoase atasate.

   Calatorii cât mai multe si interesante!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[10] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959588">Şterge vot</a></div><span id="v9959588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018]
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [APR-2018] Replica în mărime naturală a navei Kyrenia -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959589">Şterge vot</a></div><span id="v9959589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Replica în mărime naturală a navei Kyrenia
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] Nava comercială Kyrenia -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959590">Şterge vot</a></div><span id="v9959590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] Nava comercială Kyrenia
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [APR-2018] Cochilie uriașă -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959591">Şterge vot</a></div><span id="v9959591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Cochilie uriașă
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Cochilii fosilizate -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959592">Şterge vot</a></div><span id="v9959592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Cochilii fosilizate
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Păsări și pești împăiați -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959593">Şterge vot</a></div><span id="v9959593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Păsări și pești împăiați
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959594">Şterge vot</a></div><span id="v9959594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018]
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [APR-2018] -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959595">Şterge vot</a></div><span id="v9959595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018]
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [APR-2018] Cochilii de diverse culori și mărimi -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959596">Şterge vot</a></div><span id="v9959596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Cochilii de diverse culori și mărimi
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Arici de mare -- foto by <b>istvana</b> [uploaded 19.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av959597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv959597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=959597">Şterge vot</a></div><span id="v9959597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(959597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f959597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e959597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Arici de mare
foto istvana [19.04.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[10] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0994710922241 sec