74111 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hersonissos și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.10.2016
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1000 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Creta în septembrie


Urmare de aici

E greu să scrii despre Creta sau Santorini la numai trei săptămâni de la întoarcerea din Irlanda cea verde și misterioasă, cu aerul ei curat și cu iarba deasă ca cel mai prețios covor. Voi încerca totuși să scriu câteva cuvinte pentru că nici insulele grecești - stâncoase și aride, vizitate în septembrie - nu ne lasă fără amintiri frumoase. N-am să fac o comparație între cele două zone atât de bătute de turiști pentru că diferențele dintre ele (de orice fel) sunt prea evidente și prea mari. Din orice vacanță, din orice colț al lumii, trebuie să luăm doar ceea ce ne poate oferi.

Scopul principal al acestui articol este de a mulțumi comunității AmFostAcolo care a apreciat scrierile mele de până acum, lui Cornel care veghează neobosit asupra noastră și nu în ultimul rând agenției turistice care a sponsorizat minivacanța mea în Creta. Știu că regulamentul îmi interzice a menționa numele acesteia, totuși pot spune că a fost foarte operativă în a-mi comunica prin e-mail toate detaliile legate de plecarea mea, inclusiv făcând o revenire în chiar preziua plecării.

Marți, 20 septembrie 2016, la ora 7.00 - după trezirea cu noaptea în cap (la ora 3.00), după drumul cu taxiul din sudul capitalei până în nord, la aeroport și după toate formalitățile de îmbarcare - iată-ne la bordul unui avion Tarom, un charter cu destinația Heraklion. Vreo 150 de turiști români, din toată țara, prin intermediul a trei agenții (menționate de comandantul aeronavei), plecau o dată cu noi înspre însoritele și mult lăudatele țărmuri ale Greciei, în Creta. Trebuie să menționez că în dimineața aceea, de fapt în cursul întregii nopți, la București a plouat. O ploaie urâtă, cu cer plumburiu, amintind că toamna a sosit deja. Norii încărcați de ploaie ne-au însoțit o bună parte din drum, după care, printre straturi când cenușii când albicioase, și-a făcut loc soarele înalbăstrind în cele din urmă tot cerul. La Heraklion era neașteptat de cald, iar aerul umed. Nu știu dacă în noaptea precedentă plouase și acolo.

Nu insist asupra primului contact cu insula Creta. Voi spune doar că în harababura specifică momentului, căutând cu privirea agentul turistic ce trebuia să ne preia și să ne conducă la hotel, am ajuns în spatele aerogării. Acolo sunt mai multe ghișee și tot felul de reclame turistice. Simona, o româncă, ne-a înmânat un plic în care se afla o ilustrată și o filă cu urarea de bun venit în Creta, cu datele de contact ale agenției partenere, precum și cu cinci succinte recomandări pentru activități turistice opționale. Tot ea ne-a indicat autocarul care avea să ne ducă la Golden Beach Hotel din Hersonissos (vezi impresii). Nu ne-a însoțit, dar ne-a dat întâlnire pentru ora 15.30 în holul hotelului pentru discuții și - eventual - pentru a cumpăra o excursie opțională.

Pe strada El. Venizelou - o stradă centrală în Hersonissos, intens circulată și aglomerată cu mici magazine și cu plimbăreți de vacanță - la numărul 191 autocarul a oprit debarcând patru persoane: noi și o familie din Mediaș. Cum este hotelul, cum am fost primiți și care au fost primele impresii la intrarea în cameră - pentru că regulamentul așa o cere - voi scrie separat atunci când timpul îmi va permite. Voi spune totuși că trebuind să așteptăm pregătirea camerelor (ajunseserăm la hotel înainte de ora 12) am lăsat bagajele în încăperea de lângă recepție, special destinată acestui scop, și ne pregăteam pentru plimbarea de recunoaștere, mai bine zis de cunoaștere pentru că nici unul dintre noi nu mai fusese în Hersonissos.

O țigară neterminată ne-a făcut să amânăm momentul plecării. Din senin, cerul s-a înnegurat și s-a pornit o ploaie cu furtună cum nu cred că am mai văzut vreodată. Copacii se îndoiau până aproape de pământ, iar străzile - majoritatea în pantă ușoară - se transformaseră în râuri care duceau spre mare preaplinul norilor grei, dezlănțuiți. Poate că nu ar fi rămas atât de bine întipărită în memoria mea furtuna de la Hersonissos dacă - în terasa acoperită a hotelului - n-aș fi tresărit la un zgomot deosebit de puternic venind dinspre stâlpul de la colțul străzii. Urmarea? Hotelul și multe clădiri din jur au rămas vreo două ore fără curent electric. Se înțelege că am primit camera (am fost conduși până la ea), ne-am cazat, dar am primit cardul de acces abia când defecțiunea s-a remediat. Și s-a remediat mai înainte ca ploaia să se fi oprit definitiv.

Prima impresie despre Hersonissos. În dreapta și în stânga hotelului, pe strada princială sunt nenumărate magazine mai mari sau mai mici care oferă articole pentru plajă, jucării și suveniruri, dar și băuturi, dulciuri și diverse gustări. Sunt și supermarketuri, unul dintre ele fiind vizitat de noi chiar la prima promenadă. Pentru a ne aproviziona minifrigiderul din cameră, am cumpărat bere Mythos. În patria lui, prețul acestui produs (1,4 - 1,6 euro/cutia de 0,5 l) este cu mult mai mare decât în București de unde l-am procurat toată vara plătind numai 2,5 - 4,5 lei/cutia de 0,5 l. Am fost plăcut impresionată că am găsit în toate supermarketurile fresh de portocale (în peturi sigilate, pe gheață) la 2,5 - 3,2 euro/litru. Pentru că până la masa de seară (care era inclusă în prețul vacanței) mai era destul de mult timp, câte un sandwich și câte o cafea la Coffee Island - o cafenea modernă aflată vis-à-vis de hotel - a fost tot ceea ce ne-am dorit.

În Hersonissos, la tot pasul veți vedea centre de închiriere mașini, ATV-uri sau scutere, dar și centre de unde puteți cumpăra excursii și diverse programe cu activități de vacanță (safari, waterpark, croaziere, seri cu specific cretan). Nu vă repeziți la prima ofertă, nici măcar la cea a agenției partenere! Cercetați mai multe oferte, comparați-le și alegeți ceea ce vi se pare mai convenabil din toate punctele de vedere! Părându-ni-se prea săracă și cam scumpă oferta agenției partenere prezentată la hotel de reprezentanta româncă, noi am fost la un centru din stațiune, am discutat în amănunt fiecare program care prezenta interes pentru noi și care ar fi putut fi pe placul nostru, după care - cu broșuri, pliante, hărți și tot felul de însemnări - ne-am retras pentru deliberare. N-a fost tocmai simplu să ne hotărâm pentru că nu toate programele se fac în fiecare zi, iar noi nu aveam la dispoziție decât șase zile în care să putem face excursii.

Aici este poate locul să spun că am plecat din România destul de bine documentată și hotărâtă să nu facem excursia de o zi la Santorini. Mi se părea prea scumpă (145 euro/persoană), timpul petrecut pe vapor prea lung, iar efortul explorării insulei într-un timp limitat (cu urcușurile și coborâșurile sale) prea mare. Santorini rămânea o opțiune pentru viitor. Cu toate astea, noutățile pe care le-am aflat la centrul turistic m-au făcut să-mi schimb radical părerea. În primul rând prețul era cu mult mai mic, în al doilea rând transferul pe insulă se făcea cu un vas de mare viteză, iar în al treilea rând nu se mai punea problema urcușului sau a coborâșului pe acele infernale scări (de care nu puteai scăpa decât luând telecabina sau călărind măgari urât mirositori). Urma să acostăm în Athinios - singurul port al insulei care are acces la șosea, autocarele fiind cele care preluau tot efortul nostru. Ei, dar să nu intru în prea multe amănunte! Toate aceste vești îmbucurătoare pentru noi au făcut să reintroducem Santorini pe lista opțiunilor noastre de excursii. Am decis să facem patru: Spinalonga afternoon, Knossos - Lassithi - Lassithi plateau, Rethymnon - Chania - Lake Kournas și Santorini.

Tot aici ar trebui să spun că unele centre (printre care și cel de la care am achiziționat noi excursiile) la două excursii cumpărate oferă una gratuit. Este vorba despre Shoping Time Heraklion Market, deplasare care în intervalul orar 8.00-14.00 îți oferă prilejul de a face cumpărături (sau ceea ce dorești) în capitala insulei. Noi nu am fost interesați de această ofertă deoarece în zilele când se organiza deplasarea la Heraklion - joi și sâmbătă - eram prinși cu alte activități.

Ce se mai poate face în septembrie la Hersonissos?

Bineînțeles, plajă și baie în mare sau la piscină. Hotelurile amplasate lângă mare au plaje amenajate, curate, bine îngrijite, dar cam înguste și cu nisip nu tocmai fin. La Golden Beach, hotelul la care am găzduit noi, intrarea în apa mării este pietroasă, iar șezlongurile de pe plajă cam înghesuite. Se mai poate face plajă pe șezlongurile amplasate pe iarbă și în jurul piscinei. Nu vreau să mă gândesc cum este aici în plin sezon dacă și în septembrie, când afluxul de turiști este mai redus, rușii își trimit mesagerii înainte de ivirea zorilor pentru a ocupa șezlongurile cu prosoapele lor. Și dacă n-ar vorbi atât de tare! Și dacă n-ar mai bea atât! Am văzut câteva rusoaice bete în plină zi, dar… asta este o altă poveste.

Se mai pot face plimbări de explorare a stațiunii cu Train Tour. Trenulețul turistic are două trasee. Cel scurt, de o oră și 40 minute (11 euro/adulți și 7 euro/copii) te plimbă prin vechiul și noul Hersonissos oferind comentarii în 5 limbi (engleză, franceză, germană, italiană și rusă), iar cel lung, de o jumătate de zi (orele 9.30-13.45), cu un tarif de 20 euro/adulți și 10 euro/copii, cu comentariu numai în limba engleză, ajunge și în câteva sate în care - în acordurile muzicii cretane - se fac degustări de raki. Pentru că unul dintre punctele de plecare era chiar lângă hotelul nostru, am studiat toate detaliile, dar nu am făcut aceste plimbări. Am socotit că nu avem timp și pentru ele.

Dacă vă place karaoke, aflați că vis-à-vis de Golden Beach Hotel din Hersonissos există un club unde muzica anilor '60, '70, '80 este la ea acasă.

Pentru că n-aș fi conceput să merg în Creta numai și numai pentru plajă și eventual pentru câteva mese bune la teverne și restaurante, considerând întotdeauna că toate acestea se pot face cu cheltuieli mai mici și mult mai aproape de casă, obiectivul meu principal a fost vizitarea insulei. Excursiile pentru care am optat au reușit să-mi facă o idee despre cea mai mare insulă a Greciei, insula lui Zorba și a celui care l-a creat, romancierul Nikos Kazantzakis, despre istoria și despre legendele ei. Chiar dacă într-o minivacanță nu poți cuprinde absolut tot ceea ce poate oferi Creta, mă bucur că atingând toate cele patru zone ale insulei - Chania, Rethymnon, Heraklion și Lassithi - am gustat câte puțin din toate.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 03.10.2016 20:24:00

Validat / Publicat: 04.10.16 12:10:06


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 4336


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33950 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[04.10.16 12:22:51]
» mesaj pers

   @iulianic: Si uite-asa am prins si primul vot si acum sa purcedem si la ecou. E greu intradevar sa incerci sa faci comparative intre doua destinatii atat de diferite si de fapt nu ai de ce sa faci comparative, fiecare destinatie are ceva specific.

   Si poate ca a fost mai bine ca nu ti-ai pus speranta nici in anumite excursii si in final cred ca totul a fost mai frumos decat credeai.

   Pozele sunt sugestive si ele, astfel incat: citit, vazut, placut, votat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[04.10.16 12:44:32]
» mesaj pers

   @iulianic: Bine ați revenit! Așteptăm articolele care ne vor descrie frumusețile insulei, dar ne vor introduce și în istoria cretană - fiindcă bănuiesc că sunt destule de povestit. Timp suficient să fie - mai ales că probabil au mai rămas și impresii restante de relatat din Irlanda.

   Vremea a fost destul de capricioasă în Europa în luna septembrie, dar cred că ați prins zile însorite. Aștept impresiile!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Costi
[04.10.16 14:12:27]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Bine ați revenit!

   Așa cum ți-am spus la întâlnirea AFA, am fost și noi în Creta, într-un sejur decalat cu o zi față de al vostru. Am plecat pe 21 septembrie, așa că nu am prins furtuna, despre care doar am auzit și i-am văzut micile urmări, chiar și pe plaja Gramvousa.

   Spre deosebire de voi, noi am poposit în vestul Cretei, la Rethymnon, pentru că estul l-am văzut anul trecut.

   Înțeleg că ați fost în Santorini, dar și că nu ați făcut-o cu agenția română, la care prețul era mult mai mare. La noi, agenția cu care am fost o oferea cu 158 €, în timp ce la agențiile locale prețul era de 110-115 €.

   Ai văzut mormântul lui Nikos Kazantzakis, din Heraklion?

   Aeroportul din Heraklion îi poartă numele. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[04.10.16 19:25:52]
» mesaj pers

   Exact localităţile astea le-am făcut în a doua noastră vizită în Creta, când am locuit tot în Hersonissos. Mă bucură că ai văzut Santorini pentru care a fost timp suficient (agenţia noastră cerea la opţionale vreo150 eu, grecoaica din colţ100 dar în port am luat ceva în jur de 80). Deasemeni platoul Lassithi care e singular ca aspect. Mergând în Creta de două ori am văzut şi cele trei situri arheologice. Din Creta mi-au rămas unele din cele mai frumoase amintiri. Votat cu multă plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[04.10.16 19:30:35]
» mesaj pers

   @mishu: Nu, nici nu intenționam să fac o comparație între Creta și Irlanda. Sunt atât de diferite… Încercam să spun că îmi vine foarte greu să afirm că vacanța în Creta a fost cea mai frumoasă din viața mea. Motivul a fost acela că privind stâncile uscate și munții aproape lipsiți de vegetație, însetați în ciuda ploii care făcuse ravagii cu câteva zile înainte, gândul îmi zbura la frumoasa Irlanda cu verdele ei curat și iarba ei neasemuit de deasă.

   Mulțumesc pentru vizită și aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[04.10.16 19:44:52]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru urare!

   Într-adevăr, despre Creta sunt multe de povestit. Privitor la vreme care a fost mai capricioasă în septembrie, pot afirma că în Creta, atunci când am fost noi, singura ploaie a fost cea despre care am amintit, dar care a fost destul de furioasă și a făcut ceva pagube agricultorilor (din spusele localnicilor). Nu mai pun la socoteală o stropeală de scurtă durată care ne-a făcut să grăbim pasul la ieșirea din peștera lui Zeus.

   Referitor la impresiile viitoare… probabil că vor mai fi, dar am concurenți serioși pe subiect așa că sunt gata să dau întâietate altora așa cum am făcut și în alte dăți. În afară de asta, elanul meu a scăzut mult dintr-o cauză absolut personală legată de AFA, așa că probabil de acum înainte voi apărea mai rar pe aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[04.10.16 20:09:52]
» mesaj pers

   @Costi: Păi, n-a lipsit mult și ne întâlneam în Rethymnon. Noi am fost acolo sâmbătă, 24 septembrie, aceeași zi în care am vizitat și Chania.

   La întâlnirea AFA reținusem că veți merge în Creta în august și chiar - înainte de a pleca noi - mă miram că nu apare nici o impresie din partea ta.

   Santorini este pentru mine și acum un mare semn de întrebare. Agenția parteneră din Grecia (n-o numesc pentru că mi-e teamă că nu am voie) oferea excursia cu 145 euro. Noi am achiziționat-o cu 80 € + 10 € pentru transportul cu autocarul pe insulă. Acolo am avut și ghid român.

   Cât despre Heraklion, știam că aeroportul poartă numele lui Kazantzakis. Nu am văzut mormântul romancierului, dar știu cum arată pentru că am un DVD despre Creta pe care l-am vizionat de câteva ori înainte de plecare. Dacă reușeam să prindem o zi întreagă în Heraklion, desigur, încercam să-l vedem.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[04.10.16 20:24:54]
» mesaj pers

   @Michi: Și noi avem amintiri frumoase despre Creta. Ne-au rămas destule de vizitat, dar nu cred că vom mai merge acolo prea curând. Soțul meu este descurajat de îngustimea drumurilor. În autocar am stat mai mereu pe prima banchetă de după șofer și a avut ocazia să vadă cum erau momentele întâlnirii autocarului cu un autoturism. Nu vorbesc de drumurile naționale, ci de cele mai mititele de prin localități.

   Da, pentru Santorini a fost timp suficient pentru că am avut norocul unui vapor de viteză și deci nu am pierdut timpul pe mare. Autocarul ne-a scutit de efortul urcușului, iar ghidul ne-a dus peste tot lăsându-ne și timp liber de mai multe ori.

   Platoul Lassithi este într-adevăr spectaculos. Mi-a plăcut marea văzută de sus, mi-au plăcut morile de vânt, am luat masa de prânz acolo, am fost la un centru de ceramică și am văzut cum se face cana lui Pitagora… Ei, sunt multe de povestit!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[06.10.16 20:47:11]
» mesaj pers

   @iulianic: INteresanta si captivanta relatare, ca de obicei, plina de informatii si sfaturi utile, opinii turistice bine documentate si experimentate. Constat ca in ultimii ani septembrie in Egee poate fi destul de furtunos si eu tocmai ma hotaram sa fixez luna asta pentru vacante grecesti, la capat de sezon, cu preturi mai mici si calduri mai suportabile. Ma bucur ca ati avut si vreme frumoasa de plaja si plimbari in aceasta insula spectaculoasa, in care as reveni oricand cu mare bucurie. Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[07.10.16 12:10:04]
» mesaj pers

   @calatorul: Mulțumesc pentru aprecieri!

   Într-adevăr, în perioada 20-27 septembrie, în timpul vacanței noastre, a fost o ploaie furtunoasă în Creta. Ploaia a scuturat multe măsline încă neajunse la maturitate (și probabil, o mai fi făcut și alte pagube agriculturii), dar nu știu dacă pot generaliza că septembrie este o lună furtunoasă în Creta. Nu am urmărit situația meteo din anii anteriori.

   Rămân la convingerea că, turistic, septembrie este o lună bună din toate punctele de vedere pentru această zonă care - în lunile de vară - este foarte fierbinte și mai puțin potrivită excursiilor pe care eu mi le doresc întotdeauna foarte mult. În ceea ce mă privește, mai pot adăuga că soțul meu numai atunci are posibilitatea să mă însoțească în călătorii turistice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[07.10.16 12:40:53]
» mesaj pers

   @iulianic: Si eu multumesc pentru raspuns si precizari.

   Am optiuni de vacanta asemanatoare, adica imi place sa umblu in locurile pe unde ajung si sa vad cat mai mult din ce este in jur. Dupa 10 veri la Egee petrecute in iulie si august, vara trecuta m/am copt in Sithonia la 1 august pe o dogoare covarsitoare. A fost mai cald decat in Creta sau in sudul Turciei, desi pe harta locurile astea sunt mai in sud.

   Pentru ca nu mai sunt legat de vacantele copilelor as prefera iunie si septembrie pentru vacante la Mediterana, cand caldura e mai putin dogoritoare, preturile mai mici si aglomeratia mai mica. DAr acum cativa ani in Thassos ploaia din septembrie a distrus plaja de marmura, acum 2 ani pe 1 septembrie a plouat in Lefkada de nu vedeam in fata ochilor si iata vad si alte exemple.

   Pana atunci nu mai vazusem ploaie in Grecia, din iunie pana in septembrie, odata am stat in Thassos pana la 1 octombrie la o plaja extraordinara, calda, calma, blanda, linistita. Si cum nici eu nu sunt atras de AI si prefer sa umblu, ploaia ma incurca, mai putin decat frigul, ca sa nu spun ca nu mai arata a vacanta.

   Sper ca septembrie sa ne lase in continuare vacantele frumoase ca sa putem vedea atatea locuri minunate care ne asteapta. Calatorii placute si vreme buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- iulianic
[07.10.16 21:12:49]
» mesaj pers

   @calatorul: Dacă mă gândesc bine, și anul trecut, în Parga (tot în septembrie) a plouat într-o noapte și nu s-a oprit decât a doua zi cam pe la vremea prânzului. După amiază ne-am putut plimba și chiar face plajă și baie în mare. Nu a fost o ploaie supărătoare, cu furtună și ravagii. Oricum, nu e plăcut să fii surprins pe străzi care sunt în pantă, pietruite, când apa vine la vale în șuvoi pentru că nu prea are unde se scurge.

   Să sperăm că vremea bună va ține întotdeauna cu noi și că vom avea vacanțe frumoase oriunde ne-am duce.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[07.10.16 21:24:14]
» mesaj pers

   @iulianic: Si eu constat ca ploile astea apar nu doar in zona Marii Ionice, unde inteleg ca sunt fenomene asteptate, datorita configuratiei geografice a peninsulei balcanice. Mai nou sunt ploi torentiale in Thassos, Creta, pe Kassandra in Halkidiki anul asta vedeam la televizor in septembrie.

   Asa este, eu nu de ploaie sau furtuna ma tem, ci de urmarile lor: strazi blocate, excursii amanate etc., dar si eu am facut plaja si baie la pranz, dupa o ploaie torentiala de dimineata. Ce/i drept in Italia m/a plouat mai mult, desi in iulie, dar tot pe coasta Adriatica, langa Rimini o ploaie marunta de toamna care a tinut vreo 3 zile si ne/a lasat fara plaja si ne/a mutat in muzeele Ravennei.

   Dar sunt optimist si sper sa avem mai mult vreme buna de drumuri si excursii, macar aici in sud, la frumoasa Mediterana.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster26
[16.02.17 13:53:18]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Hersonissos și împrejurimile, HERSONISSOS" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- profesor73
[08.08.18 11:55:07]
» mesaj pers

   Votat, placut. Anul acesta pelcam si noi in Creta, in a doua decada a lunii septembrie, speram sa fie buna vremea, utile si comentariile. Dupa cum am vazut anul acesta, lui tata cred ca i-au trecut supararile...

   Sanatate, va voi povesti impresiile de calatorie si sper sa fac fotografii frumoase pe acolo.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[10.08.18 08:17:10]
» mesaj pers

   @profesor73: Mulțumesc pentru aprecieri! Creta este foarte frumoasă. Sper să aveți vreme bună și o vacanță minunată acolo. Așteptăm impresii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Creta - Printre două pături de nori se întrezărește cerul senin. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796312">Şterge vot</a></div><span id="v9796312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Creta - Printre două pături de nori se întrezărește cerul senin.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Creta - Insulele Mediteranei în apropiere de Creta. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796313">Şterge vot</a></div><span id="v9796313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Creta - Insulele Mediteranei în apropiere de Creta.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Creta - Aeroportul din Heraklion se află pe malul mării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796314">Şterge vot</a></div><span id="v9796314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Creta - Aeroportul din Heraklion se află pe malul mării.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Creta - Marea la Hersonissos are uneori valuri mari. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796315">Şterge vot</a></div><span id="v9796315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Creta - Marea la Hersonissos are uneori valuri mari.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Creta - Cerul înserării la Hersonissos. Vedere din balcon. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796316">Şterge vot</a></div><span id="v9796316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Creta - Cerul înserării la Hersonissos. Vedere din balcon.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Creta - La sfâșitul lui septembrie Bougainvillea sau Floarea de hârtie. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796317">Şterge vot</a></div><span id="v9796317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Creta - La sfâșitul lui septembrie Bougainvillea sau Floarea de hârtie.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Creta - Rodiile de la piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796318">Şterge vot</a></div><span id="v9796318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Creta - Rodiile de la piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Creta - Piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796321">Şterge vot</a></div><span id="v9796321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Creta - Piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] Creta - Detalii florale la Hotel Golden Beach din Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796322">Şterge vot</a></div><span id="v9796322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] Creta - Detalii florale la Hotel Golden Beach din Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Creta - Bougainvillea la piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796324">Şterge vot</a></div><span id="v9796324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Creta - Bougainvillea la piscina Hotelului Golden Beach din Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Creta - Cu trenulețul turistic prin Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796327">Şterge vot</a></div><span id="v9796327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Creta - Cu trenulețul turistic prin Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] Creta - Interesante și atractive oferte de excursii cu plecare din Hersonissos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796328">Şterge vot</a></div><span id="v9796328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] Creta - Interesante și atractive oferte de excursii cu plecare din Hersonissos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Creta - Prietenele mele din Agios Nicolaos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796331">Şterge vot</a></div><span id="v9796331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Creta - Prietenele mele din Agios Nicolaos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Creta - Pe țărmul insulei leproșilor, Spinalonga. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796334">Şterge vot</a></div><span id="v9796334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Creta - Pe țărmul insulei leproșilor, Spinalonga.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Creta - În septembrie și cactușii se pregătesc de rod. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796337">Şterge vot</a></div><span id="v9796337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Creta - În septembrie și cactușii se pregătesc de rod.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Creta - În vizită la cel mai renumit sit arheologic cretan, Knossos. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796340">Şterge vot</a></div><span id="v9796340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Creta - În vizită la cel mai renumit sit arheologic cretan, Knossos.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Creta - Nectarios, ghidul nostru cretan, face demonstrații cu cana lui Pitagora. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796343">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796343"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796343">Şterge vot</a></div><span id="v9796343" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796343)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796343Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796343MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Creta - Nectarios, ghidul nostru cretan, face demonstrații cu cana lui Pitagora.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] Creta - La Centrul de ceramică din Psichro (Lassithi). -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796352">Şterge vot</a></div><span id="v9796352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] Creta - La Centrul de ceramică din Psichro (Lassithi).
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Creta - Condimente și tot felul de alte produse. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796369">Şterge vot</a></div><span id="v9796369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Creta - Condimente și tot felul de alte produse.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Creta - Jucării și alte nimicuri pentru copii. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796373">Şterge vot</a></div><span id="v9796373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Creta - Jucării și alte nimicuri pentru copii.
foto iulianic [03.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Creta - Aceste bijuterii de ceramică mi-au plăcut foarte mult. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 03.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av796377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv796377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=796377">Şterge vot</a></div><span id="v9796377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(796377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f796377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e796377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Creta - Aceste bijuterii de ceramică mi-au plăcut foarte mult.
foto iulianic [03.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.182217121124 sec