84457 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hersonissos și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2018
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Linia fină dintre cele trei sate cretane, Ano Hersonissos, Koutouloufari și Piskopiano


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Eu una nici nu aș fi zis că există vreo delimitare, pentru că practic nu e, doar în scripte... Iar hotelul unde am fost cazați în 2016, Asterias Vilage, vezi impresii, cred că era undeva pe această linie fină...

Azi voi încerca să vă povestesc despre farmecul și liniștea ”vie” a celor trei sate cretane.

Pentru început să vă spun câte ceva despre zona în care ne aflăm: vorbim despre insula Creta, cea mai mare insulă grecească, sigur una din cele mai frumoase! Suntem la aproximativ 29 km de Heraklion, locul unde s-a născut marele om de cultură, Nikos Kazantsakis, locul unde este și înmormântat, lăsând posterității multe scrieri alese precum și iubirea sa necondiționată pentru această insulă. De la aeroportul care-i poartă numele, în aproximativ 20 minute cu mașina, se ajunge cu ușurință în aceste sate. Distanța față de Hersonissos, de cca 2 km, se poate face pe jos într-o plimbare frumoasă, trecând prin satele pomenite, toate învecinate, înșiruite una după alta. Hersonissos este chiar la mare, iar drumul spre aceste sate se face urcând spre deal, așa cum și localnicii, acum ceva ani, prin evul mediu, s-au refugiat spre munte, pentru a evita atacurile piraților.

Prima mențiune istorică a satului Piskopiano, apare în anul 1379, ca făcând parte din episcopia Hersonissos, apoi în 1583, se pomenește din nou de un sat cu 111 locuitori. Venețienii au fost cei care l-au fondat, dar mai apoi turcii au reușit să-i învingă. Astăzi satul are cca 450 locuitori permanenți, foarte multe clădiri vechi sunt restaurate și transformate în vile și hoteluri, sau taverne, turismul dând un imbold remarcabil acestei frumoase zone, cu o priveliște minunată spre mare. Dar și spre munte, în spatele satelor tabloul este feeric, satele desfășurându-se la poalele muntelui Harakas. Dacă vă mai spun și că autostrada este acolo sus, parcă suspendată, v-am stârnit curiozitatea?

Dacă vorbim despre Koutouloufari, în arhivele venețiene, apare prin 1577 ca și Catafari Metochi, sau Cutrufari în 1630. Astăzi numărăm și pe aici cam 600 de locuitori, tot turismul este cel care ajută mult toată zona, mulți dintre cei care au plecat la oraș, azi se întorc să pornească o afacere, cel mai probabil în domeniul turismului.

Casele din Koutouloufari sunt de piatră, cum altfel? cu curți pline de flori, cu porți arcuite, cu garduri acoperite de viță de vie, cu dealuri în spate cu măslini. Seară de seară ne plimbam pe străzile de piatră, admiram micile fântâni frumoase, palmierii, frumoșii copăcei de yucca, tufele bogate de leandri parfumați, florile frumoase de bouganvilea, care-și croiau „cărare” pe zidurile albe, priveam la vitrinele cu produse tradiționale, la magazinașele de souveniruri, priveam turiștii fericiți la mesele de la taverne sau cafenele, o atmosferă atât de calmă și liniștită, iar pe măsură ce ajungeam pe străduțele mai ferite, laterale, intram parcă chiar în lumea lor, a localnicilor cretani. Simpli, modești, cu case vechi, albe, primind bine întotdeauna un salut grecesc.

Sunt destul de multe terase și restaurante pentru un sat care nu este chiar la malul mării, cu destul de mulți turiști, care au ales să stea mai departe de țărmul mării, dar pe care-l pot vedea zi de zi de oriunde din sat. Sunt câteva vile, hoteluri, resorturi, cum a fost și cel la care am fost noi. Nu lipsesc agențiile care oferă excursii pe insulă, sau de jur-împrejurul insulei, pentru închirieri mașini, scutere sau atv-uri, câteva supermarketuri. Străduțele laterale ne-au pus în încurcătură la început, în primele zile când veneam de pe autostradă, dar mai apoi am ajuns la concluzia că nu ai cum greși, pentru că toate drumurile se unesc la un moment dat, te duc tot acolo, unde vrei. Sigur sunt înguste, ca de altfel peste tot în insule, prin sate, dar asta, e deja ceva normal pentru cunoscători! :)

Pentru noi, taverna To Patriko, a însemnat mâncare bună, proaspătă, atmosferă primitoare, am mâncat aici în fiecare seară, cu excepția uneia, când am încercat și altceva, mereu ne gândim cu drag și poftă la acel loc! La intrare, Brigitta, ne primea mereu cu zâmbetul pe buze, iar la plecare în ultima seară, ne-a spus mai în glumă, mai în serios, că ne putem continua sejurul la ea, mai avea o cameră disponibilă, că de mâncare om găsi!!! :) Încă din prima seară ne-a arătat copacul cu roșcove, de la intrare, povestindu-ne câte ceva despre utilitatea lui. Am descoperit apoi în multe alte locuri și alți asemenea copaci, plantați acum mulți ani.

În Piskopiano, am găsit un scuar frumos, unde se află Biserica Agios Vassilios, o biserică veche, construită în 1840, cu un iconostas de lemn ce datează din 1850, iar la renovarea din 2002, s-au descoperit mai multe morminte sub podea. Alături în acest frumos scuar cu o priveliște minunată spre mare se află biserica mai nouă Agios Metamorfosis Sotiros.

Tot aici în Piskopiano, dacă aveți noroc, mai mult ca noi, puteți vizita Muzeul Rural, Menelaos Parlamas, muzeu găzduit într-o casă de piatră veche, o fostă casă-făbricuță de ulei de măsline, iar muzeul a fost fondat în 1988 de Societatea de Studii Istorice Cretane. Se spune că este frumos organizat cu presă de vin, utilaje agricole, mașina de ulei, unelte, toate datând din sec. XIX, iar mai recent se poate mândri cu o colecție de țesături Theano Metaxa-Kanaki.

Un alt reper religios important aici, biserica Eisodia Theotokou, Church of the Presentation Mary, o biserică mică cu o singură navă.

Ano Hersonissos, este un alt sat mic, care nu trebuie confundat cu Hersonissos, stațiunea de la malul mării. I se mai spune și Palea, adică vechi, deși dovezile existențiale contrazic acest lucru. Noul Hersonissos, stațiunea actuală este cu mult mai veche, de fapt decât satul Palea, datând încă din perioada minoică, apoi știm bine că peste ani, satele s-au mutat spre munte. Dar despre Hersonisos, altă dată, într-un alt articol.

Revenind la satul Ano Hersonissos, acesta a cunoscut o înflorire abia după anul 1950, azi putând admira casele frumoase tradiționale, acoperite cu iederă, curțile și grădinile pline cu flori multicolore și copaci-rodii, lămâi, portocali, dar și multă viță de vie. Puteți face asta, atunci când vă plimbați spre mare. Localnicii pe vremuri s-au refugiat de lângă mare, ba din cauză de pirați, ba din cauză de cutremur, ba pentru a avea o vedere bună pentru a preveni atacurile inamicilor, urcând spre deal pentru a fi mai feriți, dar și pentru că terenurile agricole erau mai fertile acolo, decât cele de lângă mare, pline cu sare. Istorioarele locale spun că fiii primeau în dar pământurile mai bune, pe deal, iar ginerii pe cele de lângă mare (mai puțin productive). Timpul a făcut ca cei din urmă să fie mai câștigați, datorită creșterii interesului pentru aceste terenuri în scop turistic. Așadar calculele de pe vremuri nu s-au potrivit cu cele de azi. :))

 

Am folosit date tehnice, de pe net, Explore Crete, în alcătuirea articolului.

Și pentru că îmi plac mult citatele celebre, azi îl voi cita pe Nikos Kazantsakis:

Viața nu poate fi decât bucuria sinceră de a respira, de a gusta un pahar de apă rece într-o zi toridă de vară, de a te bucura de îmbrățișarea tandră a unei femei, de a te pleca în fața lui Dumnezeu. Fără acestea a „trăi” nu înseamnă nimic!

Așadar să trăim frumos, să ne bucurăm din plin de viață!

Ca încheiere, putem spune clar, că aceste mici sate sunt punctul de întâlnire al trecutului cu prezentul. Aici tradiția se împletește atât de armonios cu nevoile omului modern, contemporan. Dacă mai adăugăm și multă ospitalitate, poate mai multă ca oriunde în Grecia, avem succesul garantat al unei vacanțe frumoase, de vis... Dacă nu vă deranjează că plaja nu e atât de aproape, aici este locul ideal pentru odihnă și relaxare.

Oricum, azi putem să admirăm, să vizităm aceste locuri frumoase, unde vă invit și pe voi, măcar prin intermediul pozelor.

 

Webmaster, o rugăminte: youtu.be/GdhsgR1p-zw

mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 06.02.2018 22:14:01

Validat / Publicat: 06.02.18 23:45:28


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3217

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47900 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.02.18 23:36:47]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[06.02.18 23:42:41]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[07.02.18 07:16:57]
» mesaj pers

   @maryka:

   P18, efharisto poli! P26 și 27, am leandri la fel de mari, adusi de pui din Grecia și i-am mutat în gradina. Au rezistat si iarna trecută, înfasați, acum sunt neacoperiti, sper să iasă bine în primăvară.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[07.02.18 07:24:33]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[07.02.18 15:17:23]
» mesaj pers

   @maryka: Foarte frumos articol, iar pentru mine înseamnă o frumoasă aducere aminte, fiindcă am stat în 2010 în Hersonissos. Chiar am avut atunci o problemă cu cazarea care s-a rezolvat în favoarea noastră. Făcusem rezervare printr-un site englez și aveam cazarea undeva în Ano Hersonissos: ne-am cazat la sosire, apoi, după vreo jumătate de zi ne-au anunțat că ne vor muta în stațiune la Hotel Agrabella. Pentru noi a fost mult mai avantajos fiindcă ne-a fost mai ușor să ne mișcăm, deși aveam mașina cu noi.

   Până să găsim locul inițial de cazare, am reușit să vedem și cele trei sate componente ale Hersonissosului, pentru că am bâjbâit ceva.

   Pozele sunt minunate, ca-ntotdeauna!

   Vacanțe frumoase și călătorii pe măsură!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[07.02.18 16:36:38]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Păi sper ca leandri să iasă bine din iarnă, am și eu la ghiveci, dar îi țin în casă și beci, la Brașov e frig rău iarna. Și mie îmi plac foarte mult! Toate florile! Abia aștept șă ne întâlnim la Alba Iulia. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[07.02.18 16:39:34]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulțumesc mult!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[07.02.18 16:46:34]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc frumos! Zona este foarte frumoasă, m-am mirat și eu tare mult, când am văzut cât de populate sunt micile sate, dat fiind faptul că nu e chiar la îndemână plaja, sigur că poți face puțină mișcare până la cea din Hersonissos. Dar am remarcat apoi zi de zi în plimbările noastre de seară, cât e de minunată priveliștea, cum marea te însoțește peste tot. Sigur, ziua plecam cu mașina prin diverse locuri, dar serile erau numai pentru localitățile-gazdă. Și în fiecare seară parcă descopeream ceva nou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[08.02.18 09:04:23]
» mesaj pers

   Foarte frumos, foarte frumos articolul, foarte frumos locul!

   Amintiri frumoase si pentru mine, care sunt indragostita iremediabil de Grecia si mai ales de Creta. Am fost de 3 ori in Creta si de fiecare data am stat intr-un sat micut, numit Panagia ce tine de comuna Arkalochori, situat la distanta de mare, dar care mi-a oferit de fiecare data atata frumusete si liniste incat mereu imi e dor de acel loc.

   Satele cretane dau dependenta, iar cretanii sunt minunati!

   Felicitari pentru vacanta aleasa si multumesc pentru aducerile aminte! Votat din toata inima!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[08.02.18 10:04:53]
» mesaj pers

   @DOINITA:

   Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Așadar am dreptate când spun că satele lor sunt atât de încântătoare prin simplitate, printr-o revărsare de culori peste zidurile de piatră albe... mie până și zidurile vechi, parțial demolate, ruinate mi se par romantice, tocmai pentru că, cumva întregesc decorul... de aceea le și fotografiez întotdeauna alături de cele mai cochete și frumoase clădiri.

   Cu siguranță, Creta este aparte, îmi doresc să revin, ori pentru mai multe zile, ori în mai multe rânduri, pentru a putea acoperi vari zone, fiind atât de mare. Sudul Cretei mi se pare de vis, liniștit, unde așa putea lenevi vorba ceea „până la adânci bătrâneți”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- DOINITA
[08.02.18 11:57:01]
» mesaj pers

   @maryka: Desi satul in care am fost nu este la mare frumusetea nu-i este deloc stirbita. Casa in care am stat este la margine de sat si de acolo incepeau livezile de maslini, iar in fata se vedea muntele golas, dar care mi se parea ca e plin de viata dupa povestirile auzite de la cei care l-au cutreirat. Si aici curtea era plina de flori. In fiecare colt aveai cate o floare, fiecare vas gol isi gasea imediat utilitate si se planta o floare. Linistea si parfumul ce pluteste in aer te farmeca definitiv. Pentru mine, Grecia are parfum, un parfum special pe care il simti de cum ai trecut granita si de care te simti mereu atrasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[08.02.18 19:43:20]
» mesaj pers

   @DOINITA:

   Gândesc la fel întru totul, abia aștept să ne cunoaștem să vorbim despre toate astea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- teona
[11.02.18 00:43:16]
» mesaj pers

   Mi s-a facut un mare dor de Creta dupa periplul prin aceste sate atat de frumoase. E imposibil sa nu iubesti acesta insula unde se imbina asa de armonios, marea, muntele, satele, viata de zi de zi a locuitorilor ei. Iar pozele tale descriu minunat aceasta lume in imagini.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[11.02.18 14:13:38]
» mesaj pers

   @teona:

   Mulțumesc frumos! Așa e, nu ai cum să nu iubești această insulă! Are atâtea de oferit! Mă gândesc cu drag, de câte ori îmi aduc aminte! Sper să mă pot întoarce cândva, să mai recuperez din locurile pe care nu le-am „prins ” atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.10.19 06:26:17]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[82] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Case albe, acoperite cu iederă și bouganvilea, o combinație reușită. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943001">Şterge vot</a></div><span id="v9943001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Case albe, acoperite cu iederă și bouganvilea, o combinație reușită.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Câteva clădiri noi, printre celelalte, dar de oriunde privești, marea albastră te urmărește... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943002">Şterge vot</a></div><span id="v9943002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Câteva clădiri noi, printre celelalte, dar de oriunde privești, marea albastră te urmărește...
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Taverna To Patriko, pe care v-o recomand cu drag! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943003">Şterge vot</a></div><span id="v9943003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Taverna To Patriko, pe care v-o recomand cu drag!
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [JUN-2016] Terasa restaurantului Oliva, chiar lângă hotelul nostru, Asterias Vilage. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943004">Şterge vot</a></div><span id="v9943004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Terasa restaurantului Oliva, chiar lângă hotelul nostru, Asterias Vilage.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Flori, flori, flori... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943005">Şterge vot</a></div><span id="v9943005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Flori, flori, flori...
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Curți și grădini însorite. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943006">Şterge vot</a></div><span id="v9943006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Curți și grădini însorite.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Strada principală, undeva pe linia fină... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943007">Şterge vot</a></div><span id="v9943007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Strada principală, undeva pe linia fină...
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Exact ce scrie, Gift Shop. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943008">Şterge vot</a></div><span id="v9943008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Exact ce scrie, Gift Shop.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Clădiri mici, de piatră, frumos decorate. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943009">Şterge vot</a></div><span id="v9943009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Clădiri mici, de piatră, frumos decorate.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Altele, cu grădini și terase la etaj. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943010">Şterge vot</a></div><span id="v9943010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Altele, cu grădini și terase la etaj.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Case mici, simple, dar cochete. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943011">Şterge vot</a></div><span id="v9943011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Case mici, simple, dar cochete.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Un fluturaș de Creta. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943012">Şterge vot</a></div><span id="v9943012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Un fluturaș de Creta.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Copacul cu roșcove, chiar la taverna Patriko. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943013">Şterge vot</a></div><span id="v9943013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Copacul cu roșcove, chiar la taverna Patriko.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Și câte ceva de îmbrăcat... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943014">Şterge vot</a></div><span id="v9943014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Și câte ceva de îmbrăcat...
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] O vilă cochetă în Piskopiano. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943015">Şterge vot</a></div><span id="v9943015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] O vilă cochetă în Piskopiano.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] De la această agenție am luat biletele pentru Samaria. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943016">Şterge vot</a></div><span id="v9943016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] De la această agenție am luat biletele pentru Samaria.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] O cafenea micuță, spre apusul soarelui. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943017">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943017"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943017">Şterge vot</a></div><span id="v9943017" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943017)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943017Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943017MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] O cafenea micuță, spre apusul soarelui.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Un „buchet” de bouganvilea, pentru toate doamnele de pe AFA! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943018">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943018"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943018">Şterge vot</a></div><span id="v9943018" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943018)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943018Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943018MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Un „buchet” de bouganvilea, pentru toate doamnele de pe AFA!
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] Vechi și nou, cu o privire spre mare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943019">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943019"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943019">Şterge vot</a></div><span id="v9943019" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943019)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943019Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943019MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] Vechi și nou, cu o privire spre mare.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Biserica Agios Basiliou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943020">Şterge vot</a></div><span id="v9943020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Biserica Agios Basiliou.
foto maryka [06.02.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Dacă doriți să stați la o mică fântână, la o șuetă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943021">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943021"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943021">Şterge vot</a></div><span id="v9943021" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943021)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943021Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943021MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Dacă doriți să stați la o mică fântână, la o șuetă.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] Piskopiano, o casă superbă! O mică cafenea! -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943022">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943022"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943022">Şterge vot</a></div><span id="v9943022" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943022)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943022Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943022MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] Piskopiano, o casă superbă! O mică cafenea!
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] Micul scuar din Piskopiano. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943023">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943023"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943023">Şterge vot</a></div><span id="v9943023" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943023)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943023Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943023MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] Micul scuar din Piskopiano.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] Urcând aleile spre scuar, Piskopiano. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943024">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943024"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943024">Şterge vot</a></div><span id="v9943024" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943024)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943024Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943024MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] Urcând aleile spre scuar, Piskopiano.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] În partea opusă a scuarului, biserica cea nouă, Agios Metamorfosis Sotiros. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943025">Şterge vot</a></div><span id="v9943025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] În partea opusă a scuarului, biserica cea nouă, Agios Metamorfosis Sotiros.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2016] Frumoșii leandri roșii. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943026">Şterge vot</a></div><span id="v9943026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2016] Frumoșii leandri roșii.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2016] sau albi, foarte parfumați. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943027">Şterge vot</a></div><span id="v9943027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2016] sau albi, foarte parfumați.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2016] Iarăși vechi... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943028">Şterge vot</a></div><span id="v9943028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2016] Iarăși vechi...
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2016] și ceva mai nou. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943029">Şterge vot</a></div><span id="v9943029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2016] și ceva mai nou.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2016] Muzeul Rural din Piskopiano, care era închis, la vizita noastră. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943030">Şterge vot</a></div><span id="v9943030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2016] Muzeul Rural din Piskopiano, care era închis, la vizita noastră.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2016] O terasă discretă, Kostas. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943031">Şterge vot</a></div><span id="v9943031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2016] O terasă discretă, Kostas.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [JUN-2016] Case vechi sau mai noi, dar cu același farmec, Koutouloufari. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943032">Şterge vot</a></div><span id="v9943032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [JUN-2016] Case vechi sau mai noi, dar cu același farmec, Koutouloufari.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [JUN-2016] Superbe porți arcuite, Koutouloufari. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 06.02.18] - <span class="allrVotedi" id="av943033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv943033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=943033">Şterge vot</a></div><span id="v9943033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(943033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f943033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e943033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [JUN-2016] Superbe porți arcuite, Koutouloufari.
foto maryka [06.02.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[82] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.148934841156 sec