FILTRE:2023

Poze Descoperă Viena / VIENA — by geani anto / 2023

total [49] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
NOTĂ: în această destinație, și în anul indicat [2023], autorul are 3 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P01 [AUG-2023] Belvedere este unul dintre cele mai uimitoare ansambluri arhitecturale baroc din lume, ce cuprinde un ansamblu de doua palate, Belvedere de Sus si de Jos, intre care se intind gradini splendide. Anul acesta, 2023, s-au implinit 300 de ani de la finalizarea Palatului de Sus.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2023] Printul Eugen de Savoia a hotarat construirea unei resedinte de vara, iar in anul 1723 este finalizat Belvedere de Sus. Dupa moartea Printului Eugen, imparateasa Maria Tereza a achizitionat intregul complex si a transformat Belvedere de Sus intr-un loc de expozitie pentru colectiile imperiale.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2023] Belvedere de Sus gazduieste Galeria Austriaca, impresionanta, cu picturi de Klimt, Schiele si Oskar Kokoschka si in Belvedere de Jos este Muzeul Austriac de Arta Baroca, cu picturi din Austria secolului al XVIII-lea. Mai exista si Orangeria, grajdurile regale si trezoreria medievala.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2023] Scara principala - peretele din dreapta este impodobit cu un relief din stuc infatisand triumful lui Alexandru cel Mare asupra lui Darius al III-lea al Persiei in batalia de la Arbela. Pe peretele din partea stanga a scarii sunt reprezentate sotiile lui Darius in fata lui Alexandru.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2023] Sala de marmura rosiatica, locul de desfasurare a unor evenimente istorice importante. In aceasta sala, la 15 mai 1955, a fost semnat Tratatul de stat austriac de catre Leopold Figl si reprezentanti ai celor patru puteri ocupante, Regatul Unit, Franta, Uniunea Sovietica si SUA.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2023] Bogat ornamentata cu elemente aurii si o fresca mare pe tavan ce il reprezinta pe Printul Eugene ca Apollo si ca un lider al muzelor. Desi tavanul este plat, pare ca ar fi in relief, iar „supraexpunerea” din partea dreapta creeaza iluzia ca lumina patrunde prin fereastra din dreapta sus.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2023] Capela octogonala a palatului este pastrata in mare parte in starea sa initiala, ferestrele dreptunghiulare mari oferind sursa de lumina. Este decorata ca si Sala de marmura, cu marmura rosiatica si stuc, in contrast cu peretii albi impodobiti cu ornamente aurii.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2023] Principala pictura este cea a Invierii lui Iisus Hristos. Doua sculpturi, ale Sfantului Ioan Botezatorul si Sfantului Petru, impodobesc interioarele capelei.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2023] Fresca de tavan infatiseaza Sfanta Treime, pe fundalul cerului.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2023] Nucleul expozitiei din Belvedere este format din 24 de lucrari de Gustav Klimt. In mod special, pictura lui Klimt „Sarutul“, renumita la nivel mondial, ii reprezinta pe Klimt si pe muza sa, Emilie Flöge, ca pereche de indragostiti.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2023] Gradinile in stil baroc de la Belvedere se numara printre cele mai frumoase din lume. Gradina principala este situata intre Belvedere de Jos si Belvedere de Sus si se întinde pe trei terase mari.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2023] Designul a fost realizat de Dominique Girard, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti pentru decorarea exteriorului si al gradinilor. Acest arhitect a facut si gradina Palatului Versailles, astfel incat gradinile de la Belvedere amintesc de Versailles si Paris.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2023] Designul a fost realizat de Dominique Girard, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti pentru decorarea exteriorului si al gradinilor. Acest arhitect a facut si gradina Palatului Versailles, astfel incat gradinile de la Belvedere amintesc de Versailles si Paris.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2023] Designul a fost realizat de Dominique Girard, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti pentru decorarea exteriorului si al gradinilor. Acest arhitect a facut si gradina Palatului Versailles, astfel incat gradinile de la Belvedere amintesc de Versailles si Paris.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2023] Designul a fost realizat de Dominique Girard, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti pentru decorarea exteriorului si al gradinilor. Acest arhitect a facut si gradina Palatului Versailles, astfel incat gradinile de la Belvedere amintesc de Versailles si Paris.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2023] Pe partea de sud a palatului de sus, datorita oglindirii in iaz, se creeaza o dublare a fatadei palatului monumental.
[50 PMA, +BONUS]
P01 [AUG-2023] De la cofetaria Demel am pornit pe Kohlmarkt, o strada eleganta cu buticuri de lux, reprezentand rafinament si stil, situata in inima Vienei.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2023] La capatul unei stradute scurte, inghesuita intr-un spatiu stramt, in piata numita Petersplatz, se afla Biserica Sfantul Petru (Peterskirche). Este usor de recunoscut datorita cupolei sale tipic baroca, colorata in verde datorita oxidarii tablei de cupru a acoperisului. Exteriorul clasic, aproape banal, contrasteaza puternic cu interiorul remarcabil, biserica Sfantul Petru fiind considerata a fi cea mai somptuos decorata in stil baroc, din oras.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2023] Memorial baroc, Vienna Plague Column, care a fost ridicat după epidemia de Ciuma Mare din 1679. Fiind dedicata Sfintei Treimi, numarul trei sau multiplii lui trei se regasesc in elementele ce impodobesc coloana, de exemplu: trei aripi, noua ingeri mari, trei suluri de bronz. Fata de vest a coloanei este dedicata lui Dumnezeu Tatal, fata de est este asociata cu Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, iar cea de nord este dedicata Duhului Sfant, fiecare dintre ele fiind decorate cu steme ale tarilor de baza ale monarhiei.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2023] Catedrala Sf. Stefan, simbolul orasului Viena, pe care am descoperit-o mult mai ,,luminoasa” fata de anul 2007, funinginea neagra de pe calcarul fatadei fiind inlaturata prin proiectele de restaurare recente, care au redat cladirii albul original. Acoperisul abrupt este decorat cu placi colorate asezate in mozaic zig-zag. Catedrala are patru turnuri frumoase si impunatoare, masivul turn de sud fiind punctul sau cel mai inalt, turla atingand 136 de metri.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2023] Fatada Catedralei Sf. Stefan in anul 2007, acoperita de funinginea neagra.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2023] Intrarea in zonele principale este gratuita, insa pentru a vizita catacombele, cripta cu morminte ale episcopilor si ale membrilor dinastiei imperiale habsburgice, Turnul de Sud si cel de Nord, se plateste. In interior se impletesc elemente gotice din perioada medievala a Catedralei cu elemente din barocul secolului al XVII-lea. Sunt peste 40 de altare in intreaga biserica.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2023] Intrarea in zonele principale este gratuita, insa pentru a vizita catacombele, cripta cu morminte ale episcopilor si ale membrilor dinastiei imperiale habsburgice, Turnul de Sud si cel de Nord, se plateste. In interior se impletesc elemente gotice din perioada medievala a Catedralei cu elemente din barocul secolului al XVII-lea. Sunt peste 40 de altare in intreaga biserica.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2023] Amvonul decorativ din piatra, considerat o capodopera a perioadei gotice tarzii, este sculptat din 3 blocuri de calcar distincte sub forma unei flori care se deschide. În partea superioara se afla cei 4 sfinti reprezentand fiecare un temperament si o etapa a vietii: Sf. Ambrozie – temperamentul sanguin, Sf. Ieronim– temperamentul coleric, Sf. Grigorie – temperamentul flegmatic, Sf. Augustin – temperamentul melancolic. (in imagine se vad doar primii trei)
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2023] Amvonul decorativ din piatra, considerat o capodopera a perioadei gotice tarzii, este sculptat din 3 blocuri de calcar distincte sub forma unei flori care se deschide. În partea superioara se afla cei 4 sfinti reprezentand fiecare un temperament si o etapa a vietii: Sf. Ambrozie – temperamentul sanguin, Sf. Ieronim– temperamentul coleric, Sf. Grigorie – temperamentul flegmatic, Sf. Augustin – temperamentul melancolic. (in imagine se vad doar primii trei)
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2023] Altarul Mare, reprezinta lapidarea Sfantului Stefan, altarul fiind decorat cu figuri ale multor alti sfinti patroni.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2023] Opera de Stat, unul dintre cele mai importante teatre de opera din lume, cunoscut pentru spectacolele cu lucrari ale lui Richard Wagner, Wolfgang Amadeus Mozart si Richard Strauss.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2023] Bombardamentele din timpul razboiului au distrus cladirea, insa aceasta a fost reconstruita, directorul muzical remarcabil fiind dirijorul Herbert von Karajan.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2023] Bombardamentele din timpul razboiului au distrus cladirea, insa aceasta a fost reconstruita, directorul muzical remarcabil fiind dirijorul Herbert von Karajan.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2023] Bombardamentele din timpul razboiului au distrus cladirea, insa aceasta a fost reconstruita, directorul muzical remarcabil fiind dirijorul Herbert von Karajan.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2023] Karlsplatz, cunoscuta mai ales pentru festivalurile culturale, piata populara de Craciun, in capatul careia se afla Karlskirche, una dintre cele mai interesante biserici baroc din Europa.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2023] Catedrala este unica prin amestecul de elemente antice grecesti si romane cu stilurile bizantin, renascentist si baroc. Fatada este construita in stilul templului grecesc antic, flancat de 2 coloane gemene modelate dupa Columna lui Traian din Roma. Coloanele sunt decorate cu basoreliefuri, care arata scene din viata Sfantului Carol Borromeo, un venerat vindecator al bolnavilor de ciuma. Domul aminteste de cel al Bazilicii Sf. Petru, insa difera prin faptul ca baza este un elipsoid alungit.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2023] Fresca cupolei il reprezinta pe Sfantului Borromeo, sprijinit de Fecioara Maria, rugand Sfanta Treime sa puna capat ciumei din Viena.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2023] Interiorul este impresionant, altarul principal infatisand „Apoteoza Sfantului Carol Borromeo”. Deasupra acestuia, sunt reprezentate razele soarelui care lumineaza si in jurul carora ingerii uniti in cerc plutesc pe nori.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2023] Rathaus (Primaria) este construita in stil gotic, cu multe turnuri si turnulete, cu o fatada bogat decorata. Aici se afla birourile primarului orasului Viena, ale consiliului local, dar si ale guvernatorului si consiliului regiunii federale Viena.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2023] Imparatul Francis Joseph a pus conditia ca inaltimea turnului sa nu depaseasca inaltimea catedralei Votivkirche (99 m). A fost proiectat la o inaltime de 97,9 m, insa la aceasta s-a adaugat si statuia gardianului Rathausmann, astfel ca inaltimea totala depaseste 100 metri. Statuia gardianului este realizata din fier, fiind turnata din copeici rusesti. Are o greutate de peste 700 kg, astfel ca s-a folosit ca si contragreutate o sfera de 800 kg, pentru ca aceasta sa fie stabila la vant puternic. O copie a gardianului este expusa in parcul din fata primariei, Rathauspark.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2023] Teatrul de stat Burgtheater, unde au avut premierele doua dintre operele lui Mozart. Burgtheater a fost infiintat de catre Maria Tereza, dar isi avea sediul in alta cladire.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2023] Fantana Pallas Athene din fata Parlamentului este dominata de Zeita Intelepciunii, Atena, imbracata in armura, cu o casca aurita, tinand in mana dreapta o mica figura a Zeitei Victoriei, Nike, iar in mana stanga, o sulita. De o parte si de alta a acesteia, mai jos sunt alte doua statui feminine ce reprezinta cele doua puteri ale statului, cea legislativa si cea executiva. La picioarele acestora se gasesc patru figuri, reprezentari alegorice ale celor mai importante rauri ale Imperiului Austro-Ungar: Dunarea, Inn, Elba si Vltava.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2023] Cladirea Parlamentului este locul unde se desfasoara ceremoniile importante de stat, cum ar fi depunerea juramantului presedintelui Austriei. Frontonul este decorat cu simboluri si alegorii ale celor 17 provincii ale vechiului Imperiu Austro-Ungar.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2023] Hermesvilla, aflata in sud-vestul Vienei, dincolo de Palatul Schonbrunn, este situata intr-un cadru idilic, in mijlocul fostelor terenuri de vanatoare imperiale, acum Parcul natural Lainzer Tiergarten.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2023] A fost construita la comanda imparatului Franz Joseph, pentru sotia sa, imparateasa Elisabeta, o iubitoare a calatoriilor si a plimbarilor in natura. Departe de rigorile curtii austriece, Hermesvilla a fost gandit ca un refugiu incantator de care sa se bucure Sisi, dar suficient de aproape de capitala, incat imparatul sa se bucure in continuare de compania ei.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2023] A fost construita la comanda imparatului Franz Joseph, pentru sotia sa, imparateasa Elisabeta, o iubitoare a calatoriilor si a plimbarilor in natura. Departe de rigorile curtii austriece, Hermesvilla a fost gandit ca un refugiu incantator de care sa se bucure Sisi, dar suficient de aproape de capitala, incat imparatul sa se bucure in continuare de compania ei.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2023] Este o cladire cu doua etaje, fatada fiind alcatuita din blocuri mari de piatra si caramizi rosiatice, intr-un amestec de elemente renascentiste si baroc.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2023] Numit de imparateasa Elisabeta, ,,Palatul Viselor”, a fost locul in care cuplul imperial a petrecut in mod regulat timp in fiecare an, in perioada verii. Dupa moartea imparatesei, fiica acesteia, arhiducesa Marie Valerie, impreuna cu sotul si copiii, au locuit aici.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2023] Numit de imparateasa Elisabeta, ,,Palatul Viselor”, a fost locul in care cuplul imperial a petrecut in mod regulat timp in fiecare an, in perioada verii. Dupa moartea imparatesei, fiica acesteia, arhiducesa Marie Valerie, impreuna cu sotul si copiii, au locuit aici.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2023] Numita initial „Vila Waldruh”, constructia sa a durat din 1882 pana in 1886, insa in 1885, imparateasa a redenumit cladirea „Vila Hermés”, dand ordin sa se realizeze o sculptura din marmura alba, intitulata Hermés Gardianul, care sa fie amplasata in gradina vilei.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2023] Numita initial „Vila Waldruh”, constructia sa a durat din 1882 pana in 1886, insa in 1885, imparateasa a redenumit cladirea „Vila Hermés”, dand ordin sa se realizeze o sculptura din marmura alba, intitulata Hermés Gardianul, care sa fie amplasata in gradina vilei.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2023] Numita initial „Vila Waldruh”, constructia sa a durat din 1882 pana in 1886, insa in 1885, imparateasa a redenumit cladirea „Vila Hermés”, dand ordin sa se realizeze o sculptura din marmura alba, intitulata Hermés Gardianul, care sa fie amplasata in gradina vilei.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2023] In aripa stanga a curtii se afla grajdurile construite inițial pentru caii imparatesei, inclusiv facilitatile de calarie, un tarc rotund perfect circular de 20 de metri. Aceste grajduri au gazduit in perioada de vara, armasarii lipizzani ai Scolii de Echitatie Spaniola.
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 49] din total 49 FOTOGRAFII Descoperă Viena / VIENA — by geani anto / 2023
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049570083618164 sec