Cel mai bun traseu București - Kusadasi
Bună, va rog sa mă ajutați cu cel mai bun traseu BUCUREȘTI -KUSADASI (timp, calitate drum, vama mai libera).
Mulțumesc mult!
Răspunsuri la solicitare
@evamaria - Iti recomand si o cazare intermediara.
Drumul prin Bulgaria:Ruse-Razgrad-Targoviste-Kotel-Yambol-Elhovo-Lesovo, inainte de a trece vama la turci este o benzinarie LUK OIL unde poti alimenta.
Drumul prin Turcia: din vama turca Hamzabeyli mergi spre Edirne unde urci pe autostrada si mergi 4 km dupa care te dai jos de pe ea chiar inainte de portile cu platasi tii spre Havsa - Kesan - Eceabat unde treci cu feribotu la Canakkale - Ayvacic - Kucukkuyu unde poti face o oprire cu cazare intermediara la hotel Cetinkaya chiar la drumul principal langa o statie peco.
A doua zi dupa ce iei micu dejun mergi spre Izmir - te urci pe autostrada si tii Selkuc -Kusadasi.
Sa aveti drum bun.
@adiso8: Mulțumesc mult pentru sfaturi. Cazare intermediara este în Canakkale, hotel Anzac
@evamaria -
Îți recomand traseul următor:
București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keșan – Gelibolu/Lapseki sau Eceabat/Çanakkale sau Kilitbahir/Çanakkale – Ezine – Ayvacik – Akcay – Burhaniye – Ayvalik – Küçükkuyu – Ovacik – Aliaga – Menemen – Izmir – Selcuk – Kușadasî sau Izmir – Menderes – Ozdere – Kușadasî
Am încercat aproape toate variantele de traversare a Bulgariei. Cea recomandată de mine mai sus are avantajul unui drum scurt şi liber cu ieşire la o vamă puţin aglomerată. Dezavantajul îl constituie faptul că asfaltul nu este de cea mai bună calitate.
De la Izmir spre Kușadasî ai varianta cu autostradă (cea mai rapidă, prin Selcuk) sau fără autostradă, prin Menderes-Ozdere-Kușadasî, aproape la fel de bună. Folosirea autostrăzilor din Turcia implică plata unui sticker HGS care se lipește sub oglinda retrovizoare. Costul inițial este de 35 TL, din care beneficiezi de un credit de 30 TL și se eliberează pe baza certificatului de înmatriculare al mașinii și pașaportului șoferului (proprietarului).
Traversarea Strâmtorii Dardanele se poate face pe la Gelibolu-Lapseki, traseul cel mai lung, sau pe la Eceabat- Çanakkale, varianta pe care ți-o recomand sau pe la Kilitbahir- Çanakkale, traseul cel mai scurt și cel mai ieftin, de doar 30TL de autoturism, celelalte două costând 35TL.
Salut, anul acesta plec si eu prin zona [didim] si urmez acelasi drum pe care Nicole 33 l-a povestit m-ai sus,
l-a Lesovo alimentare obligatorie, apoi o cazare la Çanakkale sau Küçükkuyu [parca m-ai ieftina cazare aici ].
Cand intri in Izmir eu urmez autostrada ca punct de reper indicator Aydin si pe urma ai semn de Kușadasî.
DRUM BUN
@evamaria - Buna,
Ma bucur ca ai ales Kusadasi ca destinatie de vacanta si iti recomand traseul pe care l-am parcurs eu in 2014... Giurgiu - Ruse - Shumen - Karnobat - Yambol - Elhovo - Lesovo, apoi vama Hamzabely, trecere in Turcia... dupa care treci prin Hafsa - Uzunkopru cobori inspre Eceabat, treci cu fery la Canakale si poti face popas la hotel Anzac sau Grand Anzac... dupa care continui spre Izmir si apoi Kusadasi. O sa treci pe linga Troia sau Truva cu spun turcii.
In Bulgaria am mers prin Karnobat... am vazut ca ceilalti membrii nu au recomandat acest traseu, eu ti-l recomand, bulgarii au construit mult in ultimul timp si este un traseu bun.
Am postat si un articol aici despre drumul in Turcia... vezi impresii
oricum sa ai un drum bun!
Am facut 6 drumuri către Turcia: 3 la Istanbul si 3 la Kusadasi.
De fiecare dată am folosit ruta Razgrad, Targovishte, Omurtag, Kotel, Yambol, Elhovo, Lesovo, Hamzabeyli, Edirne
Eu prefer aceasta ruta pentru ca este foarte libera, serpentine mai putine, vama bulgaro-turca libera. Alimentare in vama bulgaro - turc
Pentru Kusadasi folosesc Edirne, Havsa, Uzunköprü, Keșan, Gelibolu (fery spre Lapseki/Cardak partea de drum între Cardak şi Çanakkale este mult mai liberă, pe partea europeană se lucrează intens până la Çanakkale), Ayvacik, Akcay, Burhaniye, Ayvalik – Küçükkuyu – Aliaga, Menemen, Izmir, Selcuk, Kușadasi
Drumul prin Turcia foarte bun din vama turcă mergi spre centura Edirne câţiva km spre Istambul pe autostradă iesirea spre Keșan – Çanakkale. Opriri intermediare se pot face la alegere Çanakkale sau Küçükkuyu hotel Gultur aprox 30 euro (pentru ca a doua zi să mergeţi cat mai puţin)
Plata HCG se face la ieşirea de pe autostradă sau la ofiiciile PTT din orice oraş.
Nu rataţi intrarea pe autostradă la Izmir imediat după pod (intrarea în Izmir) ieşire dreapta indicator mic Aydin autostradă.
Distanţa totală aprox 1050 km
Costuri:
TAXA POD GIURGIU Giurgiu – Ruse – 13 ron
Ruse – Giurgiu – 2 euro
VIGNIETA BULGARIA 10 LEVA / 5 euro o sapt x 2 sapt = 10 euro
TRECERE FERYBOOT (GELIBOLU – LAPSEKI) 30 TRY / 10 euro x 2 = 20 euro
TAXA AUTOSTRADA TURCIA izmir CARD SGS – 10 euro
@hanibalbogdan -
Traseul propus de tine este acelaşi pe care şi eu îl folosesc de mai mulţi ani, optim pentru mine, prin comparaţie cu celelalte variante testate de-a lungul anilor.
”VIGNIETA BULGARIA 10 LEVA / 5 euro o sapt x 2 sapt = 10 euro
TRECERE FERYBOOT (GELIBOLU – LAPSEKI) 30 TRY / 10 euro x 2 = 20 euro
TAXA AUTOSTRADA TURCIA izmir CARD SGS – 10 euro
Taxele enumerate mai sus nu mai sunt valabile, toate sunt [acum] mai mari.
@nicole33 - Confirm cele spuse de @nicole33, pe acelasi traseu merg si eu de obicei, referitor la taxe, in Bulgaria daca anul trecut vigneta pentru 7 zile era 10 leva acum aceasta e de 15 leva, in functie de punctul de trecere a frontierei aceasta poate fi achizitionata in mai multe feluri: la benzinarii, o varianta mai acceptabila deoarece poate fi luata cu cardul la un curs mai mult decat bun, sau la gheretele din apropiere (in Vama Veche, imediat dupa iesirea din vama sau la Ruse, tot imediat dupa iesirea din vama), aici, de cele mai multe ori, vigneta poate fi achizitionata atat in leva cat si in lei sau euro, e de preferat sa aveti leva deoarece aici cursul este net mai mare decat in mod normal, binenteles, in favoarea celui ce va vinde vigneta...
Salut
De unde se cumpara cardul pentru autostrazi in Turcia?
O sa trec pe la Edirne spe Canakele.
@zorbas - De la Izmir spre Kușadasî ai autostradă (iesirea spre Selcuk) Cardul se cumpara de la iesirea de pe autostrada (breteaua care te scoate de pe autostrada la un oficiu PTT) sau din oras in decurs de o saptamana. Sa nu incerci sa cumperi la intrarea pe autostrada. Nu se mai poate trece pe sensul opus printre bariere SUNT GARDURI.
@zorbas:
Daca tot ajungi la Edirne poti incerca sa-l cumperi dinaintea portilor de taxare de pe autostrada Edirne -Istanbul. Opresti inainte de porti, traversezi autostrada pe jos pana pe sensul celalalt, cauti cladirea HGS si dai 35 de lire turcesti, din care ai credit 30 TL, talonul masinii ai pasaportul. Dureaza maxim 10 minute, mult mai putin ca la oficiile postale PTT, mereu aglomerate.
Deoarece din punctul respectiv nu prea mai ai cum sa intorci, intri pe autostrada si iesi la Havsa de unde iti continui drumul spre Canakkale. Distanta parcursa pe autostrada este mica si taxa una modica.
Drum bun si vacanta placuta!
@nicole33: Multumesc.
Am luat de la Ptt de la iesirea spre Bodrum
55 lire costa acum. 50 credit +5 cartonul
@zorbas:
Eu mai am credit ramas din anii anteriori, asa ca nu am oprit. 55 de lire mi se pare foarte mult, dar ii poti folosi cu ocazia unor alte vacante in Turcia.
Tronsonul Izmir-Germencik (iesirea spre Soke) m-a costat 3.5 lire acum doua zile.
Timbrul HGS poate fi achiziţionat de la orice oficiu poştal de pe teritoriul Turciei (PTT) în schimbul sumei minime de 35TL, conţinând un credit de 30 TL.
În situaţia în care nu aveţi posibilitatea de a achiziţiona un astfel de timbru autocolant în momentul intrării pe autostradă, aveţi la dispoziţie un termen de 7 zile pentru a achiziţiona unul, contravaloarea taxei fiind debitată automat.
Niciodata din 2012 pana in prezent cardul HGS nu a costat mai mult.
Vă sfătuiesc oricum să nu încercaţi să treceţi pe sensul opus al unei autostrăzi, între bariere este un gard de 200 - 300 metrii pe toată lungimea punctului de taxare iar maşinile trec destul de repede.
Sunt foarte multe informaţii greşite. Cardul se cumpără la ieşire. nu este aglomerat deloc.
@nicole33 - Buna seara! Daca soferul nu este proprietarul masinii dar se afla in aceasta, pe ce nume se cumpara sticker-ul?
@trush: pe numele propietarului cu pasaportul acestuia. Cardul este pt masina nu pt sofer.
@trush -
Stickerul HGS se cumpără cu certificatul de înmatriculare al autoturismului şi cu paşaportul proprietarului, dacă acesta este prezent, sau al celui împuternicit dacă proprietarul nu este prezent.
Numele este mai puţin important. În baza de date figurează autoturismul după numărul său de înmatriculare. Plăcuţele sunt cele citite de camere la trecerea prin porţile de taxare.
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec