Întrebare [în rubrica] Descoperă Budapesta și împrejurimile

? [sol. fără titlu]

Trimisă în 21.06.10 13:33
de creiveanPA [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 5723

Ok. , întrebări pentru toţi cunoscătorii Budapestei.

Preambul:

Între 14-16. 08. 2010 o să stau 2 nopţi/ 3 zile în Budapesta la Mercure Budapest City Center, pe Vaci ut.

În prima zi/după masă, aş vrea să fac o croazieră pe Dunăre, fără vizita pe insula Margareta, cel mai probabil la ora 18.30 click aici, după care, o plimbare pe Vaci ut. şi cina.

A doua zi, Zoo Budapesta de dimineaţă, click aici după care Acvariul click aici şi mai apoi, spre seară shopping în complexul Campona click aici în care este situat şi acvariul şi unde parcarea-i free.

Ultima zi (ore) după micul dejun, o plimbare pe Vaci şi la drum spre casă.

Nu am timp şi fiind cu copilul nu pot să acord timp pentru muzee/alte obiective.

Întrebări:

1. Cine a mâncat pe Vaci ut. , unde se mănâncă bine (am doar B&B) şi hotelul nu are restaurant?

2. Este suficientă o zi pentru zoo şi acvariu?

3. Acvariul este şi o grădină zoo în miniatură? Am văzut pe saitul lor că au şi ceva animăluţe.

4. Croazierele trebuie rezervate din timp? Eu vreau să merg sâmbăta seara. Mai găsesc locuri fără rezervare? Nu merg cu alte vaporaşe, deoarece legenda au cele mai noi vaporaşe şi au îmbarcarea aproape de Vaci ut.

5. Ce ziceţi de program, ar mai încăpea ceva pe lângă?

Mulţumesc.Răspunsuri la întrebare

CostiCO[Piteşti]2r[21.06.10 13:54]

În legătură cu croaziera, este bine să faci o rezervare din timp, mai ales dacă vrei doar o anumită croazieră. Se poate face rezervare şi de la hotel, dar fiind în sezon, mai bine rezervi din timp, ca să nu ai surprize.

Însă dacă tot faci croaziera, eu zic să mergi şi pe insula Margareta, e păcat să ratezi ocazia, şi nu-ţi ia decât o oră în plus şi 1000 de forinţi.

Poţi să iei în considerare şi varianta cu cina pe vaporaş, nici asta nu e de neglijat.

De mâncat, sunt multe variante şi toate sunt bune şi convenabile. Pur şi simplu, încearcă mai multe.

Vacanţă plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[21.06.10 14:07]

1. Aici: click aici @presario nu recomanda varianta cu 1 oră pe insulă, deoarece nu ai ce vedea. Fiind cu copilul am zis să nu-l obosim prea mult, dacă nu-i nimic interesant de văzut/făcut.

2. Varianta cu cina

Prices:

Superior: Menu + a glass of Champagne + a bottle of mineral water or a glass of soft drink - 14 900 HUF (~ 62 EUR)

Exclusive: Menu + a glass of Champagne or Pálinka or Jagermeister + a bottle of mineral water (0, 33l) or a glass of soft drink + a bottle of vin ordinaire + a cup of coffee or tea + a glass of Cognac or Tokaji Aszú *** (4cl) - 17 900 HUF (~ 75 EUR).

Eu zic că nu merită între 62 şi 75 euro.

Oricum mai aştept alte răspunsuri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]2r[21.06.10 14:45]

Asta e părerea lui presario, că nu ai ce vedea pe insulă, de fapt, toată insula e un parc foarte frumos, cu o fântână muzicală, cu lacuri cu peşti, mie mi-a plăcut foarte mult.


creiveanPA[Oradea]1r[21.06.10 21:10]

Până la urmă, am făcut azi rezervarea, on-line la croazieră, 2 adulţi şi un copil sub 10 ani ( free ), Duna Bella 1 hour, fără insulă şi masă, de la 18.30, total 21.48 Euro.

Mai aştept răspunsuri în limita posibilităţilor la celelalte întrebări.

Mulţumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Diaura*PR[Bucuresti]1r[21.06.10 21:11]

Eu am avut o cina inclusa in croaziera = 25 Eur/persoana. Croaziera de seara nu este cu oprire pe insula Margareta. Personal nu am mancat aproape nimic, desi era bufet suedez si aveam ce alege. Am preferat sa admir plantele frumos luminate. Atat era atunci, acum nu stiu cat mai costa.

Se mananca la tot pasul foarte bine la acele restaurante cu tarif fix; de 16 sau 20 Eur. La 20 ai si bautura inclusa. Asta inseamna ca de 16 Eur stai acolo cat vrei si mananci cat poti. Le recunosti pe strada usor; au plancarde mari asezate pe trotuar si chiar daca nu stii maghiara, intelegi pretul. La zoo nu am fost. Insula este de admirat pentru un adult (parerea mea) Pentru copii cred ca este mai interesanta zoo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 300 PMA (2 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[21.06.10 21:14]

Mulţumesc Diaura, nu mă mai agit cu privire la masă şi la croazieră, le consider rezolvate. În rest, încet, încet lucrurile se limpezesc.


Diaura*PR[Bucuresti]1r[21.06.10 21:19]

A, mi-am amintit; a doua oara am stat la hotel Fortuna, un vapor ancorat pe Dunare. Are restaurant si primeste si clienti care nu locuiesc in hotel. Acolo aveau meniu fix cu 1 Eur; trei feluri de mancare. Asadar daca esti in zona, poti indrazni sa urci la bord.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 150 PMA (1 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[21.06.10 21:23]

Meniu fix cu 1 Euro?

Mai pun benzină de 30 şi merg mâine să mănânc de prânz

Trebuie să fie greşeală.

Eu stau pe Vaci aici: click aici şi am văzut că, vasele Legenda sunt cele mai aproape şi mai noi, plus cu explicaţii (la cască) în română.

Mulţumesc Diaura.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

spezamPM[Bucuresti][21.06.10 21:43]

Puteai sa iei fara probleme bilete si pe loc. Cel putin noi asa am luat - cu 10 minute inainte de plecarea vaporasului. Intr-adevar, Duna Legenda merita toti banii, este legenda Budapestei - spusa de un batran si o fata, Buda si Pesta, intr-o maniera originala, tip dialog. Mie mi-a placut f mult. Insula Margareta merita a fi vazuta, se pot inchiria masinute si astfel in maxim o ora poti vedea toata insula. Daca tot ajungi acolo cred ca este pacat sa nu profitati.

Mare atentie unde lasi masina, amenzile sunt mari si sunt f stricti. Adica vin si verifica fara probleme timpii de parcare!

Gradina Zoo si Acvariul pot fi vizitate intr-o zi, daca nu pierdeti extrem de mult timp la Zoo. Noi am stat in gradina Zoologica cu fetita vreo 6 ore, dar e drept ca la 4 ani a trebuit sa explic multe si sa stam destul la fiecare animal pe langa care treceam.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 150 PMA (1 voturi)

Diaura*PR[Bucuresti]1r[21.06.10 21:53]

Scuze, nu am tastat si un O este vorba de 10 Euro meniul pe vapor. A ...si pentru ca a adus spezam vorba despre parcare...tot in fara acestui vapor-hotel este o parcare mare gratuita.


creiveanPA[Oradea]1r[21.06.10 21:53]

spezam

De mult te aşteptam.

Ţi-am pus o întrebare şi în review-ul tău despre zoo click aici.

O reiterez şi aici. O să stau pe Vaci Ut. Mă interesează dacă ai văzut ceva parcări lângă zoo, vreau să merg cu maşina. La hotel mi-am rezervat şi parcare, aşa că, la hotel îi ok. , pentru croazieră merg pe jos, la acvariu este parcare gratuită în Mall, mă mai interesează la Zoo, aşa că, te rog dacă sti ceva de parcare, rămân dator.

Cat despre Insulă şi alte obiective, altă dată, în fond am doar 250 km. pe autostradă până acolo. O să mai merg.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

chegeUC[Budapesta][22.06.10 16:49]

creivean: o mica precizare, hotelul tau se gaseste pe Vaci utca, aceasta fiind si zona pietonala, centrul Budapestei si nu pe Vaci út... in acesta zona se gasesc diferite restaurante, magazine de lux, deci pretul este putin mai piparat fata de alte zone, dar poate nu cu mult... tot in zona aceea se gaseste Vörösmarty tér unde momentan sunt tot felul de festivaluri si tarabe cu mancare unde eventual poti degusta preparate unguresti si o cofetarie renumita Gerbeaud click aici

Zoo: gradina este f mare, se intinde pe mai multe hectare, cu casa maimutelor cu gorile, urangutan... etc diferite locuri de joaca, ursi polari, casa fluturilor (acolo treci printre ei), apoi partea tropicala (lilieci in copaci)... are si un mini acvariu, cu pesti mici si colorati si o parte unde este si pisica de mare care se poate mangaia asa ca este diferit de cel de la Campona, si atatea animale ca mi-e greu sa le enumar... (poate am sa scriu un review amanuntit despre zoo.

Parcarea: in Budapesta de vineri de la ora 18. 00-pana luni dimineata la ora 8. 00 este free (exceptand Cetatea Buda si Citadela unde se plateste non-stop) chiar in fata Zoo sunt parcari, dar poate va fi aglomerat astfel nu stiu cat de aproape vei gasi loc

Vigilenta: rog ca cei care parcheaza in Budapesta, sa isi puna lucrurile personale in portbagaj, sa nu fie lasate la vedere nici macar stativul de GPS

datorita faptului ca hotelul e exact in centru de aici puteti exploata tot orasul, insa nu stiu cati ani are copilul si sa fie prea obositor

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 300 PMA (2 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[22.06.10 17:03]

@chege

Copilul are 8 ani, asa ca-i destul de mare.

Prea mult eu nu vreau sa umblu, in principiu, dupa un an de scoala, excursia asta-i pentru ea.

De aceea, programul in linii mari este cel de sus.

Adica croaziera, pe care am si rezervat-o pe internet, in prima seara + plimbare pe Vaci ( nu inteleg diferenta intre cele 2 Vaci, eu stiu ca stau pe pietonala ), dar sper ca am sa gasesc restaurante si pe acolo.

A doua zi, dis de dimineata Zoo ( fiind duminica ii bine de stiut ca parcarea ii gratis ), unde cred ca mai mult de 13.00 - 14.00 nu avem ce sta.

Pe urma Campona, pentru Acvariu, masa si ceva cumparaturi.

Ultima zi, dupa micul dejun si pana la check-out, nu cred ca intra foarte multe, poate ne vom plimba din nou pe Vaci, iar la 12.00 trebuie sa eliberam camera.

Acum, am si eu o intrebare, cunosti hotelul ? Adica Mercure Budapest City Center ? Eu nu am vazut nicio recomandare, l-am luat pentru ca este un Mercure ( am mai stat si prin alte parti la Mercure si ne-am simtit bine ) si pentru ca-i pe Vaci Pietonala, de unde este usor sa ajung pe jos la croaziera.

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

chegeUC[Budapesta][22.06.10 19:05]

din pacate nu cunosc hotelul dar m-as putea deplasa pana acolo sa i-au niste pliante.. ceea ce trebuie sa stii ca hotelul este in locul principal al Budapestei..chiar inima Budapestei presarat cu restaurante, cafenele, magazine de firma, suveniruri, banci si camere de comert comune cu alte tari si e plin de turisti de toate nationalitatile, aici se gasesc locurile luxoase (nu peste tot sunt preturi exorbitante)..de pe stradutele alaturale cam 100m se afla Dunarea de unde o sa aveti prilejul sa vedeti panorama minunata al orasului..eventual daca va intereseaza puteti face o promenada cu tramvaiul cateva statii sa vedeti corsoul si poate sa ajungeti la Parlamentul Ungariei care de asemenea poate fi vizitat free de catre cetatenii UE cu ghid in limba engleza (germana, franceza, italiana, japoneza sau rusa)

m-am uitat pe situl hotelului si de acolo am aflat adresa..defapt Vaci Út este un bulevard principal al Budapestei f populat.

ZOO: puteti sa luati cateva provizii de apa cu voi, in incinta sunt tot feluri de chioscuri, chiar si un restaurant..puteti sa cumparati de acolo inghetata, chipsuri etc dar nu e problema daca le aveti deja la voi. acolo in incinta veti putea sa cumparati de rontait si pt animale (e o mancare speciala) deoarece multi turisti simt nevoia sa atraga animalele cat mai aproape de gard...si nelipsitul aparat de fotografiat:-)

la Campona Mall veti gasi de toate: fast food-uri multe, magazin alimentar, de haine, electrocasnice etc..defapt acolo este si zona comerciala..

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[22.06.10 20:06]

@chege

Încă o dată, mare mulţumire.

Nu este necesar să mergi la hotel, deoarece eu deja l-am rezervat şi plătit pe net. De fapt, am plătit pentru el cu o ofertă foarte bună, cât pentru un Ibis şi oriunde în lume, între Ibis şi Mercure îi diferenţă foarte mare (măcar o stea). Aşa că, fiind deja plătit (mi s-au luat deja banii de pe card), o să merg acolo.

Este bine de ştiut că la Mall se poate mânca, deoarece probabil după Zoo şi înainte de Acvariu o să servim ceva acolo.

O să luăm în seamă şi o plimbare cu tramvaiul sâmbătă, poate înainte de croaziera pe Dunăre.

P. S. Stând în Budapesta, review-urile tale despre acest oraş ar fi binevenite, aşa am putea afla mai multe decât cele ce ni le prezită agenţiile de turism. Te aştept cu review-uri de suflet despre Budapesta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

spezamPM[Bucuresti][22.06.10 20:55]

Ai raspuns de la mine la intrebarile postate la rubrica unde am scris! Distractie placuta!


creiveanPA[Oradea]1r[22.06.10 21:18]

Am scris şi eu.

Încă o dată, mulţumesc mult.


chegeUC[Budapesta][22.06.10 22:49]

afland total accidental despre acest site am urmarit si am citit cu sufletul la gura pe unii care au reusit sa-si expuna impresiile intr-un mod atat de placut, eficient sau critic incat pana la urma m-am inscris si eu..nu doresc sa fac propaganda orasului sau locatiilor, incerc doar sa dau informati utile..inca nu cunosc limitele posibilitatilor, dar presupun ca daca intrec masura mi se va atrage atentia de catre web(sic!)..:-)..

am calatorit mult prin europa, si alte tari dar cel mai mult prin Romania..poate cu timpul am sa scriu si eu ceva..

p.s. referitor la parcul de distractii din imediata invecinatate a gradinii zoologice, in cazul ca doresti sa vizitezi si acest loc, am sa ma interesez mai pe indelete maine, deoarece este un discout pt cei care in aceeasi zi viziteaza zoo cat di parcul de distractii, dar nu stiu sigur in ce consta aceasta reducere..revin maine..

defapt mi-ati si dat inspiratie..

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

creiveanPA[Oradea]1r[22.06.10 22:54]

Cu un astfel de răspuns, despre reducerea la cele două obiective, mai ales dacă-i cât de cât semnificativă, ne faci să ne gândim să ne oprim şi pe acolo puţin ( 1 oră - 2 ). Noi avem o feţiţă, care, aşa cum o ştiu, nu cred să-i ia mult să se zbenguie pe acolo, faţă de ce ravagii ar face un băiat...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

chegeUC[Budapesta][23.06.10 09:11]

m-am interesat, reducerea se face cu 15% din biletul de intrare daca duceti biletele din aceeasi zi de la ZOO, pretul biletelor anexez alaturat: click aici, eu personal gasesc cam scump acest pret, deoarece il platesti chiar si dac nu folosesti nici o masinuta... asa ca poate nu se merita...

in schimb tot in zona se afla Circul National de Stat... si Parcul cu ponei unde se pot calarii micutii caluti...

intr-un cartier mai indepartat e Muzeul Ciocolatii... programarea pt turul muzeului trebuie facuta din timp... aici poti pregati tu insuti ciocolata ta personala si pusa intr-o cutiuta speciala o poti duce acasa...

pt o domnisoara e mai dificil sa gasesc programe: -)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 150 PMA (1 voturi)

dananeculaPA[Ploiești]1r[28.07.10 00:57]

M-ati captivat cu povestile voastre despre Budapesta si ... m-ati rascolit. Mai ales ca am descoperit si un nou ghid oficial de limba romana pe care l-am download-at si l-am rasfoit cu mare interes.

http://bthflash.alfanet.hu/guide_2010/rom/

Poate-ti va fi de folos @creivean

Iti doresc vacanta placuta si ... cu putin noroc poate ajungem si noi in Budapesta in august.

Daca mai gasim 4 locuri (2 adulti+2copii) la Ramada, ca acolo le-a placut baietilor nostri, mai ales ca am gasit si o oferta la ei, copiii sub 14 ani au gratuitate...poate ajungem si noi ...

Oricum foarte utile informatiile tale si ale celorlati colegi !

Ma bucur ca avem in randul membrilor site-ului si pe cineva chiar din Budapesta @chege, felicitari ca locuiesti in asa locatie frumoasa si cu o incarcatura istorica deosebita !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [21] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 18.09.21 -- 17:29:13 (acest segment de cache se va actualiza în 19.09 01:29:13)
  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0728759765625 sec
  ecranul dvs: 1 x 1