[6114] Fotografii din sejur ori vacanță — SCOTIA [pg. 166 / 178]
[P35] Foarte multe geamuri peste tot. Parca ai fi fost afara, doar ca nu ploua :)
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P34] Restaurantul de la Colectia Burell. Mai mult sandwichuri, ceai, cafele si prostii din astea.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P33] Harta Colectiei Burell, scanata din ghidul care l-am luat de acolo. Noi ne-am indreptat direct spre Cafenea, ca ne lovise foamea.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P32] Intrarea de la Burell Collection. Arcul din piatra e din secolul 16 si face parte din colectie. Cladirea a fost construita astfel incat sa-l incorporeze.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P31] Harta "Pollok Country Park". Este o suprafata foarte intinsa, cu mai multe intrari.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P30] Cladirea e in forma de "L" si are foarte multe geamuri. Pe o parte e padurea, iar pe partea de unde am facut poza asta, multa iarba (dupa cum se vede).
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P29] Burrell Museum, cladirea facuta in centrul Pollok Country Park, sa adaposteasca colectia lui William Burrell.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P28] Ajunsi in shop, omul nostru ne explica din ce sunt facute butoaiele si de unde le cumpara. In mare are o bucatica de lemn de stejar. Aici a luat sfarsit turul nostru. Am fost uimit de cat de putin spatiu, are nevoie distileria pentru a produce atata whisky.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P27] In spatele rezervorului alb, se vede putin din "Spirit Safe" e din culoare aurie.. Toata productia trece pe acolo. Acolo decizi, daca lichidul ce iese din "stills" e bun, sau merge in depozitul "low wines".
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P26] Cel cu trei gemulete e "Wash still". In el are loc prima fierbere. Undeva intr-o camera in spate, sunt cele 6 mari butoaie: "Wash back" din lemn unde are loc fermentatia. Nu am poze cu ele.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P25] Cel din stanga e "Wash stilu", cele doua din dreapta sunt "spirit stills". Acestea doua sunt cu lacate. Dedesubt, unde sunt caramizile sunt incalzite. Se foloseste incalzire pe gaz. In stanga, rezervoarele albe, sunt pentru "low wines" si produsul finit. Sunt 3 rezervoare.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P24] Asta e "Mash Turn". Aici faina e amestecata cu apa calda pentru a scoate toate chimicalele de care e nevoie pentru facerea whikyului. "Mash"-ul e invartit de niste palete mari, iar apa calda e stropita de deasupra.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P23] Asta nu stiu ce e. Cred ca e un fel de tarabonta cu care carau orzul pe vremuri.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P22] Un tablou care arata metoda traditionala prin care era uscat orzul. Pe butoi se vad niste castronase cu orz. Ne dadea sa vedem diferenta dintre orz normal si orz care a germinat.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P21] Moara in care "malt"-ul este transformat in faina ("grist"). Moara era in functiune. Facea ceva galagie.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P20] Ghidul nostru si televizorul. In stanga pozei e barul, si cateva pahare goale de care a avut grija subsemnatul. :)
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P19] Vedere din restaurant. Aici este barul, unde ne primim "dramul" de whisky si unde vizionam filmuletul. Langa whisky, pun si apa, pentru cine doreste sa adauge apa; dar au zis ca ei prefera ca whiskyul lor sa fie baut sec.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P18] Lacul, iar in departare cascada ("Niagara" cum i-a zis omu nostru). Din acest lac, distileria isi ia apa pentru racirea stillurilor. Undeva printre munti este alt lac de acumulare de unde iau apa pentru whisky.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P17] Asta e cladirea cu restaurantul. Era un cires inflorit (cred ca era cires) si totul era alb, parca ningea.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
[P16] Prin stanga, locul de unde incepea turul. Visitors Reception. Era o cladire cu un restaurant, langa un lac si o cascada mica. Un loc potrivit pentru a degusta whisky.
## @Descoperă Glasgow și împrejurimile / GLASGOW
foto by TraianS [înc. în 20.05.11]
Afișate [3301 - 3320] din total 3551 FOTOGRAFII SCOTIA / MAREA BRITANIE