ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2007
DURATA: 1 zile
Cuplu
PREȚ 700/ pers.
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Bruxelles şi împrejurimile

Două zile la Bruxelles (III/2)

TIPĂREȘTE URM de aici

A doua zi a şederii noastre la Bruxelles ne-am lipit de gup şi cu autocarul am mers să vizităm Atomium şi Mini Europe despre care am scris un review luna trecută v. aici vezi impresii. După ce am terminat de vizitat parcul cu miniaturi ale principalelor clădiri din Europa ne-am despărţit din nou de grupul care dorea să facă shopping şi să meargă la masă fără a fi văzut Notre Dame de Sablon. Ne-am dat jos din autocar la parcarea din Piaţa Polaert şi am început să vedem şi această parte a Bruxelles cu obiective de mare valoare dintre care am vizitat:

Piaţa Poelaert este cea mai mare piaţă din Bruxelles cu dimensiuni de 155 x 50m. A fost construită după proiectul arhitectului Joseph Polaert. Se află pe dealul Mont aux Potences a cărui înălţime este cu 63m mai ridicată decât a oraşului şi unde se poate ajunge cu un lift de sticlă în cartierul Marolles, sau din Grande Place cu tramvaiul 33. Perspectiva asupra oraşului este superbă. În mijlocul acestei pieţe se află:

Monumentul gloriei infanteriei Belgiei. Este un obelisc dedicat eroilor din primul Război Mondial. Este o coloană care comemorează 32000 infanterişti belgieni. 70% din morţii din armata belgiană au fost infanterişti. Edificiul înalt de 15m este din piatră şi în vârf, în formă de cruce sunt sculpturile a patru soldaţi care păzesc coroana de bronz a Begiei. La baza obeliscului câţiva soldaţi şi ofiţeri alături de câini de război, prezintă onorul militar sub aripile protectoare aleVictoriei. Obeliscul a fost inaugurat în 1935 în prezenţa regelui Leopold al III- lea.

Notre Dame de la Chapelle. În drum spre Palatul de Justiţie am vizitat una din cele mai vechi biserici din Bruxelles, Notre Dame de la Chapelle. În 1134 într-un act semnat de Godefrois de Barbu se scrie despre existenţa unei capele înafara zidurilor oraşului aparţinând călugărilor benedictini. Capela transformată în biserică în sec. XIII a suferit distrugeri, refaceri, incendii, a fost devastată de calvinişti în 1574, bombardată de francezi în 1695 în urma cărora a fost refăcută. Refacerea a fost făcută în stilul iniţial roman dar cel gotic brabantian este predominant. În biserică se găsesc monumente funerare ale unor personaje ilustre cum a fost pictorul Peter Breughel cel Bătrân.

Palatul de Justiţie este o clădire impozantă construită în stil eclectic de 26000 mp, mai mare decât Bazilica Sf. Petru din Roma. Este o clădire cu multe coloane şi un dom auriu proiectată tot de J. Paelaert la comanda regelui Leopold al II-lea. În sec XIX era cea mai mare construcţie din lume. La ridicarea ei a fost necesară demolarea a 2000 case din zona Sablon, ceeace a condus la proteste violente din partea populaţiei.

Biserica Notre Dame du Sablon se află la cca 500m de Palatul de Justiţie în Place du Grand Sablon. Este cel mai frumos edificiu gotic din Bruxelles, ridicat în 1304 peste o capelă a ghildei (breslei) arbaletierilor. În 1348 o tânără credincioasă din Anvers a visat-o pe Fecioara Maria care i-a spus să ducă la Bruxelles o statuie a Sa. Tânăra a donat-o ghildei arbaletierilor care a amplasat-o în biserica Notre Dame de Sablon. După ce a devenit loc de pelerinaj, toate breslele au dorit să aibă acolo propria capelă şi câte un altar închinat sfântului patron. În 1549 a fos construit Sacrarium, lăcaşul Sfintei Treimi iar în 1697 amvonul. Lângă altar este capela funerară a familiilor Tour şi Taxis de origină austriacă care în 1516 au înfiinţat Poşta Internaţională. Deasupra intrării este statuia Notre Dame a l´Arbre, copie a uneia găsită într-un copac. Vitraliile catedralei au câte 15 m înălţime. La sfârşitul sec XIX a fost restaurată, redându-i-se strălucirea din Evul Mediu

Statuia lui Godefroy de Bouillon amplasată în piaţa palatului regal este închinată unui Cavaler al primei Cruciade care a participat la asediul Ierusalimului din 1099 devenind primul suveran al Oraşului Sfânt

Palatul regal a fost construit între 1825-1829 în locul reşedinţei ducilor burgunzi şi pe ruinele palatului lui Carol Quintul. În ansamblul palatului au mai fost puse în comun şi patru mari hoteluri existente la acea vreme. Faţada cu colonade în arc de cerc a fost completată la începutul secolului trecut. Actualmente el găzduieşte birourile administraţiei regale, săli de audienţă, de recepţie, bogat decorate în care sunt primiţi şefii de stat veniţi în vizite oficiale. Este o tradiţie ca în sălile palatului să aibă loc concertele de Crăciun. În 2010 la finalul conducerii ţării în calitate de rege, Albert al II-lea a finanţat palatul cu o importantă sumă de bani pentru amenajări şi regina Paula a iniţiat un vast program de intgrare în palat a operelor de artă contemporană belgiană. În faţa palatului este o splendidă esplanadă florală.

Ne-am întors la biserica Notre Dame de Sablon de unde am luat autobuzul 95 care ne-a lăsat în 10 minute la Bursă, la 200m de hotelul Royal Embassy unde eram cazaţi. Înainte de a intra în hotel ne-am oprit să mâncăm ceva pentru că se făcuse seara şi noi nu servisem încă prânzul

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Michi in 04.05.20 08:40:29
Validat / Publicat: 04.05.20 10:04:09
VIZUALIZĂRI: 187INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BENELUX
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

mishu [04.05.20 11:28:27] »

@Michi: Amintirile ne fac sa rememoram momente placute din viata noastra dar sa ne mai si ostoim dorul de calatorii care este atat de apasator acum.

Felicitari, votat cu mare drag.

doinafil [04.05.20 12:16:13] »

N-am ajuns, încă în Be-Ne-Lux și, cu mizeria asta de virus de care - se pare - nu vom scăpa așa curând, nu știu dacă și, mai ales când vom ajunge și acolo, pentru că-mi doresc să văd tot despre ce ai scris, mama Michi, atât tu cât și colegii noștri mai tineri.

​Mi-a plăcut tare, tare mult amvonul din Notre Damme du Sablon! Este superb! Pare a fi sculptat în lemn, dar poate fi și din marmură.

Și Palatul Regal este impresionant, dar și Notre Dame de la Chapelle.

Mulțumesc de informații, am votat cu drag și... virtuali

Michi [04.05.20 12:46:31] »

Mishu &Doinafil În cursul anilor am făcut de multe ori laudatium acestui sait, găsindu-i o mulţime de calităţi la care Cornel sunt sigură că nu s-a gândit când l-a înfiinţat. Că ne-am constituit într-o mare familie,  că e un rezervor de cules informaţii înainte de o excursie,  că ne-a obligat să ne documentăm, că ne ordonează amintirile atunci când le derulăm într-un review şi nu în ultimul rând că ne-a stimulat spiritul de competiţie. Iată că-i mai găsesc o calitate: în izolare şi singurătate, când aproape poţi şterge paianjenii de pe clanţă, amintirea unei excursii chiar din preistoria ta pe acest sait, îţi ocupă timpul şi când ai terminat un review îl iubeşti ca pe un copil nou născut.

doinafil [04.05.20 13:19:42] »

@Michi:  

Perfect adevărat, mama Michi! Nici eu nu cred că Dl Cornel a prevăzut că vom deveni o mare familie dar, uite că, asta a reușit, lucru pentru care cred că toți îi suntem recunoscători: pe lângă faptul că ne-a apropiat sufletește, ne dă posibilitatea să călătorim, virtual, pe unde vrem în lumea asta mare, cu informații de la oameni instruiți, de calitate!

mihaelavoicu [04.05.20 19:55:07] »

Și mie mi-a plăcut cel mai mult Notre Dane du Sablon. În special vitraliile. Iar pozele sunt superbe, nu mai vorbesc de ultima!

Înainte de a intra în hotel ne-am oprit să mâncăm ceva pentru că se făcuse seara şi noi nu servisem încă prânzul

Nu cumva la A la Becasse​, care e în apropiere de Bursă, pe unde ați avut hotelul?

Frumos descris Bruxelles-ul​. Doresc tuturor doritorilor, să ajungă și să-l viziteze!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Michi [04.05.20 20:16:30] »

@mihaelavoicu: Vai Mihaela, mă super- supraestimezi.  Ce să mai ţin minte prin câte mâncătorii am mâncat în cursul excursiilor? Cred că era un local modest, ca toate celelalte pe unde am fost. Dacă nu era recluziunea la care încă suntem supuşi, nu m-aş fi înhămat să scot de la naftalină amintiri de 13 ani dar acum mă bucur, pentru că era un capitol pe care l-am ordonat. Am pierdut multe excursii, timp de 20 ani, prin nepovestirea lor până am intrat în AFA. Cât priveste aprecierea, mai taie coada vulpii, ce se compară cu descrierea primăriei din Bruxelles sau a bisericilor, marca mihaelavoicu?

mihaelavoicu [04.05.20 21:05:45] »

@Michi: Mânca-v-aș cioculețul, mama Michi, ce frumos scrieți după atâta timp!! Sunteți de admirat.

​Să fim sănătoși și să păstrăm avuția câștigată în drumurile noastre.

webmasterX [06.05.20 22:52:34] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Bruxelles şi împrejurimile, BRUXELLES" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Benelux]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Michi, mihaelavoicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0998930931091 sec
ecranul dvs: 1 x 1