ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2020
DURATA: 1 zile
Familie
3 ADULȚI
PREȚ 135 $
cu transport AUTOCAR
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă insula Roatan

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 8 MIN

Exotic, ieftin, periculos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După surpriza extrem de plăcută avută în descoperirea Insulelor Cayman a urmat o zi de navigatie pe mare. Pentru noi a însemnat multă lâncezeală la soare, cu o bere în mână! Ziua de navigație pe mare trece destul de greu pentru noi, dar chiar era binevenită o pauză, în acest moment.

Următoarea oprire am avut-o în Honduras. Dintre toate cele șase țări vizitate în această croazieră, pot spune că asta-i singura pe care aș fi scos-o din program! Și cât aș fi greșit! A fost o altă surpriză foarte plăcută, nu la fel ca cea din Insulele Cayman, ci de o cu totul altă natură.

Hondurasul este o țară foarte săracă și cu un grad de criminalitate extrem de ridicat. Nu prea este recomandată o vizită în această țară. Asta pentru mine este cu atât de mult mai interesant, mai incitant. După ce mulți ani a fost o colonie spaniolă, prin anii 40 a devenit pentru scurt timp o colonie britanică! Istoria lor a fost foarte zbuciumată și a fost marcată de multe războaie. Se pare ca toate aceste războaie au împedicat această țară să se dezvolte amonios. Peste 50% din populația țării, estimată la aproximativ 9 milioane de locuitori se află sub pragul de sărăcie. De aici provine și violența și criminalitatea ridicată.

Ei bine liniile de croazieră au stabilit un așa numit cap de pod, pe o insulă paradisiacă un pic mai izolată și anume insula Roatan. Aceasta se află amplasată chiar la marginea celui mai tare recif de corali din Caraibe și din acest motiv este o atracție de top pentru iubitorii de scufundări. Ei bine pentru dezvoltarea turistică a Insulei Roatan, Guvernul a luat măsuri speciale și criminalitatea din zonă este mult redusă față de restul țării.

Interesantă o vizită aici. E bine de multe ori să nu ai mari așteptări când vezi un loc nou. Astfel poți fi încântat mult mai repede de anumite lucruri.

Dimineața în jurul orei opt, ne-am întâlnit la sala de spectacole cu reprezentanții agenției, pentru a primi numărul de cod aferent excursiei alese. Aici nu am avut o prea mare diversitate de excursii. Noi am ales un tur, care avea punct principal de atracție o rezervatie naturală de iguane plus alte câteva puncte de atracție mai mult sau mai puțin interesante. Era o excursie mai mult de cunoaștere si mai puțin de distracție. Și cu toate astea ne-am distrat foarte bine. Și asta în primul rând datorită ghidei alocate.

Cum am coborât pe mal am căutat grupul și ghida noastră. Am dat de o doamnă foarte plinuță, o negresă extrem de simpatică. Avea un râs molipsitor. Râdea din toată inima, din tot sufletul! Nu aveai cum să nu te molipsești de râsul ei și să nu o îndrăgești instant.

Nu am avut foarte mulți parteneri de călătorie la această excursie, astfel ne-a fost alocat doar un microbuz. Evident că asta nu m-a deranjat deloc, ba din contră. Așa nu mai stai după toți. Da ce vorbesc eu, care întotdeauna mă urcam ultimul în autocar?

Și am purces la drum! Drumuri proaste, sărăcie extremă, case dărăpănate, gata am revenit acolo unde știam. Așa arată de obicei o țară exotică. În afara resorturilor de lux, în afara locurilor paradisiace există și această realitate cruntă. Doar că aici sărăcia mi s-a părut mult mai mare. Singurul lucru demn de semnalat pe traseu era o casă super luxoasă, care contrasta puternic cu restul zonei, ce era scoasă la vânzare contra sumei de numai 5 milioane dolari. Casa visurilor ghidei noastre, cum de mai multe ori ne-a precizat. Stând drept si judecând strâmb cine ar da atâția bani într-o asemenea zonă? Întotdeauna conteaza foarte mult si vecinătățile. Probabil de-asta nici nu a fost vândută până acu! Apropo stiți cine-i proprietarul? Unul din frații lui Michael Jackson!!!

Cadrul natural din zonă este de excepție. Au și munte, au și mare. Prima noastră oprire a fost sus pe un deal, de unde am putut admira panorama deosebită. Aici era clar o zona mai îngrijită, unde își aveau case unii din bogătașii din zonă. Cam vreun sfert de oră a durat această oprire, în care am admirat peisajul si am făcut și multe poze. În depărtare se zărea și reciful de corali atât de celebru și de iubit!

Următoarea oprire a fost la muzeul de istorie. Nu, nu arată ca la noi! La intrare e o cafenea, iar în interior o terasă foarte fain amenajată cu umbrele, scaune, mese și șezlonguri amplasate direct în mare. Am fost întâmpinați cu o cafea din partea casei și apoi ghidați spre muzeu. Nu am pierdut mai mult de cinci minute acolo, deoarece nu era nimic interesant, câteva poze, câteva pliante...

Ne-am refugiat la bar, ne-am luat câte o bere și am încercat majoritatea facilităților barului. Liniște, relaxare, bere rece, ieftineală, marea caldă la picioarele noastre... ne-a plăcut extrem de mult acolo. Apropo o bere rece costa echivalentul a doi lei în banii noștrii! Asta la terasă!!!

Nu cred că am petrecut mai mult de o oră în acest mic paradis creat de om. La plecare am întrebat dacă au și spațiu de cazare și răspunsul a fost din păcate negativ. Mi-ar plăcea tare mult un sejur acolo. Totul era foarte ieftin, turiști mai deloc... mai e chestia cu periculozitatea. Trebuie să sap mai adânc, să văd dacă e destul de safe ori ba!

Priveliști deosebite, apă caldă, berea rece da unde-s iguanele? Următorul popas a fost făcut la o rezervație de iguane. Inițial au fost aduse aici doar o pereche. Ulterior s-au înmulțit atât de mult că s-au strâns câteva sute. Asta din ce ne-a spus ghida cea simpatică. Am intrat într-un adevărat rai al animalelor. Sunt atât de multe iguane de nu știi cum să faci să nu calci pe ele. Evident că nu am scăpat și mi s-au suit și în cap, la propriu, fără voia mea.

Îngrijitorii au în mână niște crenguțe cu mâncarea lor preferată și ni le oferă gratis pentru a le hrăni! Un spectacol deosebit cu niște animale venite din negura timpului, de undeva din preistorie.

După ce ne-am săturat de iguane, nu nu le-am mâncat, am coborât la un ponton unde erau în apa mării, dar despărțiți de o plasă, niște pești foarte frumoși destul de mari. I-am întrebat dacă se pot mânca și mi-a spus că carnea lor e amară, nu e gustoasă. Probabil de-asta sunt și în viață. Asta-i arma lor de apărare!

Foarte relaxantă vizita la iguane si pentru că am fost cuminți și nu am călcat pe nicuna pe coadă, am fost duși la o plajă amenajată. Aici beneficiam de șezlonguri gratuite. Prin mare, din loc în loc erau amplasate foarte fain, umbrele cu mese și scaune și chiar niste leagăne. Evident că nu am putut rata să le încercăm pe toate, dar și să înotăm în apa mării atât de limpede și de curată.

Aici în Roatan au reușit să creeze niște mici paradisuri naturale, cu o investiție minimă. Iubesc genul ăsta de țări fără mari posibilităti, dar cu un spirit antreprenorial deosebit și cu spirit artistic. De fapt unde e mai tare, să te simți bine, la bani putini? Răspunsul la această întrebare poate fi fără nicio o îndoială Honduras, în special pe această minunată insulă Roatan.

Ce-i frumos se termină repede. Ne-am luat rămas bun de la această simpatică ghidă, dar și de la această micuță țară, de numai nouă milioane de locuitori, din care în Roatan doar șaptezecidemii de locuitori. Dacă în Hondurasul continental principala limba vorbită este spaniola, în Roatan este engleza. Se pare că este o mare rivalitate între vorbitorii de spaniolă și cei de engleză. Deci una-i o vizită în Hondurasul continental și cu totul altceva este o vizită în insula Roatan. Eu acum v-am vorbit doar de Roatan, unde nouă ne-a plăcut foarte tare și v-o recomand cu drag, dacă sunteți pasionati de autentic și de snorkeling, toate la un preț foarte bun.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 23.04.20 12:00:22
Validat / Publicat: 23.04.20 13:30:11
VIZUALIZĂRI: 981INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA CENTRALĂ.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Dubai, Egipt, Thailanda, Maldive, Bali
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 cum o fi să stai acolo?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  22 ecouri scrise, până acum

  webmaster13 [23.04.20 12:38:10] »

  Clipul muzical propus se poate şterge sau se poate schimba!

  robert [23.04.20 12:51:15] »

  @webmaster13:  mersi frumos!

  webmasterX [23.04.20 13:28:01] »

  @robert:  review-ul este integral setat cu scris înclinat (italic) -- așa îl dorești sau o fi setat așa din greșeală?

  webmaster [23.04.20 13:47:24] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  robert [23.04.20 13:49:11] »

  @webmasterX:  așa l-am pus eu! E ok?

  robert [23.04.20 13:51:18] »

  mersi frumos!

  ANILUscris / TELEFON [23.04.20 15:02:06] »

  Parcă și insula are forma unei igoane...

  Frumose și exotice locurile vizitate de voi... dar parcă aici este un exotic de " rustic local" ... plajele amenajate simplu și confortabil... bere rece și ieftină!!!

  Cât de plăcut trebuie să fi fost în leagăn... în mare...

  Igoanele nu zgariau când se urcau pe voi?!

  Frumoase și pozele... ce peisaje, plaje, igoane... !!!

  Felicitări pentru alegerea acestei excursii pe care ne-ai prezentat-o și nouă!

  Toate cele bune.

  robert [23.04.20 16:11:28] »

  @ANILU:    Parcă și insula are forma unei igoane... ai dreptate, nici n-am remarcat!

  Clar ai remarcat bine asta cu rusticul si ruralul! Era cumva total opus cu precedenta destinatie vizitată si anume Insulele Cayman. Aici este așa mai la ieftineală!

  Iguanele erau foarte delicate. Se spune că așa sunt astea din rezervație. Cele din sălbăticie au un cu totul comportament și este sănătos să te ferești de ele!

  Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

  roth [23.04.20 19:41:55] »

  @robert:  Off, spun asta acum cand stau in casa si fac 500m cu efort mult. Daca te mai citesc mult imi iau bilet de croaziera nu alta.

  Poza 44 marfa, BIG BOSS adevarat.

  Frumos, placut, intr-un cuvant amintiri care reaman in cutia cu povesti.

  Vacante reusite in viitor​​​

  Mika [23.04.20 20:38:14] »

  @robert:  Wow! Superb! Deja imi era dor de mare iar acum imi vine să plec chiar si pe jos, numai să plec. Foarte frumoase plaje, ce bine e să te dai in leagăn in apă! Si mie mi se pare că insula seamănă cu o iguană, Cine știe! Iguană la iguană trage! Mă intreb cum ar fi să-ți petreci acolo o vacanță? Oare chiar așa de periculos e? Nu au locuri de cazare, hoteluri, ceva? Eu de câteva zile mă tot uit la insulele din Caraibe, am niște beculețe aprinse. Penru viitor.  

  dorgo [23.04.20 20:44:36] »

  @robert:  Daca tara e saraca, de ce sunt localnicele din insula atat de durdulii? Mai ales cea din prima poza, pe care, a fost bine c-ati pus-o in mijlocul geometric al autocarului, c-altfel, cred c-ati fi ajuns in sant  , la prima curba mai stransa  Dar si cea cu cafeluta. Sunt surori?

  ​Stii? Citeam eu mai demult, ca  undeva intr-o tara sau insula din acea zona, cele mai grase femei,    (asa ca-n Maramures, " grasa si frumoasa"),   sunt considerate a fi si cele mai frumoase si au cele mai mari sanse de a intra in haremul sefului de trib, si, ca sunt tinute luni intregi " la izolare" in niste cotete de lux, unde sunt indopate 24 de ore din 24... Cele "trase prin inel" insa, sunt blamate si vandute prin Europa, pe la casele de prezentat moda,

  mishu [23.04.20 21:00:08] »

  @robert:  Cam mult rasfat pe capul lui matale si ne faci si pe noi sa oftam. In timp ce ma uitam la poze parca simteam si briza, dar si o bere rece in timp ce valurile imi racoreau picioarele.

  Vise taica, vise, dar frumoase.

  Mi-ar fi placut sa merg si eu la iguane si sa ma si joc cu ele, chiar sunt dragute si se vede ca erau obisnuite cu oamenii.

  Superb, cu fiecare articol pe care il pui nu stiu care sa spun ca mi-a placut mai mult, asa ca nu spun decat felicitari, votat cu mare drag. ​​​

  Dan&Emascris / TELEFON [23.04.20 22:23:42] »

  Bestiala terasa construita in apa. Sa stai relax acolo cu o bere rece si ieftina, de vis! 👏👏👏​​

  ​​Iar iguanele care se urcau pe voi, mi-au amintit de maimutele otomane care mi-au ciordit sapca la Kuala Lumpur sau de soparla care s-a ascuns in nadragii mei parasind ilicit gradina zoo. ​​

  Superbe locuri ati vazut. ​​​​

  Numai bine! 😁

  mprofeanu [23.04.20 22:59:11] »

  Frumoasă insulă, frumos sejur, frumoase și simpatice poze! Interesantă experiență ați avut cu întâlnirea cu sute de iguane! Eu am alergat după o ditamai șopârla prin zona cascadelor Iguazu și ce bucuroasă am fost când am și fotografiat-o!

  Chiar dacă țara este foarte săracă prin vizita organizată i-ați luat pulsul și ați văzut și altceva tot exotic, o insulă frumoasă!

  robert [24.04.20 08:23:30] »

  @roth:  eeee o să scapăm noi și de această izolare și vom pleca bezmetici prin țară cu cortul sau mai stiu eu cum!

  A fost frumos, a fost adevarat, dar s-a terminat. Acum trăim din amintiri. Bine că ni le-am creeat!

  Apropo de p44 ai văzut cât de micuț sunt? Să nu mai ziceți că sunt mare! ; -)

  Mersi frumos pentru vizită și pentru comentariu!

  P. S. Acu prinzi super oferte la croaziere, dar pt la anu! ​​​​

  robert [24.04.20 08:28:29] »

  @Mika:  eeee tu cu muntele îmi faci poftă, eu cu marea îți fac poftă! Și eu aș pleca acum și pe jos la munte!

  Hondurasul in sine e așa mai periculos, dar această insulă e mai safe, de-asta au și aparut turiștii. Nu am studiat, dar sunt sigur că au hoteluri drăguțe. E o destinatie exotică foarte faină, unde turismul e la început și asta cu atât mai mult mă atrage. E totul mult mai autentic!

  Oricum dacă vrei în Caraibe oferta e extrem de bogată ai de unde alege. Primordial e prețul biletului de avion, când s-or da drumul la curse!

  Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

  robert [24.04.20 08:41:25] »

  @dorgo:  hahaha nu ești normal bro!

  Grase și frumoase, fiecare femeie e frumoasă în felul ei, depinde si pentru cine! Am spus că e o țară săracă, nu o țară unde-i foamete. De multe ori oamenii săraci sunt mai grași datorită unei alimentații defectoase. Dar ce-ți spun eu de-astea ție doctore, că le știi mai bine decât mine.

  În Honduras chiar nu am văzut vreo frumusețe. Dacă vrei așa ceva trebuie Bahamas ori Republica Dominicană. Acolo e altceva!

  Apropo câte nu si-ar dori să fie trimise forțat la vreo casă de modă din Europa? ​​​

  ​Mersi frumos pentru vizită si comentariu!

  robert [24.04.20 08:50:40] »

  @mishu:  cam ai dreptate și eu mă minunez câteodată de acest lucru. Parcă am prevăzut că apare o pandemie și se va schimba lumea și am încercat să profit la maxim de zilele rămase! Parcă da, parcă nu! ; -)

  Mă bucur tare mult că ți-au plăcut articolele mele, așa că dacă ai ocazia și posibilitatea nu ezita să-ți împlinești visele!

  ​​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

  robert [24.04.20 08:57:48] »

  @Dan& Ema:  chiar ne-a placut tare mult vizita pe această insuliță în formă de iguană. A fost ceva mai inedit într-o zonă mai rustică! Evident a contribuit mult la starea de bine care am avut-o, ghidușa cea simpatică! Semăna cumva cu doctor Dolittle!!!

  Ar fi tare să-mi dai berea datorată la o terasă în Honduras. Nici nu m-aș mai uita că e la ieftineală!

  ​​​​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

  robert [24.04.20 09:06:30] »

  @mprofeanu:  da, de multe ori prefer să vizitez țări mai sărace, unde turismul e la început! Așa parcă totul e mai autentic, interacțiunea cu localnicii e mai interesantă! Chiar ne-a plăcut tare mult această scurtă escală prin Honduras.

  O să vă spun în premieră: din toate cele șase țări vizitate în acest sejur în patru dintre ele m-aș întoarce și mâine. În două aș sta mai mult să mă gândesc. Hondurasul e în top 3 al preferințelor mele.

  ​​​​Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

  gettyyscris / TELEFON [24.04.20 12:48:28] »

  Superbă si această excursie!

  Vezi? ... totdeauna surprizele apar de acolo de unde nici nu te astepti! Bine că nu ai renuntat... Ce plajă... ce răsfăț... Doamne ce frumoooos... Bravo!!!

  Citit si votat cu mare drag! Pozele sunt dementiale!!!

  robert [24.04.20 14:05:53] »

  @gettyy:  mulțumesc frumos dragă Getty! Într-adevăr de multe ori în viața socoteala din târg nu se potrivește cu cea de-acasă. Ei bine aici nici n-a fost vorba de socoteală, am achiziționat pachetul complet. Am avut și surprize plăcute, Dominicană și Honduras, dar și neplăcute Jamaica și Mexic! Așa-i în tenis, vorba răposatului Toma Caragiu!

  Chiar a fost tare frumos, ne-a plăcut tare mult această escală în insula Roatan. Înainte nici nu auzisem de ea! E drept nefiind împlicat deloc în organizarea sejurului pe vas, nici nu m-am informat suficient! Am vrut să descopăr totul la fața locului!

  Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu! Să ne vedem cu bine!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, Dan&Ema, dorgo, gettyy, Mika, mishu, mprofeanu, robert, roth
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0845100879669 sec
  ecranul dvs: 1 x 1