ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 59 euro pe noapte ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ "fără masă"

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Hanna's Place - Great Location(încă) NECLASIFICATĂ

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 12 MIN

Hanna's Place - Great Location, o cazare bună în Eilat

TIPĂREȘTE

În excursia de 5 zile făcută luna aceasta în Israel, vezi impresii am fost cazați doar în Eilat, la “Hanna's Place - Great Location”, o casă cu apartamente introduse în circuitul turistic.

Eilat, cel mai sudic oraș al Israelului este situat pe malul Mării Roșii, în deșertul Negev. Până la Aqaba, cel mai apropiat oraș iordanian situat pe malul opus al golfului sunt puțin peste 3 kilometri cu barca sau 15 kilometri pe drumuri auto, Am Fost Acolo în octombrie 2017 vezi impresii. Taba, cel mai apropiat oraș egiptean, se află la vreo 12 kilometri, pe apă sau pe uscat.

Cu o populație de circa 60.000 de locuitori, un port aglomerat și o cunoscută stațiune pe litoralul nordic al Mării Roșii, pe malul golfului cunoscut în Israel drept Golful Eilat, în Iordania fiind Golful Aqaba orașul este o destinație de vacanță foarte căutată atât de turiștii autohtoni cât și de cei străini.

Este o stațiune balneoclimaterică frumoasă, cosmopolită, mi-au plăcut străzile cu sensuri giratorii frumos amenajate, nu seamănă unul cu altul, mi-au plăcut hotelurile, mi-au plăcut galeriile comerciale și mallurile lui, micile magazine și bazarul nu prea mare, oamenii amabili și politicoși, deși puțin cam iuți la vorbă și reacții…, mi-a plăcut simpatia lor pentru noi, pentru români, de fapt așa au fost israelienii peste tot pe unde am interacționat cu ei. Nu îmi dau seama de ce orașul nu are printre cei 14 înfrățiți și unul din România, deși are frați est europeni, foști comuniști….

Am avut vreme frumoasă cu temperaturi ce au ajuns în ultima zi la 35°, știam că vara depășește frecvent 40°, dar nu mă așteptam să ajungă în februarie așa de mare, nu am văzut nici măcar o picătură de ploaie. Despre Eilat s-a mai scris pe AFA, așa că mă opresc aici.

De la Aeroportul Internațional Otopeni la Aeroportul Ramon din Eilat

Aveam plecarea de pe Aeroportul Intenațional Otopeni marți 11 februarie 2020 la ora 18:25 cu un avion al companiei Wizz Air. Printasem de acasă tichetele de îmbarcare și doar cu bagaje pentru cabină care respectau normele Wizz Air ne-am prezentat la check-in care s-a derulat rapid, am trecut lejer prin controale, nu s-a uitat nimeni la noi, și cu o întîrziere de vreo 10 minute avionul a decolat spre Israel. Pe parcurs a recuperat întârzierea așa că, după o călătorie lejeră, în jurul orei normale de aterizare 21:15, ajungeam pe Aeroportul Ilan și Assaf Ramon, Eilat, cum este denumirea lui oficială.

De la Aeroportul Ramon la Hanna's Place - Great Location

Debarcarea s-a făcut rapid, trecerea prin punctele de control s-a făcut lejer, am primit viza de intrare, Cartonașul Bleu, și am cumpărat în zona de sosiri Cardul Rav Kav, card pentru transportul în comun, foarte mult folosit în Israel și datorită discountului de 25% pe care îl asigură. Este interesant modul în care se aplică această reducere, cardul se încarcă în plus cu 25% din valoarea depusă în automat, eu am depus 30 NIS, valoarea minimă, iar pe card au apărut 37,5 NIS. Am avut bani cumpărați din țară.

Am plecat spre autobuz, este foarte aproape, în dreapta erau peroanele, gazda noastră spusese că ne așteaptă până la ora 23:30. Știam că Bus 30 pleacă la ora 22, orașul era la vreo 20 kilometri, stația fiind Central Station, la care am ajuns repede și bine, circa 25 de minute, autobuzul merge mai departe. Pentru cazare se putea lua și Bus 31, dar fiind noapte am preferat așa….

Aici, soțul, a preluat harta, dar nu Google Maps ci un print de pe el. A mers pe indicațiile date de hartă, eram pe strada căutată dar nu mai ajungeam!?!? , depășisem cele 14 – 15 minute de mers pe jos, nu era zona pe care mi-o arătase acasă omulețul GM.

Eram în fața unui market, nu prea știam ce să facem, așa că am sunat la Hanna, gazda noastră cu care corespondasem pe e-mail, dar ne-a răspuns un bărbat. Nu prea ne-am înțeles, deși vorbea foarte bine engleză, și l-am rugat pe tânărul de la market să ne ajute, ne-a ajutat un prieten de al lui, a vorbit cu Boaz, soțul Hannei, care a spus că vine el cu mașina să ne ia. A venit, ne-a luat, pe drum ne-a arătat locuri de interes, magazine, un restaurant și un magazin de înghețată foarte cunoscute și ne-a dus la apartament. Am stat puțin de vorbă, mai cu “Mim”, mai cu “Google Translate” ne-am înțeles….

Hanna's Place - Great Location cunoscut și sub numele de Hanna's Place, Apartments, gazda noastră din Eilat, a fost aleasă de pe Booking la care este afiliată din septembrie 2018, datorită celor trei stele și a punctajului bun obținut, 9,2 din peste 150 de evaluări, cam așa i-am acordat și eu….

Amplasarea Hanna's Place - Great Location

Hanna's Place este situată pe Eilot Street, 110, are telefonul cu numărul +972 50 297 1883 unde sunt oferite informații și se pot face rezervări, pe e-mail, hannaklachkin212@gmail.com, am corespondat cu Hanna și cu Boaz, proprietari, iar site-ul hannasplace-vacationapts- ... ilat-israel.com oferă multe alte informații.

În zonă sunt restaurante, cafenele, magazine…; Omer's Restaurant, clasificat de TripAdvisor pe locul 1 din 157 restaurante din Eilat, este la circa 1 kilometru, la circa 400 de metri pe partea cu cazarea pe Eilot street, nr. 144, urcând pe ea, este un magazin alimentar deschis până la ora 1:00 cu prețuri mici. Mai aproape, se vedea și de la cazare este un alt mic magazin alimentar și o gelaterie, Pini Lek Ice Cream deschisă din 1958, are una din cele mai bune înghețate din oraș, cea mai bună, cum ne spunea Boaz, confirm asta, este și foarte ieftină față de prețurile de pe Promenadă. La circa 1,2 kilometri se află plaja, se coboară spre ea. Pentru cei interesați este mai greu la întoarcere sau se poate lua un autobuz.

Am mers cu autobuzele ce pleacă din Central Bus Station aflată la 1 kilometru de cazarea noastră, drum frumos, plan, pe Sderot Hativat HaNegev. De aici am plecat spre Masada, En Gedi, En Bokek, The Red Canyon dar și la aeroport.

Facilitățile cazării

Hanna's Place este o clădire cu etaj, în care locuiesc și amabilele gazde cu cei doi bebeluși gemeni. Cele 4 apartamente destinate turiștilor au intrări separate, trei fiind Apartamente Studio, două cu câte două paturi single și un pat dublu mare pentru 4 persoane și unul cu o canapea extensibilă și un pat dublu mare pentru 3 persoane, al patrulea fiind Apartament cu Vedere la Mare, în care am stat noi. Am avut un dormitor cu un pat dublu mare și un hol, zonă de relaxare cu o canapea extensibilă, se pot caza 4 persoane, baie și bucătărie cum au toate celelalte apartamente.

Nu are parcare proprie, se poate parca pe stradă, erau locuri suficiente, nu era aglomerație. Internetul wireless, nu se plătește separat, a funcționat bine, chiar și pe trotuar.

Hanna și Boaz vorbesc, împreună, engleza, franceza și spaniola, sunt amabili, profesioniști, primitori și bucuroși de oaspeți. Mi-a plăcut gestul lui Boaz de a ne prelua cu mașina proprie….

Plata am efectuat-o prin virament la booking, cu două săptămâni înainte. Check-in se face între orele 15:00 și 23:30, cu rugămintea gazdelor de a fi anunțați în prealabil de ora estimată a sosirii, check-out se face de la 7:00 la 11:00, pentru alte ore se discută cu cele două gazde, solicitările fiind acceptate. În afara orelor de mai sus, la solicitare se pot depozita bagajele turiștilor, cum le-am depozitat și noi.

Se dorește liniște, obligatorie între orele 23:00 și 8:00, fumatul, petrecerile și animalele de companie nu sunt acceptate, pentru fumat sunt locuri special amenajate, pentru petreceri și animale nu.

Apartamentul

"Am fost acolo” în februarie 2020 pentru patru nopţi cu un cost total de circa 237 euro, având rezervat Apartamentul cu vedere la mare care are și vedere la muntele învecinat. Este prietenos, plăcut și spațios, are 40 metri pătrați, având pe lângă cele spuse mai sus un hol mic, de trecere, și un balcon cu vedere la Marea Roșie.

Am intrat mai întâi în Holul, zonă de relaxare, unde am găsit o măsuță cu două scaune, un televizor pe un suport artizanal, apoi printr-un mic Hol am intrat în Bucătăria destul de mare pentru rolul ei și necesitățile noastre. Este complet utilată, are zonă de luat masa, cuptor cu microunde, cuptor și plită electrice, frigider, fierbător și tot ce este necesar, prosoape, tacâmuri, veselă…. Ni s-a oferit ceai, cafea și zahăr, dar le-am consumat pe cele aduse din țară. Aici ne-a încropit două cine și a fost bine și ieftin așa. A meritat din plin această cazare!

Din același hol se intră și în Dormitorul mobilat cu un dulap unde am găsit cearceafuri, perne și pături; mai erau două scaune noptiere, o măsuță pentru toaletă și un televizor pe care nu l-am văzut funcționând. Patul a fost suficient de mare, comod, bun pentru odihnă, chiar și de mai scurtă durată cum am avut-o noi, aerul condiționat folosit pentru o ușoară încălzire și Wi-Fi au funcţionat foarte bine.

În coloristica apartamentului predomină albul, dar se găsesc și nuanțe pale de bej și gri, care împreună îl luminau și măreau. Tablourile de pe pereți, vasele cu flori uscate și alte obiecte ornamentale risipite prin camere înviorau și înveseleau atmosfera, mi-au plăcut mult.

Dormitorul comunică cu Baia, și ea destul de mare, care are cadă cu duș și celelalte obiecte sanitare, uscător de păr, prosoape, am avut săpun, șampon, și cu Balconul cu o măsuță și două scaune, împodobit cu Drapelul Israelului. Ce bine era dacă am fi avut mai mult timp și am fi savurat priveliștea de acolo!

Micul dejun

Micul dejun l-am împărțit în două, pe la 5 și jumătate, la trezire nesul de dimineață, mai târziu sandvișuri cu brânză, cașcaval și șuncă, untul fiind și el prezent. Nu au lipsit fructele, portocale și banane.

Mai completam, nu neapărat la micul dejun, cu înghețată de la Gelateria Pini Lek Ice Cream care este foarte, foarte bună. Sunt oferite mai multe sortimente, nu am mâncat din toate, cel mai mult mi-a plăcut “Înghețata Brownies” și “Înghețata Mekupelet”, bune rău!! Cupa costa în jur de 4,5 NIS prin cântărire față de 10 NIS sau chiar 12 NIS pe Promenadă.

De la Hanna's Place - Great Location la Aeroportul Otopeni

Seara am preluat bagajele de la gazda noastră și am plecat pe jos la Central Station, aveam timp arhisuficient, era cald și plăcut afară…. Am luat Bus 50 cu plecare la ora 18:45 care ne-a făcut și un tur al stațiunii oprind și preluând călători de la mai multe hoteluri, mai mersesem pe acel traseu, dar a fost plăcut. Trecerea prin punctele de control s-a făcut rapid, timpul a trecut și am ajuns la îmbarcare.

Tânăra care dirija accesul spre autobuzul de transfer la avion ne-a cerut Cartonașul Roz, nu aveam așa ceva, pur și simplu uitasem, … deși mai fusesem în Israel. Un tânăr turist român ne-a spus de unde trebuia luat, dar când am trecut pe acolo nu am văzut indicațiile. Ghinionul nostru a fost că ofițerul de la control finalul, cam obosit, nu s-a uitat la nimic, făcându-ne doar semn să trecem.

După ce turiștii au urcat în autobuz, am rămas la îmbarcare trei persoane, noi și un tânăr, nu era român. În acest moment doi tineri turiști au coborât din autobuz pentru a ne ajuta să discutăm, auziseră engleza noastră, cu tânăra controloare. Un gest frumos pentru care le mulțumim și pe această cale. Nu a mai fost nevoie pentru că urmând procedura tânăra ne-a eliberat cartonașele roz, bine că nu erau roșii, și, după ce ne-am scanat-pozat, ne-a invitat la autobuz. Ne-am cerut scuze șoferului și turiștilor, le-am mulțumit celor doi tineri și am plecat spre avion.

Cu vreo 15 minute întârziere am decolat spre Otopeni, unde am aterizat cu bine, întârzierea fiind recuperată pe parcursul zborului….

Concluzii

A fost o cazare bună, reflectată și de punctajele bune de pe site-urile de călătorii, 4,8 puncte din 18 recenzii pe Google Maps, locul 41 din 106 cazari în Eilat pe TripAdvisor, 9,2 pe Booking, pe acolo îl apreciez și eu, cu un raport preț calitate bun, curată, liniștită și cu condiții foarte bune de odihnă, un inconvenient fiind, nu pentru noi, ci pentru cei ce vin la Eilat pentru plajă, distanța ce trebuie parcursă zilnic la și de la plajă….

Trebuie menționată ca foarte practică intrarea privată, din stradă prin curte în apartament și măsurile luate pentru siguranța turiștilor, detector de fum, plase la geamurile mobile. Hanna și Boaz au fost niște gazde primitoare și plăcute.

Toate cele spuse mai sus fac Hanna Place recomandabilă atât pentru un city break, cât și pentru vacanțe turistice sau concedii de odihnă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 24.02.20 19:30:23
Validat / Publicat: 24.02.20 20:40:58
VIZUALIZĂRI: 430INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Eilat, Hanna' s Place, Dormitorul, Patul mare și confortabil
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59200 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX [24.02.20 20:39:20] »

Mutat în rubrica "Hanna's Place - Great Location, EILAT" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Carmen Ion [24.02.20 21:13:05] »

@mprofeanu: Un apartament exact pe gustul meu. Și pe deasupra ieftin pentru o țară ca Israelul. Bravo!

mprofeanu [24.02.20 21:49:17] »

@webmasterX: Este Ok!

mprofeanu [24.02.20 21:51:51] »

@Carmen Ion: Mă bucur dacă ți-a plăcut cazarea! Cu drag, .

webmaster [24.02.20 23:16:11] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu [17.04.20 23:02:49] »

@mprofeanu:  Chiar arata bine cazarea voastra, felicitari, votat cu mare drag.

mprofeanu [19.04.20 12:26:47] »

@mishu:  A fost o cazare bună, raport calitate preț foarte bun, exact ce ne trebuia nouă! A fost prima dată când am procedat așa: am corespondat cu Boaz pe email, el ni l-a dat în caz că avem nevoie de ceva și la plecare soțul i-a spus că voi scrie despre cazare și i-am trimis apoi linkul...  

Cu drag,     !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, mishu, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0637099742889 sec
ecranul dvs: 1 x 1