ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

Confort deplin și o priveliște fabuloasă către mare

TIPĂREȘTE

„Omul gospodar își face iarna car și vara sanie.” Nu știu cât mi se aplică în alte domenii, dar când e vorba de vacanțe... cu siguranță! :) Nu mă prinde nicicând Revelionul fără să am idee, cât de cât (eventual și cu câteva rezervări deja antamate) pe unde ne vom perinda până prin... august-septembrie în anul ce urmează. Asta pentru că-mi place să visez, să proiectez vacanțe și nu mă pot abține să n-o fac, chiar dacă uneori mă mai sucesc și schimb planurile din mers.

Pentru mine, vară = mare. Nu concep să nu ne repezim spre valurile înspumate măcar de 3-4 ori pe sezon sau... în funcție de circumstanțe. Dacă n-avem decât maxim un week-end la dispoziție, alegem litoralul-românesc-cel-mult-blamat; cu răbdare, am găsit în ultima vreme locuri faine, pe gustul nostru (încă semi-sălbatice, în care Natura continuă să fie regină), despre unele v-am povestit deja, despre altele urmează, iar altele au rămas de testat în sezoanele viitoare... De la 3 zile în sus însă, trecem granița, la frații bulgari, unde oferta se extinde considerabil!

Rusaliile de anul trecut au picat la mijlocul lui iunie, început de sezon pe litoralul Mării Negre. 3 zile libere, deci hai la bulgari! Alegerea aștepta deja de multișor la coadă: Kabakum Holiday Houses, în micuța stațiune Chaika, aflată între mai cunoscutele Nisipurile de Aur și Constantin și Elena. De Chaika ne leagă amintiri frumoase – acolo ne-am recuperat sănătatea mintală, tot în numai 3 zile, eu și Tati, după o perioadă crâncenă din viața noastră, când a trebuit să ne lansăm într-un șir uriaș de investiții riscante. La vremea respectivă v-am povestit despre White Dove și despre micul nostru apartament de pe balconul căruia pășeam cu pași tremurânzi, în fiecare seară, pe „cărarea lunii”...

Kabakum Holiday Houses tocmai se construiau alături de vila noastră, păreau încă din acel stadiu să devină ceva wow și, desigur, ne-am propus să le testăm cândva (dacă ne-o da mâna). Vara viitoare, în 2017, am tresărit de bucurie întâlnindu-le într-unul din episoadele mele de joacă „de-a booking-ul”, prețul era măricel, dar nu imposibil și, fără să mă gândesc prea mult, am clocit rapid o ieșeală (avea să fie cadoul meu pentru ziua lui Tati????). Doar că... n-a fost să fie, din motive obiective. Și cochetele viluțe au trecut iar la rând pe lista noastră turistică.

N-au trebuit să aștepte prea mult. Am rezervat (cam acum un an, pe vremea asta????) un apartament cu living și dormitor, pentru 3 persoane (în speranța că ne va însoți și Paul, ceea ce nu s-a întâmplat în final), pentru 3 nopți, la prețul total de 458 leva (puțin peste 1100 ron). Fără nicio masă inclusă, dar cu posibilitatea de a servi oricare din cele 3 mese principale la Restaurantul Holiday (care aparține locației), sau pe la alte mâncătorii, sau „din traistă”. De aceea, nu m-am agitat cu nicio rezervare în acest sens. Am fi putut anula gratuit până cu 60 de zile înainte de plecare, după care anularea ar fi implicat transferul a 30% din preț în contul proprietății. Din fericire, n-a mai intervenit nimic și ne-am putut vedea de mini-vacanța noastră.

Nici prima dată n-am nimerit prea ușor și nici acum, cu toate că știam, în mare, locurile. Doar că am găsit stațiunea în plină reabilitare, o parte din străzile pe care ne-a direcționat GoogleMaps se asfaltau; într-un final am ajuns. Adresa e... ups! habar n-am cum se cheamă strada, mă uit pe hartă și constat că n-are niciun nume; ca idee, e cea care unește Nisipurile cu Constantin și Elena, ca primă linie de lângă mare. V-am lămurit buștean, simt eu... Lasă, vă descurcați voi cumva.

Am plecat din Galați vineri, după serviciu și am zis că facem un ghișeft dacă o să trecem granița pe la Negru Vodă; în afară de faptul că am dat peste niște câmpuri de lavandă absolut fabuloase (și pe la noi, și pe la bulgari), alt avantaj n-am avut. Nu știu ce s-a întâmplat, cred că le cedase sistemul informatic, că verificarea fiecărei mașini părea a se face telefonic; sau poate ni s-o fi părut nouă... Deși n-am avut mai mult de 10-12 autorisme în față, am așteptat mai bine de o oră până am trecut. Vignetă aveam deja din vacanța de Paști.

Cu cât am mai bâjbâit prin Nisipuri, am ajuns la locație pe înserate. Kabakum Holiday Houses au parcare comună cu Villa White Dove, știam asta de data trecută – frumos amenajată, spațioasă, securizată. Am sunat la intrare și, după puțin timp, porțile au început să gliseze. Când am coborât din mașină, am fost salutați în bulgărește de un nene cam serios, care apoi ne-a pasat un mănunchi de chei, ne-a indicat ușa apartamentului și dus a fost!

Proprietatea este construită pe mai multe terase, noi eram pe cea mai înaltă, unde se află o vilă cu etaj, conținând 4 apartamente, câte 2 pe fiecare nivel; unul avea să fie cel rezervat de noi. Se intră de la nivelul parcării, iar după ce îl străbați și ajungi pe terasă, constați că de fapt ești la etaj! Astea sunt apartamentele cu living și un dormitor. Dedesubt, pe următoarele două terase, urmează câte o vilă, fiecare cu câte un living plus 2 dormitoare (încap deci maxim 6 persoane). Jos de tot se află restaurantul, dincolo de el e o străduță și apoi plaja. Fiecare vilă este amplasată în propria grădină dotată cu șezlonguri și un mic loc de joacă pentru copii, înconjurată aproape complet cu gard viu și tufe de trandafiri. Totul e frumos îngrijit, gazonul tuns și udat periodic, locul ținut în bună ordine – aveam să ne convingem din plin de asta, precum cu 3 ani în urmă la White Dove (au aceeași administrare). Kabakum Holiday Houses este de fapt un boutique-hotel, dacă vă uitați pe pozele de pe net, veți constata că fiecare apartament este decorat diferit, dar toate „spun povestea mării”. De asemenea, fiecare poartă un nume, pe al nostru îl chema Blue Horizon.

Am descuiat ușa de la intrare, însă n-am mai putut neam să scoatem cheia din ușă! Ne-am chinuit amândoi – nimic. Tati a pornit să-l caute pe nenea cel ursuz, l-a dibuit într-un final, l-a adus, cheia a sărit din broască imediat ce-a atins-o! Avea un schepsis, putea să ni-l arate de prima dată... În fine, asta a fost singura problemă, anticipez și spun că din secunda următoare avea să înceapă o altă minunată mini-vacanță pentru noi! :)

Apartamentul e dispus pe lung, tip vagon, spațiile destul de generoase. Din hol se intră pe stânga în baie, apoi în dormitor; în față e livingul, iar din acesta se iese pe balcon. Piesa principală a livingului o repezintă canapeaua tapițată cu un material textil cu trandafiri turcoaz – foarte de efect; am găsit-o desfăcută și acoperită cu un cearceaf, pregătită pentru cea de-a treia persoană și așa am lăsat-o tot sejurul. În fața ei e o măsuță, pe peretele opus un televizor LCD și o lampă decorativă. În colțul dinspre fereastră, un fotoliu de rafie cu pernuțe. În colțul celălalt, combina frigorifică, iar alături, pe peretele comun cu dormitorul, o mică bucătărie compactă.

Chicineta conține plită electrică și cuptor încorporat, chiuvetă cu consumabile și mai multe spații de depozitare, cu veselă dimensionată pentru 4 persoane. De asemenea, câteva vase de gătit, iar coșul de gunoi este ascuns în masca chiuvetei. Mobilierul tot e făcut din lemn stratificat alb, pereții și parchetul laminat bejulii, contrastând plăcut cu trandafirii canapelei, cu tabloul de pe perete și cu draperiile vernil. Ferestrele sunt imense, ocupă întreaga ieșire spre balcon și o parte din peretele lateral alăturat.

Ne mutăm în dormitor, unde vedeta este, desigur, patul dublu, așezat pe mijloc. Peste cuvertura subțire erau aranjate două pernuțe decorative, precum și câte un set de prosoape albe, brodate cu monograma locației. Dedesubt, am descoperit perne și așternuturi din bumbac alb, salteaua avea să se dovedească foarte odihnitoare. De fiecare parte a patului, câte o noptieră cu veioză, în spate câte o priză. Pe peretele opus, alt TV cu ecran plat și un dulap în 2 uși, bine compartimentat, în care am găsit pături, pilote și umerașe. Fereastra dormitorului e micuță, acoperită cu o draperie făcută din același material cu trandafiri.

Baia modernă, în nuanțe nisipii; elementul-surpriză, de mare efect, îl reprezintă decorarea cu pietricele a unei fâșii de perete, de sus și până jos, în dreptul dușului. În rest, chestii obișnuite pentru o baie, toate de cea mai bună calitate. Pe blatul chiuvetei erau pregătite ceva consumabile – săpunele și flaconașe cu șampon și gel de duș și rămânea loc suficient să ni le etalăm și noi pe ale noastre. În sertarul de dedesubt am găsit halate și papuci de baie. Dușul era dublu – pară fixă, dar și din cel cu braț mobil. În cunoscutul stil bulgăresc (un pic enervant pentru noi, românii), zona dușului nu-i protejată prin nimic contra împrăștierii apei. Desigur, coș de gunoi, toaletă, hârtie igienică (suplimentată eficient).

Precum bănuiți, punctul forte al apartamentului îl reprezintă terasa! Deși toate viluțele au vedere frontală spre mare, cu siguranță apartamentul nostru (la fel cel de lângă) o are pe cea mai grozavă, pentru că-i situat cel mai sus! E imposibil să nu-ți scape o exclamație de uimire atunci când zărești pentru prima dată această superbă priveliște! O să vedeți pozele și o să-mi dați dreptate. Singurul dezavantaj e că n-ai la dispoziție grădină și nici șezlonguri, precum apartamentele așezate direct pe pământ... Terasa e dotată cu o masă și 4 scaune cu pernuțe, și suport pentru uscat prosoapele, podeaua acoperită cu un material antiderapant, iar balustrada făcută integral din sticlă securizată. Ieșirea spre balcon a fost dublată cu plasă, pentru a stăvili intrarea insectelor în cameră.

Recepția complexului se află imediat sub vila noastră, într-o cămăruță drăguț decorată; n-am avut treabă acolo decât la plecare, când am achitat restul de plată (îmi fuseseră retrași automat cei 30% din contravaloarea cazării în momentul în care expirase dreptul de anulare gratuită).

Accesul spre plajă se face pe un șir de trepte văruite în alb și decorate cu pietricele; le știam de data trecută, sunt aceleași pe care le folosesc și cei cazați la White Dove. Nu le păstrasem o amintire prea plăcută (mai ales când era vorba să le urc), dar de data asta nu mi s-au mai părut atât de înspăimântătoare (între timp, am mai scăpat de câteva kilograme și... m-am mai antrenat, nu?!:) ). Aleea asta în trepte e mărginită într-o parte de un gard viu ce maschează gardul proprietăților vecine și tot din ea se fac intrări către Villa White Dove spre dreapta și către vilișoarele Kabakum spre stânga. La capătul dinspre plajă se termină într-o poartă ce se încuie automat; doar turiștii cazați la White Dove și Kabakum au cheie de acces.

Restaurantul Holiday vă spuneam că se află chiar sub căsuțe, având intrare din strada (puțin circulată) ce-l separă de plajă. N-am încercat să luăm niciun mic dejun acolo, deși inițial am avut de gând; totuși, am preferat să ne autogospodărim în apartamentul nostru cu cele cumpărate de la micul supermarket din vecinătate (pe care de asemenea îl știam din vacanța trecută; din dreptul parcării, pe strada de sus, vreo 5 minute de mers înspre Nisipuri). Am vrut să cinăm când am sosit, dar nu l-am mai prins deschis, în schimb am mâncat de 2 ori la prânz și am fost foarte mulțumiți, din toate punctele de vedere (mă gândesc să dezvolt altădată).

Împrejurimi. Despre Plaja Kabakum v-am mai povestit: e una dintre cele mai bune pe care o cunosc. Lungă cât toată stațiunea (vreun kilometru jumate, să zic), destul de lată (50-70 m), are porțiuni organizate alternând cu altele libere, pentru cei ce vor să stea la soare pe propriile prosoape. Nisip bogat, auriu, fără prea multe scoici, apa mării se adâncește destul de repede, dar e ok pentru scaldă, mai ales când nu sunt valuri mari. Față de data trecută, am remarcat mai multe zone organizate, câteva baruri pe plajă, mai mulți salvamari, un punct de prim-ajutor. Stațiunea însăși e în curs de modernizare, fără a-și pierde (încă) atmosfera rustică, simplă, odihnitoare care ne-a vrăjit la prima noastră vizită. Pe faleza de promenadă au apărut noi construcții – mici hoteluri sau pensiuni, taverne, baruri; ne-a făcut însă mare plăcere să le descoperim și pe cele vechi, cunoscute anterior.

3 zile trec ca vântul și ca gândul, mai ales 3 zile de vacanță... Am plecat cu mari regrete și ne-am propus ca data viitoare când o să ne întoarcem la Kabakum Holiday Houses, să fie pentru o perioadă mai lungă. Între timp, s-a nimerit să mai lămuresc cel puțin două amice să rezerve în Chaika; una a închiriat de Sf. Maria una din vilele de 6 persoane de la Kabakum și s-a întors foarte mulțumită, alta va merge vara viitoare la White Dove.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 03.01.20 14:16:33
Validat / Publicat: 03.01.20 15:40:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1436 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 „Cărarea lunii” admirată de pe terasa noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42900 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [03.01.20 15:39:14]
    »

    Mutat în rubrica "Kabakum Holiday Houses, CHAIKA" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    crismisAUTOR REVIEW
    [03.01.20 15:44:15]
    »

    @webmasterX: Da, acolo e intrarea în parcarea comună celor 2 locații (Kabakum Holiday Houses și Villa White Dove). Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [03.01.20 16:05:07]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    DOINITA
    [04.01.20 14:47:35]
    »

    Foarte frumoasa cazare! Eu stiu ca tu gasesti mereu cazari care sa-ti mearga la suflet si asta este una dintre ele. Sa va fie de bine plimbareala si trec repede la pozele cu mancarea!

    crismisAUTOR REVIEW
    [04.01.20 14:50:31]
    »

    @DOINITA: Mulțumesc frumos, Doinița, te invit s-o testezi! E drept că vouă v-ar mai trebui măcar 2 zile în plus, să le faceți pe drum, dar te asigur că sejurul va merita toți banii și toată oboseala!

    Sper ca și pozele cu mâncarea să te inspire! ????

    mishu
    [30.03.20 23:42:19]
    »

    @crismis:

    Fără nicio masă inclusă, dar cu posibilitatea de a servi oricare din cele 3 mese principale la Restaurantul Holiday (care aparține locației), sau pe la alte mâncătorii, sau „din traistă”.

    , pai cred ca de asta aveai si razatoare, sa te apuci sa gatesti tovaraseste, nu am vazut, aveau si sort de bucatarie? , daca nu, ai griga sa ai data viitoare in dotare.

    Sunt carcotasa nu-i asa? asta ca sa nu recunosc din prima ca a fost atat de frumos. Ai intradevar un nas bun la a descoperi astfel de locuri. Si mi-a placut cum arata apartamentul, iar terasa e super, si pot spune ca si frigiderul imi place cum arata.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [31.03.20 08:38:55]
    »

    @mishu: Un loc cu adevărat minunat. Până acum 3 săptămâni, eram convinsă că voi reveni acolo, acum nu mai sunt atât de sigură.

    ... Spuneam în alt articol că pe vremuri, în iernile când tânjeam de dorul mării, o visam deseori, ca pe un iubit de taină. De când a început nebunia asta, visele mele au fost atât de agitate și alambicate, încât n-am reușit să-mi amintesc la trezire nici măcar un fragment cât de mic. Mai puțin azi-noapte, când am visat-o iar pe Ea, pe Marea mea frumoasă...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, DOINITA, mishu
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045306921005249 sec
    ecranul dvs: 1 x 1