ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.10.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 2 zile
familie cu copii
PREȚ 520 ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 12 si 15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Cappadocia văzută din balon

Cum am rezervat zborul cu balonul în Cappadocia... :)

TIPĂREȘTE URM de aici

Am promis să povestesc despre experiența noastră legată de balonul cu aer cald, în Cappadocia. Of... cât de multe lucruri am de împărtășit și am și chef și drag să o fac, dar nu e timp... Poate când o să fiu la pensie o să ajung la zi cu povestitul. Nu de alta, dar și eu folosesc mereu experiențele altora, mă bazez pe ce văd ei și pe ce relatează, și bănuiesc că și elucubrațiile mele sunt utile cuiva, indiferent apartenența la AFA (Am fost acolo) sau de voturi, aprecieri, etc.

Asta așa... de introducere. :))

Chiar nu-mi aduc aminte exact cum de mi-a venit ideea de a zbura cu balonul. Poate am văzut niște poze, poate am auzit niște colegi spunând că au fost în Cappadocia (care nici măcar nu știam pe unde e acum 2 ani, dar să nu mai spuneți la nimeni :)) )Și mă miră faptul că am venit cu această idee acasă, familia mea mirându-se și ea - pentru că nu sunt chiar un fan al zborurilor, în general...

Mai mult forțați de dorința copiilor, am recalculat toate cheltuielile concediului din vară... căci urma să mergem în Antalya. În cele din urmă, am lipit și două zile în Cappadocia, special pentru zborul cu balonul. Așadar eram forțati cumva să ne găsim cazare și balon imediat după sejurul de la Mediterană, adică sfârșitul lunii august. Cu cazarea a fost relativ simplu - mai toate spațiile sunt speciale pentru că zona este din altă lume!

Cu balonul... pfffa... ! Când am început să mă uit pe site-urile lor, pe review-uri, am realizat că turcii ăștia chiar știu cum să-ți ia pielea de pe tine și tu să le-o dai cu drag, de bună voie! Vai... ce-am zis?! Am vrut să spun că știu să facă turism. :p :D

Și după toate căutările, m-am oprit la Hot Air Balloon Cappadocia - o firmă cu un site frumos, coerent, accesibil. OPAAA! O reducere! Peste tot, zborul care mi-ar fi plăcut - era puțin peste 200 E/persoană. Aici- 144E!! Era vorba despre COMFORT CLASS FLIGHT, deasupra orașului Goreme, în nacelă de 16 persoane, zbor de o oră. M-am uitat bine la condiții, unde se face, ce oferă, ce e inclus, posibile comisioane ascunse. Toate in regulă. Am căutat firma - să fiu sigură că există- am discutat pe whatsapp cu o directoare de vânzări de la ei (care avea numărul afișat pe site - Mrs. Victoria). Am recapitulat cu ea ce oferă firma pentru acel zbor, și anume: preluare de la hotel, bufet pe câmp, lângă baloane, zborul cu balonul- o oră, deasupra orașului; nacela de 16 persoane cu 2 piloți; șampanie la aterizare, diplomă care să ateste că am zburat cu balonul, transfer la hotel înapoi. În plus, mi s-a comunicat că fiecare persoană beneficiază de o asigurare (de viața, bănuiesc... brr... !!!) Partea asta nu am mai auzit-o - dar știu sigur că mi-a spus și o valoare... 100.000E parcă... Mă rog! Totul era în regulă. Ce chilipir! Am rezervat!

În 2 secunde: Tri-li-li! Mesaj: hi, hi, hi, turcii v-au tras banii din cont! Sâc! Băi... abia luasem salariul... noroc că au avut de unde (@#$%^&*):)) Așa promptitudineee... :)) Deci - balonul s-a plătit.

Am salvat toate datele - inclusiv confirmările de zbor, dovada plății balonului, categoria aleasă, detaliile. Așa, să le țin minte, că era luna martie și noi zburam în august. O singură temere aveam: să nu cumva să fie vreme rea, căci nu se ridicau baloanele. Așa mi-a spus coana Victorița - într-o engleză balcanică. Și mi-a mai spus că, dacă din orice motiv balonul nu se ridică, am să primesc banii înapoi în 48 de ore. Nu știu de ce, dar simțeam că o să am noroc. Cum naiba, când în Turcia sunt 40 de grade în august, să fie vreme rea în Cappadocia? (Adică... norocul meu se baza pe o oarecare logică... :)) )

A trecut vremea și ne pregăteam să plecăm în Antalya - 8 zile. După - cireașa de pe tort- zborul cu balonul în Cappadocia.

Cu câteva zile înainte să plecăm spre turci, am primit un email de la Hot Air Balloons: să aleg dintre 3 variante, fiindcă zborul pe care l-am plătit nu mai există. Emailul era foarte... oficial, așa că am sunat-o pe Mrs. Victoria, să o iau la întrebări. Nu a răspuns. Am dat un mesaj plin de neliniști și ea mi-a spus sec - să răspund la email și să optez pentru una dintre cele 3 variante. Păi... nu-mi convenea niciuna. Auziți aici:

1-banii înapoi și un praz verde

2- mai pun 100 E/pers și zbor cum am vrut - în nacela de 16 pers, deasupra orașului, o oră, 2 piloți; (adică 144+100... !!!)

3- la banii plătiți, renunț la acel zbor și îmi ofereau să zbor deasupra văii Ihlara, în aceeași zi, în nacelă de 24 persoane.

Știindu-i pe turci, am crezut că vor să negociem cumva... :)) Și asta am încercat. Bine, m-am uitat pe site-uri... într-adevăr, ceva se întâmplase: zborul nostru nu mai exista - de fapt era redenumit așa:

GOREME BALLOON FLIGHT (COMFORT CLASS)

What is included:

• Hotel Transfers

• Light Open Buffet breakfast

• One hour hot air balloon flight

• Between 16-20 people

• Briefing by your pilot

• Champagne toasting after landing

• Certificate of Flight Attendance

• Full insurance

• 60 min.

• Morning Flight

Și era și altă problemă: costa (redus) 379 E/ persoană. :O

Cel mai ieftin era zborul desupra văii Ihlara - 189E/persoană. Dar nu doream deasupra văii... of...

Și le-am scris un email în care m-am ținut tare, nene... am plătit un zbor, vreau acolo și cu banii pe care i-am plătit... na!

Și turcul, în secunda 2 - banii înapoi în cont, plus email cu: no flight, sorry for inconvenience... Să nu râdeți, că mie mi-a tăiat respirația. Tri-li-li! Mesaj: hi, hi, hi, ia-ți banii, turcii ți-au tras țeapă! Sâc!

După ce mi-au trecut nervii, am tot căutat în puținul timp rămas până la plecarea în concediu. Nu ne încadram în buget și nici în normele bunul simț. Prețurile erau umflate în mod exagerat. Cea mai bună ofertă- ca și condiții- mi s-a părut ceva la 289E/persoană, deasupra orașului. Nu mai știu firma. Dar mi se pare o nebunie să dai atâția bani, chiar dacă îți permiți. De banii ăștia te duci cu avionul undeva - și te și întorci, dacă ai luat biletele din timp. M-am resemnat și am încercat să îndemn și copiii să se bucure de zonă în primul rând, pentru că nu găsești nicăieri ce este acolo. E unic! E splendid! E... pitoresc!

Dar...

Am simțit cum mi se înfiripă o speranță... Cu o zi înainte de plecarea din Antalya către Cappadocia, am purtat discuții cu două recepționere, turcoaice. Nu fuseseră niciodată în zona baloanelor. Și-ar fi dorit, dar era scump și pentru ele. M-au sfătuit să nu îmi fac rezervare pe site - biletele alea erau mult mai scumpe. Să mergem acolo și să căutăm pe la agenții. Le-am povestit ce am pățit și mi-au spus că e mai bine așa, pentru că am șanse, acum, să găsesc chiar mai ieftin. Ah... și m-am agățat cu atâta speranță de cuvintele lor!

*

Am ajuns spre seară la hotel - Elegance Cave Suites, Cappadocia. După check-in, recepționerul ne-a și luat la întrebări, dacă avem zbor rezervat, dacă vrem să închiriem ATV-uri, dacă dorim excursii, etc. Ne-a interesat oferta lui de pret pentru zbor, mai ales că aveam doar 2 dimineți la dispozitie. (Pentru cine nu știe, baloanele se ridică dimineața devreme, începând cu ora 5,5:30,6:00, iar în jurul orei 9 nu mai este niciun balon în aer).

Oferta recepționerului a fost de 180E/persoană, insistând să îi spunem urgent dacă vrem, că nu mai sunt locuri de pe o zi pe alta. L-am amânat o oră, timp în care, fără exagerare, am intrat în fiecare agenție de turism din Goreme, într-un tur de forță, la pas! Vă dați seama, veniți de pe drum, seara, nemâncați, dar simțind că e rost de a ne îndeplini o dorință care zilele trecute nu avea nicio șansă de realizare... Ofertele au fost de toate felurile - 300 E/maxim. (Agenția de unde am ieșit râzând...) Până ne nimerim lângă un geam pe care o turcoaică lipea un afiș: ultimele 5 locuri în balon, la 130 E! (Bine... poate îl lipea femeia din 10 în 10 minute... :)) ) Dar uite că ne-am nimerit și noi acolo.

Deci... am plătit imediat pentru 4 persoane - 520 E.

Condițiile erau exact ca cele pe care le căutam, cu o singură excepție: în nacelă erau 24 de persoane. În rest - zbor deasupra orașului Goreme, transport asigurat cu preluare de la hotel, asigurare, șampanie la final și certificat/diplomă de zburător cu balonul.

După ce ne-am liniștit că avem locuri asigurate în balon, am stat de vorbă cu cei de la agenție pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu legislația în domeniu și de ce au crescut așa de mult prețurile.

Nu știu dacă sunteți și voi curioși, dar iată ce mi-au spus:

Începând cu această vară, guvernul a preluat controlul acestor zboruri, făcând o singură companie care să administreze toate cererile. Agențiile doar preiau cererile și le implementează. Astfel, orice solicitare de zbor făcută de un client, intră într-o bază de date. De acolo, companiile care au baloane și piloți își preiau pasagerii. Prețurile diferă de la o zi la alta, pentru că anumite companii nu se implică în zboruri sub 200E/persoană - de exemplu. Și mi-a mai spus un pont: dimineața prețurile sunt mult mai mari. Dar spre seară, cum am ajuns noi, companiile sunt interesate să umple nacelele rămase incomplete pentru zborurile de a doua zi și lasă destul de mult la preț. Asfel că, spuneau ei, au avut un balon de 24 în care lipseau 5 pasageri. Baloanele trebuie să respecte anumite condiții și regulile sunt foarte stricte de ceva timp. Există reprezentanți ai administrației locale aviatice (cam așa am înțeles eu că ar trebui tradus) care dau acceptul fiecărui balon de a se ridica de la sol. În afară de verificarea instalațiilor și a altor aspecte tehnice care țin de funcționarea în parametri optimi a balonului, aceștia verifică și balansul, așezând efectiv oamenii în balon după... gabarit :p

Cei de la agenție ne-au comunicat ulterior pe telefon (whatsapp) compania cu care urma să zburăm și ora la care vom fi preluați de la hotel.

Am primit o chitanță (cu prețul plătit) pe care ni s-a spus să o avem asupra noastră la îmbarcarea în transport.

Noi am mers cuminței și fericiți la hotel, luându-ne ceva de ronțăit de la o alimentară - ca nici mâncare nu ne mai trebuia! Peste câteva ore zburăm cu balonul!! :D :D

***

Cu privire la cele trăite în balon... sunt momente de neuitat și abia aștept să vi le împărtășesc și vouă! :)

Vacanțe frumoase tuturor!

:*:*

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de silvia tudoran in 04.10.19 16:56:59
Validat / Publicat: 04.10.19 18:02:18
VIZUALIZĂRI: 534INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

viorica [04.10.19 18:09:40] »

@silvia tudoran: super! Poate am și eu norocul vostru!!!

krisstinna [04.10.19 21:04:24] »

@silvia tudoran: Multe s-au schimbat din august...

Eu am colindat până noaptea târziu și mai jos de 250 euro/pers nu am găsit.

Dar s-a terminat perioada de vârf a sezonului, sper ca, colegii noștri să aibă noroc de prețuri bune.

Și da, ai dreptate, totul acolo e minunat, de poveste

Aștept sa îți citesc emoțiile

nrs [04.10.19 23:01:33] »

bravo! ai avut mult noroc! este incredibil ce se intampla, acum un an mi s-a parut scump 120 euro/persoana

mprofeanu [06.10.19 09:52:35] »

@silvia tudoran: Excelent reviewul tău cu atâtea date și mai ales prețuri, este binevenit pentru mine, pentru că voi fi acolo în jur de 15 noiembrie și măcar știu ce mă așteaptă!

Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu, viorica
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.065612077713 sec
ecranul dvs: 1 x 1