ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 30 JOD (aprox.180 lei) ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 JOD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Kahramana Hotel1

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hotel Kahramana, un hotel ieftin și bun în centrul vechi din Amman (Downtown)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Știu că „ieftin și bun” nu se prea poate, dar întâmplarea a făcut ca șederea noastră la acest hotel să fie o reușită la un preţ modic pentru Amman. În general, în Iordania preţul cazărilor nu este mic, iar atunci când găseşti ceva relativ ieftin, condiţiile pot fi slabe sau chiar mai rău, ca să mă exprim delicat. Numai că atunci când şederea într-un hotel durează mai puţin de 9 ore, aşa cum a fost cazul nostru pentru fiecare noapte petrecută în Iordania, nu prea-ţi vine să dai cine ştie ce pe cazare, dar nici cine ştie ce pretenţii nu poţi să ai.

Eram deja la a patra cazare în Iordania, având la activ încă trei cazări în hoteluri de o stea, însă, fiindcă acest hotel ne-a depăşit aşteptările în sensul pozitiv (deh, era doar de-o stea, dar una norocoasă:) ), m-am gândit că merită să spun câteva cuvinte despre el împreună cu recomandarea de a fi rezervat chiar şi de cei cu pretenţii peste medie.

Amplasare

Adresă: Behind Raghadan Tourist complex, Downtown, 11190 Amman, Jordan

Site: http://kahramanahotel.com-amman.com/

E-mail: [email protected]

Hotelul se află în centrul vechi din Amman, cunoscut turiştilor ca Downtown, la 200 m de Hashemite Plaza, 250 m de Amfiteatrul Roman şi la 500 m de Citadela, situl arheologic de pe una dintre colinele Ammanului. Vis-à-vis de hotel, este situat Palatul Regal Raghadan folosit de regii iordanieini, începând cu Abdullah I, pentru întâlniri la nivel înalt cu şefi de state, ambasadori, înalţi demnitari.

Kahramana nu este un hotel prea mare, are patru etaje, la parter fiind doar recepţia, un lobby şi camera de bagaje din ce am văzut, iar la primul etaj restaurantul, bucătăria, alte săli de mese şi o sală de şedinţe, iar numărul camerelor ar fi de 50. Există camere single, pentru două persoane (matrimoniale şi twin), triple şi cvadruple. În preţul cazării este inclus şi micul-dejun.

Am ţinut neapărat să avem cazările din Amman în zona centrală veche pentru a fi aproape de obiectivele amintite, pe care plănuiserăm să le vizităm pe rând, la sosire, în prima dimineaţă, Amfiteatrul Roman, iar în ultima dimineaţă, Citadela. Că programul ultimei zile a comportat modificări, încărcându-se faţă de programul iniţial, spre bucuria noastră, este o altă poveste pe care urmează s-o spun cu altă ocazie.

Cum am rezervat

Dacă de regulă, foloseam booking.com pentru rezervările uzuale din străinătate, de data aceasta preţul găsit pentru condiţii similare, pe alt site mare de rezervări era considerabil mai mic, şi fiindcă hotels.com, căci despre acesta este vorba, mi-a inspirat încredere, n-am stat pe gânduri deloc şi am rezervat o cameră twin cu 30 JOD/noapte, adică aprox. 180 lei, achitabili la sosire la hotel. La fel au procedat şi celelalte două familii de prieteni.

Ce am găsit

Am ajuns la hotel, seara pe la orele 21,00, după ce toată ziua cutreieraserăm potecile la înălţime din Petra, relativ obosiţi, doar că-n autobuzul care ne adusese la Amman moţăiserăm puţin şi parcă ne mai reveniserăm. Cu taximetriştii care ne aduseseră de la autogara JETT, maivechile noastre cunoştinţe: Bilel şi Murat ce ne transportaseră în urmă cu două zile la Petra, tocmai stabiliserăm programul pentru ultima zi din Iordania şi tot ei au găsit de cuviinţă să intre cu noi în hotel să se asigure că totul decurge bine la check-in, zicându-ne că ne duceau în alt hotel dacă acesta nu ne-ar fi respectat rezervarea. Dar, n-a fost cazul, totul a fost ok. Cum ne-au fost alocate camere la etajul al treilea, am folosit liftul, cel puţin în primă fază, căci bagajele şi osteneala ne împiedicau să mai fim sprinteni.

De la început, am fost plăcut impresionată de modul cum arată hotelul acesta de doar o stea: curat, deloc ponosit, destul de decent, surprinzător de bine pentru centrul vechi din Amman unde cele mai multe dintre hoteluri au o vârstă venerabilă.

La fiecare etaj există un spaţiu destul de mare de socializare, cu canapele, fotolii, măsuţe, holurile către camere sunt generoase, fără să inducă senzaţia aceea de înghesuit, decorul şi mobilierul arată bine. Surpriza mai plăcută a intervenit la vederea camerei, care nu numai că nu era mică (circa 25 mp), dar era destul de modernă, cu mochetă neuzată, mobilier destul de nou. Era limpede că fusese renovat nu foarte demult. Aspectul general era unul de curăţenie mult mai bine făcută decât în alte hoteluri similare ca număr de stele din Iordania, clar o diferenţă netă în favoarea sa.

De cum intram, păşeam într-un hol în care pe peretele din stânga stătea aninat cuierul, în faţă se află uşa către baie, iar în dreapta era camera propriu-zisă. În afara celor două paturi despărţite de o noptieră, pe peretele din faţa acestora se aflau toaleta cu oglindă şi scaun, un suport lung pe care era aşezat televizorul cu ecran plat şi sub care se găseau frigiderul şi coşul de gunoi. Până şi nuanţele tapetului, draperiilor şi mochetei sunt liniştitoare, mai puţin ale cuverturilor de pe paturi care amintesc de coloritul păunilor. :) Am avut şi un dulap foarte încăpător în care am găsit perne şi pături suplimentare, iar pe noptieră stătea cuminte telefonul fix. Aparatul de aer condiţionat era suspendat într-un colţ, deasupra paturilor.

Am avut şi balcon, unul chiar destul de spaţios, păcat că n-am prea stat în acesta fiindcă vremea a fost cam „plângăcioasă” atât seara, la sosirea în Amman, cât şi dimineaţa când ne-am trezit, pozele relevând atmosferă mohorâtă.

Baia a fost o altă surpriză plăcută, în sensul că dimensiunea sa era rezonabilă, era curăţică, era dotată cu consumabile gen săpunele tip turist, hârtie igienică. Baia era prevăzută cu cădiţă de duş cu bordură, separată de restul încăperii de o perdea care nu lăsa apa să pătrundă pe podea. Prosoapele găsite pe pat arătau bine, pufoase şi curate, aşa că le-am trecut rapid la avantaje, iar paturile au fost extrem de confortabile.

Wi-fi-ul a funcţionat foarte bine, e drept că aveam router-ul în apropiere, şi era parolat, ca peste tot în Iordania. Parola am găsit-o în cameră, scrisă pe un cartonaş ce era aşezat pe toaletă, alături de foaia cu regulile generale ale hotelului.

Micul-dejun ne-a fost pus la dispoziţie într-o sală de mese nu foarte mare, de la primul etaj. Destul de basic, dar cu suficiente alimente pentru a fi săţios şi cel mai important mi s-a părut că produsele erau proaspete şi gustoase. Am găsit ouă fierte, roşii, castraveţi, măsline, lipii, salam, brânză, brânză topită, humus, falafel, salată de vinete, cutiuţe cu unt, diverse gemuri. Erau şi cereale pentru doritori, lapte, iaurt, sucuri, cafea, ceai. Noi am consumat numai ceai negru pe toată durata şederii în Iordania, aroma şi tăria acestuia fiind divine.

Deşi nu am avut nevoie, am văzut că hotelul are şi o mică parcare proprie, iar în faţa hotelului, peste stradă este chiar una mai mare, cu plată. Ca majoritatea hotelurilor din Amman, pune la dispoziţie, contra cost şi rezevare prealabilă, şi serviciul de shuttle la aeroportul internaţional Queen Alia, până la care distanţa este semnificativă, de 26 km. Apropo, recepţia are program non-stop, un alt atu în favoarea hotelului. În jurul hotelului, sunt sumedenie de magazinaşe, tarabe cu legume şi fructe, localuri mici de luat masa, dar noi am ieşit cu toţii special să mâncăm la Hashem Restaurant, în pofida orei târzii la care ne aflam (bătea spre miezul nopţii), doar cine ştie când şi dacă vom mai fi călcat prin Amman.

Concluzie

Kahramana Hotel, după părerea mea, este cel mai bun exemplu că se poate să găseşti şi la o stea confort şi decenţă într-o ţară considerată scumpă şi nu foarte curată, de aceea îl recomand fără ezitare. Are personal amabil şi prietenos, ca în general tot poporul iordanian, poziţie bună, preţ ok. Merită să încercaţi pentru o şedere de o noapte sau câteva în Amman.

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de irinad in 04.06.19 07:30:58
Validat / Publicat: 04.06.19 11:19:39
VIZUALIZĂRI: 628INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66900 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 JOD pe cameră

 • ECOURI la acest review

  8 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [04.06.19 11:17:43] »

  Mutat în rubrica "Kahramana Hotel, AMMAN" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  webmaster [04.06.19 13:02:06] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad [04.06.19 13:37:01] »

  @webmasterX: Poziționarea este corectă! Te rog, nu uita de videoclip!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  irinad [04.06.19 13:44:23] »

  @webmaster: mulțumesc!

  webmaster26 [04.06.19 14:45:27] »

  @irinad: Done.

  irinad [04.06.19 18:48:08] »

  @webmaster26: mulțumesc!

  maryka [05.06.19 09:14:55] »

  Iată că se poate ieftin şi bine! mai ales dacă perioada nu a fost prea lungă, dar şi altfel,după îndelungi plimbări, un pat bun şi o baie e tot ce trebuie. Că aţi avut şi mic dejun, deja e şi mai bine!

  Per ansamblu o cazare decentă la un preţ foarte bun!

  O zi frumoasă, poate, fără ploaie!!!

  irinad [05.06.19 13:39:04] »

  @maryka: Păi, da, chiar mai avem nevoie si de zile fară ploaie, până acum a fost vreme bună, dar nu cred să nu plouă deloc azi!

  În ceea ce privește această cazare, chiar am fost plăcut impresionați, după ce am văzut cum stă treaba cu cazarea pe-acolo. Corect, un pat curat, o cameră și o baie decente, un duș fierbinte, cam astea erau dezideratele noastre in acele zile in materie de cazare.

  Micul-dejun era inclus in orice tip de cazare, din ce găsiserăm noi și a fost foarte binevenit pentru noi, călători neobosiți, de colo-colo în acele zile.

  Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, maryka

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0871589183807 sec
  ecranul dvs: 1 x 1