ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.05.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 5 zile
prieteni
5 ADULȚI
PREȚ 430 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Moscova

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Cum am ajuns în Rusia și primul contact

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Vă spun sincer că Rusia nu a fost niciodată pe lista mea personală, a țărilor de „must see” într-o viață. Totuși în viață prioritățile se mai schimbă câteodată și când am auzit o vorbă de la doamna C (scuze krisstinna, că te copiez dar nu vreau să deconspir pe nimeni fără acordul express) am zis imediat: de ce nu?

Așa s-a strâns un mic grup de români pasionați de turism care au plecat să viziteze Rusia! Asta așa ca-n bancul ăla: mergeți să vizitați Rusia, până nu vine Rusia să vă viziteze pe voi! ; -) Zis și facut!

Primul pas a fost căutarea si achiziționarea biletelor de avion. Am gasit o variantă cu Lot mai ieftină și anume cu 160 de euro de persoană, dar era cu escală în Varsovia și se pierdea foarte multă vreme. Până la urmă am ales o variantă directă cu Aeroflot ce ne-a costat 200 de euro de persoană, biletele fiind achiziționate printr-o agenție online cu un mic discount.

17-22 mai anul curent a fost perioada aleasă de noi. Următorul pas a fost alegerea hotelului, dar despre asta am povestit în articolul anterior, asa că nu mai reiau povestirea. Cert e că pe mine m-a costat camera single 180 de euro, față de 220 de euro cât a costat cea dublă.

Urma partea cea mai dificilă și anume obținerea vizei. Pentru a căpăta viza mult dorită aveam nevoie în principal de o invitație de la o persoană particulară sau de la un hotel anterior rezervat. Am primit inițial o invitație gratuită de la hotel, dar care nu avea nicio valoare. Apoi am primit contra cost voucherul de cazare ce a costat 2000 de ruble, adică aproape 130 de lei de persoană, firește.

Viza se poate obține de la Ambasada Rusiei la București sau de la anumiți intermediari contra cost. Taxele nu sunt mari, dar de ce să plătim când ne putem descurca singuri? Așa că ne-am apucat de treabă, fiecare în mod individual. Cererea de viză se completează online de pe site-ul ambasadei. Nu e deloc complicată, scuzati cacofonia, doar necesită atentie sporită să nu completezi ceva gresit pentru că după aceea te duce pe cărări greșite. Asta e si normal pentru că sunt mai multe tipuri de vize, iar cerințele sunt diferite.

A urmat procesul cel mai greoi si anume rezervarea la interviu la sediul ambasadei. Nu e un interviu, ci doar se depun si se verifică actele. Procesul e foarte greoi și îți trebuie multă rabdare, perseverență și un dram de noroc pentru a obține mai rapid programarea. Cu toate că am accesat toți cinci cam în acelasi timp, programarea a fost destul de aleatorie și pe parcursul a aproape două săptămâni.

La data programată m-am prezentat la ambasadă cu cererea printată pe care am lipit si o poză de 3,5/4,5 pe fundal alb făcută la un centru specializat, cu voucherul de cazare, cu o asigurare de călatorie care să acopere suma de 30000 de euro si care să fie valabilă și pe teritoriul Rusiei și cu 41 USD în numerar pentru plata taxei de viză. Am luat si actele a doi parteneri de călatorie ce erau programați după mine în alte zile si mi-au fost primite fără nicio problemă.

Dacă nu sunt greșeli majore si ți-au fost primite actele ești sigur de viză. Aceasta am primit-o după numai patru zile. Am fost chemat la ambasadă să ridic pașapoartele cu viza lipită pe ele. Asta-i un mic inconvenient că trebuie să lași pașapoartele acolo.

La pregătirea excursiei aș mai vrea să trec transferul. Inițial am vrut să mergem cu Uber, dar acolo Uberul de Rusia s-a unit cu taxi local și era necesar să descărcăm o altă aplicație si nu am vrut să ne complicăm. Mai era varianta taxiului local dar nu stiam tarife, nu stiam nimic. Am vorbit si la hotel să ne asigure transferul, am acceptat pretul pentru ca ulterior să-mi spună că le trebuie două mașini deci prețul se dublează. Am renunțat. Până la urmă am găsit soluția salvatoare tot cu bookingul, prin care am reusit sa rezerv un microbuz cu un discount de 10% și cu mai multa siguranță. Transferul dus întors ne-a costat 100 de lei de persoană, bani care mi-au fost retrași instant de pe card la momentul rezervării. Transferul a decurs ireproșabil. La ducere am făcut o ora jumatate până la hotel așa că la întoarcere am devansat ora ca să fim siguri că ajungem la timp la aeroport și nu a fost absolut nicio problemă.

Zborul cu avioanrle companiei Aeroflot a durat aproximativ trei ore si a decurs fără incidente majore. E drept au fost ceva turbulențe dar nimic deosebit. Fetele drăguțe si amabile, mâncarea inclusă ca la avion nici mai bună, nici mai proastă. Doar la băutură am rămas un pic mirat, că mi s-a taxat una bucată bere, adică nu era inclusă în pachetul gratuit. Aviz amatorilor.

Am ajuns după amiaza la hotel, ne-am cazat rapid, am făcut un đuș și am iesit în oraș, să ne orientăm un pic. Primul lucru a fost să schimbăm bani sau să scoatem de la bancomat (Revolutul să traiască), apoi să ne achiziționăm cartele pentru internet. Eu eram privilegiat deja pentru că primisem una de la prietena rusoaică și am activat-o cu ajutorul recepționerei de la hotel.

Cu teșchereaua plină de ruble, cu gps-ul activat am luat-o la plimabre spre Piața Roșie. La un moment dat am ajuns pe faleza râului Moscova, loc frumos de promenadă, dar și de admirat vaporașele de pe râu. Cam 45 de minute a durat drumul până în Piața Roșie. Am luat un pic aer de Rusia și am încercat să ne integrăm un pic în peisaj.

Obosiți de pe drum în această zi lungă ne-a luat fomica și cum în această zonă nu erau prea multe localuri, iar dacă erau, erau si foarte scumpe ne-am dus pe strada Arbat, pe care mi-a recomandat-o rusoaica, o stradă pietonală plină de localuri si cafenele.

Nu am stat mult pe gânduri si am ales un local cu specific turcesc unde am ales la siguranță produse cunoscute si pe gustul nostru. Eu si cu dl C am făcut deschiderea cu câte o vodcă tradițională, stinsă cu o bere rece.

A fost prima noastra seară petrecută frumos, pe teritoriul rusesc. Întoarcerea la hotel am făcut-o cu metroul fiind deja foarte obosiți. Acesta este deschis sau mai degrabă spus funcționează, până la ora 1 dimineața, așa că la 12 când ne-am urnit de la local era încă devreme. Așa s-a încheiat prima zi! Va urma cu multe detalii și câteva picanterii! ;)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 24.05.19 19:19:32
Validat / Publicat: 24.05.19 20:28:01
VIZUALIZĂRI: 1066INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUSIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 aici e formatia completă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65600 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

robert [24.05.19 19:36:58] »

rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=o7iL2KzDh38

webmasterX [24.05.19 20:27:45] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

nrs [24.05.19 20:43:03] »

esti tare, nu spui nume dar pui poze

robert [24.05.19 20:45:15] »

@nrs: te-ai prins!

webmaster [24.05.19 20:45:35] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna [24.05.19 20:53:49] »

@robert: Pff, ce abrambureala și la comuniștii ăștia

Te milogești de ei pentru vize, cerseala ca la americani!

Cam mare bătaia de cap, ori apelez la o agenție de voiaj, ori rămân cu Europa mea pe care-am văzut-o cam jumate’

Cea mai tare faza: ați ales un restaurant turcesc Asta m-a amuzat teribil, am și salivat un pic numai gândindu-mă

Eu totuși aștept sa ne povestești despre mâncărurile lor, alcoolul lor, despre prețurile comuniste și piperate.

Of, și găsisem o cazare fix in buricul buricului dar cu atâta balamuc... merg in UE și NON-UE

roth [24.05.19 22:27:03] »

@robert: Prima zi, frumos nimic de zis. Faza pe care eu as mai mentiona-o ar fi prima intalnire cu scarile rulante de la metrou. Statia Arbat este una dintre cele mai adanci, daca retin bine peste 2 min de mers cu rulanta, cred ca trece de 80m ca si adancime.

Scarile rulante sunt cu o inclinatie mai mare ca la noi, cu o viteza clar superioara, totul pentru a face fata multimii ce trebuie sa se deplaseze dintr-o parte in alta.

Pentru mine primul contact a fost asa cu " ameteala" la propriu, poate si din cauza " haului" pe care il vedeam inaintea mea. Dupa, totul a devenit relax, oricum la ei primele 5-6 trepte merg plan, abia dupa incep sa se formeze, asta pentru a putea sa te asezi cum trebuie pe treapta, totul fiind pe repede inainte.

Mai vreau vacanta, nu stiu daca Moscova va avea revenire...

PS

poza 19 , ce fain pluton.

adrianaglogo [25.05.19 00:03:04] »

@robert: Astept cu interes continuarea. Si ma bucur ca am nimerit SB!

robert [25.05.19 09:26:57] »

@krisstinna: asa a fost puțină bataie de cap și eram cam stresați. Dar acum dacă ne uităm în urmă ni se pare că a fost destul de ușor. Nici eu n-am fost până acum în țări de-astea în care trebuie să-ți bați capul pentru viză, dar se pare că a venit si rândul lor.

Când ți-e foame si nu știi ce să mănânci e cel mai bine să mergi la siguranță pe cărări batătorite.

Din ce am întrebat nu prea există o bucătărie rusească. Până și prietena cumnatului meu care-i din Moscova mi-a recomandat bucătăria georgiană si pe cea ucrainiană și a fost foarte bine!

Eu chiar vă recomand să mergeti avem deja carările batatorite si vă putem ajuta cu orice informație.

Mulțumesc pentru vizită!!

robert [25.05.19 10:34:01] »

@roth: foarte asteptate și binevenite completările! Nici eu nu cred că mai revin, dar niciodata să nu spui niciodată!

Mersi de vizită si comentariu!

robert [25.05.19 10:36:24] »

@adrianaglogo: mulțumesc frumos!

O sa mai urmeze obiectivele turistice si ceva locuri de mâncat!

Rodel [25.05.19 12:42:28] »

Moscova, și implicit Rusia, atunci URSS, a fost prima mea ieșire dincolo de granițe, în 1989. Orașul m-a impresionat prin tot, a fost un WOW! pentru mine și așa a rămas. Dacă formalitățile ar fi mai simple, l-aș vizita din nou.

Felicitări pentru excursie! Aștept urmarea!

crismis [25.05.19 13:19:31] »

@robert: Am ajuns în Moscova când aveam 15 ani; părinții mei au cumpărat o excursie de 2 săptămâni, prima și ultimele 2 nopți am stat în Moscova, iar celelate în Soci, pe țărmul Mării Negre. A fost apogeul nostru turistic ca familie și primul meu zbor (și al fratelui meu) cu avionul! Multă vreme am crezut că nu ne vom alege cu altceva mai bun, în materie de turism, în toată viața noastră!

Nu-mi amintesc prea multe, doar Piața Roșie și Piața Lomonosov (cred că așa se cheamă), unde e amplasată una din clădirile după care s-a inspirat cea din Piața Scânteii (dacă nu greșesc, găzduiește o universitate și țin minte că ne-a povestit ghidul că sunt 7 astfel de clădiri în Moscova).

A, și-mi amintesc și ceva din metrou, luxul unei stații, adevărată galerie de artă! Și că am coborât mult în subsol pe scările rulante (posibil să fi fost stația de care povestește @roth sau toate or fi așa adânci?!).

Oricum, nu se pune! Îmi doresc să vizitez Moscova din nou, cu adevărat, toată lumea zice că-i fabuloasă!

robert [26.05.19 11:19:22] »

@Rodel: mulțumesc frumos! Dacă vrei neaparat șă mergi e o firmă care se ocupă de formalitătile de viză!

Toate bune!

robert [26.05.19 11:31:57] »

@crismis: chiar ați fost niste fericiti să zburați și să ieșiți din țară la vremea aia! Nu mulți au făcut-o! Eu de exemplu prima oară am ieșit în 2005.

Așa sunt sapte clădiri în genul celebrei CASA SCÂNTEII (apropo primul meu loc de muncă). dar ale lor arată mult mai bine. Sunt și renovate, dar și mai frumoase. Ce găzduiesc nu știu, dar nici nu mă interesează.

Metroul, așa cum a precizat și Roth, e construit la mare adâncime. Cem mai mult am coborât pe o scară rulantă 1 min 40 sec, iar viteza e mai ridicată ca la noi!

Recomand să vizitați Moscova, chiar ai ce vedea!

Mulțumesc pentru vizită și comentariu!

mprofeanu [26.05.19 17:11:50] »

@robert: Frumoasă excursia!

Am vizitat Moscova și Leningrad în martie 1990, îmi aduc și acum aminte cum am stat la coadă la mumia lui Lenin, ghidul ne-a cam obligat să facem asta, încă nu se trezise lumea. Atunci Moscova mi s-a părut imensă cu bulevarde largi, lungi, oricum atunci vedeam altfel totul...

Aștept continuarea!

robert [27.05.19 07:50:17] »

@mprofeanu: multumesc frumos! La fel e si acuma, absolut imensă. La fel ca mama Rusia!

Nu stiu de ce nu l-or lăsa pe tătucul Lenin să se odihnească? Poate pentru că aere atâția morți pe conștiință!

Nu m-a tentat deloc să-l văd!

Toate bune!

Yolanda [27.05.19 13:08:14] »

@robert: În februarie 1989 am facut o excursie cu un grup timp de doua saptamâni, cu trenul prin URSS! La Ungheni am stat mult pentru ca trebuiau sa se schimbe osiile la tren, vagon cu vagon, au terasamentul mai lat. Nu am avut voie sa ne dam jos din tren.

Prima oprire in Chisinau, cum am parasit hotelul cum aveam codita dupa noi, eram urmariti tot timpul. Tin minte ca într-un magazin mai mare veneau lânga noi tot felul de persoane si ne intrebau daca avem ceasuri electronce si alte obiecte de vânzare! Colega mea de camera mi-a atras atentia sa nu raspund la provocari.

În garile în care mai oprea trenul nu aveam voie sa coborâm si nici sa ne uitam pe geam, personalul rusesc venea sa controleze fiecare compartiment al vagonului nostru daca aveam jaluzelele trase... parca in Kursk am simtit ca puteam respira mai bine. Ïn Kiev respectivii erau mai discreti, în schimb în Moscova parca erau lipiti de noi! Unii treceau pe lânga noi si ne faceau tigani desi noi nu scoteam nici o vorba si în mod normal nu ar fi trebuit sa stie ca suntem turisti. La hotel s-au purtat mizerabil, am primit camere în care nu s-a mai dat cu aspiratorul de luni bune, lenjeria neschimbata, etc în ziua plecarii ne-au blocat accesul in camere dupa ce am luat micul dejun si nu mai puteam sa ne luam bagajele... Poate s-a mai schimbat atitudinea lor fata de români, nu stiu daca în bine sau mai rau de atât!

Vizita la mausoleul Lenin era obligatorie, am stat la o coada imensa în Piata Rosie, toti aliniati si fara sa avem voie sa vorbim sau sa râdem, în interior ne uitam cu uimire la mumia pazita de soldati si trebuia sa iesim repede fara sa scoatem o vorba.

Personal am ramas cu un gust amar...

Rodel [27.05.19 14:55:38] »

@Yolanda: Si eu am fost în 1989 și nimic din ce scrii referitor la urmărire nu am simtit. La întoarcere am aflat că ar fi fost un turist însărcinat cu așa ceva, dar nimic evident. Hotelurile la care am stat au fost de 5*. A fost o excursie foarte bine organizată, cum acum nu se mai fac.

robert [27.05.19 17:55:17] »

@Yolanda: Alte vremuri! Acum s-au purtat foarte normal cu noi!

Mersi pentru vizită!

mihaelavoicu [28.05.19 22:10:12] »

@crismis: Da, e vorba de Universitatea Lomonosov și o clădire de forma unei cărți gigantice, se pare, sediul ARLUS, ceva cu prietenia între popoare. Unul din turnurile Kremlinului, se numea Spaski, avea un ceas imens. Nu mai vorbesc de cupolele aurite ale Bisericilor din Kremlin. Tot așa impozante cred că sunt și acum.

mihaelavoicu [28.05.19 22:17:00] »

Se pare că vremurile Moscovei, revin. Prin anii 80, numai cine nu voia, nu mergea la Moscova și nu numai.

Am ajuns în 81 tocmai la Samarkand și Buhara. Merită să calci și pe acolo, pe urmele lui Timur Lenk. Ceva impresionant!!

mihaelavoicu [28.05.19 22:26:57] »

@Yolanda: Cu 10 ani în urmă, nu stăteau așa lucrurile. Chiar deloc. În 89, când ai fost, știau ei, ce știau, că erau pe mâna lui Gorbaciov, cu ”glasnostul” și ”perestroika” lui.

Ce mizerabil s-au purtat cu voi! Greu de imaginat pentru unii, dar vremurile așa au fost.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, crismis, mihaelavoicu, mprofeanu, robert, Rodel, roth, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0946190357208 sec
ecranul dvs: 1 x 1