ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2018
DURATA: 1 nopți
prieteni
PREȚ SEJUR 43 EUR ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ FARA MASA
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Genchevi Guesthouse(încă) NECLASIFICATĂ

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din [b]anul curent sau anul trecut[/b]) în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Casa de oaspeți Genchevi, o alternativă de cazare în Veliko Târnovo

TIPĂREȘTE

Îmi plac deciziile spontane. Mai ales dacă-i vineri și am în față un week-end administrativ. Într-o astfel de vineri, pe la jumătatea lui decembrie, în secunda în care trebuia să dau shut down, după o zi lungă, am avut așa un imbold și fără să mă consult cu nimeni, am făcut o rezervare la Veliko Târnovo pentru a doua zi. N-am făcut chiar de capul meu pentru că știu că soțul e cu mâna pe clanță dacă îi zic: “hai”. Și nu băteam câmpii cu introducerea asta dacă nu țineam neapărat să vă reamintesc, dacă cumva ați uitat, că este bine să facem asta uneori. Sau deseori, dacă este posibil.

Pe cât de repede am hotârăt, pe atât de repede am și rezervat casa de oaspeți Genchevi. Pentru timpul scurt am vrut ceva cât mai central, iar această casă mi s-a părut potrivită și din punct de vedere al amplasării, de notă ce să mai zic, că avea 9,8, iar prețul nu era nici el de neglijat, 43 EUR/noapte, toată casa. Având în vedere ora la care făceam rezervarea și faptul că a doua zi dimineață trebuia să pornim la drum, am ales cel mai repede din viața mea. Banii au fost retrași din card imediat după confirmarea rezervării.

De ce Veliko Târnovo este prima opțiune când luăm decizii spontane? Pentru că avem acces ușor, pe drumurile bulgărești bate vântul, mâncarea este bună, prețurile mai mici decât la noi și mai facem și un shopping mic. Ce cumpărăm noi de la Veliko? Păi, ornamente pentru pom și casă și lucrușoare (de îmbrăcat), de care suntem mulțumiți. Avem magazinele noastre, știm exact de unde/ce cumpărăm, așa că mergem punct ochit, punct lovit. Nu în ultimul rând, mergem cel puțin o dată pe an la Veliko, uneori chiar și de dimineață până seara, pentru o masă bună la Shtastliveca.

Drumul până la Veliko Târnovo (prin Ruse – Byala) înseamnă 178 de km din poarta noastră și nu mai constituie o surpriză pentru noi. Este unul pe care l-am făcut de prea multe ori și a fost și de data asta lejer și la dus și la întors. Am achitat 14 lei taxa de pod (4 leva la întoarcere), 15 leva vigneta și am făcut 3,5 ore la dus și 3 la întors, cu vamă lejeră în ambele sensuri.

Guest House Genchevi se află pe strada Hristo Karaminkov, chiar în centrul orașului Veliko Târnovo. Este prima stradă la dreapta, cum vii dinspre București, după Shtastliveca și EGO, locurile unde se mănâncă bine în Veliko, unde e o piețișoara mică, cu o statuie și parcare în spate.

Pe strada aceea, la nici 100 de m, pe partea stângă este această casă, nou renovată sau construită (?) și este în aceeași curte cu o casă mai veche. Pe booking figurează începând cu februarie 2018 și chiar asta a fost senzația, că încă nu i-au trecut pragul prea mulți clienți. Toate erau noi, zugrăveala proaspătă și foarte, foarte curat.

Strada este în pantă ușoară acolo, casa noastră era sus, iar cealaltă jos, după ce se coborau niște scări. Dacă s-ar face un pic de ordine în curtea aceea ar fi și mai bine. Nu în sensul de curat, pentru că era ok, ci de renovat cea de-a doua casă, care se vede veche și părăsită.

Accesul în curte se face printr-o poartă din fier forjat și chiar dacă ei se prezintă cu terasă și grădină nu vă gândiți la cine știe ce. Casele sunt dese pe strada aceea așa că și curțile sunt mici și cam înghesuite. Și grădina era micuță, cu o masa, două scaune și câteva aranjamente, dar chiar așa mic, spațiul este potrivit pentru locatarii acestei case, care pot fi cupluri sau familii cu unu-doi copii mai mici. Din păcate la data vizitei noastre nu ne-am dat seama de cum o arăta grădina asta micuță primăvara-vara, dar se vedea o curte îngrijită, așa că s-ar putea să fie surprinzătoare.

Cu proprietarii, un cuplu tânăr, ne-am văzut la început când ne-au dat cheia și atât. La plecare ne-au spus să lăsăm cheia în casă și ușa și poarta deschise. Cred că stăteau undeva destul de aproape. Știau foarte puțină engleză, chiar dacă zic altfel pe saitul de rezervări, dar nu a fost nevoie de mai mult pentru că după ce ne-au dat cheia, totul a fost în regulă și n-am avut nici o nevoie care să-i implice. Oricum, atât cât am vorbit cu ei au fost super binevoitori și ne-au întrebat de câteva ori, înainte să plece, dacă totul este în regulă și dacă mai avem nevoie de ceva.

La intrarea în casă este o terasă mica, acoperită. Cred că se și numește într-un fel spațiul de genul acela de la intrarea în case, dar nu îmi amintesc neam.

Am intrat apoi într-un hol foarte mic. Într-un colț era un suport de papuci, cu 4 perechi de papuci, exact cât numărul maxim de locatari pe care i-ar putea avea casa. Tot în holul ăsta mic, intrarea în baie și alături de baie o cameră tehnică pentru mașina de spălat și boiler, unde era și un fier de călcat.

Dar imediat cum treci de holul ăsta cam înghesuit spațiul se deschide cu un living & bucătărie care înseamnă două zone. Un perete este plin de mobilier pentru bucătărie cu frigider încorporat, cuptor, plită pentru gătit, veselă, filtru de cafea, ustensile de bucătărie și orice mărunțiș de care ai nevoie, zahăr, nes, oțet, sare, ulei… De asemenea produse de curățenie, bureți de vase, prosoape de bucătărie… și în general tot ce ai nevoie într-o casă de om.

Zona de living însemna o canapea extensibilă cu 2 fotolii masive din piele și o măsuță universală, foarte interesantă. În living erau multe alveole cu spoturi, care erau acționate cu ajutorul telecomenzii, astfel încât să-ți reglezi lumina după cum dorești. De asemenea, erau multe ornamente etalate peste tot, în special de iarnă, brăduți și tot felul, dar și un TV cu ecran destul de mare. Toate în casă erau noi și după cum am mai zis foarte, foarte curat.

Încălzirea s-a făcut cu aer condiționat și pentru că, cel mai probabil, nu mai fuseseră clienți de mult, în perioada aceea a anului, am găsit aerul condiționat pornit dar și un reșou în dormitor și o aerotermă în baie. Era ușor răcorică când am intrat dar ne-am lăsat bagajele și am plecat în oraș, iar când am venit am găsit cald și bine. Oricum, proprietarii ne mai lăsaseră un reșou dar n-a fost cazul să-l folosim, aerul condiționat a făcut față. Afară au fost 6-8 grade în week-end-ul acela iar noaptea chiar mai frig.

Dormitorul cu un pat dublu imens, cuier, așa cum îmi place să găsesc și un șifonier mare, pe unul din pereți, plin cu pilote, prosoape și lenjerii și cu două uși din oglinzi. Foarte practic! Noptierele patului erau ciudat așezate. Una lângă pat, unde îi era locul și cealaltă într-un colț al camerei, total nefolositoare acolo. În fine… am stat prea puțin în casa aceasta, cu toate că ne-ar fi plăcut să stăm mai mult. O avem în vedere însă pentru vară-toamnă pentru că trebuie să fie mult mai bine și cu micuța grădină.

Baia strică însă tot dichisul casei pentru că este destul de mică în comparație cu restul spațiilor. Are o cabină de duș încăpătoare, uscător de păr, dar distanța de la chiuvetă la dulapul de deasupra era nepotrivită. Noi suntem mai mici dar niște persoane mai înalte riscă să dea cu capul de sus. Nu este nici pe departe un motiv ca să nu recomand această casă din toată inima.

Parcarea a fost disponibilă pe stradă și n-a fost nici o problemă să găsim în parcarea din mica piațetă de la capătul străzii. Nu se parchează în fața casei decât ca să descarci bagajele.

WiFi a fost gratuit (cu parolă) și a funcționat foarte bine.

Pentru că este situată central, chiar ultracentral, de la această casă se ajunge foarte repede cam pe la toate punctele de interes ale orașului. În stânga și în dreapta, la 1-2-3 km de mers pe jos găsiți tot ce este de văzut în Veliko Târnovo. În 2 minute se ajunge în bulevardul principal al orașului care vine de la Piața Agroalimentară sub numele de Vasil Levski și continuă sub numele de Nezavisimost până în zona piețișoarei cu statuie, unde se iese și din strada pe care se află casa Genchevi, iar de aici continuă sub numele de Stambolov până la intrarea în centrul istoric, spre Cetatea Tsarevets. Bulevardul acesta este plin și în stânga și în dreapta de magazine de tot felul, case de schimb valutar, restaurante și obiective.

Nu am avut nici o masă la Guest House Genchevi dar ne-am descurcat foarte bine la Shtastliveca, (și) pentru care ne-am dus la Veliko. Am mâncat acolo de 2 ori, sâmbătă seara și duminică la prânz, înainte de plecare. Mâncare foarte bună ca întotdeauna (supă de vițel, calamar cu sos tartar, porc grill cu cartofi, vițel cu piure de cartofi și legume, coaste de vițel cu cartofi, țuică de caise, vin….), la prețuri foarte bune. Am mai completat cu câte un cappuccino, un dovleac cu nuci pe care l-am mâncat la o cofetărie vis-à-vis de teatru, nou deschisă, pe care n-o știam și nelipsita banitsa, plăcinta bulgărească fără de care nu există drum la Veliko.

Toate administrativele din week-end-ul acela au fost rezolvate. Ce contează la ce moment? Important e că noi ne-am încărcat cu energie când am avut nevoie și nu când urma să terminăm treburile, obicei prost și nesănătos, pe care l-am avut până acum câțiva ani.

Vă recomand din toată inima casa asta pentru o vizită în frumosul orășel. Împărțirea casei nu este ideală, ordinea încăperilor de tip vagon fiind, (de la intrare): baie - cameră tehnică - living & bucătărie – dormitor, dar este perfectă pentru familii cu unul-doi copii mici sau pentru cupluri. Nu mai spun că poziția centrală e de luat în seamă dar și prețul foarte bun.


[fb]
---
Trimis de Aurici in 23.04.19 22:32:28
Validat / Publicat: 24.04.19 09:27:49
VIZUALIZĂRI: 619INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Ce am mâncat pe la Shtastliveca în cele două zile.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  13 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [24.04.19 09:26:41] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Genchevi Guesthouse, VELIKO TARNOVO" (nou-creată pe sait)

  webmaster [24.04.19 11:18:08] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Aurici [24.04.19 12:01:54] »

  @webmaster: Mulțumesc, zi faină!

  webmasterX [24.04.19 13:02:26] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  A se vedea și „poza” de aici

  Aurici [24.04.19 13:27:53] »

  @webmasterX: Coordonatele sunt perfecte. Și poza este de acolo, numai ca acum totul este renovat, inclusiv casa din stanga, care se vede foarte urât.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  mprofeanu [24.04.19 13:58:03] »

  @Aurici: De reținut această cazare, trecut la favorite!

  Aurici [24.04.19 14:48:41] »

  @mprofeanu: Cu toate că nu are un aspect exterior demn de invidiat și n-am nici așa multe poze care să justifice ce am zis, vă recomand din toată inima casa asta. Este situată central și este foarte, foarte curată.

  Dana2008 [24.04.19 15:30:21] »

  @Aurici: Felicitări pentru articol!

  Un Superbonus pentru spontaneitate, suntem în aceeași barcă!

  Tare mult mi-am dorit să te întîlnesc și să te cunosc personal, la întâlnirea AFA de la Herculane.

  Seara nu știm unde ne pornim a doua zi dimineața, e și în funcție de vreme.

  Ultima dată când ne-am urcat în mașină i-am spus soțului să o ia spre vest, că ploile se vor muta pe sud - est, așa au anunțat la meteo... si bine am făcut, am avut o zi cu soare...Vezi că mai sunt spontani printre cunoscuții tăi.

  Călătorii plăcute!

  Aurici [24.04.19 18:06:46] »

  @Dana2008: Și nouă ne plac la nebunie deciziile spontane și nici în cea mai planificată vacanță nu iese cum am gândit.

  N-a fost să fie la Herculane, eram la Londra. Vor mai fi ocazii...

  corn55geo [27.04.19 20:45:34] »

  @Aurici: Frumos artcolul despre cazare, dar in loc de poze cu blide cu mancare, mai frumoase ar fi fost poze pe stradutele pline de ateliere mestesugaresti sau cetateaTsarevets si multe altele. Daca deranjeaza articolul rrog webmaster sa-l stearga.

  Aurici [27.04.19 23:21:40] »

  @corn55geo: Pai în capul meu cam asa s-au structurat lucrurile: articole de cazare care înseamnă unde ai pus capul jos și cum te-ai descurcat cu mesele și articole de călătorie unde spui în principal despre ce vezi. Eu am scris despre Veliko de mai multe ori, inclusiv despre străduțe, ateliere, cetate...

  Dacă te deranjează articolul poți sa faci abstracție de el dar nu sa sugerezi sa fie șters. Ca ma indoiesc ca avem calitatea asta pe aici.

  Mulțumesc pentru vizita și pentru opinia ta. Sărbători liniștite, alături de cei dragi și vacante minunate despre care sa ne povestești și noua. Asa cum știi tu mai bine!

  corn55geo [28.04.19 07:22:58] »

  Ati inteles total gresit. Am scris ca daca articolul meu deranjeaza sa fie sters. Hristos a inviat.

  Aurici [28.04.19 08:27:31] »

  @corn55geo: Aha! Era vorba despre ecoul tău.

  Adevărat a înviat! Numai bine, alături de cei dragi.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, corn55geo, mprofeanu, Zoazore
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0687260627747 sec
  ecranul dvs: 1 x 1