ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.04.2019
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    OCT-2018
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Muntele si Biserica Fericirilor

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Multe sunt locurile din Israel, cu puternice semnificatii religioase. Dar aceasta tara cu locurile ei deosebite, poate multumii pe toata lumea. Pe credinciosi pentru “ locurile sfinte” si pe atei pentru frumuseatea naturii, pentru arhitectura si pentru siturile arheologice.

    In una din zilele vacantei din Israel, am vizitat Muntele si Biserica Fericirilor. Pentru evrei, este unul din cele mai frumoase locuri din Tara Sfanta, chiar daca acolo Isus a predicat si stim cu totii cum l-au tratat evrei pe Mantuitorul crestinilor.

    Dar lasand discutiile religioase pe seama specialistilor, eu am privit acele locuri ca pe o mare oaza de pace, de frumusete, de istorie si de ce nu? … de invataturi.

    Muntele Fericirilor (Har Ha Osher in ebraica) este locul unde se spune ca Isus, dupa ce a inviat, i-a intalnit pe apostolii sai si i-a indemnat sa devina ucenicii lui, in toate tarile si pentru toate popoarele lumii.

    Peisajul este incantator. Muntele ofera o priveliste superba catre Marea Galileii, Biserica se afla pe varful muntelui, inconjurata de o gradina in care plante meridionale se imbina armonios si in care un mic fir de apa curgatoare susura incetisor. Gradina ofera o oaza de pace, de reculegere si de parfum de flori. Se spune ca aici a tinut Isus indemnuri de pace si de iubire pentru semenii lui. Aici a sustinut cu tarie ca dragostea fata de orice om. Inseamna ca toti suntem creaturile – operele lui Dumnezeu si ca iubirea deplina, fara limite fata de oameni este data de apreciere si de respect, de acceptare si de susinere reciproca.

    De-a lungul aleii ce duce la la intrare in gradini si pana la biserica, sunt pietre cu inscriptii ce spun oricui vrea sa le inteleaga, ca toti avem puterea sa vedem in semenii nostrii, tot ce au mai bun in ei si ca noi putem sa fim mai buni daca ne acceptam pe noi si pe ceilalti ca pe finite superioare ce purtam chipul si bunatatea divina.

    Iata cateva din invataturile ce pot fi citite in gradina Bisericii Fericirilor. "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor". "Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul". "Fericiti cei ce flamanzesc si insetoseaza de dreptate, ca aceia se vor satura". "Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui". "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu". "Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor".

    Dupa ce am parcurs aceasta alee cu invataturi crestinesti, nu uitand sa admir in stanga si in dreapta, florile, copacii si iarba bine ingrijita, am ajuns la Biserica Fericirilor. Prin “ fericiri” se inteleg invataturile pe care fiecare om trebuie sa le stie si sa le respecte, daca vrea sa dobandeasca fericirea, multumirea si linistea sufleteasca.

    Pe locul unde acum este aceasta biserica, a fost construita in sec IV d. H o biserica bizantina. Ea a fost folosita cam trei sute de ani, iar ruinele ei pot fi vazute.

    Actuala biserica este relative noua: nu are nici macar o suta de ani. Culmea este ca a fost construita dupa proiectul unui architect italian si finantata partial de un dictator; de Benito Mussolini. Cand a fost construita biserica, pe latura de langa intrare exista o inscriptie pe care scria ca “ biserica a fost ridicata in cel de al cinci-lea an al domniei lui”. Abia in 1970 acea inscriptie a fost inlocuita cu una care spune "Lavs Tibi Christe" (Il adoram pe Hristos).

    Biserica a fost ridicata pentru a fi adapost si loc de rugaciune pentru un ordin franciscan de calugarite. Este o biserica mare, dar nu atat de impunatoare incat sa strice pacea locului. Este realizata din calcar si bazalt. Are o forma octogonala, laturile sale reprezentand cele opt fericiri, care sunt scrise in latina in ferestrele superioare ale bisericii. Spre deosebire de alte biserici construite pe lucul unde se crede ca Isus a facut miracole, Biserica Fericirilor este pe locul unde se spune ca a predicat fara sa infaptuiasca nici o minune.

    In central bisericii se afla altarul, inconjurat pe podea de mozaicuri realizate din onix si din alabastru. In aceste mozaicuri sunt inscrise cele sapte virtutii din credinta crestina: dreptatea, caritatea, prudenta, credinta, forta, speranta si iertarea. Cupola bisericii este decorate cu un mozaic din aur.

    Dupa ce am vizitat biserica, am profitat de ora pusa la dispozitie de ghida noastra si am facut o plimbare prin gradini. O gradina linistita, cu putini vizitatori la momentul respectiv, deci cu posibilitatea de a ne plimba in voie si de a ne opri unde si cat ne-a placut.

    Gradinile de pe Muntele Fericirilor si Biserica sunt deschise zilnic intre orele 8,30 – 12,00 si intre 14,30 – 17,00. Intrarea este gratuita.


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 02.04.19 18:59:23
    Validat / Publicat: 02.04.19 19:30:05
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

    VIZUALIZĂRI: 2333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Muntele si Biserica Fericirilor - Israel
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 24 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    mariana.olaru
    [03.04.19 18:20:05]
    »

    Nu știu cât contează pentru cititori, dar cred că se impune o mică corecție la cele afirmate de tine aici:

    ”Muntele Fericirilor (Har Ha Osher in ebraica) este locul unde se spune ca Isus, dupa ce a inviat, i-a intalnit pe apostolii sai si i-a indemnat sa devina ucenicii lui, in toate tarile si pentru toate popoarele lumii. ”

    Potrivit Evangheliei după Matei 5.1-12, Fericirile au fost rostite de Isus nu după Înviere, ci la începutul activității sale mesianice, atunci când, alături de ucenicii săi străbătea toată Galileea, învățând, propovăduind Evanghelia împărăției și tămăduind orice boală și orice neputință care era în norod. Iar pentru acestea, i se dusese într-atât de mult vestea, încât ”după El au mers multe noroade din Galilea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea și de dincolo de Iordan”. ”Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; și după ce a șezut jos, iar ucenicii Lui s-au apropiat de El, a început să vorbescă și să-i învețe astfel: Ferice de... ”

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mariana.olaru
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind Israelul:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044909954071045 sec
    ecranul dvs: 1 x 1