ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.03.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Insulele Greciei

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 8 MIN

Grecia, My Love!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Acum când ecourile întâlnirii de la Herculane s-au mai domolit, m-am gândit să scriu un articol care se vrea a fi o „dedicație” cupei- Grecia, My love, ceea ce a dat și titlul articolului, cupă pe care am primit-o la Herculane și care m-a luat total pe neașteptate, iar când admin, Cornel m-a întrebat dacă vreau să spun ceva, am zis nu. Chiar am amuțit!

Ei, dar hai să zic și eu ceva!

Totodată, vreau ca acest articol să fie ca un remember pentru mine, să fac o trecere în revistă a locurilor văzute în Grecia, dar nu în ultimul rând poate fi la fel de bine o recomandare pentru voi, pentru vara care vine, vine...

Merg în Grecia, de mai bine de 9 ani, prima dată am fost în 2010. Am fost în formulă de trei, cu băiatul nostru, iar prima vacanță a fost dragoste la prima vedere. E foarte importantă prima impresie, pesemne că de nu ne plăcea, mă gândeam de două ori la viitoarea vacanță.

Primele excursii au fost cu autocarul, plăcute la început, obositoare mai apoi.

Sigur că după vreo trei ani, am schimbat pe avion, un mijloc mult mai rapid de a ajunge aproape în toate locurile dorite.

Am mers de-a lungul timpului cu oferte prin agenții, dar și pe cont propriu, în locurile neatinse de tour-operatori, cel puțin la vremea aceea.

Destinațiile mele au fost insulele Greciei, pentru sentimentul de libertate, de vacanță permanentă - aici trebuie să recunosc, e o idee nebunească de a mea, că în insule, toată lumea e în vacanță. :)

Pentru că sunt la un fel de bilanț, m-am uitat la caseta mea tehnică și am descoperit cu surprindere că am scris 95 de articole despre Grecia.

S-ar zice că după atâta cerneală scursă, chiar și ea, virtuală, am făcut deja un clasament. Am mai încercat asta prin articolul Cea mai frumoasă, cea mai cea... , dar constat iarăși că după fiecare loc vizitat alegerea devine tot mai grea. Astfel am ajuns la concluzia că toate insulele sunt frumoase, iar frumusețea se vede diferit prin ochii fiecăruia, depinde doar din ce unghi vrei să privești.

Voi face o trecere în revistă, a celor 18 insule pe care le-am vizitat, cu o caldă, „scurtă atingere” a încă două și cu o dorință infinită de a mai căuta, de a mai vedea.

Totuși, chiar și pentru mine, există un top, iar acum la rece, :)) pot să vă spun că pe primul loc se află insula Lesvos.

Deși nu e ultima văzută, Lesvos, m-a cucerit așa cum nu credeam că mai pot fi impresionată. E drept că am stat acolo, 14 nopți, două sejururi legate, am avut timp berechet pentru a o parcurge de la nord la sud, de la est la vest. Nefiind foarte mediatizată, foarte turistică, mi s-a părut locul ideal pentru încărcarea bateriilor, pentru relaxare, pentru plimbări romantice, pentru plimbări la castele, pentru apusuri de poveste, pentru locuri de o frumusețe rară.

Pentru al doilea loc se dă o luptă între Samos și Kefalonia. Nu știu cum să aleg, ambele îmi plac la fel de mult. Kefalonia este o doamnă elegantă, rafinată, cu un Assos de poveste, unde îmi doresc să mă reîntorc, iar Samos un domn liniștit și seducător, perfect pentru relaxare, perfect pentru îmbinarea dintre verdele naturii și albastrul calm al mării.

Sigur că aș zice că urmează Santorini. Și așa și e, pentru că este un loc pe care trebuie să-l vezi, e unicat, din categoria must see, nu se aseamănă cu nimic altceva. Plaje negre și apusuri fabuloase! Romantism!

Mai departe chiar mi-e greu să continui, așa că va fi fără clasament, niciuna nu merită un loc mai prejos.

Creta este insula în care poți face absolut tot ce vrei, de la plajă la drumeții prin defilee. Siturile arheologice abundă, timp să ai, dar și să stai prin apropiere de obiective, pentru că distanțele sunt mari.

Aici am parcurs Defileul Samaria, pornind de la platoul Omalos, de la 1400 metri, ajungând după un drum de cca 20 km până la nivelul mării, în satul Agia Roumeli, la marea Libiei, urmând să explorăm pe mare, cu vaporașul care ne aștepta, parte din sudul insulei până la Loutro, cel atât de frumos și liniștit, ce mi-a rămas acolo, în suflet, apoi în Chora Sfakion.

De departe Rhodos, este insula unde ne-am aventurat pe ziduri de castele ruinate sau nu, ne-am cățărat pe stânci ajungând în vârf de castel pustiu, este insula unde istoria este pe prima pagină a tuturor ghidurilor, dar neuitând nici o clipă plajele frumoase, cu nisip fin, ape cristaline, cu o capitală în care nu ai cum să te plictisești.

De aici am plecat către Symi, una din insulele mici, pline de farmec, culoare și arome. Nu degeaba îi place și celebrului Rick Stein, bucătarul care „reproduce” rețete cunoscute, aici în bucătăria lui din Symi.

Pentru latura religioasă și nu numai, Patmos pare a fi locul ideal. Prin Mânăstirea Sf. Ioan din Chora, adăpostită strategic între zidurile puternice ale unei cetăți, dar mai ales prin Peștera Apocalipsei, unde se spune că Sf. Ioan Teologul a scris pasajele din Cartea Sfântă. Drumul de la Chora spre peșteră, aflată la jumătatea drumului până la port, în Skala, este o reală plăcere, având mereu în fața ochilor marea albastră și țărmurile dantelate ale insulei.

Kos este ultima insulă pe care am văzut-o, v-am povestit recent de ea, „soră” cu Rhodos, istorie și legende. Pentru că am stat în capitală, am avut ocazia de a descoperi un oraș minunat, în care atât influențe venețiene cât și otomane, dau farmec neprețuit locului.

Plecând din Kos, am putut să mă bucur descoperind alte trei insule fermecătoare, Nysiros, un vis mai vechi, grație multor imagini de pe rețelele de socializare, Kalymnos, rafinat, dar și Pserimos, insula de nisip, așa cum i-am spus eu.

În Marea Ionică, Zakinthos, a fost insula care m-a vrăjit din prima, pentru culorile sale incredibile, pentru peisajele fabuloase. Și pentru că a fost prima!

A urmat însă Lefkada, cea care a redefinit nuanțele de albastru, în toate variațiunile posibile. Plajele de vis, atât de greu accesibile, Egremni, pe care l-am văzut înainte de cutremur, Porto Katsiki sau Milos. Nu ai cum să rămâi indiferent la toate astea. Te marchează pe viață. Atenție, îți dau dependență! :)

Nu mai puțin lipsită de farmec este Meganisi, căreia i-am dat ocol, mai întâi la o peșteră, Papanikolaos, apoi am poposit câteva ore pe una din plajele liniștite, iar portul Vathi, a fost ca un bonus, un loc în care îți dorești să ajungi, măcar pentru câteva zile, unde poți uita de restul lumii. Atât și nimic mai mult!

Thassos, atât de populară printre români, fiind ușor accesibilă și cu mașina, îmi rămâne dragă, mai ales pentru că amintirile sunt despre noi, tot în formulă de trei. Nu spun mai multe pentru că deja o cunoașteți poate mai bine decât mine. Noi am fost acolo în 2011.

Skiathos a fost în 2015, o insulă mică, dar atât de provocatoare, pe care am descoperit-o la pas, pornind din sud, de la plaja Koukounaries, mergând spre nord, adunând laolaltă salba de plaje care o fac atât de râvnită, pentru familii, pentru tineri, pentru copii și nu numai.

Nu face excepție orașul capitală, căreia i-am bătut străduțele înguste, admirând florile frumoase, urcând și coborând trepte, apoi din port am ales excursia Mamma Mia, spre insula Skopelos, o altă insulă paradisiacă, verde și fermecătoare.

Dacă vă mai spun că în drum spre Patmos, catamaranul nostru și-a croit „mare” poposind chiar și pentru câteva minute în frumoasele insule Ikaria, la Agios Kirikos, apoi Fournos sau Fournoi, suficient încât să fac poze și să îmi imaginez peisaje de vis pe micile insule, dorindu-mi să revin cândva pentru explorare.

De ce îmi place Grecia? Greu de spus, sau poate prea ușor de ghicit: aerul înmiresmat de ierburile aromatice, florile superbe, culorile sale emblematice alb și albastru, albul perfect de Santorini și nu numai, albastrul infinit al mării, mâncarea tradițională, muzica care îți atinge corzile inimii și atâtea altele.

Dacă recomand? da, cu siguranță, dacă vreți simplitate, frumusețe sălbatică uneori, liniște și relaxare!

Ca să fiți pe deplin mulțumiți trebuie doar puțin studiu, fiecare poate găsi ceva pe măsura cerințelor, o insulă care se potrivește fiecăruia.

„Călătoritul te lasă fără cuvinte, iar ulterior te transformă într-un povestitor. ”

Ibn Battuta

Cât adevăr, nu?

Unde mă duc eu vara aceasta? Nu în Grecia, cel puțin nu în vacanța de vară, poate doar la toamnă, de aceea până atunci va trebui să mă mulțumesc cu amintirile, uitându-mă la poze, ceea ce vă propun și vouă acum!

 

Webmaster, o rugăminte: youtu.be/PFzr-rJtytA

Mulțumesc frumos!


[fb]
---
Trimis de maryka in 24.03.19 17:00:24
Validat / Publicat: 25.03.19 08:46:02
VIZUALIZĂRI: 2231INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 2018, Lesvos, combinația superbă dintre flori și albastrul infinit.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 87000 PMA (din 67 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

webmasterX [25.03.19 08:43:57] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

iulian68 [25.03.19 09:21:07] »

Am citit cu placere acest articol si am rememorat mare parte din insulele vizitate si de noi. Insa cred ca lipseste una care e in "clasamentul" nostru in top 3: Corfu... Daca nu ai fost acolo, "musai" sa mergi! 😊

webmaster [25.03.19 09:36:45] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanu [25.03.19 09:56:12] »

@maryka: O frumoasă pledoarie pentru Grecia trăită de-a lungul atâtor excursii și în atâtea insule!

Îți doresc ca la cele 95 de impresii să mai adaugi multe altele!

Cu drag și excursii tot la fel de frumoase oriunde ar fi ele!

Dana2008 [25.03.19 11:14:47] »

@maryka: Buna, Marika!

"Lefkada, cea care a redefinit nuanțele de albastru, în toate variațiunile posibile. Atenție, îți dau dependență! ", ai mare dreptate!

Cand am fost in Thassos am spus ca am avut cea mai frumoasa vacanta la mare.

Apoi, dupa ce am vazut Lefkada, Thassosul nu imi mai pare cel mai frumos... am cautat anul acesta alta destinatie in Grecia, dar parca culorile si nuantele de albastru din Lefkada nu cred ca le mai putem regasi altundeva sau gresesc? Astfel, desi viata e scurta, mergem tot in Lefkada pentru a doua oara, unde mai avem inca multe alte plaje de descoperit pe langa cele 13 vazute anul trecut!

Vrem sa petrecem o zi si in Kefalonia, sa vedem pestera.

Calatorii placute!

Multumim si felicitari pentru articol!

ovidiuyepi [25.03.19 13:12:29] »

@maryka: Un articol extrem de frumos publicat chiar de Ziua Nationala a Greciei. Prin unele insule am facut sejururi, altele vizitate in excirsii de o zi. Amintiri de neuitat.

Felicitari si multumiri pentru articol!

Vacante frumoase pentru acest an!

ANILU [25.03.19 13:58:01] »

@maryka: Păi dacă tot ai scris astăzi despre Insulele Greciei, zi de mare sărbătoare pentru greci, să-i urăm Greciei La mulți ani! pentru că tot este ziua ei astăzi.

Iar ție îți spun Felicitări pentru diploma primită la Herculane, o meriți din plin, pentru că ai un talent în a descrie frumusețile locurilor pe unde v-ați plimbat.

Wow... 18 insule, ce frumos trebuie să fii fost. Și spun asta pentru că și eu iubesc Grecia și am reușit să văd până acum... doar 5 insule.

La cât mai multe vacanțe frumoase acolo unde vă doriți.

Toate cele bune.

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 15:34:27] »

@webmasterX:

Mulțumesc!

krisstinna [25.03.19 15:55:14] »

@maryka: Să-ți spun drept: am avut primul contact cu Grecia după un sejur de 5 stele pline in Turcia. Diferența de cazare a fost ca de la cer la pământ și o palmă mai sus. DAR...

Am fost in Thassos după prieteni, erau vreo zece familii acolo, i-am rugat sa îmi rezerve 5 nopți undeva, lângă cazarea lor. Astfel că am trăit clipe de neuitat pe Golden Beach, era Iunie și ziua lungăăă, stăteam pe plajă până la ora 21, cântam, ronțăiam diverse, povesteam... a fost un vis, ceva ce nu pot descrie in cuvinte.

Astfel că am constatat ca peisaje ca in Grecia nu găsești in Turcia, iar lux și amabilitate ca la turci nu găsești in Grecia.

N-am fost in multe locuri din Grecia dar pot spune cu mâna pe inimă că Zakynthos este preferatul meu, culori ca acolo nu am găsit nicaieri, urmează Lefkada și apoi Creta. In Corfu nu intenționez sa ajung, am citit destule rele și nu e de mine.

Și sa nu uit: Paralia Katerini e monstruos din punctul meu de vedere, am rămas șocată de-a dreptul (e doar părerea mea)

Știi vorba aia: nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie

Felicitări pentru premiul AFA, îl meriți. Felicitări pentru articol, și pozele sunt superbe!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:00:41] »

@iulian68:

Da, cu siguranță lipsește Corfu! Dar știi cum se spune, încă nu i-a venit rândul!

Mai am o listă cu ceva insule... acum să vedem ordinea...

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:02:53] »

@webmaster:

Mulțumesc frumos!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:05:50] »

@mprofeanu:

Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase!

Venind de la cineva care a „ umblat” pe meleaguri frumoase și îndepărtate, pentru care vă „invidiez ”, sunt cuvinte măgulitoare!

Să aveți un an cu multe călătorii plăcute, în locurile speciale pe care le veți alege!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:13:45] »

@Dana2008:

Mulțumesc mult Dana! Mă bucur că ne-am și cunoscut!

Uitându-mă din nou la poze, am admirat nuanțele din Lefkada. Niciunde nu ai atâtea posibilități de a face o paletă de albastru

Mă bucur că mergeți din nou acolo, iar de ajungeți în Kefalonia, nu ratați Assos, nu e departe de plaja Mirtos. Sigur, sigur n-o să-ți pară rău!!! Tare mult îmi doresc să mă întorc și eu, pentru relaxare, m-aș caza acolo cel puțin pentru trei-patru zile! Poți face și plimbare zi de zi pe jos către castel, de unde priveliștea este minunată!

Încă nu m-am întors în niciunul din locurile în care am fost, știi de ce?

Pentru că mai am o listă destul de lungă...

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:18:06] »

@ovidiuyepi:

Mulțumesc frumos!

Da, s-a nimerit bine de ziua Greciei!

Îmi doresc să descopăr încă multe alte locuri, dar până atunci, încerc altceva!

O vară frumoasă și călătorii plăcute!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:21:58] »

@ANILU:

Mulțumesc mult! Da, La mulți ani Greciei!

S-au adunat locurile văzute, insulele, dar și articolele despre ele! Am scris cu mare drag, pentru că mi-a plăcut, mi-a plăcut ce am văzut, apoi mi-a plăcut să povestesc, să vă împărtășesc și vouă!

Iar dacă am mai și ajutat pe cineva, mă bucur cu atât mai mult!

Să fim sănătoși să ne mai putem plimba, pe unde ne dorim!

Călătorii frumoase, sănătate și pupici!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 16:33:21] »

@krisstinna:

Mulțumesc mult de tot!

Vezi de aceea am spus că prima impresie este întotdeauna foarte importantă. Dacă nu mi-ar fi plăcut din prima, nu știu ce făceam mai departe! Și știi, a fost Zakinthos, ceea care îți place ție! Apoi a urmat Thassos, care atunci în 2011, parcă avea un alt farmec, decât ce citesc în ultima vreme.

Și noi eram fericiți, eram toți trei, fiul nostru tocmai intrase la un liceu vocațional, cu examen, aveam motive bune!

De la o agenție din Brașov, ni s-a spus atunci că Zakinthos este prima insulă care trebuie văzută- pentru noi, așa a fost!

Acum că am contabilizat multe altele, iar pe alte câteva le-am trecut pe listă, râmăne doar să vedem, în ce ordine vom continua!

Te pup cu drag!

mihaelavoicu [25.03.19 18:55:17] »

Superbă sinteză ai făcut Maryka! Se vede că ești îndrăgostită iremediabil de Grecia. Felicitări pentru stilul frumos și direct cu care povestești!

vulpe mihaela [25.03.19 20:12:37] »

Foarte frumos scris. Cine nu a ajjns inca, sigur va vrea sa mearga !

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 20:29:12] »

@maryka: În sfârşit am ajuns acasă şi pot să scriu şi eu ecoul pe care aş fi dorit să-l dau mai devreme dar nu am putut.

Felicitări pentru articol, dar mai ales pentru premiu!

Insulele greceşti, după cum ştii, sunt preferatele multor turişti din toate colţurile lumii (în special americani) şi pe bună dreptate s-a creat expresia "insulele greceşti" care desemnează locuri minunate unde toată lumea visează să meargă în vacanţă.

Grecia îmi place şi mie foarte mult, atât doar că, mergând cu maşina în cele mai multe cazuri în această ţară, am vizitat atât ceva insule, cât şi partea continentală. Deşi insulele sunt mai faimoase, nici continentul nu dezamăgeşte. În plus, în anumite insule greceşti am făcut excursii de pe malul turcesc unde mă aflam deja în vacanţă, Turcia fiind o altă dragoste de-a mea.

Mă bucur că şi tu declari deschis că iubeşti Grecia, nici eu nu ezit niciodată să spun acest lucru, chiar dacă uneori nu dă prea bine. Deh, fiecare cu plăcerile lui!

Sunt aproape sigură că, deşi pentru prima ta vacanţă de anul acesta nu ai ales Grecia, dar în fond vei merge tot într-o insulă, pentru cea de-a doua parte, te vei întoarce la dragostea ta veche fiindcă ţi se va face dor. Grecia dă dependenţă la un moment dat!

Toate cele bune, o seară minunată îţi doresc!

crismis [25.03.19 21:08:18] »

@maryka: Așa, așa, răsucește cuțitul în rană!!! Eu, anul ăsta, înafară de vreo 2 zile la Meteore, nu cred că pup Grecia!...

Înduioșătoare rememorare, excepționale fotografiile! Felicitări pentru toate aceste peripluri, pentru transpunerea lor în cele 95 de articole și pentru premiul primit!

aurora56 [25.03.19 21:24:48] »

Frumoasă incursiune printre insulele Greciei. Si mie imi place Grecia iar anul asta mi-am propus sa merg in Skiathos si dupa cum observ figurează în lista ta asa ca am ales bine. Oscilam între Lefcada si Skiathos dar mi-am dorit anul asta o insulă verde si o mare linistită asa ca am ales a 2 a varianta dar sper sa vad si Lefcada în anii următori. Cat despre Lesbos cred ca mi-ai incitat curiozitatea. Peisajul de acolo e superb

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 21:27:04] »

@mihaelavoicu:

Mulțumesc mult! Mă bucur să aud atâtea cuvinte frumoase!

Mă bucur deasemenea că v-a plăcut!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 21:33:44] »

@vulpe mihaela:

Mulțumesc frumos!

Da, poate fi o încurajare, pentru cei care încă nu au ajuns acolo!

Nu e departe și avem atâtea posibilități de alegere, sau de ce nu, chiar pe continent!

elviramvio [25.03.19 21:40:00] »

@maryka:

39 zile și câteva ore, atât mă desparte de Grecia!!!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 22:05:56] »

@irinad:

Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase!

Tu știi bine că îmi place Grecia și nu mi-e jenă s-o spun niciunde, deși poate nu mai în trend, sau nu e pe placul multora.

Consider că fiecare e liber să meargă acolo unde dorește, unde se simte bine, aproape de sufletul lui!

Am fost în insule, dar îmi doresc nespus să fac cândva un circuit care să cuprindă multe locuri la care râvnesc și pe continent.

Cât despre alte locuri, ehei, lista e lungă, timp, sănătate și bani de-am avea suficienți, că aș ști unde să mă duc!

Revenind la insule, ai dreptate, foarte mulți turiști străini, vizitează cu predilecție anumite insule, probabil că e inutil să le enumăr, Santorini, Rodos, Kos, unde am văzut cea mai mare varietate.

Și da, sper ca în toamnă să mă bucur din nou de miresmele Greciei!

O noapte liniștită!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 22:10:32] »

@crismis:

Mulțumesc frumos!

Nu am vrut să fie cu „tăiș” ci cu multă căldură, soare, mare și mult albastru!

Bune și alea două zile, poate mai atrag și altele, nu?

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 22:27:33] »

@aurora56:

Mulțumesc pentru atâtea vorbe frumoase!

Cu siguranță o să vă placă Skiathos, e mică dar fascinantă!

Plajele sale, în jur de 69, da, așa multe sunt pentru o insulă așa mică, sunt de nisip în cea mai mare parte, însorite, cu apă caldă. Faceți o plimbare la pas, în est, în vest, luând plajele una câte una. Și Skopelos, nu ratați! Poate chiar și Alonissos. Acum regret că nu am fost și acolo, sunt insule verzi, cu o vegetație bogată!

Lesbos, de neratat, am povestit multe despre ea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.03.19 22:30:23] »

@elviramvio:

Asta da, a început AMR-ul!

Nu-i nimic, cu pregătirile pentru sărbătorile pascale, trece repede timpul!

elviramvio [25.03.19 23:33:43] »

@maryka:

Sper!!

Rodel [29.03.19 10:40:11] »

... and my love!

maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [29.03.19 10:46:08] »

@Rodel:

Da, știu! 😊

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, aurora56, crismis, elviramvio, irinad, iulian68, maryka, mihaelavoicu, mprofeanu, ovidiuyepi, Rodel, vulpe mihaela
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.10524892807 sec
ecranul dvs: 1 x 1