ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.02.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 26.06.12
STATUS: SENIOR
LUNA
FEB-2019

AVERTIZĂRI

ADNOTĂRI RUBRICĂ: Pentru orice fel de articole de tipul „În [locul X] am pățit...”. Mai informați, putem, eventul, preveni repetarea lor...
NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" — eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

„Mafia” [...(unei agenții)] din Egipt

TIPĂREȘTE

Totul a început ca o vacanță liniștită cu prietenii și familia...

Fiind vacanța intersemestrială, ne-am organizat mai multe familii să plecăm puțin la căldură. Eram 8 familii din România și una din Austria, un total de 31 de persoane, din care 15 erau copii. Am ales un sejur la hotelul Sunwings Waterworld Makadi Bay oferit de [...] sau cum iși spun ei – specialistul pe Egipt. Inițial acest nume nu ne spunea prea multe, dar după cum o să citiți mai încolo, nu o să îl uităm prea curând. Ce nu știam la acel moment era faptul că și lanțul hotelier ales era tot al lor. A fost greșeala noastră...

De câte ori plec într-o excursie, îmi place să mă informez, pentru că doar așa pot să beneficiez de prețuri și servicii decente. Cum bine se știe, tour operatorii au prețuri piperate la excursiile locale. Poate nu se simte diferența când e vorba de una sau 2 persoane, dar cand familia are deja 4 persoane această diferență poate devenii o sumă serioasă.

Am studiat lista de prețuri a excursiilor oferite de cei de la [...] și m-am speriat de ce am văzut. Puteți arunca o privire in poza atasata să vă convingeți. Să luăm cele mai uzuale 3 excursii Cairo – 93 euro, Luxor – 93 euro, excursie în Sahara – 54 euro. Asta înseamnă un total de 240 euro de persoană. Am început să caut pe internet impresiile altor persoane care au ajuns înaintea mea în Egipt și am constatat că vorbeau de cu totul alte prețuri la excursii, chiar și cu 60% mai mici. Am căutat mai multe agenții locale din Hurghada, am studiat listele de prețuri, am cerut oferte și m-am convins. Într-adevăr prețurile erau mult mai mici. De exemplu excursia la Luxor care la [...] era 93 euro, la agențiile locale era 40 euro. Aceste prețuri le-am găsit la mai multe agenții locale deci se pare că aceste prețuri sunt cele normale.

Am decis că vom alege o companie locală pentru a merge în aceste excursii. Totuși, pentru a fi corecți în drumul spre hotel am întrebat agentul [...] dacă e vreo șansă să obținem un preț apropiat de cele menționate, iar acesta ne-a spus că nici dacă am fi 100 de persoane nu ne-ar oferi excursia la sub 80 de euro.

Întâmplarea a fost că în același avion cu noi, deși plecarea a fost din Budapesta, mai erau două grupuri de români unul de 22 de persoane și unul de 17. Din vorbă în vorbă, am aflat că și ei doreau să meargă în mai multe excursii și că nu doreau să plătească sumele cerute de [...].

A doua zi, la întâlnirea obișnuită de la începutul sejurului, cu ghidul, după prezentarea excursiilor, ne-am lăsat numerele de telefon și am plecat. Am aflat ulterior că celelalte 2 grupuri au rămas la „negocieri” care s-au transformat în ceartă. Ghida noastra doamna (deși e prea mult să îi spunem doamnă) A.R nu putea să accepte cum poate contesta cineva lista ei de prețuri. Până la urmă, pentru a-și atinge măcar o parte din target ar fi acceptat să îi ducă pe turiștii români din celelalte două grupuri, în excursii cu prețurile agențiilor locale. A fost însă doar o amăgire. În seara dinaintea plecării în excursie a venit să le spună că totuși nu i se permite de șefi să organizeze excursiile la acel preț și că vor trebui să platească diferența până la suma standard. Am înțeles că s-ar fi iscat din nou discuții și până la urmă le-ar fi restituit banii și aceștia au căutat alte agenții locale cu care să plece în excursii.

Dar, să revenim la problema noastră. În primele 2 zile de stat la hotel am ieșit de 3 ori în afara acestuia atât în grup restrâns cât și în grup mai mare fără ca cineva sa aiba vreo obiecție și fără ca de la poarta să ne întrebe mai mult decât numărul camerei. În dimineața în care plecam spre Luxor ne-am adunat în holul recepției 22 de persoane (11 adulți si 11 copii). În același timp s-au mai adunat și o mână de nemți care urmau să urce în autobusul [...] parcat în fața recepției. Agenția locală pe care o contactasem noi, ne-a spus că cei de la hotel fiind parte a [...], nu permit intrarea nici unui autobus care nu este de al lor în incinta complexului, așadar pe noi ne vor aștepta microbusele la intrarea în complex, pentru a ne duce 10 km până la punctul de unde ne va prelua autobusul turistic. Am acceptat deoarece ieșirea din complex era la scurtă distanță.

Cum spuneam, ieșisem de 3 ori din hotel fără probleme și de fiecare dată la poarta hotelului erau doar 2 maxim 3 paznici. De data aceasta nici măcar nu am reușit să ajungem la poarta hotelului că am fost întâmpinați de mai multe persoane (în final cred ca erau vreo 12), câteva dintre ele foarte recalcitrante și agitate. „Reprezentantul” acestora a început să țipe la noi: „nimeni nu iese azi din hotel sș meargă la Luxor și la Cairo”, „au fost atentate cu bombă”, ”not safe” și de zeci de ori „GO BACK”, „GO BACK”, „GO BACK”. În primă fază nu știam ce se întămplă. Ne gândeam că poate iar au fost atentate și stăteam pe loc și îl ascultam. După nici două minute autobusul [...] ieșea liniștit pe poarta complexului fără ca cineva să îl oprească sau să îi zică ceva. Atunci am realizat că defapt ei nu vor să ne permită să mergem în excursie pentru că nu mergeam cu firma lor. Ne-am mobilizat și am trecut în forță pe lângă ei și am părăsit hotelul. Credeam că am scăpat. Ne-am înșelat. Ne-au urmat până la microbusele în care trebuia să urcam și au început să îi agreseze pe șoferii acestora (ulterior am aflat că tot cei agresivi au fost cei care au depus plângere că ar fi fost agresați de șoferii microbuselor care erau foarte pașnici). Desi era doar 5 dimineața l-am sunat pe agentul care ne vânduse excursia să ii povestim ce se întâmplă. Acesta a cerut să îi acordam căteva minute să se intereseze și el.

Între timp, să fie siguri că nu plecăm au adus un autobus de-al lor pe care l-au pus de-a curmezișul drumului pentru a bloca plecarea microbuselor. Cum vedeau că suntem hotărâți să plecăm s-au gândit că ne sperie dacă cheamă poliția. Aceasta e venit foarte repede și oamenii [...] (printre cei de la poarta erau și oameni [...] ușor de recunoscut deoarece purtau însemne distinctive) au început să le explice polițiștilor ceva pe limba lor. M-am gândit că ar fi corect să ne spunem și noi punctul de vedere. Am întrebat primul polițist dacă vorbește engleza iar acesta mi-a răspuns că nu, dar colegul lui vorbește. Am mers la colegul lui și acesta mi-a răspuns într-o engleză perfectă că el nu vorbește engleza și nu a vrut să mă mai bage în seamă. Uitasem că eram într-o țară musulmană și acolo femeile sunt inferioare bărbaților...

Între timp a mai venit un alt reprezentant [...], unul foarte calm și împăciuitor care încerca sa ne convingă să ne întoarcem în hotel că nu este sigur să plecam în excursie cu această agenție pe care ei au verificat-o și care nu are licență. Am început să râd. Nimeni nu le spusese cu ce agenție plecăm. De unde aveau ei să știe dacă are sau nu licență? Alt aspect care ne-a convins că totul era orchestrat. Verificasem eu agenția înainte și are contracte cu agenții mari din România. Știam ce am ales...

În nici 5 minute agentul a revenit cu un telefon spunându-ne că autobusul ce urma să ne aștepte la intrarea pe autostradă, până unde trebuia să mergem cu microbusul va veni să ne ia direct de la hotel pentru a nu mai fi discuții dar asta însemna înca 20 de minute pierdute. După 10 minute am fost sunată de ghidul din autobus care a cerut să vorbească cu poliția. După o discuție foarte scurtă cu aceștia, mașina poliției a plecat deoarece nu mai aveau ce face acolo.

Când a ajuns autobusul și am vrut să urcăm în el, paznicul recalcitrant împreună cu alți oameni s-au postat în fața intrării pentru a nu ne lăsa să urcăm. S-a iscat un scandal monstruos, cu certuri, țipete și îmbrânceli de ambele părți și până nu ne-am mobilizat și i-am luat de guler pentru a-i împinge nu am reușit să urcăm.

A fost nevoie să se ajungă la îmbrânceli pentru a ne putea exercita libertatea noastra de a face ce dorim?

Cei mai afectați din toata această întâmplare au fost cei mici. O parte din aceștia au început să plângă speriați de certurile și îmbrâncelile la care asistau. Le era frică de ce ar fi putut să pățească părinții lor.

Unul dintre prietenii noștrii ne-a spus după aceea că, reprezentantul [...] care venise ca „omul calm și împăciuitor” și-ar fi cerut scuze în fața lui spunând „ îmi pare rău, nu credeam că se va ajunge atât de departe”. Pe bune? Cum adica nu credea? Ce se poate deduce de aici? Ca totul a fost planificat. Erau convinși ca ne sperie și ca îi alegem pe ei.

"Doamna" A.R și "domnul" Shady știau că suntem hotărâți să plecăm în aceste excursii și s-au gândit că dacă ne sperie vom fi dispuși să le plătim lor mai mult decât dublu. Până aici se merge pentru bani? E normal să terorizezi copiii pentru bani?

Când am cerut să o întâlnim pe A.R, aceasta nu a fost niciodată disponibilă. A trimis pe altcineva pentru a ne întalni și nu a mai călcat pe la hotel tot sejurul nostru. Dupa 30 ore de la incident, conducerea hotelului „nu fusese informată despre incident”. Bineînțeles că managerul nu a fost niciodată disponibil pentru a ne întâlni ci și-a trimis asistentul la întâlnire, care „nu avea nici cea mai mica idee despre ce s-a întâmplat”.

I-am amenințat că dacă la vreuna din următoarele ieșiri se va mai repeta un astfel de comportament, toate posturile TV din Romania vor primi un filmulet cu situația de acolo. Nu s-a mai repetat dar nici macar nu am primit un raspuns despre ce măsuri s-au luat. Despre scuze nici nu poate fi vorba... nu și-a cerut nimeni scuze în fața noastră sau măcar a celor mici.

Așadar fiecare poate deduce de aici dacă [...] este sau nu o companie cu care merită să călătorești. Oamenii care trebuie să te păzească, să aibă grijă de siguranța ta într-o țară în care chiar ai nevoie de acest lucru, sunt cei care te agresează și iți terorizează copii.

RUȘINE [...]!

RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE!


---
Trimis de andreea_c in 12.02.19 03:27:32
Validat / Publicat: 12.02.19 09:30:24
VIZUALIZĂRI: 1420INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în zSTRATOSFERA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea_c); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38 PMA (din 38 voturi)

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [12.02.19 09:26:38] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "AVERTIZĂRI, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

--

Regretăm, dar Regulamentul AmFostAcolo nu permite menționarea numelor de agenții - numele agenției în cauză a fost editat, peste tot în „review”

adrianbogdan [12.02.19 10:20:36] »

Buna!

Foarte tare, pe bănuți tai.

Și eu vizez Egiptul ca destinație de vacanță, exact cu obiectivele turistice vizate de voi.

Ce sa-ti spun o chestie dasta nu face decât sa-ti piară cheful de plimbare si daca ai copii sa-i sperie...

Este bine de băgat la cap...

nrs [12.02.19 10:21:39] »

un articol foarte intertesant avand in vedere ca... este poate cel mai mare turoperator care ofera aceasta destinatie in Romania, mai citisem ca la hotelurile lui nu primesti masa de seara daca ai fost in excursie cu altii, dar chiar sa te sechestreze nu am auzit! asta chiar este foarte grav

robert [12.02.19 10:35:12] »

@andreea_c: imi pare rău să aud că ați trecut prin așa ceva printr-o țară străină. Sincer cred că a fost un caz izolat și e foarte bine că ai scris aici, pentru ca lumea să fie informată.

Eu personal am fost de foarte multe ori în Egipt și din fericire nu am pățit niciodată așa ceva! Nu știu cum aș fi rezcționat. AȘA CEVA, să te împiedice să circuli... e peste putința mea de înțelegere.

E drept eu i-am mirosit repede pe cei cu prețuri exorbitante și n-am mai participat niciodată la întâlnirea din prima seară.

Bine că a trecut, așa că abia aștept poveștile frumoase din Egipt!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
andreea_c [12.02.19 10:52:03] »

@adrianbogdan: Din fericire nu ne-a pierit cheful de plimbare. Suntem umblati prin multe locuri si nu am mai pomenit asa ceva. Ne-am mobilizat repede si am continuat distractia.

Poate daca nu eram cu cei mici nici nu faceam caz de aceasta intamplare. Problema e ca s-au speriat cei mici. Unii chiar foarte tare. Copilul unei prietene nu s-a dezlipit de mama pe parcursul intregii zile. Se vedea pe el ca nu reuseste sa isi revina.

@nrs: da cei de la agenție sunt probabil cel mai mare tour operator pentru Egipt. Tocmai de aceea i-am si ales. Cu cina nu aveau ce comenta pentru ca aveau late dinner pana pe la 12 si ne incadram in program. Fiind la all inclusive nu aveau cum sa te opreasca sa servesti masa. Nu ne-am incadrat in orarul de cina in excursia din Cairo, dar pentru ca avem prieteni faini care nu fusesera in acea excursie ne-au luat mancare la pachet si ne-au asteptat cu ea in camera.

in schimb problema a fost cu micul dejun la pachet care ne-a fost refuzat pe motiv ca nu puteam prezenta voucherele de excursie de la [***]. Cum nu suntem oameni certareti nu am insistat si am mers si ne-am luat la pachet cate ceva de la cina iar cei mai matinali au mers la early breakfast care se servea de pe la 4.30.

@robert: nici eu nu mi-as fi inchipuit ca putem pati asa ceva. Problema a fost ca ne-am cazat la Sunwings Waterworld Makadi Bay, hotel despre care am aflat ulterior ca este proprietatea aceleiasi agenții . Doar la hotelurile lor isi permit probabil sa faca asa ceva. In excursii cu noi au mai fost si persoane cazate la alte hoteluri din zona. La aceste hoteluri a fost permis accesul autobuselor si microbuselor companiei locale cu care am fost in excursii. Se pare ca doar in hotelurile lor nu sunt acceptate alte agentii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
webmaster45 [12.02.19 11:19:08] »

@andreea_c:

ATENȚIE! referirile la AGENȚII și alte entități din România care funcționează pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE

Puteți trimite, în schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (pe privat) - click pe numele utilizatorului, apoi, în fereastra nou-deschisă, pe linkul "Trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

===

Avertisment!

balasa violeta [12.02.19 11:36:26] »

Imi pare rau! Ceva asemanator am patit si noi in Dominicana, toamna asta. A fost fugarita ghida, nu noi, de cei din resort ca n-am acceptat sa cumparam excursiile de la ei. E neplacut si cred ca asa se intampla in aceste tari sarace...

Oricat ne-am informa n-avem cum sa stim astfel de lucruri!

andreea_c [12.02.19 11:40:32] »

@balasa violeta: imi pare rau sa aud ca ati trecut si voi prin ceva similar. Pe mine insa m-a indignat faptul ca toata sandramaua nu a fost orchestrata de localnici pe care pana la urma i-as fi inteles ci de europeni in frunte cu o romanca...

alinafulg [12.02.19 19:04:49] »

@andreea_c: îmi pare rau ca ati patit asa ceva. În urmă cu cinci ani, in Muntenegru am avut o întamplare asemănătoare, dar cu gazdele la care trebuia sa ne cazam. Au facut scandal, au tras de portierele masinii noastre si ne-au barat drumul sa nu mai putem trece cu masina, totul pentru ca am refuzat sa ne cazam intr-un loc care nu corespundea descrierii facute de catre ei. Am putut pleca dupa ce i-am amenintat că sunăm la politie. Noua ne-au stricat tot cheful de vacanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
andreea_c [12.02.19 21:08:38] »

@alinafulg: foarte nasol. Noi din fericire am trecut usor peste. Cel putin adultii. Copiii insa au ramas marcati. Cand sunt intrebati despre cum a fost in Egipt, prima tendinta este sa povesteasca despre intamplarea cu cei de la agentie (era iar sa scriu numele si sa risc o noua sanctiune). Abia apoi incep sa povesteasca ce le-a placut si cat de incantati au fost sa conduca ATV-uri si buggiuri precum si sa calareasca camile sau sa faca scufundari printre pestitsori colorati.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Loghin [25.12.19 19:05:48] »

Multe experiențe negative in Egipt și acestea se întâmplă numai din cauza lăcomiei ghizilor.

Asemenea prețuri ni s-au cerut și nouă însă nu a fost chiar până la ceartă și poliție.

Eu am fost înșelat altfel, am publicat tot în această secțiune un review.

Păcat că această secțiune nu prea este vizibilă pe site și nici nu iese nici din motorul de căutare, de exemplu dacă scrii Egipt nu vei vedea aceste postări drept pentru care alți turiști nu le pot citi să fie oarecum în gardă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Nasshu [25.12.19 19:16:20] »

@Loghin:

Eu am fost înșelat altfel, am publicat tot în această secțiune un review.

Am citit, cum ai negociat

Multe experiențe negative in Egipt și acestea se întâmplă numai din cauza lăcomiei ghizilor.

Nu numai, iti fura cineva banii din buzunar/portofel?!

Cand toata excursia/vacanta (ma refer la cazare/zbor) costa cca 1000 de euro si dai pe ''pietre'' 300 nu ti se aprinde un ''beculet'' ?!

E o vorba, ''Prost nu-i ăla care cere, prost e ăla care dă! ''

E doar o vorbă din bătrâni, nu am vrut sa te jignesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Loghin [25.12.19 19:50:50] »

@Nasshu: Am zis si in ce am scris ca am fost prost. Chestia ca nu știu ce s-a întâmplat, chiar am fost luat de val, de felul meu nu dau banii aiurea. Cred că o influență a avut și ceaiul oferit despre care am uitat să pomenesc.

Măcar să fi fost ceva veritabil nu o piatră de pavaj.

andreea_c [26.12.19 08:25:18] »

@Loghin: Din pacate multi ghizi sunt afaceristi inainte de a fi oameni. Se considera ca cei care vin in astfel de cocedii all inclusive nu se uita la bani asa ca pot fi prostiti cu usurinta.

Am fost si noi la fabrica de alabastru de langa Luxor dar am negociat pe fiecare obiect in parte. Scarabeii pe care cereau 30 euro pe bucata i-am platit cu 5. Am preferat sa dau 2 euro unui cioplitor care mi-a dat o multime de bucatele de alabastru si marmura neprelucrate.

Totusi in fabrica de parfum nu am cumparat nimic, nimeni din grupul nostru spre supararea vizibila a ghidului.

Iar la fabrica de papirus am refuzat sa mai mergem si fiind grup mare nu a avut incotro. Am ales sa stam mai mult la sphinx

Din pacate daca nu esti grup unit nu poti controla ghidul ci te controleasa el pe tine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, adrianbogdan, alinafulg, andreea_c, balasa violeta, hlli, Loghin, robert
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0643830299377 sec
ecranul dvs: 1 x 1