ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.02.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2008
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 AD. + 2 copii; 1-7ani, 1-12ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Efes. Splendoare greco-romana. Consacrare crestina. Dezvaluire turceasca

TIPĂREȘTE

Orasul Efes este locul unde a infiintat Templul Artemisei, una din cele sapte minuni ale lumii antice, orasul celor care, Apostolul Pavel le-a scris celebra "Scrisoare catre efeseni", loc in care Apostolul Ioan ar fi scris Evanghielia, si dupa unele cercetari, locul Casei Fecioarei. Un oras al tuturor religiilor euro-asiatice.

Capitala a Provinciei romane Asia Minor, Efesul a fost un oras-centru, peren, al multor Imperii: Grec, Alexandrin, Roman, Bizantin, Otoman.

Spre cinstea lor, turcii de azi, demni urmasi ai celui pe care, ei-turcii l-au numit Ataturk, au stiut sa dezvaluie si sa puna in valoare o comoara a Omenirii: EFES.

Dupa ce a-ti vizitat Orasul antic, in apropiere este Selcuc, oras ce detine importante vestigii antice, bizantine si otomane. Muzeul arheologic de acolo, reprezinta o completare obligatorie a Efes-ului, pt indragostitii de istorie si frumos; sincer, nu cred ca, statuile greco-romane de acolo, au fost egalate, ca valoare artistica, vreodata.

Inchei invitandu-va sa vedeti fotografiile luate acolo in Efes. O sa incep cu simbolul Efes-ului antic, Biblioteca lui Celsus, marturie a faptului ca nivelul civilizatiei romane, nu a fost niciodata atins.


[fb]
---
Trimis de costin1968 in 11.05.10 20:36:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Hotel Grand Blue Sky, Istanbul, Troia.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2419 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costin1968); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Biblioteca lui Celsus. Construita in onoarea Prefectului roman Iulius Celsus,Guvernator al provinciei romane Asia, de catre fiul sau,Consulul Tiberius Iulius Aquila.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1600 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[11.05.10 23:38:53]
»

Corecteaza te rog la informatii; nu cred ca excursia asta care banuiesc ca a fost optionala , a costat 2000 Eur. ( si cred ca a durat doar o zi ) .

biancuta
[12.05.10 07:24:15]
»

Informatii utile. Pozele sunt foarte frumoase. Un vot si de la mine.

costin1968AUTOR REVIEW
[12.05.10 07:50:33]
»

Draga Diaura,

Intregul sejur in Turcia a facut 2000 E, pt familia mea doar (2 adulti si un copil). Am pus durata 12 zile, exact cat a fost, trei zile in Istanbul, Pamukkale si Herapolis, Kusadasi la Hotel Grand Blue Sky, Efes si Casa Fecioarei Maria, Troia si acasa; in acest cost intra si transport auto propriu (in 2008 pretul benzinei era mai mare la turci decat la noi, cu 150%).

Pe de alta parte si tu ai dreptate, si atunci mentionez aici ca am platit la intrare in Efes, 4 Lire de persoana, adica fiind 4 persoane (din care 2 copii-in Turcia - pe unde am fost - la Muzee si obiective turistice, altele decat complexe Hoteliere,nu am vazut sa aiba copii reducere, cu exceptia Casei Fecioarei Maria), deci: 16 Lire; la fel la Muzeul Arheologic din Selcuc, tot 4 Lire de pers. era biletul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Admin
[26.05.10 09:24:39]
»

corectat pretul sejur ("4 lire/pers") si durata ("1 zi") -- aceste informatii se refera de regula la obiectivul descris (si nu la toata excursia - decat atumci cand impresiile descriu intreg circuitul).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, costin1968, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă oraşul antic Efes:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042462110519409 sec
    ecranul dvs: 1 x 1