ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 195 € /3 nopți + 12 € city tax ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ -
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 44 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

B&B Porto Centro Hotel2

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Moov Hotel Porto Centro

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

După trei nopți petrecute la Lisabona la hotelul despre care v-am vorbit - vezi impresii, ne-am mutat pentru alte trei nopți la un alt hotel, de data aceasta din orașul Porto. După o călătorie comodă cu trenul Alfapendular, am ajuns în gara Campanha și de acolo, gratis am luat un alt tren până în inima orașului la gara Sao Bento.

Hotelul ales, tot în ianuarie, este destul de aproape de această gară și nu necesită nici un mijloc de transport pentru a ajunge acolo. Am ieșit din gară și la indicațiile Sophiei am luat-o la dreapta pe Rua da 31 Janeiro, stradă în pantă cu sens auto unic. Ajunși la Praca de Batalha zărim prima dată în stânga biserica catolică Santo Ildefonso și chiar în fața noastră hotel Moov Porto Centro. Traversăm linia de tramvai și ajungem la recepție unde, mare noroc, nu aveam decât două persoane în față. Cum ora era aproape de 14, ne gândeam că poate primim și camera și așa a fost.

Hotel Moov eu l-am ales din mai multe motive, unul fiind poziția foarte comodă lângă gară, apoi fiind în inima zonei istorice, plus corespundea cerințelor noastre de a avea baie proprie și wi-fi, nota era bunicică pe Booking, peste 8, comentariile și ele bune. Și recepția deschisă non stop m-a atras, la data rezervării nu știam la ce oră ajungem în Porto.

Fațada hotelului te duce cu gândul la clădirile vechi din zonă. Așa și este, aici a fost un cinematrograf acum cam 100 ani, apoi a devenit hotel. Recepția este mare și modernă. Prima parte, la nivelul trotuarului are scări în stânga pentru a urca spre biroul propriu zis, scări în dreapta care duc la restaurant și între ele este o platformă modernă pentru cei în cărucior sau care pur și simplu nu pot urca scările.

La recepție când am ajuns noi era o mulatră, vorbitoare cam de toate limbile central și vest europene. Termină cu cei din fața noastră și, cu un zâmbet pur profesional ne ia documentele și cere 207 €. Aveam blocați pe card după politica hotelului 65 €, contravaloarea primei nopți de cazare. Îi zic să-i debloce pe aceia și să retragă toată suma. Nu se poate, vine răspunsul. Plătiți tot apoi eu vă debloc cei 65 €. Ne conformăm, suntem asigurați, verbal, că a deblocat banii, cer factura, cică protejăm natura, vine pe mail! Nici azi n-am primit nimic. Dar nici banii n-au fost deblocați, abia după cele 12 zile conform contractului băncii mele, aceasta mi-a deblocat automat suma.

Primim cardul cu cifrul de la intrarea în cameră (iubesc sistemul acesta când nu cari după tine chei sau carduri și nu ești eventual legat de o singură cheie). Dibuim ușor culoarul care duce spre lifturile zonei noastre și, într-o muzică ambientală foarte plăcută, ajungem la etajul 3. Un coridor lung, semiîntuneric, doar lumini de veghe și cele de la ușile camerelor necesare pentru a tasta parola. Atât de bine izolat fonic este căci în nici una din cele trei zile n-am auzit un troler, o vorbă sau o ușă, credeam că suntem singuri pe palier dar nu, hotelul era plin.

Camera a fost standard twin, 17 mp, cu paturi alăturate ce nu pot fi mutate. Am avut un simulacru de șifonier, din fericire la Porto a fost cald așa că n-am scos prea multe haine din valiză. Masa birou avea două prize și un loc micuț pe care puteam ține câte ceva. Paturile bune, saltele excelente dar nimic, nici măcar o pernă în plus. Fiecare pat are o noptieră micuță și o priză. Nici un suport de bagaje, nici un loc special ceea ce ne-ar fi creat o mică problemă dacă aveam fiecare și bagaj de cală. Un televizor micuț, de fapt un monitor și destule canale, wi-fi excelent.

Pereții aveau, ca și pe holuri, tablouri moderne cu chipurile unor actori celebri.

Baia avea tot ce trebuie, o cabină de duș cu perete de sticlă, chiuvetă mare pe care puteai să-ți pui obiectele personale, feon, prosoape suficiente, consumabile de slabă calitate dar erau. Ușa băii tot glisantă.

Micul dejun, bufet, nu l-am luat, se plătea separat, 7.50 € / persoană. Venind de la gară am văzut câte locuri bune sunt pentru micul dejun și cafea așa că am renunțat și bine am făcut. Cu 10 € amândoi am luat prin vecini un mic dejun consistent, pe alese, cu cafea, suc portocale și lapte foarte bun.

Hotelul are câteva spații largi pentru socializare, nu le-am vizitat decât din ușă, erau de obicei pline seara. Are și o micuță grădină în spate unde se poate servi o cafea sau o băutură dar sincer preferabil este în oraș, aici sunt blocuri înalte de jur împrejur. Pe holurile dinspre lifturi sunt automate pentru băuturi și gustări. De asemenea au o cameră de bagaje încăpătoare. Din cele 125 camere, câteva sunt special amenajate, chiar și băile, pentru persoanele în cărucior. Dacă vă cazați aici cu copii care necesită pat separat, e bine să discutați înainte de rezervare, nu dispun de paturi suplimentare și nici n-ar avea spațiu pentru ele în camere.

Condițiile de plată și anulare a rezervării trebuiesc lămurite în fiecare caz. Eu aveam posibilitatea anulării până în ziua de check-in la ora 18. După ce am citit un afiș la hotel, mă îndoiesc că așa ar fi. Atenție cu ce card garantați rezervarea. Fix cu 72 ore înainte de check-in, vi-l preautorizează și blochează contravaloarea primei nopți. Plata cu card la check-in trebuie făcută, în cazul rezervării, cu cardul cu care ați garantat, altfel cer o copie a actului de identitate al posesorului sau refuză plata și cer cash. Acceptă doar Visa, Mastercard și Maestro.

La prețul afișat pentru camere trebuie să adăugați și city tax, 2 euro pers. /noapte, obligatorie.

Curățenie s-a făcut zilnic, consumabilele completate, camera aerisită.

Pe site spune că are parcare la proprietate, alocarea se face contra cost, 8 € / zi. Sincer eu n-am văzut o intrare, probabil să fie întortocheată prin spate sau cumva la o parcare publică totuși cu care au contract.

Dacă vă cazați la acest hotel (sau la altele în zonă) și veniți cu mașina, să știți că fără să căutăm în mod expres căci nu ne trebuia, am descoperit o parcare publică subterană la 350 m pietonal și 1.2 km cu auto, in Praca dos Poveiros unde, pentru mașinile până la 1.90 m înălțime puteți parca 15 minute / 0.60 €, prima oră 1.80 € și 24 ore 12 €, plata cu cash sau card, prețuri care spun ei, pot fi oricând modificate. Este o parcare modernă, cu lift, toaletă și platformă pentru persoane cu dizabilități dar, aici e durerea, cele 270 de locuri sunt prea puține. Am descoperit-o într-o seară intrigați fiind de șirul de mașini ce stătea de minute bune, așteptând să se mai elibereze câte un loc.

Pentru condițiile oferite, poziția excelentă și pentru puținele ore petrecute în cameră, am fost foarte mulțumiți de locație. Minusul este dat de oamenii străzii care au culcuș prin apropiere dar acesta este un fapt comun în toată zona centrală a orașului Porto. Dar nu fac gălăgie și nu se iau de trecători, astfel că nu ne-a fost teamă de ei nici măcar când am circulat noaptea. M-aș caza iar acolo dacă se va putea, acest hotel cu ceva vechi în fațadă și ziduri, cu interiorul modern, cu amestecul de lucrători de toate nuanțele istoriei portugheze, mi-a amintit de cântecul reginei fado despre casa portugheză adevărată.

În Porto sunt două hoteluri Moov, Centro în care am stat noi și Moov Norte, la aproximativ 5 km depărtare de gara Sao Bento, deci grijă să nu faceți ca mine cu hotelul din Lisabona!

Vă rog atașați youtube.com/watch?v=xFP05DkdiX8 Uma casa potuguesa / Amalia Rodrigues Mulțumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de elviramvio in 26.05.18 00:30:51
Validat / Publicat: 26.05.18 07:44:08
VIZUALIZĂRI: 1715INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 44.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  14 ecouri scrise, până acum

  webmaster39 [26.05.18 07:42:39] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  elviramvio [26.05.18 07:57:37] »

  @webmaster39:

  Mulțumesc. O zi frumoasă!

  webmaster [26.05.18 08:01:03] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  elviramvio [26.05.18 08:07:12] »

  @webmaster:

  Mulțumesc. O zi frumoasa!

  elviramvio [26.05.18 08:12:01] »

  @webmaster39:

  Am gresit în text, city tax este 2 € / pers / noapte și nu 2 %. Te rog mult să corectezi. Mulțumesc.

  webmasterX [26.05.18 08:31:22] »

  @elviramvio: am ajustat, în review - „2 euro” în loc de ”2%”

  krisstinna [26.05.18 08:55:15] »

  @elviramvio: Parcă-mi place mai mult aici decât la cealaltă cazare

  Ce ilustrație drăguță ai ales!

  Azi am avut bonus două prietene, tu și cris, tare frumos mi-am început ziua

  elviramvio [26.05.18 08:58:10] »

  @webmasterX:

  Mulțumesc.

  elviramvio [26.05.18 09:00:39] »

  @krisstinna:

  Mă bucur draga mea. 😘😘

  mprofeanu [27.05.18 19:04:41] »

  @elviramvio: Din ce am citit și din pozele prezentate este o cazare bună pentru cei ce vor ajunge în Porto.

  elviramvio [27.05.18 20:04:54] »

  @mprofeanu:

  Pentru noi a fost și sper să fie și la a doua vizită! Am apreciat liniștea și poziția.

  Zoazore [28.05.18 08:48:53] »

  @elviramvio: Foarte interesant hotelul ăsta al vostru. Îmbinarea între vechi și nou e interesantă. În rest, camerele mi se par micuțe, iar lipsa unui loc pentru bagaje nu mi se pare chiar ok.

  Dar, vorba ta, pentru cât ați stat voi în cameră, a fost suficient.

  Important e că vouă v-a plăcut și v-ați simțit bine acolo!

  elviramvio [28.05.18 17:35:12] »

  @Zoazore:

  Da, erau mici dar nu exagerat. Și ce era important, paturile nu aveau colțuri de lemn în afară ca să te alegi cu ceva vânătăi când treci pe lângă ele.

  Acum ne-am fi descurcat dacă aveam și bagaj de cală dar făceam mai multe exerciiții de forță 😂

  Ca poziție este excelent, pentru curățenie și liniște, merită să-l alegi.

  adrianadomnitei [12.11.18 09:35:56] »

  Bună ziua. Foarte de ajutor recenzia. Am făcut rezervare la acest hotel datorită dumneavoastră. Va rog să îmi recomandați unde putem lua micul dejun in jurul hotelului. Va mulțumesc

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianadomnitei, elviramvio, mprofeanu, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.073343038559 sec
  ecranul dvs: 1 x 1