ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.02.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII
PREȚ SEJUR 108 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 19 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Roma Hotel [Sliema]3

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

Am fost la Roma… în Malta!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Cum nu vreau să induc în eroare pe cineva și nici nu vreau să produc vreo încurcătură, vin și explic imediat. De fapt, am stat sau, mai bine-zis, am înnoptat la hotel Roma în Sliema, Malta, iar pe mine mă amuza mereu numele hotelului căci nu avea „nici în clin, nici în mânecă”, cu Cetatea Eternă, capitala Italiei și mă gândeam ce lipsit de inspirație a fost acela care l-a botezat așa.

După ce mă pricopsisem cu bilete de avion ieftine, m-am pus intens pe studiu asupra Maltei și, în paralel, am început să consult prietenul booking pentru o cazare de 4 nopți, nici prea scumpă, nici prea ieftină, într-un hotel care să nu fie vreo căzătură, să aibă referințe cât de cât bune, musai cu mic-dejun, cu anulare gratuită, nu prea departe de Valletta, de unde citisem că se pleacă de la terminalul de autobuze în toate direcțiile în principala insulă din arhipelagul maltez. Sper că nu sunt prea pretențioasă, dar așa a fost!

Inițial, făcusem rezervare la un hotel aflat în Buggiba, apoi niște prieteni buni care fuseseră în octombrie anul trecut, ne-au sfătuit că cea mai bună bază (fără a fi scumpă) pentru a cutreiera insula este Sliema, așa că am anulat acolo și am reluat căutările.

Până la urmă m-am oprit la hotel Roma deoarece părea să întrunească aproximativ toate cerințele la care mă gândisem eu, în plus, pornind de la premisa că nu am fi stat decât noaptea în hotel, eventualele neajunsuri nu ne-ar fi deranjat foarte mult.

Am rezervat cu 104 €/4 nopți la care s-a adăugat o taxă de mediu de 0,5 €/persoană/noapte, în total 108 € pe care i-am achitat la recepție, la check-in.

În Sliema am ajuns cu autobuzul rapid TD2 luat de la aeroport, după aproximativ patruzeci de minute, iar stația se află la numai câțiva metri de hotel, pe partea opusă.

Câte ceva despre hotel

Website: hotelroma.com.mt
Adresă: Ghar Il - Lembi Street, SLM 1562 Sliema
Tel.: (+356) 21318587, (+356) 21332321

Hotelul Roma este o clădire destul de înaltă (7 etaje), foarte îngustă, așa cum se vede din stradă, cu o poziție foarte bună, fiind situată pe promenada de pe faleza din Sliema, acolo unde se află înşiruite multe hoteluri la rând. Amplasamentul său pe prima linie de la mare și apropierea față de stația de autobuz și multe terase, magazine reprezintă cele mai de seamă avantaje al hotelului, în opinia mea. Are un aspect de bloc de locuințe, dar la o privire mai atentă, se observă firma micuță poziționată deasupra intrării, iar lângă aceasta se remarcă și restaurantul L’Aroma unde se poate ajunge și din recepția hotelului, în sensul acesta existând un afiș care îndrumă eventualii clienți s-o ia prin hotel.

Cotat la trei stele, deși pare mai modest, hotelul Roma dovedește în cele din urmă că întrunește condițiile pentru această clasificare. Are 40 camere, dintre care numai câteva au vedere la mare, bucurându-se, în acest sens, de o frumoasă priveliște. Din descrierea hotelului postată pe saitul propriu, am reținut că toate camerele oferă AC, tv, frigider şi facilităţi pentru prepararea de ceai şi cafea (cană electrică). Nu există încălzire centrală, fiindcă nu este obișnuit acest sistem, nefiind nevoie într-o țară, relativ, caldă. De asemenea, se specifică faptul că vara, se poate lua micul dejun pe terasă, de unde panorama este, probabil, superbă, iar în timpul sezonului mai rece, în lobby.

Experiența proprie

Am sosit la hotel, după-amiază pe la orele 16,00, așa cum informasem booking încă din momentul rezervării, corelând ora aterizării cu durata estimată de mine a formalităților, transportului cu mijloacele comune. De cum am coborât în stația Sliema Chalet, am zărit niște copii în slipi cum săreau în mare de pe o platformă în larg și rămăsesem uimită că mie nu mi se părea chiar vreme de baie. La câțiva metri de stație, pe partea opusă, am remarcat ușor hotelul, fiind familiarizată cu pozele lui de pe internet.

Am urcat la etajul întâi unde se află recepția pe o scară lungă, cam îngustă, dar curată și deloc alunecoasă. Din dreptul recepției, de la primul etaj este disponibil și liftul către etajele superioare. La recepție, totul a decurs repede și firesc, nu-mi place să-mi dau importanță și să spun că eram așteptați, dar așa mi s-a dat impresia, întreg personalul extrem de amabil, așa cum ne-am convins și în zilele ce au venit. Ni s-a explicat că pentru a primi telecomenzile de la tv și aparatul de aer condiționat, trebuie să depunem garanție 10 € ce ne vor fi înapoiați la plecare, când le vom returna întregi și nevătămate. Desigur că ne-am învoit și executat pe loc.

Am achitat și cei 108 euro de îndată, am primit cheia camerei 21, situată la etajul al doilea (următorul), așa că liftul nu l-am folosit deloc, nici măcar din curozitate. Când am intrat în cameră am avut o surpriză uriașă și frumoasă: camera pe care o primiserăm avea balcon și vedere la mare! Firește că acestea sunt și ceva mai scumpe, iar eu fiindcă știam că în cameră nu vom petrece, în afara nopților, decât prea puțin, nu optasem pentru una cu sea view, deși erau disponibile la momentul rezervării.

De o formă puțin mai ciudată, dar destul de spațioasă, camera m-a uimit din primul moment prin aspectul său foarte curat, deși mobilierul nu era unul foarte nou și nici pereții nu păreau proaspăt zugrăviți. Știam că este simplă, nu era o noutate pentru mine. De altfel, curățenie s-a făcut în fiecare zi, așa cum zilnic ni s-au schimbat prosoapele, iar o dată și lenjeria. De la intrare, aveam în față un soi de hol lung de câțiva metri buni, iar pe stânga dulapul de haine cu o sumedenie de umerașe și suficiente locuri de așezat hainele. În continuare, urma camera propriu-zisă care avea patul în dreapta, o singură noptieră pe partea sa stângă, o lampă deaspra patului și o veioză pe noptieră.

Vizavi de patul suficient de mare și confortabil, se desfășurau celelalte piese de mobilier ale camerei: masa de bagaje, comoda cu tv sub care se afla micul frigider ce se deschidea cu cheie. În continuare, aveam toaleta cu oglindă și un corp cu mai multe sertare pentru depozitat diverse. Într-unul am găsit uscătorul de păr, iar aparatul de aer condiționat era poziționat pe peretele din spate, comun cu baia. Aveam un scaun alb, de plastic și unul, gen fotoliu. Mobilierul era de culoare gri, iar pardoseala din gresie deschisă.

Pe linia cu intrarea în cameră, în față, aveam balconul, destul de larg cât să încapă într-un colț și o masă cu scaune la care stăteam să ne bem cafeaua privind către faleză, promenadă și în larg către mare, de unde am surprins și răsărituri superbe în diminețile senine. Vedeta cazării a fost, fără îndoială, balconul cu priveliștea sa către mare oferită pe gratis.

Baia se află pe dreapta, cumva pe linie cu patul. Mă așteptam să fie mică de tot, dar, surprinzător, n-a fost deloc așa, aveam suficient spațiu înăuntru, toate obiectele sanitare și instalațiile funcționând fără reproș, deși nu erau chiar noi. Doar apa caldă venea mai greu dimineața, după vreo câteva minute bune de așteptare. La duș aveam perdea suficient de lungă, iar bordura înaltă ce înconjura cădița proteja bine, că nu se stropea deloc pe jos în baie. Consumabilele (hârtie igienică, două săpunele solide și pliculețe cu gel de duș) n-au mai fost reînnoite, căci ne-au fost suficiente. Aș menționa și aici curățenia prezentă, ca pe o mare calitate, întotdeauna noi apreciind-o, mult mai înaintea dotărilor existente.

Micul-dejun, n-aș putea spune că m-a dezamăgit, căci mă informasem și știam despre ce vorba, dar se remarcă prin simplitate și puțină diversitate. În același timp, nu pot să spun că m-am ridicat de la masă fără să mă fi săturat, sau că produsele nu au fost pe gustul meu. Era disponibil zilnic între orele 07,15 - 09,15 și servirea, genul bufet. Aveam patru feluri de șuncă, două de cașcaval, pâine albă, neagră, de toast, cereale, lapte, iaurt, sucuri de fructe, biscuiți cafea de mai multe feluri, ceai, unt, diverse gemuri, miere. Se putea prăji pâinea la un prăjitor disponibil. Am ales să ne așezăm la o masă cu priveliște la mare, care se afla practic poziționată sub camera noastră, pentru a ne bucura de imagini minunate.

Deși asigură și servicii precum: închirieri de mașini sau biciclete, apelări de taxi, intermedieri de excursii, medicale, nu am apelat la acestea, căci nu a fost cazul. În schimb, recepția este deschisă non-stop. Pentru cei ce ar dori să închirieze mașină, este bine de știut că hotelul nu dispune de parcare. De wi-fi nu ne-am interesat, fiindcă avem abonamente cu multe beneficii și internet nelimitat care sunt valabile acum și în țările din UE ca și în țară, dar am citit că ar fi disponibil contra cost pe cartele preplătite.

În concluzie, hotel Roma a fost o bună opțiune pentru minivacanța noastră malteză, raportul calitate/preț fiind net în avantajul clientului. Lăsându-mi impresia că ar fi o afacere de familie, mi-a plăcut să remarc atenția pe care tot personalul, parcă înrudit, o avea pentru ca oaspeții să se simtă în largul lor. Mereu am primit răspunsuri utile și pertinente la întrebările noastre despre autobuzele locale, despre cum ajungem într-un anumit loc, mereu am primit informații suplimentare și încurajări să nu pregetăm să întrebăm. Dacă am reveni în Malta, cu siguranță aș căuta cazare tot la hotel Roma (sigur cu sea-view), chiar dacă nu amintește cu nimic de metropola italiană!

 

Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 16.02.18 20:35:05
Validat / Publicat: 16.02.18 21:20:23
VIZUALIZĂRI: 2564INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Răsărit surprins din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 19.50 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  17 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [16.02.18 21:19:14] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Roma Hotel [Sliema], VALLETTA-SLIEMA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  irinad [16.02.18 21:45:38] »

  @webmasterX: Da, poziţionarea este ok!

  Mulţumesc pentru ataşarea videocllipului!

  mireille [17.02.18 08:45:13] »

  @irinad: lecturat articolul tau intr-o pasă visătoare... am stat la hotel Roma inainte de anul 2000, Malta nu era atunci o destinatie populara de vacanta pentru noi, mi-a topit buzunarele. Observ din poze că acest hotel nu prea s-a schimbat mult, am stat tot intr-o camera cu vedere la mare si m-am simtit minunat... astept povestile malteze.

  webmaster [17.02.18 09:53:36] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  maryka [17.02.18 10:00:09] »

  Păi mie mi-a plăcut! În special pentru vederea din balcon! Cât despre micul dejun, eu poate nici nu aș fi optat, știi asta, dar e utilă de multe ori că nu te mai ocupi cu pregătirea, sau procurarea! Doamne, ce priveliște, și asta și merită toți bănuții... Cine știe, poate odată, îi vine rândul și pentru noi!

  Felicitări, ca de obicei pentru alegeri!

  irinad [17.02.18 10:50:06] »

  @mireille: Cu surprindere constat că o persoană dragă mie a avut aceeaşi cazare, această coincidenţă m-a bucurat enorm. Să se întâmple să fi stat chiar tu acolo (chiar dacă acum mulţi ani) mi se pare un lucru ciudat, dar plăcut.

  În altă ordine de idei, cred că ar fi trebuit ca în acest interval considerabil, hotelul să se mai fi schimbat ceva, în mai multe rânduri, adică ar mai avea nevoie de anumite îmbunătăţiri pe ici, pe colo.

  Oricum, şi noi ne-am simţit tare bine la acest hotel, mulţumesc de ecou şi lectură!

  irinad [17.02.18 11:11:01] »

  @maryka: Priveliştea a fost, într-adevăr, minunată, lucru confirmat şi de colega @mireille care a stat şi ea acolo în urmă cu ceva ani.

  Pe aceeaşi lungime de undă cu tine sunt şi eu în privinţa micului-dejun, dar în deplasări de genul acesta, mai scurte, ţin ca acesta să fie inclus în cazare, tocmai pentru a nu mai pierde timpul cu cumpărăturile pentru acesta şi cu pregătirea sa efectivă. Însă, am avut posibilitatea să ne facem propria cafea (cana electrică să trăiască) şi s-o savurăm pe balcon. Aş fi ipocrită să spun că acasă mănânc cine ştie ce minuni la micul-dejun şi acestea mi-ar fi lipsit, doar că acasă nu e în fiecare zi acelaşi.

  Mulţumesc mult pentru ecou, aprecieri, te poţi gândi să-i vină rândul şi Maltei în peisajul vostru de vacanţă, sigur veţi avea ce face acolo şi cred că v-ar plăcea aşa cum vă percep eu pe voi!

  irinad [17.02.18 12:48:06] »

  @webmaster: Mulţumesc foarte mult!

  Rodel [17.02.18 14:54:04] »

  Malta în februarie! Eu am vizitat-o în octombrie când soarele era încă stăpân pe insulă și temperatura urca până spre 32 grade. Dar în februarie cum e?

  irinad [17.02.18 15:37:28] »

  @Rodel: În februarie vremea este, fireşte, ceva mai rece faţă de octombrie, dar destul de blândă: ziua 20-22 grade, noaptea cam 12 grade, însă şi cu şanse ceva mai mari de ploaie. Noi am prins de toate: soare, nori, puţină ploaie în ultima zi, dar am fost bucuroşi că nu am prea prins vânt.

  Să vizitezi iarna o ţară cu vreme mai prietenoasă, e chiar o plăcere, chit că nu se pune problema de plajă sau baie, deşi unii mai temerari nu se dădeau înapoi de la baie.

  Mulţumesc de vizită şi ecou, abia aştept să vă cunosc la Alba!

  Nicu [18.02.18 19:12:55] »

  Hotelul asta e foarte aproape de Molul din Sliema se numeste The Point, noi am stat tot in Sliema dar pe partea opusa fix in zona Ferry Sliema linga Mc Donald, acolo am avut o imagine foarte spectaculoasa spre port din balcon dar si din restaurant care era la etajul 8.

  Cele mai frumoase poze din Malta se fac din zona aia a molului adica de la iesirea spre mare.

  Am fost acolo la sfarsitul lui ianuarie si inceput de februarie.

  Malta - un amestec de natii, popoare, o limba amestecata cu de toate - un adevarat babilon in miniatura care trebuie vizitat.

  irinad [18.02.18 19:26:27] »

  @Nicu: Da, aveţi dreptate, ne-am plimbat şi noi chiar de cum am sosit în zona Sliema Ferry şi am sesizat că e una dintre cele mai frumoase din Sliema. În mall n-am fost, deşi era, aşa cum aţi zis, aproape, în schimb am fost la supermarketul Towers (situat şi acesta cam la vreo 50 m de hotel, în sus pe o străduţă) pentru cumpărături uzuale, gen: apă, bere, fructe.

  Din câte văd, am avut acelaşi interval de vacanţă şi subscriu la ceea ce aţi afirmat cu privire la Malta: o insulă ce trebuie vizitată de oricine iubeşte să călătorească!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmasterX [18.02.18 19:29:32] »

  @Nicu:

  noi am stat tot in Sliema dar pe partea opusa fix in zona Ferry Sliema linga Mc Donald

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  tata123 🔱 [19.02.18 09:17:41] »

  @irinad: Hotelul a fost o bază perfectă pentru incursiunile turistice pe tot întinsul insulei. Am reținut această unitate de cazare pentru o (eventuală) viitoare vacanță în Malta. Aș opta pentru o cameră cu balcon și vedere spre mare/soare. Aștept articolul despre templele megalitice... o filă de istorie interesantă și încă misterioasă pentru generația noastră.

  irinad [19.02.18 09:43:52] »

  @tata123: De asta aveam, de fapt, nevoie: de o bună bază de plecare către Valletta, unde se află terminalul principal din insulă care asigură autobuze spre aproape toate locurile de interes din Malta.

  Cum îmi ghicești tu gândurile cu privire la templele megalitice! Le am și pe acestea în atenție dar, următorul articol, cel la care lucrez acum, va fi dedicat structurii Ħal Saflieni Hypogeum, sunt aproape convinsă că știi despre ce vorbesc.

  Mulțumesc pentru vizită și ecou!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  mishu [22.04.18 19:45:06] »

  @irinad: Sa va fie de bine, citit si votat cu mare drag.

  irinad [22.04.18 21:32:39] »

  @mishu: Mulțumesc mult, ma bucur că ți-a plăcut!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, maryka, mishu, Nicu, Rodel, tata123 🔱
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0621840953827 sec
  ecranul dvs: 1 x 1