ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 15.02.16
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15
PREȚ SEJUR 100 ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

Dacă eşti invitat la bar, e bine să te duci la bar!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Dacă ceva poate să meargă prost, va merge. Cred că e o lege nescrisă a universului, pe care în optimismul meu fără margini, nu am băgat-o niciodată în seamă. Renunţăm la microbuzul în care aerul condiţionat ne făcuse să uităm de temperatura de afară şi analizăm direcţia în care ne indica gps-ul telefonului să mergem. Mi se părea că ne duce spre nicăieri, dar îl ascultam încă plini de energie, facem câteva glume referitoare la zgomotul roţilor celor trei trolere pe care le târâm după noi şi înaintăm spre nicăieri. Adică văzusem plăcuţa cu numele cartierului, dar case, încă nimic. De fapt nici măcar tortuar nu era. Am calculat un pic situaţia să vedem care parte a drumului pare mai sigură. Măcar să ne vină maşinile din faţă.

La prima benzinărie, cam după 500 de metri de plimbare, intru să cer indicaţii. Fireşte …primesc în limba română… Băiatul de la benzinărie nu cunoştea destinaţia noastra, dar a zis că revine imediat cu noutăţi după ce verifică poziţia pe calculator. În câteva minute iese cu vestea. Directia corectă, distanţa… problematică. „Aveţi ceva de mers… vreo 3 staţii de autobuz. La sediul Poliţiei o luaţi la dreapta mai mai mergeţi până la o biserică, vis-a vis de un bar, acolo la stânga şi mai mergeţi vreo 500 de metri. ” După indicaţii se adunaseră vreo 3 kilometri. Căldură mare. Deja auzeam bombăneli. „Aminteşte-mi de ce n-am închiriat maşină din aeroport? ” „Oare de ce nu am luat un taxi? ”De ce ne-am coborît din autobuz acolo? ”. „Dragilor, relaxaţi-vă. N-am închiriat maşina de azi că eu m-am gândit că-i duminică şi normal ar fi ca oamenii să nu lucreze, n-am luat taxi că tocmai venise autobuzul şi… ne-am dat jos că telefonul meu ştia mai multe vile cu numele asta şi le-a ales pe cele mai apropiate. De acum înainte ma împrietenesc cu cifrele şi bag coordonate. Da' până atunci, plimbare de voie”.

Căldura parcă nu mai era la fel de apăsătoare. Se apropia ora 8, ora la care soarele apunea. Asta mi s-a părut frustrant. În vacantă vrei ca ziua să fie cât mai lungă, să ai parte de soare şi lumină, să mai furi câteva ore de plajă şi plimbare. Ei bine, nu în Cipru. Aici soarele se culcă devreme. În iunie, iulie se retrage la 8, iar în martie sau octombrie te bucuri de el doar pâna pe la 6. Aşa că zilele sunt concentrate. Să aveţi grijă cum vă programaţi drumurile.

Plimbarea mie îmi place. E drept că de obicei nu-mi scot si trolerul după mine. Dar mă concentram aşa de tare pe locul în care trebuia să ajungem încât nici nu am băgat de seamă terasele pe lângă care treceam. Magazine alimentare, erau şi de-astea. Da’ nici unul nu îndrăzneam să rupem ritmul plimbării. Mai ales că am anunţat ora sosirii ora 20 şi deja ne întreceam cu timpul. La un moment dat îmi sună telefonul, evident, proprietarul îşi pierduse răbdarea, îngrijorat de ce nu mai ajungem. Avea o engleză britanică în faţa căruia telefonul meu a clacat. Nu ştiu dacă din cauza semnalului, din cauza telefonului sau din cauza mea, dar engleza lui mi s-a părut ca un mesaj în latina veche. Parcă înţelegeam cuvintele, da mesajul ioc. Individul îmi vorbea de un bar la care trebuia să merg, dar eu încapăţânată, nu mă lăsam convinsă. Eu voiam la apartament, să mă asigur că dorm undeva. Ai mei deja făceau misto de situaţie ca nici nu ne cunoaştem si deja proprietarul vrea să mă ducă în bar. Predau telefonul peştişorului şi îi spun: "vezi ce vrea că vorbeşte cu accentul lui James Bond. Poate tu înţelegi mai bine. " Aiurea! Primeşte şi peştişorul o invitaţie la bar, aşa că preiau din nou telefonul ca o mamă responsabila ce sunt. Dacă cineva trebuie să meargă la bar, EU mă sacrific. :D Până la urmă, interlocutorul abandonează încercarea pentru moment şi mă întreabă ce altă limbă vorbesc. Thanks God! Pentru că până atunci întâlnisem numai români, mi-am încercat norocul şi i-am zis că vreau să vorbesc cu un român. Cât credeţi că i-a luat să-l găsească? Ha! Exact 10 secunde. :D

Deja se înoptase, dar de la capătul firului primeam indicaţii în româneşte. Pe care le mai auzisem o dată la benzinărie. Poliţie, biserică, bar, şi apartament. M-am liniştit când am auzit că apăruse un bar, măcar ştiam că n-am fabulat la telefon, când proprietarul îmi repeta obsesiv „Come to the bar, come to the bar!! ” Era trecut de ora 9 când am ajuns în faţa complexului de apartamente. Aproape lesinaţi de căldură, sătui de plimbare şi dornici de o baie măcar la piscina, că marea era departe. Surpriza a fost: nici o receptie… De fapt era un complex de apartamente private cu o piscină comună în mijloc. Şi atunci am avut revelaţia: „come to the bar, come to the bar”… de fapt barul pe lângă care trecusem era al aceluiaşi proprietar. Iar cheile, de acolo trebuiau ridicate. Aşa că am mai facut o plimbare până la bar. Culmea, engleza proprietarului era atât de frumoasă şi ne-am înţeles aşa de bine încât cred ca problemele de comunicare erau doar în creierul meu care nu se lăsa uşor convins să accepte invitaţia la bar din partea unui strain. :) Bine, şi-a înoit invitatia la bar şi pentru a doua zi, unde puteam servi micul dejun, prânzul şi cina. Am acceptat doar micul dejun că în rest eram tot plecaţi, dar vă recomand să treceţi pe la bar dacă sunteţi în zonă, era plin la orice oră am trecut pe acolo, şi ăsta e un indicator bun zic eu.

Să vă povestesc despre apartament, bănuiesc că asta vă interesează. Era la etajul 1. De la intrarea în blocul de apartamente aveam un lift ce ne lăsa chiar in faţa uşii. De obicei mie îmi place să fac mişcare, dar liftul era tot timpul la îndemână şi mult prea uşor de folosit. Ne-am lenevit de la căldură şi plimbarea neprevăzută. Aaaa şi că am amintit de plimbare, staţia de autobuz 417 era chiar în faţa barului. Dacă am fi coborît unde trebuie, adică la Kitiou Avenue 1 sau imediat după poliţie, chiar la bar, nu aveam de mers mai mult de 300 de metri până la apartament. Data viitoare dacă cineva ma mai cheamă la bar, nu mai fac mofturi. Merg direct la bar. :D

Pozele de prezentare de pe Booking erau corecte, apartamentul curăţel, aer condiţionat în ambele camere, televizorul l-am butonat un pic să găsim un radio cu muzică. Un verde crud covorul şi câteva accesorii prin cameră pe mine m-au făcut să mă simt bine. Îmi amintesc de un aragaz, cuptor electric, cuptor cu microunde… nu le-am folosit. Frigider mare, încăpător, păcat că nu aveam nimic să punem în el… nici măcar o apă… Am pomenit un pic terasele şi magazinele alimentare pe lângă care trecusem, dar nimeni n-a avut suficientă determinare să se întoarcă pentru cumpărături, mai bine ne-am rezumat la apa din piscina si la cea de la robinet. N-am păţit nimic, şi la ce sete îmi era, mi s-a părut bestială. A doua zi ne-am aprovizionat cu apă îmbuteliată, dar am citit într-o revistă de prezentare că apa lor de la robinet e potabilă.

Aşternut: curat, prosoape: unul singur, l-am împărţit în trei.

Balcon cu uscător, masă şi scaune. Inutile… era un aer irespirabil afara. Congelatorul l-am folosit să îngheţam sticlele de apă pe care le luam cu noi de-a lungul zilei. Toate funcţionau in parametri normali aşa că nu mai insist. Apa din piscina era cam la temperatura de afara. Nu simţeai că te răcoreşte, doar că eşti mai ud. Te prindea lenea de orice aproape instant.

Dormim şi mâine mergem să ne ridicăm maşina din aeroport. Doar nu vă gândeaţi că pentru leneveală ne-am dus acolo…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Maya_C in 31.01.18 07:58:42
Validat / Publicat: 31.01.18 09:48:44
VIZUALIZĂRI: 2156INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Maya_C); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51300 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  14 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [31.01.18 09:47:35] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Morpheus Apartments [Kiti], LARNACA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Maya_C [31.01.18 10:04:14] »

  @webmasterX: daaa. e corecta poziţionarea. iar faimosul bar e Tamala langa Petrolina Gas Station!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  adrianaglogo [31.01.18 10:30:57] »

  @Maya_C: Ce frumos ai povestit! Eu m- am amuzat citind, dar imi inchipui ca plimbarea voastra spre apartament nu a fost la fel de placuta ca lectura mea. Dar a trecut!

  Deci, hai la bar!

  Maya_C [31.01.18 11:16:01] »

  @adrianaglogo: Vin! Vin! Să ştii că m-am amuzat şi atunci şi acum. În orice întâmplare, chiar şi în alea nefericite, dacă există o parte amuzantă o găsesc şi o valorific. Nimic nu merită să îţi strici cheful mai ales în vacanţe. Am uzat trolerele cât pentru 3 concedii, da ne-am gândit că e cam acelaşi lucru cu scosul unor animale de companie la plimbare. Doar că le-am tras după noi nu invers.

  Zoazore [31.01.18 12:25:33] »

  @Maya_C: Eu va vizualizez in imaginatie: tu in frunte, pestisorul si sotul la urma, mergand greu, printr-un desert, pe-o caldura dezolanta, cu seara umbrind un drum pustiu-pustiu, plin cu pietre si praf... Brr... si ma buseste rasul!

  Au fost trei km? Cum bine ziceai in primul titlu: stelele se aliniaza cum vor ele. Aici s-au aliniat de bine!

  Maya_C [31.01.18 12:47:04] »

  @Zoazore: sa-ti rectific viziunea: Em în faţă, şi noi fetele în urma lui, îmbrăcate în rochii strâmte, înflorate şi sandale cu platformă, încercând sa tragem cât mai graţioase trolerele pe teren accidentat. Iulia mai avea şi o pălarie cu boruri largi de nu vedea nimic nici in stânga nici în dreapta. Si el, făcând haz de noi: "Ha. v-aţi găsit şi voi să veniţi în vacanţă cu sandale cu tocuri. Aţi crezut că avionul aterizează în curte, nu? ". După care i se făcea mila şi pe rând ne căra trolerul ba la una ba la cealaltă.

  Probabil au fost 3 km da mie mi s-au părut chiar mai multi...

  webmaster [31.01.18 13:57:51] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  crismis [31.01.18 16:39:55] »

  @Maya_C: Haioasă întâmplare!

  Da, apa lor de la robinet e potabilă, ăsta a fost primul lucrul pe care l-am aflat de la proprietara apartamentului inchiriat de noi, că n-are rost să cumpărăm apă îmbuteliată. Am cumpărat totuși un pet pe care îl tot umpleam când se termina.

  elviramvio [01.02.18 08:57:59] »

  @Maya_C:

  Cu cafeaua alături are haz să citești despre drumul vostru spre cazare, mai ales că v-ați prezentat elegant pe tocuri 🤣 3 km, eu am 2 până la autobuz, deci se presupune că aș avea deja antrenament acolo 😅!

  Maya_C [01.02.18 09:24:19] »

  @elviramvio: ma bucur sa mai aduc câte un zâmbet în lumea asta serioasă. au fost multe lucruri care puteau merge prost şi acum pot râde de ele pentru că n-au mers. ori s-au rezolvat.

  @all: scriu despre toate nimicurile astea, care cu sigurantă se întâmplă tuturor celor care călătoresc, pentru că nu vreau să le uit. vacanţa pentru mine nu înseamnă doar loc de cazare, plaje bifate, restaurante şi obiective turistice. eu vreau să îmi amintesc oamenii cu care am interacţionat, senzaţiile, sentimentele pe care le-am avut şi prostiile pe care le-am facut. acum... le descarc aici poate învaţă şi altii din prostiile mele. Cum ar fi să nu te folosesti de coordonate pe motiv că-s mai frumoase literele sau că nu se merge în concediu cu papuci incomozi.

  webmaster13 [02.02.18 11:06:07] »

  coloana sonora atasata se poate sterge sau schimba!

  Maya_C [02.02.18 16:51:54] »

  @webmaster13: multumesc frumos!!

  mishu [03.03.18 18:38:14] »

  @Maya_C: M-am amuzat teribil de tot articolul dar parca si mai mult de asta:

  "Ha. v-aţi găsit şi voi să veniţi în vacanţă cu sandale cu tocuri. Aţi crezut că avionul aterizează în curte, nu? "

  si imi si imaginam cam aratati. Iar in ceea ce priveste afirmatia ta

  scriu despre toate nimicurile astea, care cu sigurantă se întâmplă tuturor celor care călătoresc, pentru că nu vreau să le uit.

  cred ca este cel mai bun mod prin care in afara de locuri cunoastem oamenii si asta mi se pare minunat.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  Maya_C [03.03.18 19:31:28] »

  @mishu: merci frumos! Te pup!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianaglogo, crismis, elviramvio, Maya_C, mishu, Zoazore

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.055685043335 sec
  ecranul dvs: 1 x 1