ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.11.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR ---- ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ AI
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 10 si 13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
99.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 54 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Mediteran Hotel4

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Hotel Mediteran / Muntenegru, Budva — pentru cititori curioși și răbdători

TIPĂREȘTE URM de aici

Hotărâți încă de anul trecut să ajungem în vacanță în Muntenegru, am căutat un hotel care să ne mulțumească pe toți: pe plajă sau foarte aproape de plajă, cu mesele incluse, cu sală de fitness, cu zone pentru copii, ș. a.

Din poze și din review-uri cel ales satisfăcea toate dorințele. Ne-au plăcut și Hotel Superb, Hotel Dukley - dar erau cam piperate la preț în luna august.

Traseul se poate face și dintr-o bucată, dacă porniți din București. Nu ne-am grăbit și am ales, totuși, o cazare intermediară în Serbia (Hotel Zlatiborska Noc, Uzice- vezi impresii) și un traseu destul de lejer prin Bulgaria, Serbia, Muntenegru. Prima parte - București-Zlatiborska- am făcut-o în 10 ore, cu plecare la 4 dimineața și sosire la ora 14, cu 4 opriri, cu două vame, etc. Ne-am descurcat ok cu aplicația waze, pe net în Bulgaria și offline în Serbia și Muntenegru, unde netul este foarte scump (10,59 E respectiv 9,40 E / 1 MB). Atenție la vama Calafat-Vidin! În ziua în care am plecat noi se executau lucrări la pod și circulația urma să fie oprită între orele 9,00-10,30 dimineața. Ar fi bine să vizitați și site-ul M. A. E. pentru eventuale avertizări de călătorie postate oficial.

A doua parte a traseului (Zlatiborska - Becici) am parcurs-o în aproximativ 6 ore, cu 2 opriri + vama. Am ales acest traseu, prin munți, deoarece am auzit că este pe cât de greu (datorită serpentinelor), pe atât de spectaculos, de frumos ca peisaj. Ei, din punctul meu de vedere, nu a fost chiar atât de dificil. Într-adevăr, sunt multe curbe, kilometri întregi, am prins și puțină aglomerație, dar n-am întâmpinat probleme. Aș putea să compar acest traseu pe alocuri cu Valea Oltului sau cu cel din zona Cheilor Bicazului. Peisaje superbe, într-adevăr, cu nimic mai presus decât peisajele din țară, din zonele menționate anterior. Și cum măsor frumusețea peisajului în funcție de imboldul de a mă opri să fac poze (;)) pe acest traseu am imortalizat două astfel de locuri: unul la mijlocul canionului Moraca, iar celălalt spre vârful munțior Lovcen, la poalele cărora se află stațiunile Becici și Budva. Da, superb! Felul în care se vede Marea Adriatică de pe coastă concura cu peisajul de pe Coasta de Azur.

Traseul ales de noi ne-a dus și prin capitala muntenegreană, Podgorica, un loc în care, în sfârșit, am văzut și oameni... ! :)) Peste tot pe unde am mers prin țara asta - care arată ca o pădure nemărginită, MI-NU-NA-TĂ, cu munți, cu văi, cu râuri și lacuri, nu am văzut țipenie de om! Ca suprafață, Muntenegru are 13,800 Km pătrați, iar populația este de 630.000 de locuitori - deci o densitate foarte mică.

Ajunși la hotel, am fost îndrumați spre parcarea clienților. Există 3 parcări: subterană (1E/h, folosită în mod special de vizitatorii de la Aqua Park), pe platoul din fața hotelului, la stradă și în dreapta hotelului, sub copertină.

La check-in am fost marcați cu brățări tip all inclusive, am primit cartela pentru cameră (și am mai cerut una), plus parola WiFi. Copiii au fost extrem de mulțumiți pe tema asta - conexiunea era foarte bună atât în cameră, cât și în zona mesei, la bar, la piscină... Mai puțin pe plaja hotelului, unde nu exista semnal.

CAMERA noastră avea 2 paturi twin și un fotoliu extensibil, care s-a dovedit a fi foarte confortabil. Toate camerele de 2 sau 2+1 sunt la fel. Nu au opțiuni pentru 2+2 - politica hotelului nu permite astfel de rezervări. Dar... familia mea e formată din 2+2 și ne-am descurcat cazând la rezervare un copil la un cuplu fără copii, iar la hotel am mai luat de la ei încă un fololiu extensibil. ;)

Camera - cu baie proprie, cadă cu paravan, cu produse de igienă personală, prosoape, feon, șifonier, comodă, frigider cu minibar, AC, TV, noptiere și veioze, tot ce trebuie.

MASA:

La hotel am ajuns în afara orelor de masă și nu există snack-bar. În schimb, la barul de la piscină se puteau comanda băuturi- încluse în pachetul A. I. - fructe, înghețată, prăjituri - contra cost (3E prăjitura, 1E cupa de înghețată, 6-8E pizza).

Mesele pentru all inclusive au un program lejer: 7-10,12,30-14 și 19-21,30 - fiind servite la parterul hotelului, în partea stângă a recepției. Accesul în sala de mese se face pe baza brățării A. I. și după confirmarea numărului camerei. Ca meniu, o să vedeți și în poze, nu e cine știe ce varietate de feluri la o masă. Este de apreciat că toate sunt proaspete, că am găsit fructe și legume, iar la prânz și seara câte 2-3 feluri de pește și fructe de mare, loc separat pentru deserturi, înghețată. Micul dejun se putea servi și pe terasă- soarele de august încă nu se ridica destul și era plăcut să simți briza mării.

Preparatele nostre preferate au fost: salata de creveți, salata de scoici, ardei și dovlecei la grătar, orez negru cu caracatiță, purceluș de lapte la cuptor, pui cu șofran, calamar la tigaie, tocăniță de vită și... toate prăjiturile! :)

La masă se puteau comanda băuturi alcoolice și răcoritoare, vinurile servite fiind chiar bune. Ceaiuri, cafea, sucuri, apă - erau la discreție la micul dejun. În rest -la barul de la piscină care se numea Caffe Opera și era deschis între orele 09-24. În conceptul de AI intrau băuturi carbogazoase cunoscute - fanta, cola, kinley dar și vinuri, bere, cocktailuri cu alcool și fără, sucuri fără acid, apă plată și minerală, ceai. Toate se pot comanda până în ora 23. În intervalul 23-24 totul se plătește.

APA:

Există 4 variante de răcorire: AquaPark, piscina interioară, piscina exterioară și marea. Le iau pe rând, într-o ordine oarecare.

Piscina exterioară este situată în dreapta intrării în hotel, are o adâncime de 92-144 cm, fiind înconjurată de palmieri și șezlonguri dispuse terasat. Este apropiată de clădirea hotelului și dependințele acestuia, așa că există zone cu umbră pe tot parcursul zilei. Asta poate fi notată și la dezavantaje- la fel ca și clorul din apă. Avantaj: băuturile incluse în AI sunt aproape! :D

Hotelul are o PLAJĂ privată unde șezlongurile și umbrelele sunt gratuite pentru clienții cazați aici. Accesul se face pe o alee pietonală de cca. 100m. Se poartă rezervarea cu prosop, dar se găsesc ușor locuri libere și după micul dejun. La intrarea pe plajă se află un chioșc de unde se pot lua prosoape. În prealabil, doritorii plătesc o taxă/garanție de 15 E la recepție, apoi cu tichetul primit de acolo pot solicita prosop de la acest chioșc, zilnic. Prosoapele folosite se predau înainte de ora 20,00. Plaja este amenajată - sunt dușuri, cabine de schimb, un cort pentru masaj și un leagăn (FIERBINTE!! - pentru copiii neascultători - pe principiul dacă nu ești cuminte te dau în leagăn :p)

În zona de șezlonguri este nisip, dar nu foarte fin. La intrarea în apa mării sunt pietricele: poate la început vor deranja, dar vă veți obișnui. Am văzut turiști cu tălpici pentru apă. Noi nu am simțit nevoia să cumpărăm. Dacă nu rezistați tentației, aveți magazine aproape- costă 8-12 E. Plaja este foarte curată. Singurul lucru care ne-a lipsit a fost un bar cu all inclusive. Pentru că... era ceva de mers până la hotel (3min) și nu rezistam fără să ne hidratăm. De precizat faptul că oricum nu este permis accesul cu mâncare și băutură pe plajă (adusă la pachet), dar se poate comanda contra cost de la Pizzeria Azzuro - care este tot a hotelului și este lipită de zona de șezlonguri. (Prețuri: 2,5 E cola/cafea, 1 E cupa de înghețată, 5,5-9 E cocktail, 6-8 E pizza, 2,5-4,5 E berea...)

Apa mării este mai sărată decât Marea Neagră, o apă limpede - cristal, cu o temperatură de 26-27 grade în luna august, fără alge în zona amenajată, cu pești colorați, cu o geamandură fixată la 90m de mal, cu șezlonguri de plastic pe apă. Exact ce trebuie! Nu ne mai venea să ieșim la mal!

Atenție la copii! Apa se adâncește destul de brusc - la 6-7 m de mal trece de 2m.

Când vă plictisiți de nisip și de sare, puteți încerca AQUA PARK-ul. Nu contează dacă sunteți sau nu cu copiii, sunt tobogane simple sau curbate, pâlnii, trasee pentru adolescenți și adulți, dar și zonă de piscină cu șezlonguri. Acest parc acvatic are o suprafață de 7500m, este separat de hotel, clienții cazați având acces gratuit pe toată durata programului (de la 11.00 la 18.00). Fiecare tobogan este supravegheat de angajați ai parcului, care permit accesul în funcție de vârstă/greutate. Ne-a plăcut mult și nouă și copiilor.

PISCINA INTERIOARĂ este situată în partea stângă a hotelului, în zona de wellnes and spa. Accesul în piscină este gratuit. Serviciile precum masajul, peelingul, drenajul limfatic, etc. costă între 35 și 65 E. În unele zile fac diverse reduceri: pentru un anumit tip de masaj, pentru pachete oferite cuplurilor. Tot în această zonă există mai multe încăperi cu saună, aromaterapie, băi de aburi, cadă cu hidromasaj, precum și o capsulă pentru detoxifiere corporală și tratament anticelulitic. Separat funcționează un salon de cosmetică, frizerie, manichiură.

În CAMERĂ se făcea zilnic curățenie, se schimbau și prosoapele. La confortul din cameră a contribuit AC-ul care funcționa impecabil, și de care era foarte mare nevoie. În august am prins temperaturi de 35-38 de grade, vacanța noastră fiind în perioada în care se anunțau încendii de vegetație și meteorologii lansau avertizări de caniculă.

Un alt moment plăcut: seara, începând cu ora 20.00, lângă piscină se amenaja un colțișor cu muzică live. O domnișoară cu o voce frumoasă ne-a încântat cu coveruri ale unor piese celebre, acompaniată de o pianistă talentată.

Hotelul are o SALĂ DE FITNESS în care nu prea s-a mai investit în ultimul timp. Aparatul de vibromasaj de la intrarea în sală avea o plăcuță descurajantă: OUT OF ORDER. În interior, în două încăperi cu AC, au mai rămas în viață doar aparatele pentru forță, niște gantere, câteva saltele, bara pentru greutăți, un spalier, o canapea pentru abdomene și niște mingi. Cele trei biciclete aveau diverse defecte. Cu toate acestea, noi am fost câte o oră în fiecare zi, simțind vina meselor copioase. Nu ne-am intersectat cu nimeni. :) Cine vine la All Inclusive să facă fitness?!

Păstrând același registru, cine vine aici să facă ședințe, conferințe? Totuși dacă aveți nevoie de așa ceva, la mezaninul hotelului este ceea ce numesc ei CONGRESS CENTER.

Da, acest hotel are de toate. Mergeți cu încredere, o să vă placă. Mie personal nu mi-au lipsit decât două lucruri: șervețelele și usturoiul. :)) Șerrvețelele nu le țin la vedere, nu sunt pe mese, pe nicăieri, nici la terasă, nici în sala de mese. Le-am reperat abia în ultima zi, într-un pachet pus într-un colț în locul unde se servea masa. (De unde am dedus că respectă mult pădurile... :p) Iar usturoiul... of, usturoiul nu era e nicăieri! Și de obicei plec cu el după mine... Și câte feluri de pește am mâncat aici fără să simt gustul lui... :) Cei care mă cunosc înțeleg durerea mea. :))

Am povestit de traseu, de hotel, de camere, de masă, de plajă, de Aquapark, de piscine... Aș spune și despre ce am văzut frumos în zonă - dar cred că o să fie folositor în altă rubrică. Se va numi BECICI, BUDVA, KOTOR și împrejurimi...

Sper să vă fie de folos, căci pentru voi am scris. ;)

Vacanțe frumoase tuturor!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de silvia tudoran in 08.11.17 11:10:27
Validat / Publicat: 08.11.17 13:44:31
VIZUALIZĂRI: 4259INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20800 PMA (din 16 voturi)
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 54.60 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [08.11.17 13:43:38] »

  Excelent, complet review

  --

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  webmaster [08.11.17 14:11:08] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  webmaster26 [08.11.17 14:58:33] »

  @silvia tudoran: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  silvia tudoran [08.11.17 15:30:28] »

  @webmaster26: da, e ok. Acolo unde e cursorul rosu este Aquapark-ul. De la strada principala incepe domeniul hotelului, cu pacare, parc acvatic, corpul hotelului, piscina exterioară și Caffe Opera.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  mishu [10.11.17 20:27:57] »

  @silvia tudoran: Am citit dimineata articolul si am si votat insa nu am mai apucat sa scriu si ecoul. Ce pot spune decat ca mi s-a parut un loc foarte frumos, unde m-as caza cu mare placere daca as ajunge acolo.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  silvia tudoran [17.11.17 09:24:19] »

  @mishu: multumesc!

  mereu ai cuvinte frumoase, magulitoare pentru mine

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mishu, silvia tudoran
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0903599262238 sec
  ecranul dvs: 1 x 1