ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.10.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 26.07.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

10 zile prin 3 state ale Confederatiei - California, Nevada si Arizona - SUA coasta de vest

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

„Lasati-va viata sa va surprinda! S-ar putea sa va surprinda placut cateodata”.

Este un citat care-mi place. Mereu pe fuga intr-o lume agitata uitand uneori sa ne mai si bucuram de clipele traite, sa ne facem timp pentru a citi o carte, a vedea un film sau a calatori.

In 2016 am aniversat 10 ani de la prima calatorie in afara tarii cu un superb duo sejur in Singapore si Bali care ne-a ramas in suflet.

Anul acesta, pentru ca tot mai avem valabile vizele, am decis sa revenim in SUA, de aceasta data pe coasta de Vest, o mica parte din California, Nevada si Arizona, mai exact Los Angeles, San Diego, Las Vegas si Arizona cu Marele Canion.

Dupa luni de cautari pentru obiectivele de vizitat, trasee, simulari de zboruri, am reusit sa rezervam bilete de avion la British Airways (toate cele 4 zboruri cu escala la Londra) si doua cazari in Los Angeles respectiv Las Vegas, puncte de pornire spre destinatiile ce au urmat a fi vizitate. Perioada aleasa a fost 7-17 August 2017 cand am avut concedii.

Dupa 3h 15min (primul zbor spre Londra), escala de 6h 10min in Aeroportul Heathrow si inca 11h 10 min cu cel mai mare avion comercial din lume Airbus 380-300 pana la Los Angeles, am aterizat cu bine la 19:20 ora Los Angeles, 9:20 ora Romaniei – terminalul Tom Bradley International. Destul de obositor drumul. Au urmat cca. 1-2 ore de stat in aeroport pentru control amprente, irisi, pasapoarte urmate de un al doilea control pasapoarte, scanari repetate, verificare formular I-94 completat din avion pentru toata familia, preluari bagaje de cala. Am gasit usor iesirea de unde am luat un taxi (cca 70 $) pana la Hotelul Days Inn Hollywood Near Universal unde am facut rezervare pentru 5 nopti. Distantele in Los Angeles sunt foarte lungi si sunt parcurse in cea mai mare parte pe cele mai spectaculoase autostrazi din lume, un adevarat labirint. Soferul de taxi de origine din Croatia, ne-a povestit ca in zona metropolitana a Los Angeles sunt aprox. 13 milioane de locuitori si ca exista aproximativ o masina si jumatate pe cap de locuitor.

A fost un prim contact cu Los Angeles – Orasul Ingerilor, cel mai mare oras al Californiei. Ajunsi la Hotel am primit rapid camera si am incheiat astfel prima zi.

Ziua 2 – am dedicat-o Studiourilor Universal si Observatorului Griffith

Hotelul l-am ales aproape de Walk of Fane si statie de metrou astfel ca in fiecare dimineata cand ne indreptam spre obiectivele alese, paseam pe stelele vedetelor americane.

Cu metroul am mers de pe Walk of Fame, o statie pana la Universal Studios. De acolo un trenulet ne-a dus pana la intrarea la studiouri. Biletele de intrare le-am rezervat din tara online direct de pe site-ul Universal (105$ de persoana) ca sa evitam randul de la casa de bilete mai ales ca este varf de sezon. Pot spune ca nu era rand foarte mare. Am preschimbat voucherele listate acasa in bilete de intrare si am explorat in urmatoarele ore cele mai renumite studiouri de film din lume, cele creeate de Steven Spielberg. Pe durata turului, gazda noastra video a fost Jimmy Fallon de la „The Tonight Show” care a facut o prezentare a studiourilor. Ne-am intalnit cu King Kong 3D plus accidentul aviatic din Razboiul Lumilor, am fost fata in fata cu Norman Bates din legendarul Motel Bates din filmul Psycho, scena din filmul Falci si multe altele. Am patruns intr-o lume de ultima ora cu efecte speciale hiper-realiste inclusiv imagini 3D-HD proiectate pe ecrane de 360 de grade, cele mai scumpe din lume cum zic ei, ne0am plimbat in 3D cu minionii (super-senzatie), am retrait momente din filme preferate, filme de groza sau comedii. Dupa pranz, am trecut intr-o alta lume, a vrajilor, creaturi magice, personaje intunecate si indrazneti eroi, in „The Wizarding World of Harry Potter” unde am explorat misterele castelului Hogwarts.

Spre seara am luat metroul (linia rosie) pana la statia Vermont/Sunset de unde se ia DASH Observatory, un autobuz spre Griffith Observatory.

Observatorul Griffith este poarta de acces din sudul Californiei spre cosmos. Vizitatorii se pot uita prin telescoape, explora exponate, pot vedea spectacole live în Planetariul Oschin Samuel și te poti bucura de vederi spectaculoase spre Los Angeles și semnul Hollywood. In interiorul observatorului se gaseste un pendul Foucault care functioneaza continuu, elementele din tabelul lui Mendeleev, dar si modele ale planetelor si un cantar unde-ti poti vedea greutatea pe planeta respectiva, toate se gasesc la Observator.

Semnul „Hollywood” este simbolul mondial al industriei de divertisment si chiar daca au fost anumite schimbari de aspect, mesajul sau rămâne aceeași: Acesta este un loc unde magia este posibila si visele pot deveni realitate.

Înainte ca Hollywood-ul sa devina ce este astazi, un Mecca de divertisment in lume, a fost o frontiera vestica - un peisaj de fermieri, cowboy, căutători, bandiți, și terenuri în mare parte neamenajate. La nord de actualul Sunset Boulevard era teren de pasunat.

Tot mai mulți estici au fost atrași de promisiunea de cer senin și vreme buna, clima uscata, cariere de piatra din zona, piata imobiliara incepand sa ia avant pana la sfarsitul secolului 19. Grație doamnei Daeida Wilcox, orasul a capatat si un nume.

In 1887, doamna Wilcox, sotia fondatorului orașului Harvey Wilcox, sa întâlnit intr-o calatorie cu trenul, cu o femeie care povestea despre casa ei de vară din Florida numita "Hollywood". D. na Wilcox a fost atât de impresionata de acest nume incat a sugerat soțului ei sa dea munele orasului, iar... restul este istorie.

Totul a fost linistit pana prin 1907 cand o companie de filmari din Chicago a ajuns aici datorita vremii rele, sa finalizeze filmarile. Primul studio a fost Nestor Film Company.

Până la 1912, cel puțin 15 studiouri independente s-au amplasat în jurul orașului, hambare vechi au fost transformate in studiouri.

In 1915, Hollywood-ul a dat farmec peisajului. Actori și actrițe pline de speranță au umplut străzile, orbiti de un nou vis american: statutul de star de film. Studiourile erau angajate într-o luptă acerbă pentru supraviețuire. Multe dintre aceste companii independente au fuzionat, formând marile studiouri care controlează industria ce merge mai departe.

In 1920,40 de milioane de americani mergeau la film în fiecare săptămână. Hoteluri și apartamente inspirate din filme s-au dezvoltat de-a lungul marilor bulevarde.

Ascensiunea aristocrației filmului, de asemenea, a insemnat noi restaurante suave și cluburi de noapte, palate de film extravagante completand peisajul de la Hollywood.

1923 este anul cand semnul „Hollywood” a fost ridicat pe Muntele Lee – Griffith Park.

Lumea filmului de la Hollywood a fost în plină expansiune pana în 1929, când piața de valori s-a prăbușit. Studiourile au fost lovite greu. Cele mai multe dintre miile de stele și care s-au înghesuit la Hollywood au fost respinse rece.

În 1932, Peg Entwistle, o actrita din New York, a devenit un simbol pentru partea intunecata a visului Hollywoodian. Încurajata de succesul ei pe Broadway, actrița tânără si ambițioasa si-a făcut bagajele pentru Hollywood și s-a mutat cu unchiul ei pe Beachwood Drive – la umbra semnului de la Hollywood. Din păcate, Peg nu a reușit sa primeasca roluri petrecund cea mai mare parte din vara fierbinte in casa unchiului ei, așteptând un apel telefonic care nu a venit niciodată. În cele din urmă, într-o seara de septembrie Peg a spus unchiul ei că se va intalni cu niste prieteni la un magazin din apropiere, dar aceasta a fost o minciună tristă. Ea a făcut în schimb un drum pe jos pe deal la semnul Hollywood, a urcat pe scara lasata de un muncitor care ducea in partea de sus a literei "H" și s-a aruncat ducand la decesul acesteia. Peg Entwistle - poreclit de tabloidele ca "The Hollywood Sign Girl" – a avut doar 24 de ani. Conform legendei de la Hollywood, o scrisoare pentru Peg ar fi sosit a doua zi după moartea ei prin care i-ar fi fost oferit rolul principal într-o piesă de teatru... despre o femeie condusa la sinucidere.

Semnul Hollywood continua sa inspire producatorii de film si fanii din intreaga lume devenind un reper international venerat.

Hollywood Sign amplasat pe muntele Santa Monica – are 110m lungime si 14m inaltime, creeat in 1923 ca o reclama pentru dezvoltare imobiliara. De la sol, contururile dealurilor dau semnul un aspect "ondulat", așa cum este reflectată în logo Hollywood.

Lasand la o parte istoria locului, am surprins un superb apus cu care am incheiat aceasta zi superba. Spre hotel am ales sa ajungem cu taxi.

Ziua 3 – OLVERA Street, UNION STATION, SANTA MONICA & VENICE Beaches

Putin din istoria Los Angeles - In 1781, spaniolii au intemeiat orasul El Pueblo de Nuestra Senora reina de Los Angeles. Aparitia cailor ferate, goana dupa aur dar si stabilirea marilor studiouri cinematografice, determina o dezvoltare a orasului prin dezvoltarea afacerilor. Tot mai multi emigranti ajung in zona in speranta realizarii visului American ceea ce va aduce acestui oras numele de “tara fagaduintei”.

In prezent, Los Angeles sau “City of Angels” (Orasul ingerilor) este cel mai mare oras din statul California si al doilea ca marime din SUA dupa New York.

Cu metrolul – Red Line - de la aceeasi statie de pe bulevardul stelelor - Hollywood/Highland pana la Union Station, am ajuns in faimoasa gara, reper istoric din Los Angeles, un simbol vibrant al renașterii din centrul orașului. Union Station este acum mai mult decât un hub de transport plin de viață în inima orașului. Este un adevărat centru cultural care unește elementele infinit de variate și minunate ale unuia dintre marile orașe ale lumii.

Peste drum de gara este El pueblo de Los Angeles de care am vorbit mai sus, un parc istoric ce reprezinta locul unde s-a fondat orasul in 1781 pastrandu-se si azi din cladirile originale, una dintre ele transformata in muzeu si pe care am vizitat-o. Ne-am oprit pe aceasta artera turistica – Olvera street, care reprezenta pe timpul spaniolilor, centrul orasului Los Angeles. Printre magazinele de suveniruri, se afla ‘Mr. Churro’, unde am mancat niste gogosi umplute cu caramel. Mi-am luat o palarie mexicana ca amintire si am pornit la drum din Union Station spre plaje.

De la Union Station la Santa Monica Beach am ajuns cu metroul-tramvai linia albastra Metro Expo Line (806) pana la 17th street/SMC Station (cca 43min).

Santa Monica Pier – este punctul terminus al celebrei Route 66 – ruta Chicago-Los Angeles (3940km). Ne-am plimbat pe acest ponton animat, am luat cate un suvenir, am admirat oceanul Pacific dupa care am luat-o la pas (din greseala) spre Venice Beachde-a lungul palmierilor de pe plaja intinsa si foarte lata. Am zis greseala pentru ca am crezut ca nu avem mult de mers dar au fost vreo 2 km cred. Pranzul l-am savurat la The Sidewalk Cafe urmat de spectacolele strazii – „street performers”, plaja si scurta baie in ocean.

Spre seara, eu, pasionat de fotografii de apus si cu locatii bine stabilite de acasa, am decis sa las fetele in zona promenadei cu magazine Third Street promenade si sa revin in locurile cu cel mai frumos apus. Ce a urmat, am postat. Tot cu un taxi am revenit la hotel. Am avut parte de soferi din Ucraina, Croatia, Uzbekistan etc, plecati din tara natala cu multi ani in urma si stabiliti aici pentru un trai mai bun.

Insist pe detalii tehnice - mod de deplasare, transport local, tarife pentru ca si su am cautat astfel de detalii in postari diverse sau bloguri unde cu greu am gasit si astfel pot furniza mici informatii sper utile. Taxiurile sunt destul de scumpe dar nu mai scumpe ca in multe capitale din Europa.

Ziua 4 – SAN DIEGO

San Diego este un oraș de pe coasta Californiei de sud, aflat în colțul de sud-vest al Statelor Unite ale Americii aproape de granita cu Mexic. San Diego, cunoscut la „locul natal al aviatiei navale”, are baze ale Marinei Militare, Pazei de Coastă și ale Pușcașilor Marini, multe mile de plaje și un climat plăcut, mediteranean. Este portul celei mai mari flote din lume incluzând două super-portavioane (USS Nimitz și USS Ronald Reagan), cinci vase-amfibii de asalt, mai multe submarine și vase mai mici. Am ales sa ajungem la destinatie cu Pacific Surfliner Train (www.amtrak.com) in doar 2 ore si 46 minute, o calatorie superba de-a lungul coastei Pacificului. Statia terminus a fost Old Town San Diego, la intrare in orasul vechi considerat „locul nasterii” din California in 1769, cand primul spaniol, Junipero Serra a venit să creeze prima misiune care ar fi fost piatra de temelie a colonizarii din California. Atunci s-a construit Presidio in actualul Presidio Park, pe un deal.

Cunoscut sub numele de Old Town San Diego, la baza dealului in 1820, o mica comunitate mexicană a fost formată și până în 1835 a ajuns sa se numeasca El Pueblo de San Diego. În 1846, un locotenent US Navy a ridicat steagul american in orașul vechi San Diego Plaza. Parcul este o demonstratie de istorie vie: Clădirile La Casa de Estudillo, La Casa de Bandini, La Casa de Altamirno Pedrorena și Școala de stradă, primele din San Diego, Parcul Heritage unde se gasesc unele dintre cele mai notabile case victoriene din San Diego precum si restaurant autentic care au fost mutate acolo. In jos pe San Diego Avenue, este Casa Whaley considerată a fi o casă bântuită, vechea Adobe Chapel, prima biserică din orașul vechi San Diego și El Campo Santo – cimitir catolic din 1850. Clădirile vechi și mobilierul ilustrează San Diego în anii 1800 unde California a a luat nastere.

Putin despre Tequila, bautura locala. Desi aztecii au preparat un distilat din agave – un fel de cactus - din care se culeg capatanile, se coc si se extrage sucul care se lasa la fermentat, Padre José Feliciano de la Trinidad Escobado, în 1802 a cumpărat o fermă frumoasă în Amatitan unde a produs un vin fin mezcal numit Herradura, în prezent cel mai bine vândut Tequila Herradura în Mexic.

Din Old Town, am luat Old Town Trolley Tour of San Diego, un fel de Hop-On-Off care opreste in locatiile cele mai vizitate unde poti cobora, vizita si pleca mai departe spre alta locatie.

Deoarece timpul a fost limitat, am ales sa vizitam doar USS Midway, Hotel Coronado si Old Town.

USS Midway Museum (20$ intrarea) este un oras care pluteste pe mare unde poti vedea aproape 50 de ani de istorie mondială la bordul celui mai lung transportator de avioane al navei din secolul XX. Sunt peste 60 de exponate pe tot parcursul transportatorului de avioane istoric și 29 de aeronave restaurate. Exponatele variază de la spațiile de dormit ale echipajului până la o bucătărie masivă, sala mașinilor, închisoarea navei, oficiul poștal, magazinele de mașini și camerele pregătite de piloți, precum și locatia controlorilor de zboruri și puntea cea mai inalta. Sunt două tipuri de simulatoare de zbor, filme de scurt metraj, aeronave și cabina de pilotaj, exponate interactive, "Ejection Seat Theatre" și multe altele. Am gasit aeronave restaurate cu meticulozitate - de la cel de-al doilea război mondial până la operațiunea Desert Storm cum ar fi A-6 Intruder și F / A-18 Hornet, inclusiv SBD Dauntless - bombardier de scufundări și TBM Avenger, aeronave de război coreean, cum ar fi F9F-8P Cougar F9F-8P Cougar și F9F Panther, aeronave din Vietnam, incluzând echipajul F-4 Phantom și Huey.

USS Midway (CVB/CVA/CV-41) a fost cea mai mare navă din lume până în 1955, precum și primul transportator de aeronave din SUA prea mare pentru a tranzita Canalul Panama. A operat timp de 47 de ani, timp printre care si in războiul din Vietnam si razboiul din Golful Persic în operațiunea Desert Storm din 1991. Dezafectată în 1992, ea este acum o navă de muzeu.

Presedintele Richard Nixon a salutat actiunea din Vietnam (perioada 1972-1973), eroismul extraordinar și îndeplinirea remarcabilă a datoriei în acțiune împotriva forțelor inamice din Asia de Sud. În această perioadă crucială a conflictului din Vietnam, USS MIDWAY a imbarcat purtătorul Air Wing FIVE efectuand atacuri aeriene devastatoare.

La iesire de pe portavion am mers in Harbor Park unde este statuia cu marinarul care saruta fata. Istoria statuii este cam asa: O asistenta de stomatologie care avea 21 de ani, a fost imbratisata si sarutata in plina strada de un tanar marinar in New York’s Times Square in momentele de bucurie ale sfarsitului celui de-al doilea Razboi Mondial. Fotograful care a surprins momentul este Alfred Eisenstaedt, fotografie care a ajuns ulterior simbol al acelor momente de bucurie pentru ceea ce americanii celebreaza sub numele de VJ Day (Victory over Japan Day). Statuia a fost creata in amintirea acelor momente. Alaturi, alta statuie simbolizeaza actorul/comedianul Bob Hope care a distrat soldatii, pilotii pe fronturile de lupta ramanand in inimile lor.

Am continuat calatoria cu Trolley Tour pana la un faimos hotel Coronado, asezat parca ca un tort de nunta in stil Victorian langa ocean, una din cele mai vechi cladiri din lemn frumos vopsita in alb care contrasteaza cu albastrul oceanului. A fost deschis in 1888 gazduind fiecare presedinte american si multe celebritati din lumea filmului – Marilyn Monroe, Charlie Chaplin, Clark Gable etc.

Din pacate parcul Balboa si multe alte atractii nu trebuiau ratate dar timpul nu ne-a permis.

Seara am petrecut-o pana la sosirea trenului pentru intoarcere in Los Angeles, in Old Town, la un pahar de Tequila in acordurile muzicii live mexicane.

Ziua 5 – Beverly Hills, Rodeo Drive, Harmer’s Market si Walk of Fame

Dupa acelasi mic dejun continental servit la hotel, am chemat un taxi sa ne duca spre Beverly Hills via The Comedy Store, primul si cel mai mare club de stand-up comedy din lume, Whisky A Go Go care a gazduit cele mai importante trupe rock’n’roll de la Doors, Janis Joplin si Led Zepelin pana la noii artisti de astazi. Beverly Hills este un oraș situat în vestul comitatului Los Angeles statul California, SUA si este cunoscut ca domicilul unor personalități din domeniul cinematografiei. Ne-am oprit la un faimos hotel - Beverly Hills Hotel la cativa pasi de Will Rogers Memorial Park, unde ne-am oprit pentru putin timp sa admiram zona, vegetatia si luxul zonei.

Beverly Hills este, mai presus de toate, un oraș mic pentru cei bogati, este strict un cartier de case și magazine. Am citit ca nu există nici măcar un spital sau un cimitir din oraș pentru a reaminti locuitorilor ca sunt muritori. S-a spus că, tehnic, nimeni nu se naște sau moare în Beverly Hills. Este, de asemenea, un loc în care cei bogați se pot simți în siguranță. Departamentul de poliție Beverly Hills se mândrește ca este capabil de a răspunde la orice apel în mai puțin de un minut. Prea multi pietoni nu sunt lasati prin oras. Noi am fost aproape singuri pe N Beverly drive care am strabatut-o la pas pana in zona Rodeo drive. Acesta este un oraș în care unele magazine de îmbrăcăminte cer clienților să facă rezervări în avans pentru a face cumpărături unde in mod curent clientii lasa 100.000 $ sau mai mult într-o singură vizită la un butic. Un costum sacou si pantalon poate costa si 10.000 USD. Am intrat de curiozitate prin cateva magazine si am gasit un sacou de dama la 14000 $ sau un pulover Made in Romania la 665$.

Mai la nord de Beverly Hills sunt insoritul Malibu si Bel-Air cu cele mai scumpe proprietati imobiliare din California. Ironic, prin anul 1868, un denstist a cumparat 3600 acri Rancho La rodeo de Aqua care era zona mlastinoasa pe atunci cu doar 3 $ un acru.

Am gasit locatiile unde s-au filmat secvente din Pretty Woman inclusiv hotelul Beverly Wilshire unde Julia Roberts a trait in lux alaturi de Richard Gere.

Ne-am despartit de acest faimos cartier si ne-am indreptat spre Farmer’s Market, simbol al mancarii si distractiei. Ne-a intampinat iconicul turn cu ceas care a reprezentat inca din 1948 simbolul pietei agricultorilor. El prezintă fraza iconică "O idee", o înfrânare umilă către Fred Beck, Roger Dahlhjelm și cei 18 chiriași originali care au ajutat să formeze pentru totdeauna colțul lui 3rd & Fairfax. Hollywood și Farmers Market au fost cei mai buni prieteni de 80 de ani. În timpul unei strângeri de fonduri pentru Crucea Roșie din 1936, multe stele au lucrat in Farmers Market. Shirley Temple care a desenat o mulțime mare și adorabilă la bomboanele lui Brock, Marilyn Monroe, care apare ca Miss Cheesecake din 1953, și-a arătat afecțiunea pentru Farmers Market la marea deschidere a Cheesecake-ului lui Michael cu proprietarul standului și fostul diplomat polonez Michael Gaszynski. Președintele Dwight Eisenhower a admirat mașina de unt de arahide de la Magee's Nuts. Câțiva ani mai târziu, Beatles au vizitat același magazin (Ringo și-a scris nota de mulțumire). Frank Sinatra a fost la Patsy D'Amore de la Pizza's Pizza.

Ultima parte a zilei am dedicat-o Walk of Fame. La inceputul anilor 1920, Hollywood Blvd. era un mix de case si zone pentru afaceri agricole. Dezvoltatorul imobiliar Charles Toberman numit si „The Father of Hollywood” si-a imaginat aici un district al teatrelor. S-au dezvoltat astfel 3 teatre tematice: The Egyptean, The Chinese, El Capitan. Pe scena El Capitan, au urcat nume sonore ca Clark Gable, Joan Fontaine, Henry Fonda, Will Rogers, ulterior teatrul fiind transformat in cinematograf.

Putin despre istoria Walk of Fame: in 1953 presdeintele Camerei de Comert de la Hollywood a dorit sa pastreze gloria comunitatii. Ideea stelelor a venit de la o camera de hotel care avea stele pictate pe tavan cu nume de celebritati.

TCL CHINESE THEATRE este cel mai iconic palat de film din lume. Cu peste 50 de evenimente pe an, inclusiv premiere de film, ceremonii și festivaluri de film, teatru continuă să facă istorie la Hollywood în fiecare zi. Este locul în care cele mai mari și mai strălucitoare staruri de la Hollywood vin pentru a viziona filmele lor! Teatrul are curte unică a Stars, care oferă amprente ale mainilor de staruri in ciment și urme de mari vedete de cinema.

Pasim la figurat pe covorul rosu in DOLBY THEATRE care este casa oscarurilor. Eleganta si celebritate este tot ce are de oferit Academy Awards. Nu am avut acces la interior sa vedem statueta Oscar, Dolby Lounge si alte puncte fierbinti exclusive pentru celebritati dar si imagini cu ceremonii anterioare. Este recunoscut pt decernari premii Oscar dar si pt concerte live (Prince, Beyonce, Mariah Carrey, Neil Young etc). Teatrul gazduieste, de asemenea, evenimentele: Premiile Emmy, America Got Talent, The ESPY Awards, Latin American Music Awards, finala American Idol, Victoria Secret Fashion Show etc.

Pana la lasarea noptii am cautat stele, multe stele, am luat contact cu oamenii strazii si am prins ultimul apus in Los Angeles.

Cateva detalii tehnice: site-ul rome2rio il consider cel mai ok ca o indicatie pentru deplasare intre locatii si costurile aferente, metro.net pentru deplasari cu metroul. Nu va lasati intimidati de oamenii strazii, nu sunt agresivi si nu deranjeaza – sunt ai lor, folositi fara teama cardul de debit sau credit pentru plati oriunde. Decontarile se fac fara a fi necesar cod pin si nu am constatat a fi decontari ilegale sau mai mari decat ce am consumat. August este luna perfecta pentru California si chiar si pentru Nevada-Arizona unde au fost si 41 gradeC similar cu caldura de acasa in zilele foarte calde. Iar ca un sfat, alocati macar 3 zile pentru San Diego-merita din plin.

Diaporamele pot fi vazute aici: youtu.be/BVaLMj8B4m0 si aici: [/#]https://youtu.be/BZrWu67P0Ps[/#]

Urmeaza partea a doua, 5 zile in Nevada si Arizona.


[fb]
---
Trimis de mcnegoita in 12.10.17 23:21:57
Validat / Publicat: 13.10.17 08:02:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: New York

VIZUALIZĂRI: 2861 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mcnegoita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Santa Monica Pier
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[13.10.17 08:02:15]
»

@mcnegoita:

Hotelul Days Inn Hollywood Near Universal unde am facut rezervare pentru 5 nopti.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

====

Mutat în rubrica "Descoperă California, #DESCOPERIND AMERICA" (nou-creată pe sait)

mcnegoitaAUTOR REVIEW
[13.10.17 08:25:54]
»

@webmaster26: rog daca se poate sa postati la inceput cele 2 diaporame facute de mine: youtu.be/BVaLMj8B4m0 si aici: youtu.be/BZrWu67P0Ps

webmaster26
[13.10.17 08:30:12]
»

@mcnegoita: done... una sus, alta jos.

webmaster
[13.10.17 10:43:19]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Aurici
[13.10.17 15:11:13]
»

@mcnegoita: Nu știu dacă voi ajunge eu pe-acolo în viața asta, dar am trecut articolul tău la favorite. Ai scris exact așa cum îmi place să citesc. Felicitări pentru vacanță și mulțumim că ai împărtășit cu noi.

AZE
[13.10.17 17:03:55]
»

@mcnegoita: Felicitări pentru această excursie în SUA.

Așteptam articolul știind deja prin intermediul unui ecou (adresat cuiva de pe sait) că vei călători din nou în State.

Atât fotografiile cât și diaporamele sînt dovada că mcnegoita este un profesionist, dar nici articolul scris nu este mai prejos. Dar acest lucru oricum știm deja încă de la fotografiile postate din New York din 2015.

Mulțumim mcnegoita pentru acest articol, călătorii faine încontinuare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Cristian_h*
[14.10.17 07:46:03]
»

super articol... super poze, felicitări... un singur lucru am de comentat categoric pentru mine august ar fi prea călduros... în martie erau 25-28 grade fără pic de nori!

mcnegoitaAUTOR REVIEW
[14.10.17 16:06:30]
»

@Cristian_h: așa este dar din păcate nu putem evada în concedii mai lungi decât iulie și august. Dar a fost ok pentru noi.

mishu
[16.10.17 20:33:57]
»

@mcnegoita: Articol, poze, filmulete, totul este minunat, felicitari, votat cu placere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, AZE, mcnegoita, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă California:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094835042953491 sec
    ecranul dvs: 1 x 1