ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
PREȚ 2450 euro ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Goa, cel mai mic stat stat indian

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pregătirea excursiei si drumul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Întrebarea existentială ce preocupă omenirea de multă vreme este ce a fost înainte, oul sau găina? La mine întrebarea cea mai importantă când îmi aleg o nouă destinatie exotică este ce e mai important biletul de avion sau cazarea? Răspunsul vine imediat de la sine, firește avionul. În funcție de prețul biletului de avion îmi pot căuta o cazare mai ieftină sau mai scumpă. De multe ori, chiar și acuma, prețul biletului de avion a ales și destinația!

Ei bine anul asta soarta ne-a dus în India, respectiv în statul cel mai mic dar și cel mai bogat al Indiei, respectiv în Goa, fostă colonie portugheză!

Am găsit bilete foarte ieftine către Goa. Prin peregrinările mele prin lume, când urmăream traseul avionului pe ecranul de la bord mi-apărea și acest nume. Inițial nu știam absolut nimic de Goa! Mi-a apărut pe mail, o ofertă a companiei FlyDubai către Goa, la 250 de euro de persoană și n-am stat prea mult pe gânduri. Am m-ai plătit ceva suplimentar și pentru rezervarea locurilor în avion! Am căutat un pic pe amicul goagăl și am aflat că Goa este un mic stat indian, renumit pentru plajele sălbatice! Asta a fost de-ajuns ca să achit biletele de avion! Asta se întâmpla cam acum un an, pe vremea asta, mai exact prin martie!

După, am facut rezervare la mai multe hoteluri pe booking, cu posibilitate de anulare gratuită și m-am pus pe așteptat. Nu a durat mult, până când cei de la FlyDubai au încercat să-mi strice planurile de vacanță, anulându-mi un zbor de întoarcere spre casă și oferindu-mi variante absolut inacceptabile. În fine am povestit despre asta într-un alt articol, cert e că au revenit la intenții mai bune și au anulat, anularea! ;)

Am ales la final hotelul Novotel de cinci stele situat foarte convenabil în Candolim despre care am făcut vorbire aici vezi impresii! Acesta era situat în partea mai dezvoltată a stațiunii, adică în zona de nord! Zona de sud se spune că e mai frumoasă, dar mai puțin dezvoltată turistic!

De fiecare dată când plec în destinatii mai îndepărtate și mai exotice consult cu atenție site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Aici sunt ceva sfaturi utile, călătorilor neavizați. De aici am aflat , că nu este recomandată o călătorie în zonă, dacă nu este absolut necesar, am aflat că riscul de atentate teroriste este destul de ridicat și ca sunt zone mai periculoase din punct de vedere al infracționalității ridicate, ce e musai să fie evitate.

Deasemenea am remarcat că nu se cer vaccinuri speciale pentru o călătorie în India! Indicat ar fi de făcut cel împotriva hepatitei, dar noi am plecat fără să facem vreun vaccin special. Temerea mea cea mai mare referitoare la India era despre mizerie si despre șobolani. Aceste animale sunt singurele de pe lumea asta pe care nu le sufăr și am o repulsie maximă față de ele. Mai trebuie precizat că ne-am dotat cu sprayuri contra țânțarilor, care se știe pot fi purtători de diverse boli. Și asta ar cam fi unica protecție specială, pe care ne-am luat-o. Am decis să fim cu ochii în patru, pe-acolo.

Am citit mult despre India, o țară imensă unde găsești și mizerie și lux și bogăție și sărăcie extremă și palate și cocioabe și sfinți si nemernici. O adevărată țară a contrastelor, conform poveștilor citite. Ultima carte citită, despre partea mai puțin plăcută a Indiei, a fost super romanul Shantaram pe care mi l-a recomandat cu drag colegul puiuțea, drept pentru care îi mulțumesc. Nu mă sperii eu așa de ușor, dar cele citite în roman m-au pus puțin mai mult, pe gânduri!

Aaaa și am m-ai aflat un lucru foarte important despre India! Aici mâncarea lor tradițională nu este piperată este foarte piperată. Recomandarea făcută turiștilor este să nu se ferească de a mânca foarte piperat, pentru a fi protejați foarte bine împotriva eventualelor bacterii. Nu știu dacă e adevărat, dar m-am conformat.

Asta este despre ce am crezut că o să văd și o să trăiesc acolo. Despre impresia generală pe care o au oamenii despre această țară. În povestirea următoare o să arăt cum am perceput eu toate astea, la fața locului!

Viza. Pentru India trebuie luată neaparat viză de la ambasadă. Nu se poate lua de pe aeroport, de la fața locului. De curând au introdus și țara noastră, în programul de viză online. Asta ne scutește de mersul la ambasadă. Am accesat pentru viză exact pe 2 ianuarie 2017, cu 33 de zile înainte, de data de intrare în țară. Am completat un formular online, destul de stufos, la care am anexat biletele de avion, voucherul de cazare, copii după pașapoarte, dar și poze de pașaport. Am achitat online și taxa de viză, care este de 48 USD/persoană. Incredibil în aceeași zi, seara am primit și viza, cu valabilitate între 2 ianuarie și 5 februarie, exact ziua când trebuia să intru în țară! 5 februarie era mai exact data limită la care puteam intra în țară. În mod normal nu ar fi trebuit să fie probleme, dar cu FlyDubai nu știam la ce mă pot aștepta!!! Deci viza era valabila între 2 ianuarie si 5 februarie pentru intrat în țară și apoi era valabilă 30 de zile de la data intrării în țară.

FlyDubai este compania ce m-a dus din rai în iad și înapoi. Ca puncte pozitive în favoarea zborului cu această companie, pot preciza prețurile foarte bune, siguranța zborului si faptul că am ajuns întregi acasă. Fiind o companie low cost am fost plăcut impresionat, când am aflat că avem mâncare gratis, dar doar pe zborul Bucuresti Dubai și retur și că nu se plătește nimic suplimentar pentru bagajul de cală.

În schimb la bordul aeronavei se plătește cam pentru orice. Am plătit pentru rezervarea locurilor. Se plătea pentru net sau pentru diverse programe la tv. Sau dacă vroiai altceva de mâncare. La bordul aeronavei nu poți plati cu un card de debit, nu poți plăti cu monezi, iar euro este calculat la paritate cu dolarul de 1/1.

Să mai spun că avioanele FlyDubai sunt foarte inconfortabile, scaunele sunt foarte înghesuite și pentru unul ca mine, de aproape 1,90 m , asta chiar e o problemă.

Zborurile au decurs fără incidente majoare, doar că absolut toate, fără nicio excepție au înregistrat întârzieri, motivate ori ba. Primul zbor București Dubai a plecat cu o oră întârziere, pentru că așa a venit din Dubai. Al doilea zbor Dubai-Goa a plecat cu o oră și 20 de minute întârziere pentru că am așteptat în avion, niște călători cărora le-a întârziat cursa! :) Zborul Goa-Dubai a plecat cu o întârziere majoră din motive medicale. Chiar în fața mea era un tip singur care transpira excesiv și se vedea că nu se simte bine. Stewardesele l-au luat la întrebări despre boală si despre tratamentul urmat. Tipul era cam incoerent, așa că au chemat un medic să-l consulte. Acesta i-a luat tensiunea și avea 17 cu 11. S-au mai consultat preț de vreo jumatate de oră și apoi au luat decizia să-l coboare din avion! A fost prima dată, când am întâlnit un asemenea caz! Zborul Dubai-București a avut o întârziere de doar 20 de minute, pentru că nu a primit la timp permisiunea de decolare.

Concluzia mea referitoare la zborurile spre Asia este că pentru noi românii sunt foarte convenabile și ca preț și ca timp efectiv de zbor, cele efectuate cu Qatar o companie de cinci stele cu escală în Doha, dar și cu neserioșii de la FlyDubai, cu escală firește în Dubai, care compensează cu prețurile fără concurență. Mai este o variantă de luat în calcul și anume compania Etihad care însă pleacă din Belgrad și are escală în Abu Dhabi.

La pregătirea excursiei pot menționa și trecerea în regim roaming de către operatorul de telefonie și informare în privința prețurilor exorbitante, pentru o convorbire sau un mesaj către țară sau pentru accesarea internetului.

Mai trebuie să precizez ca fiind considerată o țara nesigură de către bănci, trebuie vorbit la bancă pentru deblocare cardului, pe proprie răspundere! La final mai trebuie precizat și faptul că permisul de conducere nu este valabil în India, dar cel puțin eu nu m-aș încumeta să conduc pe-acolo.

Urmează firește să povestesc despre vacanța propriu zisă!

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de robert in 18.02.17 09:08:00
Validat / Publicat: 18.02.17 11:14:04
VIZUALIZĂRI: 3704INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI. A mai fost în/la: China, Hong Kong, Thailanda, Bali, Maldive, Macao
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 ceva exotic pe plajă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66200 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

robert [18.02.17 09:33:22] »

rog: youtube mersi

===

by web- done

mprofeanu [18.02.17 11:31:45] »

Felicitări pentru excursia deosebită într-o țară exotică!

Ai dreptate în legătură cu compania low cost Fly Dubai. Și noi am mers cu ea doar în Dubai în primăvara anului 2015. Credeam că și-au schimbat stilul, mă refer la întârzâiere, atunci eu am rămas șocată, neavând experiență prea multă în legătură cu avioanele spre partea de est a lumii. Cursa la plecare spre Dubai a avut cred că 1,5 ore întârzâiere.

Mai mersesem cu Air Asia dar au fost destul de punctuali.

Da, Qatar este cea mai bună soluție când au oferte...

webmaster [18.02.17 11:51:41] »

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

----

Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

robert [18.02.17 12:08:43] »

@mprofeanu: Multumesc pentru vizită!

Cu Air Asia am zburat si eu de doua ori si am fost chiar foarte mulțumit! Dintre low costurile cu care am zburat asta mi s-a parut cel mai ok!

robert [18.02.17 12:12:18] »

@webmaster: mersi frumos!

Carmen Ion [18.02.17 19:04:05] »

@robert: Interesantă destinaţie, abia aştept povestirile despre ceea ce aţi văzut şi făcut în Goa.

Recunosc că mă miră faptul că vaccinurile nu sunt obligatorii - oare asta e valabil numai pentru Goa sau pentru toată India? Oricum, sper că aţi "compensat" lipsa vaccinurilor cu cantităţi suficiente de gin , neapărat în combinaţie cu tonic, care conţine chinină - contra malariei.

Recomandarea cu mâncarea piperată e corectă: unele condimente au proprietatea de a omorî bacteriile de pe tractul digestiv, iar mâncarea indiană este într-adevăr foarte condimentată. Ei cultivă, printre altele, mult piper şi ardei iute. Şi din câte ştiu, singura bursă de condimente din lume se află în India, la Kerala.

ANILU [18.02.17 19:58:44] »

@robert: Și eu tot la Shantaram m-am gândit când am văzut unde ați fost în vacanță.

Cu nerăbdare aștept continuarea cum la fel îmi doresc să apară și continuarea cărți.

Interesant și exotic din ce am citit până acum, cazare, zbor, viză și multe informații despre o destinație necunoscută, cel mie.

Toate cele bune.

krisstinna [19.02.17 08:37:20] »

@robert: Haioase pozele 7 și 8

În poza 14-pare un scris feminin... mă înșel?

Felicitări!

robert [19.02.17 08:47:18] »

@Carmen Ion: Bună Carmen si mersi pentru vizită!

Lucrez la povestea vacanței! Nu am facut prea multe pe-acolo a fost mai mult un sejur de relaxare, la mare, la soare!

Din ce-am vazut eu vaccinuri sunt recomandate sau chiar obligatorii în diferite state africane. In rest e la optiunea fiecaruia! Noi am ales să mergem in locuri turistice unde riscurile sunt semnificativ mai mici.

Stiu ca ginul e bun, dar mie personal nu-mi place, asa ca am dat-o doar pe bere!

De mâncare piperata ce sa zic, am mâncat prin multe colturi ale lumii, dar aici pur si simplu luam foc! La propriu!

robert [19.02.17 08:52:50] »

@ANILU: Anilu mersi pentru vizită! Vezi că a aparut continuarea la Shantaram, se numeste Umbra muntelui și este deja disponibilă pe elefant.ro! La mine mai durează... un pic! Momentan sunt în focul creației!

Despre povestile exotice îti spun ca doar de acum incep cu adevarat!

Sper sa-ti trezească interesul si in continuare, povestile mele! Te pup! Toate bune si tie!

ANILU [19.02.17 09:02:20] »

@robert: Mulțumesc pentru informație, am să o cumpăr.

Spor la scris.

robert [19.02.17 09:12:30] »

@krisstinna: fireste ai dreptate! Mersi!

Carmen Ion [19.02.17 10:01:56] »

@robert: Bere în Asia?!! Păi tu nu ştii că acolo se bea gin tonic şi whisky, ambele cu titlu de medicament, fireşte? A se vedea scrierile lui Somerset Maugham.

Englezii ştiu TOT în materie de India, din cauză de imperiu...

robert [19.02.17 10:30:51] »

@Carmen Ion: Cred că au apus de mult vremurile alea! Cel puțin în Goa englezii erau majoritari și beau bere la greu! Cum altfel, la mare la soare!

Iar bautura cu adevarat alcoolica se gasea, dar era incredibil de scumpă, pret dublu fata de Romania!

horachira [20.02.17 15:02:33] »

@robert: acum citiva ani nu era varianta on line, iti dadea viza de pe o zi pe alta, dar o aveai lipita in pasaport si am primit-o pe 6 luni, intrari multiple.

Asa e, nu se cereau vaccinuri

In chestionarul ala spumos te intrebau de N ori daca ai mai fost sau ai legaturi cu Pakistanul, o chestie gingasa pentru ei. Chiar si in avion, unde trebuie sa completezi din nou niste chestii te intreaba despre Pakistan.

Si daca tin bine minte, dupa ce aterizezi ti se dau niste hirtii care trebuie sa la pastrezi pina iesi din aeroport, altfel poti avea probleme

robert [20.02.17 16:10:54] »

@horachira: asa e, cu Pakistanul aveau o rubrica aparte!

Noi în afara de viza pusa pe pasaport, nu am mai primit vreo alta hartiuta! Poate s-au mai schimbat procedurile și pe la ei! Bine, in afara de formularul ala, ce-l completam in avion! Si viza a fost cu o singura intrare, cu valabilitate 30 de zile.

Mersi pentru vizita! Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Michi [20.02.17 18:13:03] »

Un adevărat manual de pregătire a unei excursii într-o ţară exotică.

mishu [21.02.17 12:34:29] »

@robert: Si aceasta parte am citit-o cu aceeasi mare placere si la fel am privit si pozele. La compania la care am lucrat pana in urma cu doi ani se mergea in audit in India si China, daca as mai fi ramas pe acolo, acum sigur as fi mers si in India. Cu toate ca imi place China mai mult, nu as fi refuzat si experienta India.

Colegele mele care au fost in India au stat si ele la hotel de 5* pentru ca era cel mai indicat, nu si-au facut vaccin deoarece au incercat sa se protejeje cat s-a putut de tot ce inseamna mizerie iar cu mancarea picanta, la fel si ele si daca cereai mancare nepicanta, aceasta tot picanta era.

India este fascinanata si cred ca merita vizitata macar o data.

Felicitari, votat cu mare placere, merg mai departe.

robert [21.02.17 15:22:06] »

@mishu: China este ceva, India este total altceva! Se aseamănă doar prin numarul imens de locuitori, care le populează! Se știe că sunt singurele țări care au depășit un miliard de locuitori!

Oricum e bine ca ai avut noroc mare, de ai putut să vezi, cu serviciul, mare parte din China, plus Taiwan, plus Malayezia!!!

Nici eu nu pot spune că am vizitat India, doar așa am gustat cireașa de pe tort! Ăsta-i purul adevar!

Mersi încă o dată pentru vizita și pentru vorbele frumoase!

mishu [21.02.17 15:33:31] »

@robert: Intradevar cele doua tari se aseamana prin numarul mare de locuitori, si cred ca din cauza de crestere demografica (si poate si politic) mai mare in India fata de China, au dat drumul acestia din urma si la al doilea copil fara clauze sau repercusiuni.

roth [23.02.17 21:55:20] »

Ne plac povestile despre peisaje/trairi/evenimente insa de multe ori un astfel de articol face cat toata vacanta fiindca pregateste, ajuta concred si mai ales invata un viitor/doritor turist in acea zona.

Fain.

robert [24.02.17 08:27:48] »

@roth:

adri-nico [26.02.17 16:38:12] »

Daca tie ti-a luat gura foc, fetei ce i-ati dat de mincare?

robert [26.02.17 17:08:08] »

@adri-nico: Ea n-are nicio treaba. Mănâncă mult mai piperat ca noi! 😉

iulianic [28.03.17 12:15:42] »

@robert: Multe, multe sfaturi utile celor care au în plan o călătorie în India. Mulțumim pentru tot, mai ales eu care am de gând să mă aventurez în august (sezon în care musonii sunt la treabă, știu!) spre acele meleaguri.

Nu voi ajunge în Goa, micul stat, fostă colonie portugheză despre care am citit puțin în ghidul din care mă documentez. Pentru mine nu este importantă problema biletului de avion sau a cazării pentru că nu mi le aleg singură. Ca de obicei, voi merge într-un grup, după programul unei agenții turistice. Importante sunt alte probleme: vaccinuri speciale, protecție contra țânțarilor, vestimentație adecvată, piperul din mâncare…

mishu [28.03.17 12:46:24] »

@robert: Ca sa fim in spirit de gluma cred ca ea mananca condimentat si tu piparat

robert [28.03.17 13:54:18] »

@mishu: nu, nu ea mănâncă foarte condimentat și eu sting cu bere!

robert [28.03.17 13:58:24] »

@iulianic: cred că nu o să aveți probleme cu o agenție turistică. O să vă ducă doar in locurile super turistice. Ceea ce veți vedea pe drumul până acolo e o altă mâncare de pește.

Important e să vă spălați bine pe mâini, chiar să vă dezinfectați cu o soluție și să nu mâncați la tarabele de pe stradă.

Dacă va feriți nu e necesar niciun vaccin. Le puteți face, dar asta e doar o decizie personală. În schimb nu trebuie să va lipsească spray-ul contra țânțarilor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
iulianic [28.03.17 14:55:37] »

@robert: Aaa, cu spălatul bine pe mâini și cu neconsumarea alimentelor de oriunde știu lecția. O știu de când urma să plec în Egipt. Soțul meu s-a dus la farmacie să-mi cumpere medicamente pentru eventualitatea unor deranjamente stomacale (aflaserăm că unii au pățit-o rău în Egipt și tare mă temeam și eu). Când a aflat pentru ce îi trebuie, farmacista a zis: "Dar, n-o puteți convinge să se spele pe mâini înainte de masă?" Bineînțeles că, zâmbind, soțul meu i-a răspuns că asta știu și singură, nu trebuie să mă convingă cineva. În Maroc, la Marakesh, chiar dacă piața aia îndeamnă cu de toate, n-am consumat decât răcoritoare îmbuteliate.

În India, cu protecția contra țânțarilor trebuie să fiu atentă. Mulțumesc pentru informații!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ANILU, iulianic, Michi, mishu, mprofeanu, robert, roth
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0924198627472 sec
ecranul dvs: 1 x 1