ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
OCT-2016

Din viața comunității AmFostAcolo

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Bilanţ la 400 reviewuri şi 11.000.000 puncte

TIPĂREȘTE

Îmi asum că prin acest titlu al reviewului comit unul din cele şapte păcate capitale. După Sf. Nectarie al Eghinei, sf. Ierarh Vasile cel Mare şi alţii, preluat de părintele Arsenie Boca şi de N. Steinhardt îngâmfarea este patima cea mai rea dintre toate şi pricina tuturor relelor dintre oameni. Si totuşi...

Scriu aceste rânduri mai mult pentru userii noi care simt că au să spună ceva. Celor deja consacraţi nu le aduc probabil nimic nou. Ştie fiecare pe propria piele câtă implicare, câtă muncă solicită scrierea unui review şi cât de mult îl iubeşti chiar înainte de a fi publicat. Chiar dacă eşti dotat de la natură sau prin exercitarea meseriei cu o scriere uşoară şi captivantă, nimeni nu e scutit de munca de documentare, de identificare a pozelor, de confruntare a surselor şi de punere a informaţiilor cap la cap. Fenomenul ˝febrei˝ Afa a fost descris într-un excelent review cu puţin timp în urmă. Zeci de useri cu greutate l-au completat sau şi-au spus păreri personale, acel review devenind o radiografie a ˝stării AFA˝, bun de inclus într-un manual care studiază dependenţa dată de un hobby.

Pentru cei care nu ştiu, luna viitoare împlinesc 82 de ani şi pasiunea pentru călătorii am avut-o din tinereţe. Cu Dacia 1100 şi cu cortul am străbătut toată ţara. În străinătate am ieşit din 1990, de la vârsta de 56 de ani. Au trecut şase ani jumătate de când Dragoş pe care-l cunoşteam virtual de pe un alt sait mi-a propus să mă înscriu pe AFA şi să-mi scriu aici impresiile de călătorie. Îi voi fi în veci recunoscătoare că mi-a deschis o nouă lume. Datorită AFA în orizontul limitat al unui pensionar a apărut o luminiţă nouă care a schimbat cu totul sensul şi calitatea anilor care au venit. Pe 10 aprilie m-am înscris, pe 16 mi-a apărut primul review despre excursia pe care o făcusem în Sicilia. Fără să cunosc regulile saitului, trăgând cu ochiul la ce au scris alţii, am învăţat din mers şi iată-mă din primele luni cu un serial de opt episoade. Încă de la primul review am fost foarte bine primită. Şi acum mai ţin minte cuvintele de laudă ale lui Costi, cu atât mai mult cu cât azi ştiu că este destul de zgârcit în aprecieri. Mă gândesc că probabil dacă nu aş fi avut parte de încurajare m-aş fi pierdut printre miile de useri care citesc dar nu au curaj să scrie un cuvânt.

Este adevărat că am fost favorizată pentru că atunci eram puţini pe Afa şi era suficient timp pentru ca mâna de useri activi să citească tot ce se publica. Astăzi e cu mult mai greu de răzbit pentru că zilnic apar nume noi şi singura cale de a te afirma este să ai curajul să încerci să postezi, să perseverezi, indiferent de numărul voturilor obţinute, să citeşti şi să comentezi prin ecouri ce scriu alţii. În cercul ˝elitelor˝ se pătrunde greu şi singura cale este participarea la exerciţiul scrierii, citirii şi conectarea la subiectele discutate.

De ce să vrei să te remarci? Pentru că este omenesc. În acelaşi timp este o evadare din activităţile de rutină din viaţa reală. Numărul voturilor este un barometru al calităţii dar şi al interesului pe care-l suscită un review. Cred că punctajul în sine, competiţia are în percepţia multora valoare tot atât de mare ca şi recompensa materială pe care ne-o dă Cornel şi care este mai mult decât binevenită. Părerea mea este că se pot număra pe degete cei imuni la numărul de voturi şi la ecouri laudative.

Revenind la evoluţia mea, am căpătat curaj şi încă din primul an am scris ritmic practic unu-două reviewuri pe săptămână, unele mai bune, altele mai slăbuţe. Am fost sancţionată prin ecouri când am scris mai prost şi asta m-a mobilizat, nu m-a supărat. Mi-am dat seama imediat că AFA este un proiect serios şi de calitate şi nu merge cu trei rânduri neargumentate într-un review ˝Vai ce bine/ ce rău a fost şi Vai ce bine/ ce prost am mâncat!˝

Eu material turistic aveam destul adunat în 20 de ani de excursii care se cereau povestite. Participarea mea la Afa a fost dragoste la prima vedere. Încă de la început mi-am dat seamă că voi ajunge dependentă de scris şi de citit. Deşi mi-am propus o oarecare măsură în implicare ca să pot face loc şi altor preocupări pe care în mod conştient le neglijam, nu am fost în stare până acum. Pe lângă cele 400 de reviewuri, am postat 1830 de ecouri la reviewurile altora şi mai mult de 10.000 de fotografii. După anul în care m-am înscris, următorul l-am petrecut mai mult în spitale, trecând prin două operaţii grele. Este vorba de 2011. Am scris doar câteva reviewuri dar am citit zeci. Acele reviewuri citite cred că m-au format. Am început să cunosc uzerii după calitea şi stilul fiecăruia. Pe mulţi pe care-i citeam atunci nu-i mai găsesc aici, câteodată ei scriu pe FB tot despre turism. Mulţi din cei foarte prolifici în 2010 fie au avut motive personale dintre care orgoliul nu e de neglijat, fie n-au mai avut ce spune. Pentru că fuseseră pasionaţi le-a fost greu şi cred că au trecut prin sevraj după despărţire. Dorinţa de a mai călători şi a scrie despre destinaţii noi a fost motivaţia de a mă recupera destul de repede.

În următorii ani am scris în medie 75 de reviewuri/an cu o cotaţie din ce în ce mai bună astfel că în 2014 am obţinut locul întâi pe sait. Reflectând la calitatea reviewurilor ele au fost bune spre foarte bune cu o medie de 25-28 voturi pe review (în ultimul an, căpătând experienţă am realizat o medie de peste 33) şi o rată de 3% zuperbonusuri din total (13 din 400).

Acum să vă expun nişte principii după care m-am ghidat: nu am participat la nicio bisericuţă în sensul ˝votează-mă ca să te votez˝; nu am utilizat niciodată metoda copy/ paste, nici schimbarea topicii propoziţiei scrise de altul; am încercat să-mi culeg informaţiile consultând mai multe surse şi trecându-le ulterior prin filtrul amintirilor şi al pozelor făcute; am pozat mult ca să nu uit succesiunea locurilor vizitate şi mi-am confruntat pozele cu alte surse; am citit ce au scris alţi useri despre destinaţia/ locaţia aleasă; m-am bucurat când, în special la unităţile de cazare am fost de aceeaşi părere cu majoritatea userilor care au scris despre ele dar nu m-am lăsat influenţată de părerile altora; am căutat să evit polemicile care duc la dialogul surzilor. O singură dată m-am lăsat antrenată de un user şi acum regret; am mulţumit pentru completări şi corecturi pentru că pe AFA nu au ce căuta orgoliile.

Mergând pe idea că voi fi citită, am ales ca subiecte destinaţii din ţară şi de afară de interes şi pentru alţii. Am observat că destinaţiile exotice (în cazul meu Mexic, SUA, Tailanda, Japonia, Egipt, Maroc) chiar dacă eu le-am considerat reuşite, nu au avut succesul pe care-l scontam. Oamenii n-au timp, citesc despre locuri pe care cred că le vor vizita, nu despre destinaţii în care în viitorul apropiat n-au nicio şansă să ajungă. Am scris despre locuri din străinătate dar şi din ţară, ponderea celor autohtone fiind de 48%. Din păcate noi ieşim destul de rar cu maşina şi nu am ajuns să cunosc multe locuri interesante din apropierea Bucureştiului şi chiar din oraş.

Nu este obligatoriu să scrii despre străinătate sau despre o destinaţie despre care s-au postat zeci de articole. În jurul localităţii în care locuieşti sunt biserici, mănăstiri, situri arheologice, parcuri, statui, comune şi comunităţi interesante despre care ai ce scrie. Avem câţiva useri datorită cărora am ajuns să cunoaştem România profundă, aceea care nu figurează în ghidurile turistice. Ce poate fi mai frumos decât sâmbăta sau duminica să-ţi iei soţul/ soţia şi copiii şi să mergi câţiva zeci de kilometri într-un loc frumos eventual cu restaurant sau cu un sanviş, despre care ai ce povesti? Nu sunt partizana reviewurilor foarte lungi cu multe înflorituri stilistice în care se pierde ideea centrală dar nici fragmentarea exagerată în baza socotelii: 1000 puncte pentru postare, 1000 pentru poze. Nici stilul total tehnic sau laconic cu exces de informaţii fără nicio emoţie personală nu mă atrage. Datele istorice? Da, într-un paragraf succinct. Citarea unor useri care au scris reviewuri interesante despre acelaş subiect? Da, doar i-ai citit, ţi-au plăcut şi te feresc de păcatul de a-i copia.

Cu timpul am legat prietenii virtuale şi la întâlnirile AFA am cunoscut oameni de calitate, gata oricând să-ţi dea un sfat sau să-ţi sară în ajutor. Am văzut momente de solidaritate între useri care m-au impresionat. Sunt destui pe care-i admir fără rezervă. Pot spune că AFA e a doua mea familie şi mi-e mai apropiată chiar decât cunoştinţele de o viaţă. Ar mai fi multe de spus şi de citit de noii useri sau de cei mai vechi dar fiecare, cu opţiunile lui.

La capătul a 400 de reviewuri scrise în şase ani jumătate şi 11.000.000 puncte acumulate, îi mulţumesc lui Cornel că m-a apreciat şi mi-a acordat premii dar şi vouă sutelor de useri care aţi citit şi aţi făcut posibil acest punctaj, votând-o pe Mama Michi.


---
Trimis de Michi in 30.10.16 08:59:25
Validat / Publicat: 30.10.16 10:20:33
VIZUALIZĂRI: 1882
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
24 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22085 PMA (din 85 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

elviramvio [30.10.16 10:35:34] »

@Michi:

Felicitari pentru ca sunteti o convinsă "păcătoasă AFA"!

Îmi plac principiile enumerate și mă bucur că m-am alăturat și eu acestei familii din care faceți parte, o familie frumoasă. Sper să colindați încă și să ne povestiți frumos, documentat ca și până acum.

O duminică frumoasă, afară e soare de toamnă; o plimbare vă așteaptă printr-un parc cu frunze ruginii, cumva?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][9 voturi]
mprofeanu [30.10.16 10:50:44] »

@Michi: Mulțumesc pentru ce ați scris și pentru ce veți scrie în continuare!

Pentru mine sunteți fără falsă modestie un mentor în adevăratul sens al cuvîntului și vă urmăresc cu drag.

În multe din cuvintele dumneavoastră parcă mă văd și pe mine.

Îmi place și mie AFA și cu timpul începi să devi dependentă.

Vă doresc scrieri frumoase și excursii tot la fel, acum la această aniversare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
Carmen Ion [30.10.16 11:01:47] »

@Michi: Impresionant palmares şi un review care mi-a mers la inimă. Mă repet şi iar mă repet: Michi, sunteţi un exemplu pentru noi. Aveţi tot respectul meu şi o admiraţie pe care nu reuşesc să o cuprind în cuvinte...

Curajul de care aţi dat dovadă pornind în călătorii în străinătate, uneori pe distanţe absolut ameţitoare pentru mine, la o vârstă la care cei mai mulţi se retrag în confortul casei, nu poate decât să îi inspire pe userii tineri, să le deschidă pofta de aventură, dorinţa de a cunoaşte lumea.

Deşi parcursul meu de "numai" doi ani şi jumătate pe AFA nu este similar cu al dumneavoastră, vă împărtăşesc întru totul dependenţa de acest site, care mi-a oferit şi mie şansa de a scrie despre locurile vizitate şi de a interacţiona cu oameni deosebiţi.

Felicitări pentru tot ce aţi publicat până acum pe AFA, sănătate şi la cât mai multe călătorii şi reviewuri frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][10 voturi]
mishu [30.10.16 12:09:25] »

@Michi: In primul rand cred ca Mama Michi merita toate felicitarile si respectul nostru pentru tot ce face aici pe sait fiind un adevarat exemplu pentru noi toti. Pentru mine sigur a fost si nu pot decat sa-i fiu recunoscatoare. Ca "febra" AFA exista, asa este, acum sunt cu cel mic la un concurs de dans si in plina galagie cu tableta in mana sa vad ce am scapat in ultimele zile cand nu am putut intra pe sait.

Am senzatia ca nu am intrat de o luna si acum am intrat doar ca sa citesc, voi reveni diseara cand ajung acasa, insa acest articol nu -l puteam lasa pe diseara, inseamna mult pentru noi toti si-i doresc mamei Michi sa o tina tot asa.

Mama Michi te imbratisez cu mare drag, iti doresc tot binele din lume si sa ai parte de calatorii asa cum iti doresti. 🎉💐💝😘

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
AZE [30.10.16 12:27:35] »

@Michi: Felicitari pentru numeroasele calatorii reusite, de asemenea pentru cele 400 de articole. Asemenea Dvs si eu doresc sa calatoresc cat mai mult posibil, sa recuperez anumite perioade moarte cand nu am reusit sa fac acest lucru. Este o coincidenta dar cu putin timp in urma am scris si eu un articol din categoria Filozofari turistice, tocmai astept sa se valideze. Este vorba despre impresiile personale despre AFA.

Va doresc in continuare multe calatorii reusite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
ANILU [30.10.16 12:44:48] »

@Michi: Felicitări pentru acest articol prin care ați sintetizat ce înseamnă AFA pentru mulți dintre noi.

Mare dreptate aveți, AFA este ca o familie și dă dependență.

Pentru mine sunteți un exemplu și le spun și cunoștințelor (unii apropiați de vârsta dvs), pe unde vă plimbați și ne povestiți și nouă.

Am avut onoarea și bucuria să vă cunosc la Predeal.

Multă sănătate și la cât mai multe călătorii.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
mogly [30.10.16 12:48:02] »

@Michi: La multi ani, Mama Michi, pentru acum si pentru luna viitoare! Ne bucuram ca existi, ca esti aici, ca te-am cunoscut si ca iti putem citi review-urile despre calatorii, despre AFA, despre oameni si despre viata!

Iti dorim multa sanatate, multe calatorii si tot binele din lume!

maria55 [30.10.16 14:15:41] »

@Michi, draga mea, m-ai emotionat pana la lacrimi si stii ca nu "pic"cu una cu doua in extrema aceea!!! Ai fost, esti si ramâi "Marea Doamna Afa"... ever!!!

Iata ca acum cand si Afa implineste niste anisori, in paralel, ai purces la a ne reamprospata memoria cu acest bilant, sa-i zicem! ce pit eu sa spun?! Ca te admir si te respect mult, chiar daca am "scapat" multe din scrierile tale... a se intelege: fara vot! Nu asta a primat, iata dovada!!! Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
zlatna [30.10.16 18:13:07] »

@Michi: Felicitari pentru aceste 400 articole si va urez sa aveti puterea pentru a mai scrie inca 400.

Sarut mana.

dorgo [30.10.16 18:43:39] »

@Michi, felicitari pentru cariera ta pe AFA!! Eu am lasat-o mai moale cu scrisul, imi aduc aminte de AFA doar cand pornesc la drum si apas pe rand A (cceleratia) -F (rana) -A (mbreiajul) masinii, adica mai pe scurt AFA. Cat despre longevitate pe AFA, e greu, (vad ca se sta "activ" vreo 5-6 ani maximum, dar exista si exceptii) generatia ce-a inceput prin 2010, a cam disparut (mi-e dor de ei c-aveau mult umor), nu pentru ca nu mai au subiecte, toti cei retrasi au calatorit si mai apoi. Au trecut pe Facebook, sait pe care e mai simplu si mai usor sa-ti expui ideile si imaginile. AFA cred ca este un fel de "mini-Facebook turistic" autohton. Pentru uzeri, AFA e o placere, pentru noi nu e greu sa scriem. Mai greu e pentru cei ce pun in pagina textul, imaginile si videoclipul si mai si corecteaza ce-ai scris. Cred ca nu e usor nici sa dai atatea premii, in curand (2017), vor fi multi Consuli ce vor cere premii viagere. Zici ca azi e mai greu sa ajungi in top. Eu zic ca e ceva mai usor ca-n perioada de "boom", de pionierat, a anilor 2009-2012, cand scriam reviuri "princeps" iar punctajul (PMA) era mai mic, acumulai cu greu puncte si nici zuperbonusul nu exista. Nu existau nici "prietinii" afisati la vedere in caseta tehnica, ce-ti returneaza de obicei voturile. Dupa cati prieteni ai, poti deja anticipa punctajul unui reviu ce-l vei scrie. E ca si cand ai intra la cinema sa vezi un film politist s, i nici nu-ti rupe bine biletul la intrare, ca tu stii deja cine e criminalu si cum se termina filmull. Azi e usor sa aduni 7 milioane de puncte, daca, mai ales, esti din Bucuresti, unde, din start, ai vreo 30-40 de obiective turistice. Mai greu e cand esti din Botosani, Cisnadie sau Calafat, unde ai doar cateva atractii turistice prin preajma. Plus de asta, azi, s-a cam scris mult, despre tot si orice, noi nu facem decat sa repetam ceea ce exista deja pe sait. "Pete" albe, nu mai prea exista. Totodata, n-ai nevoie de prea multa documentare, caci citesti vreo 4-5 reviuri anterioare despre un obiectiv turistic, si poti deja sa compui urmatorul tau reviu, schimband topica frazlor preluate de la altiii si adaugand cateva impresii si fotografii originale (de-ale tale). E stiut ca astazi tinerii nu mai citesc, nu mai deschid carti ci copipeistizeaza mult. Computerul portabil a devenit un "cerebel", o anexa a corpului uman. Foarte des, datorita avalansei de reviuri, voturile se acorda doar dupa lungimea textului fara a-l mai citi. Il citesti doar daca preconizezi o calatorie pe-acolo sau daca ai mult timp. Pensionarii au destul timp dar noi, astilalti, care mai lucram, avem timpul limitat. Zici ca pt. unii conteaza dor "vizualizarile" si nu voturile. Pai, stai asa... am scris eu (si nu numai) mai demult cateva reviuri (printre care si despre "Ocnele Mari-salina zebra", parca), reviu ce are mii de vizualizari si doar 3 voturi. Cine intra pe AFA, trebuie sa aiba o mare doza de altruism. Sa nu se astepte la premii si aplauze din prima saptamana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][15 voturi]
Michi [30.10.16 19:54:35] »

@dorgo: Foarte pertinent reviewul care analizează AFA din alt unghi. Ştii cum zicea rabinul de la Buhuşi? ¨ Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate˝ Cu ce nu sunt de acord e că azi e simplu să aduni 7 mil puncte,( mai ales dacă te respecţi şi-i respecţi şi pe ceilalţi). Şi cititorii s-ar plictisi şi nu ar mai vota dacă azi ar citi despre uşa obiectivului, mâine despre ferestre, poimâine despre acoperiş ş. a. m. d. Ce pot să afirm cu siguranţă este că fiecare milion de puncte l-am muncit din greu şi cred că asta e valabil şi pentru tine şi pentru alţii. Doar n-ai să-mi spui că splendidul serial despre Santorini sau Thassos, apreciate cu szuperbonusuri le-ai scris bătând din palme?Sau documentarea la reviewul de azi pentru Rupea? Eu cred că ţi-au luat multe, foarte multe ore de muncă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
Zoazore [30.10.16 21:20:17] »

@Michi: Dac-aș adăuga ceva, aș ”strivi corola de minuni” care sunt cuvintele mamei Michi!

Dar nu mă pot abține ca, măcar puțin, să-i mulțumesc și eu, că a pomenit de ”solidaritate între useri” și să mă simt onorată că fac parte din această frumoasă familie!

Mulțumesc, mama Michi, că existați și că v-am cunoscut!

Mă-nclin!

La mulți ani și la mai multe articole!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Artana [30.10.16 21:33:28] »

Emotionant articol, emotionant bilant/experienta! Sanatate si la cat mai multe review-uri!

adri-nico [30.10.16 23:29:12] »

Mama Michi, La multi ani sanatosi, cu multe si frumoase calatorii prin lume si prin viata!

GIN2015 [31.10.16 11:16:37] »

Am citit articolul pe nerăsuflate. Mi-a plăcut mult din foarte multe motive, din care voi enunța doar câteva: analiza pertinentă a comportamentului unui pasionat membru AFA, modul în care vă raportați la scris, sfaturile utile pe care le dați celor care vor să scrie, emoția pe care o stârnește articolul celor care iubesc călătoriile și scrisul.

După părerea mea, articolul este, în primul rând, o secvență importantă din activitatea AFA și apoi o analiză a propriei activități, pentru că munca pe care ați depus-o este vastă, complexă.

Vă felicit din inimă pentru articol, pentru uriașa activitate și vă doresc să aveți aceeași vigoare în continuare, să ne bucurați cu scrisul și gândurile dv. stra.

Va sărut cu drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
iulianic [31.10.16 12:55:55] »

@Michi: Iată câte se pot întâmpla pe AFA atunci când lipsești numai trei zile! Aniversări, bilanțuri, sincere mărturisiri, felicitări la fel de sincere, dar mai presus de toate adevăruri spuse și știute numai de unii. Mai exact, de cei direct implicați.

Felicitări pentru întreaga dumneavoastră activitate aici, pe AFA, viață lungă și puterea de a călători în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
tata123 [31.10.16 13:23:04] »

@Michi: La Mulți Ani cu sănătate și putere de a continua călătoriile și a scrie impresiile pentru cei interesați. Nimeni nu s-a născut învățat... toți am avut un început. Dacă ne recitim primele articole ne îngrozim, probabil. Dar perseverența, plăcerea de a scrie, de a împărtăți cu alții experiențele proprii, de a fi apreciat și comentat ne-au cizelat stilul și ne-au propulsat în ierarhia AFA.

Am citit multe din articolele Mamei Michi atunci când am scris articolul dedicat trecerii barierei de 10 milioane de puncte și obținerea titlului de „Augustus” (vezi impresii). Printre rânduri Mama Michi ne-a povestit întreaga sa viață, cu evenimente bune ori mai puțin bune, cu pățanii și experiențe trăite în diverse vremuri.

Ar fi multe de spus despre timpul dedicat articolelor, despre munca de documentare, despre alegerea fotografiilor - în esență, despre schimbarea stilului de a călători, de a te informa într-o vacanță, de a face poze - unii chiar și-au modificat obiceiurile pentru a oferi articole bune, utile, de calitate pe AmFostAcolo.

Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Carmen Ion [31.10.16 14:44:50] »

@dorgo:Interesante ideile tale. Cu unele sunt de acord, ca de pildă

Cine intra pe AFA, trebuie sa aiba o mare doza de altruism. Sa nu se astepte la premii si aplauze din prima saptamana.

.

Dar n-aş zice că AFA e un Mini Facebook autohton, poate c-ai vrut să spui un Mini Tripadvisor sau, ca să plusez , un Mini Wikitravel. Poate că "pe vremuri" era mai greu să acumulezi puncte, aşa cum susţii, dar că nouă, userilor activi, ne e uşor să scriem - hm, nu prea cred. Documentarea mai ales, dar şi fotografiile, scrisul ca atare, chiar şi postarea cer timp mult şi atenţie la detalii, altfel rişti să te faci de râs. Mie, cel puţin, atunci când sunt atenţionată că în articolul meu am comis o eroare, îmi vine să intru în pământ de ruşine.

Iarăşi nu sunt de acord cu opinia ta că ştii dinainte voturile după numărul de prieteni pe care îi ai. Mie nu mi se întâmplă asta şi cred că la o simplă verificare ai descoperi că nici ţie.

Cât despre adunarea cu uşurinţă a milioane de voturi scriind despre oraşul natal Bucureşti, oare şi pentru aceste reviewuri nu trebuie să te documentezi la fel de temeinic? întreb eu, care am scris un singur articol despre mândra noastră capitală.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Aurici [31.10.16 15:32:15] »

@Michi: La mai mare, Mama Michi, tine-o tot așa! Și din când în când mai scutură-ne și pe noi cu câte-un articol d-ăsta. Nu ne supărăm nici cu frecvența asta, dacă mai des nu se poate!!

Michi [31.10.16 18:30:38] »

Vă mulţumesc tuturor pentru cuvintele calde pe care mi le-aţi adresat. Dacă aş merita măcar jumătate din elogii şi tot m-aş simţi fericită. Am să printez reviewul cu ecouri ca să-l citesc mai târziu. Chiar dacă pe foarte mulţi vă cunosc numai virtual vă iubesc pe toţi.Vă sărut şi vă doresc călătorii nemaipomenite şi reviewuri pe măsură pe care să le împărtăşiţi tuturor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
Dan&Ema [31.10.16 22:58:48] »

@Michi:

Tot ce ati facut si continuati sa faceti pe AFA este remarcabil.

Acest bilant care scoate in evidenta realizarile, contributia Dvs pe sait vorbeste de la sine si te lasa mut.

Cu toate acestea vreau numai sa punctez ca este o investitie de timp remarcabila, ore, zile, luni de viata petrecute pentru a scrie, a citi, a comenta pe AFA. Si ca sa revin la scris...

Sa stam o clipa si sa judecam cat timp ati alocat numai pentru a posta cele patru sute (!) de articole. Fiecare ar putea face o socoteala aproximativa comparand cat a scris el / ea vs 400.

Daca mai punem si valoarea articolelor, a informatiilor documentate si impresiilor personale, nu pot conclude decat simplu: admiratie si respect!

Sarut mana, mama Michi! La multi ani! La mai multe!

Sa fiti sanatoasa si sa na revedem cu drag!

Numai de bine!

PS

Nu am uitat ca eu mi-am dat drumul la scris pe AFA dupa un articol de exceptie al Dvs legat de un bilant anterior la implinarea unei varste onorabile si rotunde!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
delia58 [01.11.16 21:04:28] »

@Michi:

Nu am intrat de foarte mult timp pe AFA din motive personale. Dar de cateva ori am incercat sa vad impresii despre unele locuri pe care urma sa le vizitez. Promit sa-mi fac timp si sa incep sa scriu din nou.

Dar azi mi-a sarit in ochi postarea, pentru ca Mama Michi mi-a fost de mare ajutor in multe calatorii prin impresiile postate.

Felicitari si astept in continuare si alte impresii! Stiu ca e poate mai greu ca acum cativa ani, dar daca va mentineti in forma ne puteti da multe sfaturi!

Va multumesc din toata inima pentru postari, sigur nu le-am citit pe toate, dar sper sa-mi fac timp.

Va sarut virtual si va consider un foarte bun ghid pentru toti.

Sanatate si numai bucurii din postarile tuturor! E un prilej minunat de a petrece timpul liber!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
doinafil [02.11.16 00:39:27] »

@Michi:

Mai înainte de toate, LA MULȚI ANI, mama Michi! , cu sănătate, voie bună și, bineînțeles, multe călătorii reușite!!!

Frumos palmares, frumos și impresionant bilanț! FE... LI... CI... TĂRI!!!

Chiar dacă nu m-a cuprins (încă!) „febra AFA” - diagnostic pus de @tata 123, - mi-aș dori să ajung și eu să pot scrie la fel de ușor ca „mama Michi a noastră”. Din păcate (pentru mine) n-am această ușurință, de aceea nici nu sunt atât de prezentă pe sait.

Și... pentru că tot va fi aniversarea „mamei noastre Michi”, să-i mai urăm cu toții un lucru, (mai ales cei ca mine): „deie Domnul să ai, mamă Michi, cât mai mulți „copii” cu febra AFA! ”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
Lucien [05.03.17 18:15:12] »

Impresiile tale și ecourile lor mă ajută să înțeleg. Mulțumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
22 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, ANILU, Artana, Aurici, AZE, Carmen Ion, Dan&Ema, delia58, doinafil, dorgo, elviramvio, GIN2015, iulianic, Lucien, maria55, Michi, mishu, mogly, mprofeanu, tata123, zlatna, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0906579494476 sec
ecranul dvs: 1 x 1