ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2016
 • *) Email NEFUNCȚIONAL
 • --- F ---
  GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
  DIN: Buzău
  ÎNSCRIS: 08.07.15
  STATUS: SENIOR
  DATE SEJUR
  JUL-2016
  DURATA: 4 zile
  cuplu fara copii
  2 ADULȚI

  GRAD SATISFACȚIE
  SERVICII:
  100.00%
  Încântat, fără reproș
  BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
  100.00%
  Încântat, fără reproș
  CADRUL NATURAL:
  100.00%
  Încântat, fără reproș
  DISTRACŢ. / RELAXARE:
  100.00%
  Încântat, fără reproș

  NOTA MEDIE REZULTATĂ
  100.00%
  OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

  AUTORUL ar RECOMANDA
  această destinaţie unui prieten sau cunoscut

  Circuit Salzkammergut

  [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

  Zile de vară pe malul lacurilor din Salzkammergut

  TIPĂREȘTE URM de aici

  Când spui Austria, te gândești imediat la spectacolul grandios al Alpilor, la așezările pitorești, la Viena, Graz, Linz sau Salzburg. O țară mică, deosebit de curată, înzestrată cu forme de relief excepționale și peisaje de mare frumusețe.

  O destinație de vacanță deosebită o reprezintă regiunea Salzkammergut, situată în Austria Superioară. Regiunea, locuită din vremuri străvechi, a cunoscut prosperitatea în evul mediu datorită extracției sării și comerțului cu aceasta. În prezent această activitate a fost înlocuită cu turismul (aprox. 1 milion de turiști vizitează anual localitatea Hallstadtt), de ea amintind minele de sare, care mai de care mai frumos amenajată pentru o vizită inedită.

  În această regiune este prezent lanțul nordic al Alpilor, masivul Dachstein (2995m) fiind cel mai impunător. Ghețarul Dachstein se află la originea minunatelor lacuri (76 la număr) care își pun amprenta asupra zonei, dându-i o notă aparte. Râul Traun (afluent al Dunării) traversează acest spațiu geografic, în unele locuri chiar și lacurile glaciare, alimentându-le și împrospătându-le apele permanent.

  Am stat, la începutul lui iulie a. c., patru zile, pe malul lacului Attersee, cel mai mare dintre ele, în localitatea Attersee am Attersee. De aici am putut vizita cu ușurință întreaga zonă, noi oprindu-ne mai ales Traunsee, Hallstattersee și Wolfgangsee.

  Toate aceste lacuri sunt de o frumusețe excepțională, la care contribuie apa de limpezimea cristalului, cu miros de proaspăt, munții care le înconjoară, atotstapânirea pădurilor, aerul curat, așezările cochete presărate pe verdele sticlos al pajiștilor, amabilitatea localnicilor, liniștea unei naturi bine conservate. O rețea impecabilă de drumuri face legătura între localități, multe dintre șosele fiind construite chiar pe maluri. Poți să admiri aceste lacuri plimbându-te pe promenadele amenajate (de ex. cea din orașul Gmunden are 1,5km), mergând cu bicicleta pe malul lor pe pistele care abundă, stând la pescuit (contra unei taxe pe zi, cam de 20 euro), făcând plajă pe iarbă, sau plimbându-te cu vaporașele, care au puncte de oprire foarte dese. (pe unele dintre ele se poate servi și masa).

  Revenind la plaje, acestea sunt risipite, ici și acolo, pe malul cu iarba proaspătă (publice și private), fără muzici, fără umbrele de închiriat, fără vânzători ambulanți, zgomot sau îmbulzeală.

  Pentru doritori sunt și obiective care merită vizitate, cele mai căutate fiind Peștera de gheață și Peștera Mamut din Hallstatt, dar și castelul Ort, de pe malul lacului Traunsee (de fapt pe o peninsulă), fabrica de ceramică de la Gmunden, Kaiservilla (reședința de vară a fostului împărat Franz Iosef și a soției sale, Sissi) din localitatea Bad Ischl.

  Lacul Traunsee este spectaculos prin faptul că are țărmurile înalte, fiind înconjurat în cea mai mare parte de munți. Am zăbovit mult în Gmunden, unde am vizitat pe îndelete castelul Ort (sec. al XVI-lea), frumos prin amplasare (pe o peninsulă, dând impresia că se află în mijlocul lacului), prin simplitatea construcției zugrăvite în alb, prin perspectiva pe care o oferă asupra lacului.

  Am făcut apoi o plimbare minunată de-a lungul promenadei frumos amenajate, unde am putut admira, din păcate de pe uscat, celebrul vas Gisela, al împăratului Franz Iosef, vas care se pune și azi în mișcare. O piață săptămânală de produse locale și flori ne-a arătat încă o dată cât de preocupați sunt austriecii de grădini și flori, dar și de sănătate.

  Ne-am oprit puțin și la Traunkirchen, o localitate mică, deosebit de frumoasă, pe malul lacului Traunsee, cu o veche mănăstire, situată pe un promontoriu, de unde ai o perspectivă amplă asupra apei.

  Am admirat Hallstatt-ul prea puțin, întrucât am găsit doar o parcare pe timp determinat, cele 3 sau 4 parcări fiind pline ochi.

  Bad Ischl este o renumită stațiune de tratament, care are nota caracteristică a stațiunilor de elită din Europa. Clădirile sunt cochete, construite în stilul sfârșitului de secol 18 și al perioadei interbelice. Parcurile și promenada de pe malul râului Traun, te invită la plimbare în aer curat, sau poți lua un trenuleț de vacanță, eventual o caleașcă, pentru a admira întreaga stațiune. Pe promenada este amplasată cunoscuta cofetărie Zauner (cofetaria imperială) unde poți savura specialități de o finețe extraordinară.

  Kaiservilla este situată într-un parc mare și poate fi vizitată (intrarea în parc este 3,6 euro de persoană, iar impreună cu interiorul vilei (tur ghidat) și expoziția de fotografii, 14,5 euro).

  E o construcție de mici dimensiuni (era doar o reședință de vară!) cochetă și elegantă, accentul fiind pus nu pe viața de interior, ci pe cea din mijlocul naturii generoase care înconjoară construcția. Am tras adânc în piept aerul tare al acestui loc și ne-am fortificat corpul plimbându-ne îndelung prin parcul- pădure, în care numeroase specii de plante (de la clopoței, pînă la brazii seculari) își întorc fața către tine. Tot locul este impregnat de amintirea împărătesei Sissi, de la apartamentul ei (în vilă) pînă la fotografiile sale sau plantele aduse de ea din locurile în care a călătorit.

  Revenind la Attersee am Atersee, unde am locuit, este o localitate mică, cu două biserici impozante, una evanghelică și una catolică, cu foarte multe pensiuni și case de vacanță, cu centru de informare turistica, plaje și debarcader pentru vaporaș, cu terase unde poți lua masa. De pe dealul unde e amplasata biserica catolică ai posibilitatea unei priveliști deosebite asupra lacului, unei perspective ample asupra lui și malurilor, lac ce l-a impresionat și pe marele pictor Gustav Klimt, care a petrecut mult timp aici, motiv pentru care a și fost amenajat un muzeu dedicat acestuia.

  Zăbovind îndelung în acest punct de observație am întâlnit un pictor al zilelor noastre, care voia să așeze și el pe șevalet propria viziune asupra acestui loc inedit.

  O altă experiență interesantă a fost spectacolul în aer liber al unui cor, austriecii fiind pasionați de muzică și foarte generoși în a dărui produsul muncii lor. (i-am auzit, în plimbările noastre, repetând ore în șir)

  Așa cum spuneam, chiar în dreptul Pensiunii Attersee 4*, din Attersee am Attersee (puțină imaginație în denumiri!) unde am stat, pe malul lacului, se află un debarcader, putând să optezi pentru o plimbare de 2-3 ore în jurul întregului lac, sau pentru circuite mai scurte, de 1-2 ore, fie în zona de nord, fie în zona de sud.

  În apropiere se află și o cascadă, pe care am ratat-o, din lipsă de informare.

  E greu să descrii frumusețea acestui loc, fiindcă nu știi asupra cărui aspect să te oprești: natura, cu darul ei sau munca oamenilor, care au construit atât de armonios ,,mai ales din piatră și lemn, înconjurându-și cu grădini de flori splendide locuințele.

  Azurul apei sau săbătoarea culorilor florale?!


  [fb]
  ---
  Trimis de GIN2015* in 24.10.16 18:20:20
  Validat / Publicat: 24.10.16 20:15:11
  VIZUALIZĂRI: 3457INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Salzburg, Linz, Kaprun, Zell am See, Innsbruck
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GIN2015*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P03 Promenada din Gmunden
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  ECOURI la acest articol

  19 ecouri scrise, până acum

  elviramvio [24.10.16 21:43:11] »

  @GIN2015:

  Superb.

  GIN2015* [25.10.16 09:37:14] »

  @elviramvio:

  Deagaja atata liniste si bucurie interioara.

  mishu [25.10.16 09:59:28] »

  @GIN2015: Am dat peste acest articol aseara, insa nu l-am deschis intentionat, parca presimteam ceva frumos. Si asa a si fost, insa nu numai ca este frumos, este spectaculos asa cum o arata si pozele.

  Austria toata pare ca spune o poveste si este o tara care imi este foarte draga ca m-as muta acolo daca mi-ar pica in cap un sac cu bani (fara sa ma omoare dar sa fie suficienti ).

  FElicitari, votat cu mare placere.

  gettyy [25.10.16 10:04:39] »

  @GIN2015:

  Într-adevăr totul este superb: excursia, articolul, fotografiile... !!!

  Felicitări și vacanțe la fel de frumoase!

  GIN2015* [25.10.16 11:03:52] »

  @mishu:

  Si eu m-as muta in Austria, daca as avea bani. Indragesc enorm aceasta tara frumoasa.

  Cat despre poze, nu ma mai saturam sa fotografiez lacurile astea.

  Multumesc pentru ecou.

  O zi minunata!

  GIN2015* [25.10.16 11:06:30] »

  @gettyy:

  Multumesc mult pentru aprecieri. M-au bucurat foarte mult.

  O zi frumoasa!

  mprofeanu [25.10.16 11:09:24] »

  @GIN2015: Frumoasă zona pusă în evidență și prin poze excelente! Felicitări pentru review!

  În Austria am fost mai mult în trecere dar mi-am propus să o văd atunci când timpul îmi va permite. Este o țară minunată.

  GIN2015* [25.10.16 11:15:28] »

  @mprofeanu:

  Nu trebuie, în nici un caz, ratată aceasta țară, în care, oriunde te-ai duce e frumos și ai ceva de văzut. În plus, e și mai ușor de ajuns.

  Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

  Vacante cat mai frumoase!

  zlatna [26.10.16 15:54:30] »

  @GIN2015: M-ati lasat fara cuvinte cu frumusetea acestei localiatati si a lacaului. Am fost in Austria in 2014 dar am vizitat doar Viena si Abatia Melk ( este frumoasa), dar cu acest articol m-ati facut sa-mi doresc sa revenim in Austria pentru a vizita si in aceasta parte a ei.

  Felicitari pentru articol si poze. Am notat in agenda localitatea Attersee.

  Toate cele bune.

  GIN2015* [26.10.16 16:13:01] »

  @zlatna:

  Cu siguranta faceți o alegere bună, daca doriți să vă bucurați ochii și sufletul. Posibilitățile de cazare sunt numeroase, noi preferând o pensiune cu apartamente, situată la vreo 50 m de lac și, implicit de debarcader. Cred că o să și scriu despre ea.

  În plus, în zonă se pot face multe lucruri.

  Mulțumesc pentru ecou.

  Excursii frumoase!

  radu50 [31.10.16 18:49:54] »

  @GIN2015: F. frumos scris si interesant. Felicitari!

  GIN2015* [01.11.16 07:06:02] »

  @radu50:

  Ma bucur că v- plăcut. Sper să vă fie și de folos.

  O zi frumoasă să aveți!

  over [26.10.18 11:00:30] »

  Buna ziua. Am fost si eu acum 6 ani cazat in zona, o saptamana, la Mondsee. Acum caut o alta localitate care sa aiba si loc de balaceala (am pitic acum). Puteti sa-mi faceti o recomandare, va rog? Dumneavoastra unde ati fost cazat in Attersee am Attersee si cam cat v-a costat cazarea? Multumesc.

  radu50 [27.10.18 09:37:16] »

  Buna ziua!

  Am fost ultimii 3 ani in zona. 2 ani consecutivi la St Gilgen la o pensiune-ferma Loitzbauer f. bine amplasata la 5 min. de lac -apa f. rece; plaja si locuri de joaca pt. copii sunt faine; cazarea a constat dintr-un apartament mare cu bucatarie superdotata. F. frumos si interesant pt. ca poti vedea gazdele lucrand la ferma -vechime cca. 500 de ani. Pret cca. 80-90 euro/noapte.

  Acum un an am fost la Obertraun -localitate pe malul lacului Hallstadtsee-la hotel Haus am See, asezat pe malul lacului, cu balcon la lac. Peisaj splendid, breakfast inclus, dar camera mica si slab dotata -vechituri si fara frigider.

  Pacat ca peisajul este magnific:lacul, plaja, locuri de joaca, dar... apa f. rece. Pretul cam. 100 euro / noapte plus parcare, taxe.

  Deci, locuri de balaceala, nu prea...

  La vara 2019 am luat cazare in loc. Bad Goisern, aflata intre cele 2 de mai sus la cca. 15 KM, intr-o o zona plata, insorita. Am trecut prin ea de mai multe ori, pare mai mare. Ne-a tentat cazarea -apt. cu bucatarie -plus faptul ca se afla la 5 min. de un spa ce pare fain. Vom vedea cum este, dar si noi vrem "balaceala"...

  Pret 674 euro / 6 nopti, fara mic dejun.

  Daca mai aveti intrebari, astept. Oricum, vedeti ca se ocupa deja locurile peste tot. Succes!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  over [27.10.18 21:06:16] »

  @radu50:

  Multumesc pentru informatii. Am primit raspuns la cateva e-mail-uri si intr-adevar, multi au rezervat tot pentru vara 2019, inca de pe acum! Sunt tentat sa merg in zona Abtenau-Russbach am Pass Gschuutt, pentru ca au niste stranduri atractive pentru micut. Cazarea e ok, preturi cu o treime mai mici decat in zona Hallstatt. Iau masina si vizitez toate lacurile, sunt la indemana. Asa am facut si data trecuta. Multumesc pentru raspuns inca o data.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [27.10.18 22:12:49] »

  Am fost vara asta, în iunie, în zonă. Apa avea 20 de grade, dar se făcea baie. Mă gîndeam că prin august o fi mai caldă.

  Ștranduri sînt peste tot, inclusiv publice (de pildă la Loibichl, pe Mondsee - cu intrare lină în apă, cu zonă mare de plajă cu gazon, loc de joacă etc., cu soare pînă seara, un copil se bălăcea încă pe la ora 20).

  Mi-a atras atenția peninsula de la jumătatea lacului Wolfgangsee (unde lacul se îngustează, vizavi de St Wolfgang). Sînt acolo niște campinguri pe care am pus ochii, pentru vreun concediu viitor. Direct pe malul apei, cu plajă, cu intrare lină în apă, într-o zonă însorită (fără înălțimi mari în jur, apa e turcoaz), cu sporturi nautice. Poți face și plimbări cu bicicleta, plimbări pe munte (pe jos, cu telecabina, cu trenul cu cremalieră din St Wolfgang), pe lac cu vaporul. O vacanță minunată în natură.

  Pe hartă, zona e cam asta: google.ro/maps/@47.738685 ... m/data=!3m1!1e3 (malul de sud-vest). Găsești chiar pe google maps poze din zonă, să vezi cum se prezintă plajele. Cazarea nu e numai în campinguri, sînt și hoteluri, pensiuni etc.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  over [28.10.18 10:23:39] »

  @abancor: Buna ziua. Strandul Loibichl am Mondsee il stiu, mi-am facut concediul acolo acum 6 ani. Am vazut si Wolfgangsee, dar in viteza, pe inserat. Anul viitor o sa-l "calc" mai mult, ca mi-a placut tare, in special oraselul St. Wolfgang. Multumesc pentru recomandari.

  GIN2015* [28.10.18 10:30:35] »

  @over: Buna ziua,

  Pensiunea la care am stat se numeste tot Attersee am Attersee, e pasata la 2 minute de lac. Noi am facut rezervarea cam in pripa, cu o luna inainte de a pleca. Cam 100 euro pe noapte apartament cu doua dormitoare. Spatiu nu gluma. Gazda, foarte primitoare.

  GIN2015* [28.10.18 10:32:58] »

  @abancor: Multumesc pentru informatii.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  elviramvio, gettyy, GIN2015*, mishu, mprofeanu, over, radu50, zlatna
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.088919878006 sec
  ecranul dvs: 1 x 1