ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 12

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Faro, cochet oraș portughez

TIPĂREȘTE

Când am ales destinația de vacanță de anul ăsta, era clar că o zi urma s-o petrecem în Portugalia, în Algarvele unde, atunci când făceam acest comentariu la frumosul review al lui Cris, nu credeam că vom ajunge așa de repede. Uite că s-a nimerit până la urmă.

O zi mi se părea, totuși, insuficientă, pentru că nu mă mulțumeam doar cu Faro, capitala regiunii. Deja îmi făcea cu ochiul și Lagos, și Albufeira, dar mai ales Sagres sau Cabo de San Vicente. Inițial lui R. i s-a părut cam mult, dar după ce am analizat distanțe, etc., am stabilit că vor fi două zile;).

În prima am fi vrut să mergem până la „capătul” Portugaliei. Dar exact în dimineața aia s-a nimerit să îl sâcâie președinții (și mama lor) unui congres pe care îl pregăteau pentru săptămâna de după vacanță.

Așadar am plecat mai târziu de la hotel. Ba, spre nemulțumirea mea, care deja îmi frecam mâinile cu aparatul foto în mână, a trebuit să și conduc, pentru că mai avea ceva de rezolvat pe drum. Și i-am propus să ne oprim la Faro în ziua respectivă: dimineața vizita orașului, păpică tradițională portugheză la mama ei, și plajă frumoasă în Algarve după-amiază. Zis și făcut.

Ne-am oprit să alimentăm pe drum, în Spania, pentru că în Portugalia combustibilul este mai scump; apoi am făcut o parte din drum pe naționala N 125, iar când am trecut de orașul Huelva am continuat pe autostrada care vine de la Sevilla până la Almonte, ultima localitate din Spania pe raza aia. Râul Guadiana, care e frontieră naturală între ambele țări, se varsă în Atlantic chiar acolo, așadar autostrada ocolește un pic delta formată.

Cum te apropii de Portugalia, sunt indicatoare care arată că străinii trebuie să oprească. R. nu era prea convins (a mai și avut iubită portugheză câțiva ani!!), dar eu îi tot arătam: Uite, domne, scrie extraingeros aici. Domnișoara de acolo ne-a cerut un card de credit, ne-a înregistrat și ne-a spus că putem circula timp de 30 de zile pe autostrăzile lor, că banii corespunzători taxelor ni se vor trage de pe el. Mult, puțin, o să vedem extractul de bancă;).

Autostrada care străbate sudul Portugaliei de la est la vest se numește Vía Infante de Sagres. Ce ne-am mai uitat noi și ne-am întrebat ce vie o fi aia... până ne-am dumirit.

Am lăsat în urmă Olhão, vecinul de la est, am trecut de o șaretă trasă de un cal alb, de parcă eram în Românica noastră (alt motiv să îmi placă Portugalia; am mai văzut măgari cu patru picioare și prin alte zone ale ei), și am ajuns la Faro pe la doișpe și ceva. Adică unșpe și ceva ora lor, numai bine. Deja era cald.

Am intrat în oraș și repede-repede ne-am trezit aproape de port, unde, într-un sens giratoriu erau niște polițiști, așa că am oprit să întrebăm unde putem parca. Îmi place mult în Portugalia pentru că noi vorbim în spaniolă, ei în portugheză, și ne înțelegem perfect. Domnul polițist mi-a arătat o parcare în apropiere, dar mi-a spus că e cu plată, și că mai bine merg la una de lângă zidurile fostei cetăți, care are nouă sute de locuri, e gratuită și e și aproape de centru. Na belea, ce idee bună și ce drăguț a fost nenea polițistul. Așa am și făcut. Am găsit loc imediat, deci dacă ajungeți la Faro, nu ezitați: alegeți parcarea gratuită din Largo de São Francisco, lângă zidurile fostei cetăți a orașului.

Faro este capitala regiunii Algarve (are în jur de 65.000 locuitori), și se vede asta imediat cum ajungi acolo: din cinci în cinci minute decolează sau aterizează un avion pe aeroportul din apropiere, asta pentru că este folosit și de turiștii care merg în Huelva, aeroportul din Sevilla fiind ceva mai departe. Este cel de-al doilea aeroport ca și trafic din Portugalia, după Portela din Lisabona.

Orașul este despărțit de Atlantic (și implicit de plajele ei) printr-o lagună (Ria Formosa, rezervație naturală de 170 km2), drept pentru care mulți turiști vin aici doar pentru o scurtă vizită, ei preferând alte localități aflate chiar pe litoral și de unde nu trebuie să iei un ferry ca să ajungi la plajă.

Cu toate astea, nouă Faro ne-a plăcut mult. Este un oraș liniștit și primitor, cu un atractiv port sportiv, parcuri și piețe îngrijite și un centru vechi (Vila-Adentro) plin de străzi pietonale, terase fel și fel, și de cartiere medievale excelent conservate care adăpostesc muzee interesante, biserici și o interesantă capelă cu oase.

Dar s-o luăm cu începutul. După ce am parcat mașina și fi-miu s-a înarmat cu o înghețată servită de o frumoasă portugheză mulată, am ajuns imediat la o poartă a fostei cetăți: Arco do Repouso. Am trecut pe sub ea, am lăsat pe dreapta un câine care dormea leneș pe pragul unei uși și o terasă pitoarească cu trei mese unde nu m-ar fi deranjat să iau prânzul, și au și început pozele, pentru că în două secunde ne-am trezit în Praça de Alfonso III, cu statuia de bronz a regelui și Mânăstirea Convento de Nossa Senhora da Assunção (sec. XVI), construită în stil renascentist și considerată de mulți drept cea mai valoroasă clădire a orașului. În prezent ea adăpostește Muzeul Municipal, cu colecții arheologice de la paleolitic până la Evul Mediu, precum și alte obiecte, și unde noi nu am intrat.

De aici, continuând pe strada Domingos Guielro, se ajunge imediat în Largo da Sé, piață dominată de statuia episcopului Francisco Gomes do Avelar, și unde se înalță măreață monumentala Sé sau Catedrala din Faro, cu un amestec de stiluri arhitectonice. În aceeași piață se află Paço Episcopal (siglo XVIII), Seminário Diocesano și Câmara Municipal. Exact în momentul în care ajungem lângă catedrală, trece și trenulețul turistic și începe să sune și telefonul cu parteneri pe care de acum încolo îi voi întreba din timp când au ei concediu și pe unde vor pleca, nu de-alta, dar îmi voi aduce aminte de ei în momente oportune;). Așa că, în timp ce eu rezolv probleme inexistente, cei doi colegi de vacanță au și tulit-o în căutarea unui Birou de Turism.

Zece minute mai târziu hotărâm că vom lăsa vizita catedralei pentru mai târziu, când va fi căldura mai mare, și ne așezăm la terasa din colț unde, deși chelnerii așteaptă deja turiștii pentru masa de prânz, noi cerem două cafele (musai să bem cafea aici, că doar e cunoscută) și o Fanta, care ne costă patru euro, și așa profităm și de toaletă. Un moment de relax cu vedere spre Catedrala din Faro și o cafea cu gust intens! Ba, cum altfel? , profit să-mi fac și o poză cu portugheza de carton care poartă pe cap un coș cu pește și invită turiștii la o masă proaspătă!

Am plecat fără prea mare întârziere să luăm la pas străduțele înguste și pitorești ale centrului orașului. Întâi am coborât tot spre mare, pe o altă străduță, și am ajuns repede lângă parcarea unde lăsasem mașina. De acolo, plimbându-ne pe lângă ziduri, am dat de stația de ferryuri, de unde lumea merge la plajă. Oare? Pe sub o deschizătură, a se citi poartă, a zidului, am intrat pe Rua do Arco, o altă străduță pietruită unde un arbust mare, plin de flori colorate, m-a făcut să mă opresc pentru câteva secunde și să miros cu nesaț. Și imediat ce am trecut de un magazin de gresii și plăci ceramice superbe, eram din nou lângă catedrală.

De aici spre Arco da Vila, trecând amuzați pe lângă Directoria do Faro, adică sediul Poliției, care e mai atipic, așa... Arcul a fost construit la ordinul episcopului Francisco Gomes do Avelar (care dă numele pieții în care ieșim) în locul fostelor porți ale orașului, așa scrie pe o frumoasă plăcuță de cermică. Imediat cum ieșim de sub arc, pe dreapta, se află Biroul de Turism, unde eu nu intrasem încă. Am profitat să cerem ceva informații pentru a doua zi pe care urma să o petrecem în Algarve. Și tot aici am rezolvat rapid tema magneților, pentru că am dat de un mic magazin din care (ca de obicei) n-aș mai fi ieșit.

Ne apropiem acum de centrul comercial al orașului și trecem pe lângă Iglesia da Misericórdia din enorma Praça Francisco Gomes împodobită cu mulți palmieri. Dar clădirea de care mă îndrăgostesc ad-hoc este cea a Băncii Portugaliei, cu o fațadă unde nu mai prididesc făcându-mi poze peste poze. Nu am intrat în Museo Marítimo Almirante Ramalho Ortigão, pentru că avusesem lecție intensivă cu două zile înainte la Muelle de las Caravelas din Palos de la Frontera când îi călcasem pe urme lui Columb.

Am intrat din plin în La Baixa, cu străduțe saturate de magazine de artizanat, haine și cadouri (tot pe strada Francisco Gomes, acest episcop aflându-se și-n iaurt;)), și n-am rezistat fără să intrăm în alt magazin de suveniruri, mai mare, de unde am ieșit cu pălării de plută (da, de plută, o curiozitate destul de scumpușoară de altfel), fecioare meteoroloage, șorțulețe cu cucurigul portughez și, bineînțeles, tricoul verde cu numărul 7 al lui Cristiano. Că doar au câștigat campionatul european anul ăsta! (Explicație despre fecioarele mai sus numite: este vorba de mici sculpturi ale Fecioarei, a cărei pelerină teoretic se colorează în funcție de temperatura de afară! Mda. Ieri am fost în vizită la soacră și ne-a comunicat că pelerina tot albastră e).

Pesemne că băncilor portugheze le plac clădirile frumoase, pentru că am dat și de Santanderul spaniol (banca Santander Central Hispano), adaptată la lusitani, și adăpostit tot de un edificiu mai deosebit. Frumoase pietrele de pe jos, cu figuri geometrice și desene. Dar mare atenție, se poate aluneca cu ușurință. Ne plac terasele pitorești care te îmbie la tot pasul să te așezi și să deguști din bunătățile locului. De fapt, începem să tragem cu ochiul la oferte și la prețuri, pentru că în curând vom alege și noi una ca să ne potolim foamea. Mai ales că mai vedem și ceva dulciuri apetisante prin niște vitrine răuvoitoare;). Asta și facem pe drumul de întoarcere, și alegem un restaurant care s-a dovedit a fi o alegere bună din punct de vedere al mâncării și mai puțin bună din punct de vedere a serviciilor și mai ales personalului. Dar să nu amestecăm borcanele.

Trecem din nou pe sub Arco da Vila, urcăm iar pe Rua do Municipio. Multe din fațade sunt cam scrijelite, nu le-ar strica o mică renovare. Și, ajunși din nou la Catedrală, intrăm, pentru că e foarte cald și avem și burțile pline.

La Sé sau Catedral de Faro, așa cum spuneam, se află într-o piață amplă, plină de portocali, și a fost construită la ordinul lui Alfonso IV la puțin timp după recucerirea orașului de către portughezi, pe resturile unei moschei musulmane care data din sec. XIII, și care la rândul ei fusese construită pe același loc unde înainte era o biserică hispano-godă. Ca într-un joc de copii: acum e-a mea și-o remodelez cum vreau, ba acum e-a mea, și fac ce vreau cu ea. În linii mari poate fi atribuită perioadei de tranziție romanico-gotică și Renașterii. Din biserica primitivă a mai rămas în picioare turnul imponent de la intrare, al cărui etaj al treilea, aparent în ruine, nu a fost niciodată terminat.

Băiatul de la intrare vorbea cel puțin patru limbi. Pe noi ne-a primit într-o spaniolă excelentă, și imediat după l-am auzit vorbind într-o franceza cu un accent superb. Presupun că și engleza o domina la fel de bine. Am plătit intrare doar adulții (3 euro de persoană). Băiatul nu a plătit la niciun obiectiv în Portugalia, intrarea fiind gratuită pentru copiii de până la 12 ani. Ce puțin mai e...

Interiorul adăpostește Museo Catedralicio și am văzut obiecte liturgice, imagini, picturi și haine religioase foarte frumoase și (cred eu) de valoare. Ne-a plăcut mult orga de culoare roșie, din lemn pictat, și am făcut ceva poze de sus, fără bliț. În curte este Capela Sf. Mihai și, foarte interesant!! , Capela Oaselor, Capela dos Ossos. Uitați-vă pe poze cu atenție, la început nu dai crezare. Este căptușită cu craniile și oasele călugărilor înmormântați în cimitirul bisericii. Ca punct final și apogeu am urcat în turnul medieval pe o scară nerecomandată pentru claustrofobici, și am admirat – pe lângă neobositele avioane – superbe priveliști ale acestui frumos oraș și ale litoralului algarvian.

Aici s-a încheiat vizita noastră în Faro. În două-trei ore se vede totul lejer. Dacă am fi ajuns acolo la sfârșitul lunii august, am fi nimerit festivalul folcloric FolkFaro. Nu a fost să fie...

Pentru planul nostru de după amiază, am fi putut alege între diferite plaje: kilometrica Praia de Faro, Praia de la isla de Farol, Praia da Culatra, de pe insula Culatra și Praia Desierta, pe Insula da Barreta. Dar ar fi trebuit să luăm ferry și fata de la biroul de turism ne sfătuise să alegem plajele din zona Tavira, în drumul spre Spania.

Am ales Praia da Manta Rota (adică „a păturii rupte”), o plajă luuungă, semi-virgină, unde am ajuns după ce am trecut pe un ponton nu foarte scurt, și unde erau zone clar delimitate: zone cu umbrele (înțesată) și zone fără umbrele, unde am hotărât să ne așezăm, pentru că oricum soarele nu mai era așa de puternic.

Nisipul era ok, intrarea în apă cu ceva pietricele și scoici, și după doi pași apa îți ajungea până la gât, deși apoi cam așa rămânea mulți metri. Numai că... multe, prea multe alge, deși apa era limpede, la spusele băieților care făceau scufundări... din picioare, la mal, pentru orice eventualitate;). Și lume puhoi. Cred că a fost cea mai aglomerată plajă pe care am fost în această vacanță. Și mingea tot pe mal a rămas, pentru că era prea mare riscul de a-i face un pui de cucui vecinului. Dar ne-am răcorit pe cinste și ne-am făcut poftă de mâncare, așa că, după vreo două ore de bălăceală, un duș și o gustare, am purces din nou spre Matalascañas, cartierul nostru general din zilele acelea.

Mâine pauză, adică odihnă, și poimâine revenim în Algarve, că mai sunt atâtea de vizitat, și presimțim că partea cea mai frumoasă nu am văzut-o încă...


[fb]
---
Trimis de alinaro in 26.09.16 15:30:16
Validat / Publicat: 26.09.16 21:00:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.

VIZUALIZĂRI: 11600 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Flori pe străzile din Faro.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

26 ecouri scrise, până acum

webmasterX [26.09.16 21:00:08] »

Mutat în rubrica "Descoperă Faro, FARO" (nou-creată pe sait)

traian.leuca † [26.09.16 21:13:39] »

Am onoarea primului vot pentru un review citit pe nerăsuflate.

elviramvio [26.09.16 21:16:40] »

@alinaro:

Cred ca mi-ai dat motive sa visez frumos la noapte, fain articol.

ovidiuyepi [26.09.16 22:41:18] »

Super. Fara comentarii. Felicitări. BRAVOS... !

webmaster [27.09.16 08:19:49] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

glcitizen [27.09.16 08:59:28] »

@alinaro:

Imbini frumos descrierea cu suspensul si cu aspectele mai practice ale calatoriei. Plus parfumul local pe care pari sa-l fi cunoscut mai de mult. Felicitari!

mariana.olaru [27.09.16 09:34:14] »

Ce mai e de adăugat la un astfel de articol?! Nimic în plus, decât poate un ropot de aplauze !

Mi-au plăcut tare mult pozele, îndeosebi cele cu adevărate covoare stradale întreţesute din dale în culori diferite. Şi cred că modelele acestora sunt atât de multe, atât de diverse, încât cu siguranţă, dacă m-aş afla acolo, le-aş da întâietate (şi poate chiar exclusivitate la şedinţa foto.

Abia aştept să fac cunoştinţă şi cu Algarve!

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 11:03:56] »

@traian. leuca: Vă mulțumesc frumos!

@elviramvio: Ei bine!? Ați visat frumos sau ați avut coșmar?

@ovidiuyepi: Mă bucur mult că v-a plăcut!

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 11:11:57] »

@webmaster: Mulțam și dvs. !

@glcitizen: Nu mai fusesem de multicel în Portugalia. De obicei tragem o fugă aici, la granița cu Zamora, avem vreo două-trei ore de mers cu mașina. Sunt sătuce tare pitorești, cu măgari (cu patru picioare) pe străzi, cu flori și multă vegetație, cu multe magazine de unde spaniolii cumpărau înainte prosoape, lenjerie de pat sau șosete (acum nu mai sunt așa de ieftine, he, he)... Chiar îmi era dor să mănânc cod portughez. Mi s-a mai potolit un pic. Vă mulțumesc pentru vizită și comentariu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU [27.09.16 11:17:38] »

@alinaro: Cochet oraşul Faro, descris de tine în acest Minighid, iar pozele sunt superbe.

Mi-a plăcut umorul cu care ai scris ceea ce ai întâlnit pe drumul/autostradă spre Portugalia. "Şaretă cu cal alb" ce-ţi aduce aminte de românica, păi la noi sunt căruţe în toată regula pe toate drumurile patriei.

Iar "am mai văzut măgari cu patru picioare şi prin alte zone ale ei", am râs când am citit, dar ce în Portugalia sunt măgari cu mai puţine picioare, m-am întrebat?!!! dar tot odată mi-am adus aminte de o întâmplare, asta referitor tot la măgăruşi, o discuţie pe stradă, într-o staţiune montană din Romania, între nişte tineri, pe care am auzit-o, ea către el "măgarule", iar el nu a ripostat ci leşina de râs şi i-a răspuns " cine dracu a mai pomenit măgar cu coadă în faţă"

Felicitări. Aştept continuarea.

Toate cele bune.

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 11:17:40] »

@mariana. olaru: Sunteți prea binevoitoare cu mine, ca de obicei.

Aveți dreptate, străduțele pietruite, adevărate covoare, așa cum bine le numiți, cu diferite forme și motive, fac parte din farmecul portughez. Am și eu un membru în familie care le-a dat întâietate la ședința foto. El se apleca și îngenunchia în toate pozițiile, iar eu îi făceam poze lui. Singurul dezavantaj este că se poate aluneca foarte ușor pe ele, trebuie atenție sporită la mersul rapid. Dar noi nu ne grăbeam, așa că totul a fost ok.

Voi scrie și despre restul locurilor vizitate în Algarve în săptămânile următoare.

Mulțumesc încă o dată și zi frumoasă vă doresc!

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 11:26:42] »

@ANILU: Mă bucur că v-a plăcut. Păi da, așa cum spuneam în alt ecou de mai sus, Portugalia chiar îmi aduce aminte de Românica atunci când văd șarete, căruțe, cai sau măgari pe stradă... Și... cum nu știați că există și măgari cu două picioare?? ) (apropo, bun răspunsul "măgarului" din anecdotă).

Zi frumoasă și mulțumesc pentru mesaj! Continuarea va veni și ea în săptămânile următoare, sper.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio [27.09.16 12:36:44] »

@alinaro:

Super frumos, doar un vis insa!

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 13:26:35] »

@elviramvio: Visele pot deveni realitate dacă ne dorim mult-mult!

cristina47* [27.09.16 14:17:22] »

Excelent, cu lux de amanunte si in frumosul stil narativ cu care ne-a obisnuit Alina.

Cum spunea (u) si elviramvio... un vis frumos. Eu nici macar in Spania nu mai reusesc sa ajung.

As fi avut si eu ocazia, candva, sa trag o fuga pana in Portugalia, cand eram in Salamanca. Insa amicul madrilen mi-a spus ca prin partile acelea de Portugalie (apropiate de Salamanca), nu am ce sa vad: doar pietre si porci. Cat o fi fost de adevarat, nu stiu... Pana la urma m-am dus in Cáceres, cu autobuzul, luat din Estación de autobuses de Salamanca. Am facut popas in Placencia sau Palencia si m-am urcat in alt autobuz, care mergea la Madrid, insa mi s-a parut ciudat ca scaunele aveau o alta culoare! M-am dat jos exact inainte de a pleca autobuzul spre Madrid! Am vazut locuri foarte frumoase in drum spre Cáceres si pe alocuri, ne-a insotit raul Tajo pe care-l mai intalnisem in Toledo sau in Aranjuez.

M-am delectat si cu minunatele poze facute de tine si m-ai facut sa rad pe alocuri, cu umorul care te caracterizeaza. Cica "magari cu paru picioare" )))))

Tare mi-e dor de Spania! Multumesc mult pentru articolele tale pe care le citesc mereu cu mare placere.

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 14:26:03] »

@cristina47: Vă mulțumesc pentru mesaj și aprecieri. Amicul dvs. madrilen a avut oarecum dreptate, în sensul că mari orașe nu sunt în zona aceea (eu de obicei mergeam în Bragança), dar Portugalia rurală este foarte frumoasă și ea. Pietrele alea (depinde cum se privesc lucrurile) sunt istorie, și au farmecul lor, evident. Asta dacă nu se referea la pietrele de pe drum, he, he. Oricum, ați făcut o alegere bună cu Cáceres (aflat pe lista mea de prea mult timp), sunt sigură că v-a plăcut. Popasul l-ați făcut în Plasencia. Palencia este aproape de Valladolid, deci în nordul Spaniei. Ei sunt de vină cu denumirile astea asemănătoare! (Eu prima dată când am auzit de Palencia, ziceam: poate vor să zică Valencia...).

Spania vă așteaptă oricând, iar la Valladolid sunteți binevenită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mireille [27.09.16 14:37:05] »

@alinaro: Salut Alina... îmi era dor de tine și de articolele tale. Am revenit și eu din Portugalia acum trei săptămâni, că mi se făcuse dor de pește, ocean și de fado..... Mariana are dreptate, eu aș fi dat un loc mai în față pozelor cu ,,calcada portuguesa'', pe care le-am vânat și eu, obsesiv pe unde am putut, nu doar în Lisabona. Să calci pe mozaicurile de artă, e o altă artă, am navigat, alunecat pe bucățelele alea lucioase și inegale, ce mă provocau estetic și-mi dădeau bobârnace dure în picioare... am schimbat papucii cu pantofii sport, după ce mi-am rănit un deget... s-a lasat cu pansamente. Astept continuare... obrigada pt articol.

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 16:17:34] »

@mireille: Lo mismo digo, spun spaniolii. Adică același lucru spun și eu. Sper că ne veți povesti în curând, în stilul dvs. caracteristic, despre vacanța în Portugalia. Înseamnă că am cam fost în același timp!!!

Eu eram în sandale, și trebuia să fiu foarte atentă să nu alunec! Dar Faro se vizitează repede, deși noi ne-am grăbit încet, că până la urmă de-aia e vacanță, nu?

Obrigada și eu pentru vizită și comentariu, și știu că veți descrie Portugalia într-un fel unic. Deci aștept.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mireille [27.09.16 16:31:31] »

@alinaro: merci Alina, draga mea... chestia aia cu saudade e valabilă... știam că o să mă reîntorc în Lisabona și în zonă, să continui povestea portugheza... am un sac de povești, că iar am fost o sole mio, m-am aventurat de trei ori pe la ocean, în statiuni diferite... și prin alte locuri în premieră pt mine... a fost o escapadă pe sufletul meu, variată și condimentată cu multe elemente pitorești, unele umane... deocamdată Portugalia stă la coadă pe lista mea de impresii... o să cânt eu pe site, după ce fierbe vinul portughez mai bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [27.09.16 18:06:21] »

@mireille: Ha, ha, sunteți extraordinară. Păi să fiarbă vinul atunci! Că scorțișoară sunt sigură că îi veți adăuga din plin, și atunci cântecul va fi și mai parfumat!

krisstinna [02.10.16 12:08:39] »

@alinaro: Citisem de pe telefon, recunosc, nu văzusem pozele, acum le-am admirat, sunt foarte frumoase.

Cum știi tu să așterni cuvinte calde și dulci și să mă plimbi pe unde nu am fost încă.

E o destinație la care visez, mă tem că zborul e prea lung pentru mine dar mal ales pentru al meu soț. Dar eu tot sper că într-o zi voi ajunge în Portugalia.

Sau poate la tine, n-am uitat invitația la hamam, cu toate că Spania nu mi-am dorit să o văd încă.

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [03.10.16 10:26:51] »

@krisstinna: Nu se știe niciodată. Hammamul vă așteaptă oricând, și eu împreună cu el. Mulțumesc. Săptămână frumoasă vă doresc!

Bujie [14.05.18 21:26:40] »

Misto review! L-am citit cu placere si cu zambetul pe buze... Peste 3 saptamani ma duc sa verific daca au varuit!

Multam pentru informatii.

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [14.05.18 23:12:39] »

@Bujie: Să aveți drum bun! Și să ne povestiți la întoarcere, deși Faro (și zona în general) sigur vă va plăcea. Aștept și poza cu străduțele... proaspăt văruite.

Toate cele bune!

Bujie [19.07.18 22:33:47] »

@alinaro: M-am intors! N-au zugravit...

alinaro CONS. ONORIFIC AFA / PORTUGALIA [17.09.18 11:34:52] »

@Bujie: Nu-i nimic, poate pe viitor, deși și asta face parte din farmecul local. Sunt convinsă că a fost o vacanță frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, ANILU, Bujie, cristina47*, elviramvio, glcitizen, mariana.olaru, mireille, ovidiuyepi

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065896034240723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1