ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

The Fishguard Bay Hotel

TIPĂREȘTE

Ziua de 19 august 2016 a fost mai agitată decât celelalte. Pentru că marea - și ea agitată de furtuni - nu ne-a permis transferul din Rosslare (Irlanda) direct la Fishguard (Țara Galilor), a trebuit să continuăm până la Dublin de unde - îmbarcați pe Irish Ferries - am ajuns la Holyhead. A fost o cursă de noapte de trei ore (21.00 - 24.00) urmată de alte 4 ore și jumătate de parcurs pe uscat, cu autocarul, până la Fishguard unde aveam rezervată cazarea. Amănuntele nu contează aici. Ceea ce contează este că am ajuns la hotel târziu, că am găsit confortul unui pat abia la ora 5.30, iar camera ne-a fost lăsată doar până la 11.00. Micul dejun a fost și el întârziat, decalat prin bunăvoința personalului, iar după eliberarea camerelor noi am așteptat până la ora 14.15 să se împlinească timpul în care - conform normelor în vigoare - autocarul avea interval impus de staționare. Bineînțeles, toate astea au generat alte decalări ale programului zilei următoare, dar... asta este o nouă poveste.

Să revin la The Fishguard Bay Hotel.

Recepția. La sosire, târziu în noapte (mai degrabă spre dimineață) n-am putut observa mare lucru. De altfel, toate îmi păreau atunci lipsite de importanță.

La recepție, de fapt un ghișeu plasat în dreapta intrării principale, fiecare am primit câte o hârtiuță pe care era înscris numărul camerei. Cheile așteptau în uși.

Cu bilețelul în mână, urc la etajul 2, târâi bagajele până în fața camerei 208 care îmi fusese repartizată, dar nu găsesc nici o cheie în ușa care, bineînțeles, era încuiată. Pe tot culoarul de la etajul 2 nu se vedea nici o cheie. Las bagajele la ușă, cobor la recepție unde îl întâlnesc pe ghid și-i povestesc întâmplarea. Poate că nu m-a crezut sau poate că era și el prea obosit ca să mai poată înțelege ceva..., urcă două etaje (și eu după el) pentru ca să constate că într-adevăr în ușă nu se afla nici o cheie. Din nou am coborât, iar la recepție, în cele din urmă mi s-a înmânat cheia camerei 208. Și toate astea, la ora 5 dimineața, după o noapte petrecută pe vapor și în autocar.

Holurile de la etaje, precum și scara sunt mochetate, iar la nivelul fiecărui etaj, lângă scară și lift, există un spațiu larg dotat cu fotolii și măsuțe. În atâtea drumuri dus-întors, n-am avut cum să nu observ aceste amănunte.

Camera 208. Camera care mi-a fost repartizată este pregătită pentru a găzdui o singură persoană. Patul este bun, cu pilotă și două perne (plus încă una, decorativă, în aceeași nuanță de maro ca și traversa). Noptieră, birou cu oglindă fixată în perete, două scaune capitonate, suport pentru bagaje, dulap cu umerașe, cam acesta este mobilierul încăperii. În dulap se găseau o pernă și o pătură de rezervă, pe birou televizorul cu player, iar lângă pat telefonul și radioul.

Pereții sunt tapetați, iar pardoseala este acoperită cu mochetă (aceeași mochetă ca și în baie). În cameră există calorifer, dar și un alt calorifer - electric - probabil pentru momentele în care este necesară mai multă căldură. N-a fost și cazul nostru. Serviciul pentru ceai/cafea (cană electrică, ceașcă cu farfurioară și linguriță, ness, lapte, ceai și zahăr în doze mici) a fost o prezență deja obișnuită și chiar l-am folosit.

Pe măsuța de lângă fereastră exista o mapă cu informații utile pentru vizitatori, inclusiv cu istoricul hotelului. Dar cine să-l citească la ora sosirii acolo? Abia m-am îndurat să fac niște fotografii înainte de a deranja patul și de a mă afunda pentru câteva ore în moliciunea lui. Doar înainte de a părăsi definitiv camera am observat și alte detalii între care și acela că vederea este spre spatele clădirii, adică spre pădure.

Baia. Baia este frumoasă, renovată, dar păstrând încă izul de trecut. De mult n-am mai văzut o baie pardosită cu mochetă. O oglindă mică de sub care parcă lipsea etajera, se află deasupra chiuvetei de stil vechi, cu două robinete. Mai mult decât atât, și cada este dotată tot cu două robinete, unul pentru apa caldă și altul pentru apa rece, dar aici parcă și-ar mai găsi o justificare. Apa pentru duș beneficiază de un reglaj separat, destul de alambicat, dar pe care nu prea ai chef să-l descifrezi la ora 5 dimineața.

4 prosoape curate plus consumabile (un săpunel tip turist, două plicuri cu gel de duș, hârtie igienică, inclusiv o prea generoasă rezervă), fac parte din dotările băii.

Mai trebuie să menționez că aprinderea luminii și pornirea aerisirii în baie se fac simultan, prin tragere de o ațișoară care îți apare în fața ochilor de îndată ce deschizi ușa.

Mic dejun. Nu pot considera că micul nostru dejun întârziat (l-am servit după ora 11.00) poate fi considerat un etalon pentru micul dejun de la The Fishguard Bay Hotel - Fishguard, așa că nu prea știu ce să spun referitor la acest aspect. Pe mese am găsit tacâmuri, cești și farfurii. Fiecăruia în parte ni s-a adus câte un sandwich cald, cu șuncă, așezat pe o farfurie atât de fierbinte încât nu o puteam atinge. Am mai completat cu unt, gem, lapte și turte de cereale expandate, cu suc de portocale și bineînțeles cu cafeaua foarte binevenită după o noapte atât de scurtă.

Concluzie.

Dacă în drumurile voastre veți ajunge în Fishguard - orășelul de coastă din Pembrokeshire (Țara Galilor) - rețineți că amplasamentul hotelului este foarte frumos, aerul este curat, iar zona liniștită. Probabil că veți fi puțin mirați de vechiul stil al dotărilor din baie. După clipa de acomodare, totul va fi OK.

Am fost cazată la The Fishguard Bay Hotel - Fishguard la 19 august 2016 (mai bine zis în zorii zilei de 20 august 2016).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 16.09.16 19:13:10
Validat / Publicat: 16.09.16 20:03:05
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 1547 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 The Fishguard Bay Hotel - Un hotel cu o istorie îndelungată.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[16.09.16 20:02:32]
»

@iulianic: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Fishguard Bay Hotel [Fishguard Bay], Milford Haven" (nou-creată pe sait)

mishu
[16.09.16 20:22:08]
»

@iulianic - Este! votul nr 1, asteptam sa mai citesc cate ceva. Interesant hotelul, si sa nu te superi pe mine insa vazand pozele (primele facute in afara camerei) m-am amuzat gandindu-ma ca la cate drumuri ai facut pana ai intrat in camera puteai sa faci poze din toate unghiurile.

Frumos povestit si intradevar peisajul este unul frumos. Cat despre intrebarea-ghicitoare cu obiectul necunoscut din poza, sorry am picat tstul, nu m-am prins ce este.

Felicitari, votat cu placere astept continuarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Michi
[16.09.16 20:29:05]
»

@Iulianic: [1]A fost o cursă de noapte de trei ore (21.00 - 24.00) urmată de alte 4 ore şi jumătate de parcurs pe uscat, cu autocarul, până la Fishguard unde aveam rezervată cazarea.[/2]

Bineînţeles că am votat pentru dârzenie, pasiune, dragoste pentru călătorii. Nu ştiu câţi din useri vor ajunge acolo dar din review transpare multă determinare aşa cum numai adevăraţii călători o au.

Cred că obiectul este un pat cu încălzire electrică pentru zilele umede şi friguroase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[16.09.16 20:50:59]
»

@webmaster26: Da, este OK!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[16.09.16 21:24:24]
»

@mishu: Numai de poze nu-mi ardea mie la ora 5 dimineața. Drumurile alea în sus și în jos, în nădejdea că voi căpăta și eu o cheie, au fost făcute în mare grabă. Pozele au fost făcute abia după ora 11, adică după ce m-am odihnit puțin.

@Michi: Credeți că mai aveam vreo dârzenie, vreo pasiune sau vreo dragoste pentru călătorii la ora aceea? Dar, dacă te-ai prins în horă trebuie să joci.

Să nu credeți că eu știu ce este obiectul acela aninat de perete. Am întrebat în speranța că mă vor lumina alții. La un hotel vechi trebuie să te aștepți să vezi lucruri (sau dotări) nemaivăzute. Nu cred că este un pat cu încălzire electrică pentru că nu are mai mult de un metru lungime. Poate fi o masă rabatabilă cu priză pentru cana electrică, poate fi o masă pentru călcat… I-am dat târcoale puțin, dar m-am lăsat repede păgubașă. Patul mă ademenea mai mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Michi, mishu

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.047395944595337 sec
  ecranul dvs: 1 x 1