ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 250-300 EUR?? ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 965 DKK
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Scandic Palace Hotel4

Scandic Palace Copenhaga - hotel sau un mic palat?

TIPĂREȘTE

Scandic Palace Hotel din Copenhaga a fost prima noastră cazare din cadrul circuitului Nopți albe în Scandinavia. Face parte din grupul Scandic și are peste 150 de camere, iar agenția cu care am călătorit a considerat potrivit ca în această excursie cazările să fie în hoteluri de 4*, situate ultracentral, astfel încât să nu existe timp pierdut cu drumurile, iar noi să ne bucurăm din plin de avantajele unei astfel de cazări.

De câte ori am ajuns în câte un oraș nou, regula era să facem turul de oraș și la final autocarul să ne ducă la hotel. Așa a fost și în acest caz și după turul de Copenhaga și recomandările ghidei pentru ce mai puteam face cât urma să stăm aici, autocarul ne-a dus la hotelul nostru care se află situat vis-a-vis de Primăria și Piața Primăriei din Copenhaga, considerate km 0 al orașului.

O clădire elegantă din mijlocul căreia se înalță un turn cu balcoane pe fiecare latură și câte un basorelief spre vârf, după care alte balcoane (nu știu neapărat dacă funcționale), a fost prima imagine pe care am avut-o după ce ne-am dat jos din autocar. O terasă exterioară chic, care mi-a adus aminte de Paris, cu scaunele așezate către stradă, a declanșat o stare de bine și de vacanță la clasa I, așa cum ni s-a promis, dar de care nu fusesem foarte convinsă. Era cazul să mă relaxez și să mă bucur iar din starea asta n-am mai ieșit decât 12 zile mai târziu.

Nu știu de când există hotelul și nu mă pricep eu să descriu stiluri arhitectonice (arhitecturale? cum o fi corect?), dar dacă nu scria pe clădire hotel, eu aș fi zis că este un mic palat. Chiar și după ce am intrat am avut aceeași senzație pentru că niște scări frumoase, largi, mochetate, care duc la etajele superioare, pereții decorați cu tablouri mari, decorațiuni și oglinzi, toate de bun gust, te duceau cu gândul la un palat mai degrabă decât la un hotel. Cel puțin așa am simțit eu.

La intrare, în afară de scările mari, în dreapta este restaurantul unde am luat micul dejun, în stânga un bar, un shop mic și după scări este accesul către subsol spre spa și sala de fitness, la care nici măcar din curiozitate n-am ajuns. În față este recepția iar în dreapta ei lifturile.

Pentru mine a fost foarte bine ce am văzut. Ulterior, acasă, pentru că nu știu cât a costat fiind inclus în prețul excursiei și fiindcă voiam să vă ofer măcar o informație orientativă legată de preț, am dat o căutare pe booking și primul lucru pe care l-am văzut a fost nota 8,2 ceea ce m-a intrigat. Pentru că eu mă gândeam undeva la peste 9. M-am uitat să văd ce trage în jos pentru că nu-mi venea nimic în cap și m-am luminat. Este vorba despre raportul calitate-preț. Booking mi-a afișat primele locuri disponibile la sfârșitul lui septembrie la prețul de 276 EUR/noapte, iar în comentarii un client înșira nemulțumirile legate de ticăitul ceasului de pe primărie sau forfota străzii și spunea că asta nu este posibil la 300 de EUR, ceea ce mi-a dat de înțeles că o noapte la Scandic poate fi și atât. La prețul ăsta, da, și eu aș cârcoti pentru că mai găseai câte ceva, o mochetă uzată, camerele cam mici pentru tariful ăsta... sau cine știe. Dar cred că eu nu prea o să cârcotesc pentru că la mine s-a făcut click și m-am simțit extraordinar aici.

Check-in-ul a avut loc imediat, cele 3 persoane tinere care s-au ocupat de noi fiind extrem de amabile și prietenoase. Ghidul însoțitor de la București s-a ocupat permanent de toate problemele noastre, inclusiv check-in-urile la hoteluri, vase de croazieră sau avioane, noi așteptând cuminți cheia. În Copenhaga a fost singurul hotel unde ni s-a cerut o garanție de 50 de EUR care urma să fie înapoiată la plecare, lucru de care am fost anunțați de acasă de către agenție. Atenție, însă, pentru că se poate plăti doar cu cardul, foarte greu au acceptat numerar. La plecare s-au restituit banii sau au fost deblocați la cei care au ales plata cu card. Garanția este pentru eventuale prejudicii pe care un turist le-ar putea aduce, în special pentru fumatul în cameră.

Accesul în camere se face din holuri lungi, mochetate, cu multe camere pe etaj iar la ele ajungi folosind lifturile hotelului, generație nu știu de care. Intram în ele ca în cameră, deschizând o ușă cu mâner. Eu nu am mai întâlnit.

De pe unul din holurile lungi, pe care te plictiseai mergând, am intrat în holul nostru cu gresie pe jos, micuț dar suficient pentru un dulap pentru haine, unde am găsit o masă și fier de călcat și tot de aici din hol era intrarea în baie și bine că era de aici. Dulapul de haine avea una din uși din oglindă, foarte bună pentru o ultimă privire înainte de a ieși din cameră.

Noi am avut o camera la etajul 3, micuță dar mobilată modern, cu mochetă groasă pe jos, foarte curată. Ceea ce ne-a plăcut în această excursie au fost paturile. Înalte și cu multe perne. Cel de la Scandic nu a fost cel mai înalt și cu cele mai multe perne, dar s-a încadrat la categoria de altfel de pat. Pernele alea ne cam dădeau bătăi de cap însă pentru că trebuia să le găsim un loc. În cameră, pe lângă TV, un birou mic de sticlă, o măsuță la fel, un fotoliu și un scaun, era și o comodă mai înaltă unde era seiful, minibarul și un raft cu minime ustensile care să te ajute să bei o cafea sau un ceai, cană electrică de fiert apa, căni, pahare, lingurițe, dar și plicuri de ceai și cafea. Elementele de decor moderne, lampadarul, tablourile de pe pereți, o lustră deosebită, toate ne-au bucurat chiar dacă timpul petrecut în cameră a fost extrem de puțin, practic doar cât am dormit câteva ore.

Știut fiind că danezii sunt ecologiști înfocați și coșul de gunoi din cameră era colorat și împărțit în 3 compartimente pe căprării, pentru gunoi menajer, hârtie și diverse, iar noi ne-am conformat.

Camera avea un balcon destul de mic, cu balustradă din fier, dar nici nu ne trebuia și nici nu avea o vedere bună. Dădea pe străzile din spate și cât vedeai cu ochii numai clădiri. Cel puțin de la etajul nostru. Și cu toate că imaginea nu era așa rea, ce să facem noi într-un balcon când aveam de stat două zile în Copenhaga? Așa că asta nu ne-a deranjat câtuși de puțin. De fapt la toate hotelurile la care am stat, fie ele ultracentrale și de 4*, nu am avut camerele de clasa I ci cele, cu vedere pe spate, sau în curți interioare, sau fără balcon... probabil ca agenția s-a mai scos și ea pentru astfel de camere, dar nimic nu m-a deranjat. Tot ce a contat a fost amplasamentul care ne-a ajutat extraordinar de mult. Și cred că nu mi-ar fi plăcut deloc camerele cu vedere în Piața Primăriei și forfota de acolo, vorba clientului nemulțumit. Cu asta glumesc, mi-ar fi plăcut foarte mult, eu nu am o problemă cu forfota nici acasă, nici în vacanță și dacă m-am pus în pat fac ce se face acolo, nu am treabă cu factorii externi.

Baia și ea destul de micuță dar suficientă, cu gresie neagră care îi dădea o notă de eleganță și cadă cu un perete de sticlă. Problema a fost cu ușa de la intrare, tot de sticlă și ea, culisantă, care nu se închidea de tot, avea un opritor în perete ceea ce nu mi-a plăcut. Cum să te duci la baie și ușa să nu se închidă cum trebuie? Noroc că intrarea era din holul de la intrare și nu din cameră.

Micul dejun a fost bun și se servea în restaurantul de la intrare, foarte elegant. În spate, într-o cămăruță oarecum separată era bufetul, tip suedez. Probabil că o să repet de vreo 11 ori ce de bunătăți am mâncat în țările scandinave. Că nu degeaba am venit cu 2 kg în plus cu tot mersul meu pe jos, de km întregi pe zi. Scandinavii mănâncă dimineața ca la prânz, așa că la fiecare mic dejun, și am început cu Scandic, am avut mezeluri fine, brânzeturi de toate felurile, cereale, lactate, gemuri, clătite, feluri pentru vegetarieni... dar și mâncare caldă, fasolea cu bacon și mult pește în toate felurile, fiind nelipsite.

Hotelul este înconjurat de puncte de atracție ale Copenhagăi: la parter este un muzeu de ciudățenii, Believe It Or Not, vis-a-vis este Primăria și Piața Primăriei, după ea este Parcul de Distracții Tivoli, la câțiva metri începe principala stradă comercială Stroget care are aprox 1,2 km și în capătul ei este pitorescul port Nyhavn, de unde poți face o plimbare cu vaporașul pe canalele arhipelagului danez. În fața hotelului este un grup statutar cu doi trompetiști în vârf, nu știu ce simbolizează dar este impunător, iar în spatele hotelului este Grand Teatret, tot o cladire veche, în stilul celorlalte nordice, care are la parter, pe trotuar o cafenea, la fel de drăguță cu cea a hotelului nostru.

Așa cum ne spusese ghida, fiind cazat aici, ajungi în 20 de minute, pe jos, la toate punctele de interes din Copenhaga și așa a fost.

În perioada în care am fost noi avea loc în Piața Primăriei, chiar vis-a-vis de noi, un Festival de muzică, iar în prima noastră zi în Copenhaga a fost un spectacol de muzică africană, foarte colorat, cu mult dans, muzică și energie, de care ne-am bucurat și noi. În plus piața era plină de tarabe cu mâncare și bere, ceea ce ne-a rezolvat și problema meselor.

WiFi gratuit, de care grupul a fost mulțumit dar eu nu vă pot spune mai multe pentru că așa cum am mai spus, pentru mine vacanța înseamnă fără telefon, fără calculator, televizor, știri... și orice altceva care mi-ar distrage atenția și mi-ar consuma din timpul excursiei.

Am folosit și camera de bagaje pentru că urma să plecăm din Copenhaga după-amiaza și după vizita la Castelul Rosenborg, am venit să predăm camera, am lăsat bagajele și apoi ne-am pierdut în parcul de distracții Tivoli de vis-a-vis, până aproape de plecare.

La aproape 300 de EUR camera pe noapte, în perioada de vară (dar cât poate să scadă iarna?), nu știu ce să zic. Eu îmi doresc să mai văd Copenhaga dar dacă mă voi duce pe cont propriu, așa cum intenționez (ca să mă plimb totuși pe podul Oresund), nu cred că voi alege Scandic, decât dacă dă vreo bogăție peste mine. Dar repet că eu m-am simțit extraordinar aici și că poate fi luat în calcul pentru o sumedenie de avantaje.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Aurici in 16.09.16 11:04:33
Validat / Publicat: 16.09.16 15:24:07
VIZUALIZĂRI: 3022INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Scandic Palace din Copenhaga. Ce ziceți, nu seamănă cu un mic palat? Mie așa mi s-a părut.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 965.00 DKK pe cameră

 • ECOURI la acest review

  16 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [16.09.16 13:14:26] »

  @Aurici: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ===

  Mutat în rubrica "Scandic Palace Hotel, COPENHAGA" (nou-creată pe sait)

  Aurici [16.09.16 13:34:03] »

  @webmaster26: Exact acolo este, mulțumesc.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  mishu [16.09.16 15:32:28] »

  @Aurici: Ma bucur ca am prins primul vot si acum sa detaliem. De garantia impotriva eventualelor sticaciuni m-am lovit si eu in China si valoarea era una diferita intre 15 si 150 euro in functie de numarul de nopti, stele sau oras si fie dadeam bani din mana (doar moneda nationala) fie ne blocau o suma pe card.

  Hotelul din cate am vazut pe furis din poze pare unul minunat, scump insa probabil ca daca ai sa mai mergi acolo (pe cont propriu) o sa mai verifici preturi si o sa gasesti ceva care sa iti convina.

  Localizarea cred insa ca adduce un aport important in alegere, sa ai la indemana orice din oras te face sa castigi timp.

  Am sa ma uit acum si la poze insa din ce am vazut mi-a placut.

  Felicitari, votat cu placere.

  krisstinna [16.09.16 16:01:55] »

  @Aurici:

  Cu asta glumesc, mi-ar fi plăcut foarte mult, eu nu am o problemă cu forfota nici acasă, nici în vacanță și dacă m-am pus în pat fac ce se face acolo, nu am treabă cu factorii externi

  - Asta a fost super tare! Și mie mi se întâmplă la fel. Zgomotul este esențial în vacanță, reflectă energia oamenilor sau a celorlalte elemente din jurul meu. Îmi place, recunosc. Sunt cazată într-un loc unde zgomotul străzii și al muzicii se termină pe la trei noaptea. Când zic zgomot zic muzică cu volum maxim . Puțin după ora trei m-am trezit pentru că era liniște.

  Referitor la balcon: sunt fumătoare și consider balconul o necesitate. Camera fără balcon e ca o zi fără soare

  Felicitări, ți-e groază de descrierea cazărilor degeaba. Scrii bine, îmi place.

  Aurici [16.09.16 17:19:07] »

  @mishu: Fusesem anunțați din țară că peste tot în țările nordice o să ni se ceară garanții până la părăsirea hotelului dar n-a fost să fie decât aici, la Copenhaga. Dar ce mi-aș dori să dau și eu garanțiile alea în China! Este un vis care sper să devină realitate. Deocamdată m-am familiarizat citindu-te pe tine și pe colega @mprofeanu.

  Da, hotelul este prețios. Nu mă mai vede el pe mine în viața asta, la prețurile astea. Dar mi-a plăcut mult să stau acolo, m-am simțit diferit față de alte locuri. Iar amplasarea face toți banii, așa am reușit să vedem destul de mult din Copenhaga. Dacă mai pierdeam ceva ore pe drum din 2 zile cât am stat acolo ce mai rămânea?

  Săr'na pentru vot și ecou.

  kristinna - Adică ești iar în vacanță? Da' câte vacanțe ai tu?

  Nu am probleme cu somnul decât cine știe, ocazional, când am o grijă foarte mare care implică emoții. Dar asta se întâmplă rar, nu este o regulă. Regula este că dacă mă pun în pat să dorm, asta fac. Am citit astăzi un rw despre un loc bun dar unde podeaua scârțâia și zgomotul era deranjant tare. Și mă gândeam că puteam să scriu și eu despre locul ăla dar să nu sesizez asta. Și uite așa ne derutăm noi unii pe alții. D-aia zic că este important să citim printre rânduri și în funcție de temperamentele noastre să alegem cât se poate de potrivit.

  Sigur că balconul este o condiție esențială pentru un fumător dar eu am alte vicii, așa că lipsa lui nu mă deranjează.

  Merci, ești drăguță, dar nu prea îmi place să scriu despre cazări.

  Vacanță plăcută dacă am înțeles bine, te pup

  gettyy [16.09.16 19:19:29] »

  @Aurici:

  Foarte fain hotelul, exact genul care îmi place mie.

  Off, off... nu mai am linişte de când am citit primele tale impresii despre această excursie!!!

  Fac calcule... mă documentez... wow ce provocare!

  Aştept cu mare, mare nerăbdare următorul articol.

  Mă bucur că ai reuşit să te relaxezi şi să te bucuri încă din prima zi şi nu ai mai ieşit din această stare pe parcursul celor 12 zile.

  Bravooo!!!

  Felicitări pentru un rewiev minunat!

  traian.leuca [16.09.16 20:01:13] »

  Prea scump pentru un biet pensionar ca mine (deşi mi-ar place) !

  Aurici [17.09.16 17:35:41] »

  @gettyy: Știu ce-ți place ție, iar o excursie de genul ăsta, cu un grup la fel de mic, ar fi balsam pentru sufletul tău. Ți-am mai spus. Multă libertate, autocar la scară, check-in-uri normale (la 9,45 coboram de pe vapor, la 10 începeam turul de oraș, între 13 și 14 eram la hotel să ne cazăm). Nu avea unde să se întâmple întârzieri sau program dat peste cap. Din porturi sau de la aeroporturi până în cele 4 capitale nordice în care am stat sunt km puțini. După turul de oraș program de voie. Faci exact ce vrei, cât vrei, în ritmul tău, dar cu avantajul că ai primit informațiile care trebuie în cadrul turului și alegi în consecință. Nu știu, eu am fost realmente entuziasmată permanent. Oricum asta este starea mea în vacanțe, dar aici, pentru că am avut atâtea experiențe noi a fost și mai și. Și ți-am zis, zilele acelea lungi parcă a dublat timpul excursiei.

  Mulțumesc și eu pentru aprecieri și mă bucur că ți-am dat temă. Dacă ar fi să alegi însă, Norvegia să nu lipsească de pe listă.

  traian. leuca - Păi nu spusei și eu că nu mă mai prinde în viața asta? Am mai dat o simulare pe booking pentru lunile de iarnă și mi-a dat în noiembrie 176 de EUR. Nici așa nu este vreo sfârâială. În lunile lor de iarnă, când ai 3-5 ore de lumină, de ce-aș da atâția bani? Să stau în hotel? Că de văzut ceva nu prea poți pe întuneric. În fine... a fost foarte bine dar prețul mi se pare și mie imens.

  Yolanda [19.09.16 10:24:30] »

  Hello colega!

  Camera de hotel e eleganta, mi-a placut cosul de gunoi, ar trebui sa le introducem si noi macar la hoteluri. Balconul minimalist, cam urâtel. Descrierea sejurului facuta de tine m-a determinat sa trec aceasta destinatie pe lista cu locuri de vizitat. În functie de starea spiritului lista îsi schimba prioritatile. Am trecut pe primul loc aceasta destinatie pentru viitor. Anul acesta optiunea e deja facuta, totul e platit, mai am putin pâna plec. Te rog mesaj privat cu numele agentiei care s-a ocupat atât de bine de sejur, îsi respecta clientii! Votat cu drag!

  PS: m-am abonat la rw-urile tale!

  Aurici [19.09.16 12:44:27] »

  @Yolanda: Bună, mulțumesc pentru ecou.

  Multe mai avem noi de făcut! Ar trebui să și conștientizeze cine trebuie că avem de făcut. Din păcate mai e mult până departe...

  Și eu am o listă care se sucește tot timpul. Nici n-are importanță ordinea, important este să avem lista, să avem dorințe...

  Vacanță plăcută și mulțumesc pentru urmărire!

  Scriu mesaj pe PM.

  Dana.S [21.09.16 04:55:44] »

  Am citit cu placere si interes articolele tale cu atat mai mult cu cat destinatia este si pe lista mea scurta de viitoare calatorii. Mai trebuie doar sa-mi conving sotul

  O singura obiectie am - m-ai lasat cu povestea neterminata. Mai vreau!

  Mai vreauuuu

  Aurici [21.09.16 11:48:29] »

  @Dana. S: Cu soțul ar trebui să se rezolve dacă îl abordezi așa cum fac și nordicele. Scumpule, ce-ar fi... Succes!

  Nici mie nu îmi place ritmul în care scriu dar mai trebuie să și muncim ca să putem pleca în vacanțe. Se anunță un week-end mai liniștit în care aș vrea să recuperez că dacă mă mai lungesc mult s-ar putea să mă pierd pe drum și nu aș vrea.

  Sper să ajungi cât mai curând, singurul sfat pe care ți l-aș da ar fi să alegi a doua parte a lunii iulie. Atunci nopțile sunt și mai albe. Noi am plecat pe 31 iulie și nopțile începuseră să câștige teren.

  Mulțumesc pentru ecou. Povestea a mai avansat un pic, cu Copenhaga.

  Dana.S [21.09.16 16:57:40] »

  @Aurici: Sper ca nu ai perceput ecoul meu ca pe un repros, departe de mine gandul asta. Incercam doar, in felul meu, sa-ti spun ca astept cu nerabdare articolele tale pentru ca mi-au placut foarte tare. Asta ar fi "traducerea" ecoului de mai sus

  In privinta sotului, eh, acum sunt in plina munca de lamurire pentru perioada Craciunului. In plus, anul asta avem un eveniment care se cere serbat cum se cuvine, adica printr-o excursie Sotul implineste 50 de ani la cateva zile distanta fata de Craciun si ma gandeam sa leg cele doua momente. Chiar, as avea nevoie de ceva sugestii. Eu ma gandeam la Viena ca este mai aproape si iarna fiind... Dar parca, nu stiu, iar Viena?

  Aurici [21.09.16 17:28:02] »

  @Dana. S: Așa l-am și perceput, nu-ți face griji. Sunt bătrână și hârșită, dar chiar sunt și eu nemulțumită de ritmul în care scriu pentru că după această vacanță au mai fost 2 plecări de câte o săptămână și eu n-o să mai ajung la zi în veci. Deci, era vorba de durerea mea, pe tine te-am perceput exact cum trebuia.

  Eiii, super, ce-mi plac și mie astea! Și să fac planuri. Eu m-aș duce spre destinații mai calde și voiam să-ți sugerez Italia dar abia te-ai întors. Dar dacă n-ai ajuns la Roma, este un drum la fel de scurt ca și până la Viena. Și Budapesta este o destinație favorită. Cracovia este aproape și este un oraș foarte, foarte, foarte frumos. La fel Praga. Și ce mai contează două ore în plus, ați putea ajunge la Barcelona.

  Cred că te-ar ajuta mult să lansezi un CMR, o să vezi câți colegi o să-ți sară în ajutor. Până atunci, ne mai gândim...

  Dana.S [21.09.16 18:16:55] »

  @Aurici: La Roma am fost de doua ori, o data 5 zile si a doua oara vreo 10. Mi-a placut mult dar gata, ajunge. Praga ma tenta si pe mine, chiar la asta ma uitam acum E totusi cam departe, noi vrem sa mergem cu masina iar sotul maraie - ca e decembrie, ca ramanem inzapeziti... etc... Nu m-as aventura atat de departe, adica nu Barcelona. La Budapesta am fost de multe ori...

  In Cracovia n-am fost, ar fi o idee... Eu as vrea insa sa "prind" si ceva targuri de Craciun frumoase.

  Cu avionul am o mica problema de la ultimul zbor care m-a cam traumatizat. Veneam de la Roma si, in loc sa ajungem acasa, am aterizat de urgenta in Budapesta. Pe aeroport erau o gramada de masini de interventie pentru ca dintr-un motor iesea fum. Practic am venit de la Roma cu un motor defect. Iar cand il vezi pe copilot trecand prin avion cu o surubelnita in mana... hm, de atunci n-am mai zburat, am mers doar cu masina.

  Aurici [21.09.16 23:04:30] »

  @Dana. S: Așa ceva îi spui tu unui proaspăt vindecat de frica de avion? Dar nu mă las. M-am vindecat prin autosugestie și tot așa o să merg mai departe. În plus am început să cred din ce în ce mai mult în destin și în "ce ți-e scris în frunte-i pus". Așa că, a fost doar un incident, ai nevoie de avion ca să vezi lumea... tot înainte.

  Cracovia a fost o surpriză extrem de plăcută pentru mine. Noi am fost vara dar nu am nici o îndoială că este târg de Crăciun frumos acolo. Piața principală din Cracovia a fost animată tot timpul, este un loc unde se întâmplă o grămadă de lucruri. În plus Cracovia este cam la aceeași distanță ca și Viena. Am stat la Elegant Apartaments, chiar în centrul Cracoviei, pe care ți le recomand cu căldură. A fost printre cele mai luxoase interioare în care am stat eu, la un preț rezonabil. Iar dacă vremea este frumoasă puteți să faceți o plimbare până la Zakopane. Drumul acela de vreo 90 de km, sper să nu greșesc, este demențial, iar Zakopane o să-ți placă la nebunie. Poate fi o excursie de o zi. Și vorbim după aceea dacă ți-a plăcut sau nu.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, Dana.S, gettyy, mishu, Yolanda

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0789890289307 sec
  ecranul dvs: 1 x 1