ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.03.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 06.03.10
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2009
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    PREȚ EUR ?
    FĂRĂ transport

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CAZARE [camere etc]:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

    NOTA MEDIE REZULTATĂ
    85.00%
    OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut

    Ferma de midii Dalboka

    Pescaria Dalboka / Excursie in paradisul scoicilor

    TIPĂREȘTE

    Pe coasta de Nord Est a Marii Negre, pe drumul ce leaga Balcik de Vama Veche, se gaseste un mic oras - Kavarna. La aproximativ 5 km de Kavarna, pe malul marii, se afla ferma de scoici Dalboka. Meniul, cu exceptia salatelor si a garniturilor, se bazeaza in totalitate pe fructe de mare si peste. Daca nu va inchipuiti ce poate fi atat de special, inchipuiti-va ca meniul cuprinde: musaca de scoici, ardei umpluti cu scoici, sarmalute cu scoici, rulada cu vinete si scoici si lista este una foarte lunga. Nici felurile de peste nu sunt mai modeste deci lista este completa.

    De departe cele mai spectaculoase sunt scoicile Burgas, care sunt servite in niste castroane foarte mari pentru ca portia are 900 g si pretul de doar 13 leva.

    Punctele mai putin bune sunt legate de amenjarea precara a restaurantului (unii ar spune rustica) si timpul relativ mare in care ti se aduce comanda, dar se uita de toate cand vine in cele din urma mancarea.

    ## end review sc

    ---
    Trimis de danieltanase* in 08.03.10 09:09:14
    VIZUALIZĂRI: 15216INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
    SESIZEAZĂ
    greșeală / conținut, limbaj
    Adn. FAVORIT
    15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danieltanase*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

    Puteți VOTA acest articol:

    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4200 PMA (din 7 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    15 ecouri scrise, până acum

    Dragos [08.03.10 11:11:28] »

    mai citisem parca pe undeva despre "carciumioara" asta. trebuie ca e ceva foarte deosebit. sunt indicatoare, e usor de gasit?

    danieltanase* [08.03.10 11:39:30] »

    daca te intereseaza iti pot trimite o prezentare scanata impreuna cu meniul. Intai trebuie sa ajungi in Kavarna ( si asta e usor, nu a nevoie de Gps sau harta) iar de acolo sunt indicatoare.

    Dragos [08.03.10 11:56:18] »

    pai daca ai si 'poza', mai bine o adaugi aici, poate e utila mai multora, nu doar mie. oricum, multumesc pentru informatii!

    Valentina69 [08.03.10 14:34:21] »

    Foarte intersant si bine de stiut, daca poti trimite poza cum se ajunge te rog si eu as avea nevoie,

    Multumim daniel pentru informatii si 400PMA de la mine

    danieltanase* [08.03.10 15:32:53] »

    am adaugat Brosura restaurantului scanata. Harta arata cam asa.

    +359 878 911 377

    +359 52 911 977

    +359 89 5512025 (English speaking)

    DanCld [08.03.10 20:08:36] »

    Am fost si eu acolo in 2007. Dinspre Balcic se intra in Kavarna (un oras aproape parasit, dupa standardele noastre) si se merge drept inainte pana la intersectia cu drumul spre Capul Kaliakra. Dinspre Vama Veche de asemenea se intra in oras, pe partea cealalta, fiind mai putin de mers. Dupa 4km pe drumul spre Capul Kaliakra este intersectia catre Dalboka; la bulgari drumurile au si benzi de decelerare asa ca nu va fi greu de depistat exact drumul de acces (apare banda suplimentara in dreapta cu 2-300m inainte). Din strada mare se coboara abrupt - gresesc, extrem de abrupt. Deci atentie la cum abordati kilometrul pana la malul marii. Acolo jos sunt de fapt 2 restaurante, doar unul este "asociat" cu ferma de scoici, celalalt e doar o copie aproape identica, numai ca serveste marfa cumparata de la magazin iar consumatorii ocazionali oricum nu fac diferenta Nu, nu stiu exact care dintre ele este cel "veridic", stie cineva care e? (Mi se pare totusi ca e chiar primul in care se ajunge din strada). La capitolul mancare - de gustibus; la bulgari oricum se serveste pe masura ce se iese de la bucatarie deci e normal ca in cazul unor grupuri mari unii dintre meseni sa isi primeasca portiile mult dupa ce altii s-au saturat.

    danieltanase* [08.03.10 20:15:13] »

    intr-adevar, sunt doua restaurante. Noi am fost acolo de doua ori, am facut rezervare cu o zi inainte si au functionat la restaurantul din dreapta, deci presupun ca acela este. Drumul acela pe langa faptul ca este foarte abrupt este si foarte ingust.

    ancamariagadea* [08.03.10 23:31:20] »

    Foarte util! Sper sa ajung la vara acolo. Ai idee cati km sunt de la Vama Veche pana acolo? Si...ne poti da niste preturi?

    danieltanase* [09.03.10 08:18:54] »

    Buna dimineata Anca,

    sunt aproximativ 45 Km din Vama Veche. Printre pozele postate se gasesc 2 imagini ce contin copia scanata a brosurii restaurantului, inclusiv meniul in limba romana. Teoretic drumul cel mai scurt, daca vii din Bucuresti este sa treci Dunarea cu Bacul pe la Calarasi dar eu nu m-am riscat pana acum sa merg pe acolo. Daca va tenteaza sa mergeti acolo cred ca cel mai bine este sa cuplezi si o scurta vizita la Balcik, se poate face intr-o zi foarte relaxat daca plecati devreme.

    pepsi70ro [09.03.10 08:50:24] »

    @ancamariagadea, vezi noi suntem asa aproape de aceasta pescarie si nu stiam nimic. Poate mai spre primavara mergem intr-o formula completa sa servim un pranz acolo.

    Oricum, cand le-am spus copiilor ca vom manca scoici, au facut o fata... nici de cina de aseara nu s-au mai atins.

    Dragos [09.03.10 09:05:05] »

    las, ca papa cutu!

    si pe mine m-ar tenta. stiu ca in zona e si un camping; ar fi o chestie sa probez cortul cel nou...

    cosminp [09.03.10 10:30:40] »

    foarte utile informatiile. am vazut un reportaj la tv, nu mai stiu pe ce canal, in care aratau in paralel reusita din bulgaria cu bani europeni si esecul unui roman pe litoralul nostru, unde nu a fost ajutat de nimeni.

    puncte si de la mine.

    abia astept sa ajung in zona si sa merg la acest restaurant.

    Admin [12.03.10 23:26:06] »

    mutat la 'Cap Kaliakra'

    Admin [13.04.10 11:31:09] »

    mutat la rubrica 'Ferma de midii Dalboka' (odata cu aparitia unui alt review despre aceasta destinatie), localizata in sectiunea BALCIC -- desi am inteles ca este mai apropiata geografic de Cap Kaliakra. Pentru aceasta din urma nu avem o sectiune distincta, unde sa poata fi creata o *rubrica* pentru acest obiectiv (avem doar o rubrica de calatorii, unde NU se pot crea sub-rubrici)

    FCHRISTEA [30.08.11 15:21:38] »

    Am fost acolo acum in August pe 28... duminica nu pot sa va spun ce era acolo... aglomeratie... am facut rezervare telefonica si bine am facut. Drumul pana jos la ferma este o aventura... in aer predomina mirosul de ambreiaj incins. Am lasat masina mai in deal de frica ca nu am unde parca jos. Majoritatea clientilor straini erau romani, restul bulgari. Ospatarii vorbesc romaneste... nu e cazul sa va chinuiti... am auzit fraze de genul "Please... un pahar cu apa pentru asta' micu". Marele adevar este ca se mananca foarte bine, va recomand sa incercati produsele, sa zicem, din categoria mancare gatita... sarmalutele, supa de midii, ardeii umpluti... o nebunie sunt ceva mai scumpe decat restul dar merita banii. Se pare ca restaurantul fermei este cel din dreapta cum ajungeti... cel din stanga serveste preparate din aceiasi materie prima dar se pare ca ceva mai scump... nu stiu sigur... asa am auzit. Oricum este un loc care merita vizitat, mai ales in timul saptamanii cand se pare ca nu este asa de aglomerat. Dezavantajul major este drumul din deal pana la ferma... plin de praf si super aglomerat numai pe o singura banda sa zicem "betonata"... restul e jale... mai ales daca la intoarcere ca sa ajungi la masina tre sa urci dealul... sus ti se face foame iar.

    Si o nota de plata pentru onorabilii nostri cititori:

    FERMA DE MIDII - DELBOKA (3 PERSOANE)

    BUC PRET/LEVA

    CIORBA MIDII 1 X 4,50 = 4,50

    SARMALUTE MIDII 3 X 5,00 = 15,00

    FRIGARUI MIDII 5 X 1,00 = 5,00

    MIDII LA TIGAIE 1 X 7,00 = 7,00

    SECRETUL BUCATARULUI 1 X 15,00 = 15,00

    ZARGAN PRAJIT 2 X 9,00 = 18,00

    BERE KAMENITA 0,5 2 X 2 = 4,00

    CAFEA 2 X 2 = 4,00

    PAINE FELIATA 6 X 0,30 = 1,80

    COCA COLA 0,5 2 X 3,00 = 6,00

    TOTAL = 80,30 LEVA (cu ciubuc 90 LEVA)

    Mai in toate restaurantele bulgaresti si-au facut un obicei - am observat asta si in Balchik - toata comanda o data... gramada... lucru care mie unul nu mi-a placut.

    In rest numai de bine...

    Salutes,

    FChristea

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cosminp, danieltanase*, FCHRISTEA, sumomanu, Valentina69
    Alte impresii din această RUBRICĂ:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
    pagină generată în 0.0572609901428 sec
    ecranul dvs: 1 x 1