ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.07.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Piatra Neamt
ÎNSCRIS: 17.04.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 1150 ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ AI
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 2 COPII -- v: 8ani + 10ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Viva Club HVD Hotel4

Un concediu de vis

TIPĂREȘTE

Nu am să vă plictisesc cu multe amănunte, ultimele review-uri sunt destul de concludente așa că am sa vă fac doar câteva remarci. Că să mă înțelegeți vreau să precizez că am fost prima data la un all-inclusive sau alles inklusive (cum spuneau nemții) și am fost extrem de mulțumit - as pleca si acum la Viva dacă aș putea. Am ales acest hotel datorită review-urilor de aici dar și faptul că ne-a fost recomandat de la o agenție de turism din Piatra-Neamț. Am mers pe la Vama Veche, am ajuns la 09.00, nu a fost coadă, formalitățile au durat câteva minute. Mai mult a durat la vigneta care se cumpăra după câteva sute de metri de la punctul vamal. Recomand cea de 1 luna care costa fix cât doua de 7 zile (asta dacă stați 8 zile sau mai mult). Schimb valutar este chiar acolo și au și mărunțiș. De alftel schimb valutar este și la hotel și cam peste tot în stațiune (rate de schimb 1 euro cam 1.8 leva). Când ne-am întors în țară am ajuns pe la 12.30 la vamă și am stat cam 10 minute. Pe partea de intrat în Bulgaria era coadă destul de mare, mă gândesc la timp de aproape 1 oră așa că vă recomand să ajungeți cât mai devreme... În fine, ca idei, v-aș putea spune că:

- Am ajuns la 11.00 la hotel, camerele nu erau gata, nu aveau cu vedere la mare, dar a fost mai bine, am primit la etajul 6 cu vedere exact înspre pădurea din spate, spre parcare. A fost perfectă, liniștită și răcoroasă chiar și fără AC. De altfel în camera am dormit și am făcut duș, nu prea am avut timp de privit peisajul. Abia ce am fumat 2 țigări în balcon cât se pregăteau fetele... Am prezentat actele de identitate și biletele, ni s-au pus brațările, am primit tichetele pentru prosoape, 1 bon de pus pe bord la mașină și alles inklusive a început! Cu Mojito și Viva Cockteils bineințeles :)

- Cam toată lumea știe sau măcar înțelege engleza. Românește știu mai bine unul din băieții care ne-au ajutat cu bagajele, o doamnă de la recepție și o fată care stătea tot timpul la intrarea în restaurant și făcea și rezervările pentru "a-la-cart".

- Nu va agitați să dați bacșiș de la început, sunt cutii pentru "tips" peste tot, am pus cam după câteva pe la fiecare câte 1-2 euro. Singura căreia i-am dat 5 euro a fost camerista.

- Pierderea unui tichet pentru prosoape sau cardului (cheia) de la camera se taxează cu 20 leva (10 euro). Am pierdut un card în prima zi, nu am putut s-o dau la întors în nici un fel, când am plecat am plătit 20 leva...

- La plajă se poate merge pe jos dacă se servește micul dejun pana pe la 08.00-08.15 (luați într-o sticla ceva suc sau apă (care se poate lua de bar, în sticle de 1,5 l), până la ora 10 barul de pe plaja este închis). Puteți lua prosoape din spatele barului de la piscină pentru că vă trebuie la plajă. Ajungeți înaintea autobuzului de la ora 09.00, prindeți un șezlong bun și faceți și ceva mișcare. Se poate pleca de pe plajă pentru prânz la 11.40 și se poate reîntoarce pe jos sau cu autobuzul de 14.30. Se poate sta pe plajă până la 17.40 când pleacă ultimul autobuz sau până mai târziu dar trebuie să veniți pe jos. Cum prosoapele se pot preda până la ora 17.00 le puteți da înapoi la recepție și luați altele curate în dimineața următoare.

- Am oscilat mersul la plaja cu cel mai dolce-far-niente de la piscină, la modul că ori mergeam dimineața la plaja și după amiaza stăteam la piscina (atenție, după 16.00 nu prea mai este soare la piscină). În vreo 2 zile am stat toată ziua la plaja și am intercalat cu 1 zi întreagă la piscină. Am avut noroc că în primele zile a fost mai înnorat spre după amiaza iar temperatura a fost sub 30 grade și s-a putut rezista toată ziua la plajă. Spre sfârșit am avut doar caniculă și cer senin așa că am intercalat plaja cu piscina. Ultima zi am petrecut-o la piscină pentru relaxare. Nu este necesar să vă treziți cu noaptea în cap ca să prindeți șezlong, nemții sunt cam leneși. La ora 08.00 când deschide nenea cu prosoapele este suficient.

Ca puncte forte aș remarca că:

1. Se poate mânca toată ziua (de la 7.30 - 21.00 în cele 2 restaurante). Meniul este variat dar se cam repetă. Cel putin la micul dejun sunt în mare: ochiuri - mai prăjite și mai moi, ouă fierte, 2 feluri de omlete, clătite micuțe (pancakes), french toast și pâine de tot felul. Mezeluri și pastrame feliate, măsline, legume. Gemuri de câteva feluri, miere de albine, cereale. Cafele de toate sortimentele, lapte și suc de mere si portocale. La prânz cam câte 2 feluri de supe și fripturi și carne de porc, pui, miel, iepure, rață - în diverse sosuri și combinații. Aș putea spune că era Crăciunul și Paștele în fiecare zi. În plus, cartofi prăjiți, copți, salate, orez, etc. Fructe, prăjituri și înghețată ca desert (au vreo 5 feluri de înghețată la cutii de 5 litri, se servește cu cupa și au un fel ingenios să nu se amestece un fel cu altul - se spală cupa în niște boluri cu apă). La grill-ul deschis intre 14.00-18.00 găseai hamburgeri, costițe de porc, aripioare de pui, etc și pizza de vreo 2 feluri. Cam la 2 seri era câteva ceva tematic (am prins: chinezească, mediteraneeană, bulgarească și încă ceva de care nu-mi mai aduc aminte). Seara era tot timpul în mijlocul sălii un bucătar care-ți oferea câte un preparat mai deosebit. Să nu mă credeți vreun nemâncat dar sunt gurmand de felul meu, astfel că ocupam o masă (în general înăuntru pentru ca era mai răcoare), serveam câte o rakia (o băutură tradițională de-a lor), luam o farfurie și puneam câte puținnnn din ce-mi venea la îndemână. Apoi, făceam o pauză, beam o bere (Atenție! berea e slaba rau de de tot, nu ca a noastră - așa că vă recomand să faceți un fel de șpriț de bere cu putin sprite - iese un fel de lemon de-a noastră), apoi îmi luam ceva ca să mă satur și desertul. La sfârșitul fiecărei mese vă pot spune că mai ridicam mulțumit. M-am îngrașat doar cu 3 kg :)

2. Se poate bea de la 10.00 la 24.00. Cocktailurile sunt slab alcoolizate, numai bune ca să rezistați toată ziua (prietenii știu de ce), din băuturi autohone bulgărești și vă pot recomanda: Ginul tonic, Mojito (servit fără pai ca să nu beți tot zahărul care se depune pe fundul paharului, Sex on the Beach, favoritul meu fiind Blue Lagoon. Se pot încerca diverse combinații, una inventată de noi a fost Men in Black este whisky, Amaretto și Cola. La barul din hotel se puteau cumpara si bauturi de import. Sucuri: cola, fanta, sprite, schweppes; un fel de fresh-uri de mere și de portocale; vin alb și roșu și bere - toate la dozator.

3. Camera spațioasă și răcoroasă. Se făcea curățenie zilnic și se schimbau prosoapele. Camerista făcea tot felul de lebede și bărcuțe spre încântarea fetelor.

4. Bar beach și fast food pe plajă, în regim all inclusive. Toaleta și dus, gratis pentru clienții VIVA. Au o terasa foarte frumos construită, unde puteai sta la umbră.

5. Piscina cu apă caldă și curată. Salvamari atenți cam tot timpul, nu prea puteai făcea figuri (sări în apa, etc) că te apostrofau imediat.

6. Pentru cei care stau minim 7 zile recomand jacuzzi și sauna de la parter (se face rezervare la recepție). Se stă 1 ora, dar sincer aș mai fi stat...

7. O masa "a-la-cart" în restaurantul cu meniu italian sau în cel grill. Noi am fost la cel italian dar nu prea ne-a plăcut în mod deosebit și am înțeles că nici la grill nu era mare filozofie. Aveau aperitiv rece, cald, fel principal și desert (se poate comada câte un fel din fiecare). Băuturile sunt cele de la bar, doar dacă vroiai vin îmbuteliat se plătea. (Vinul lor este nasol rău, am băut câte un pahar mic de vreo 2 ori). În fine, depinde de gusturi probabil. Servirea în schimb a făcut toți banii, ospătarul (George) fiind foarte atent și amabil chiar dacă știa că pentru noi totul era din partea casei :) Pentru copii a fost perfect că am putut lua pizza din restaurantul mare și au mâncat alături de noi (din păcate - nu am găsit nimic ca să le placă lor)

8. Parcarea păzită. Am găsit loc ușor nu au fost probleme cu mașina.

9. Personalul foarte amabil și zâmbitor.

Cum marea a fost scopul nostru principal, apa a fost curată la vremea când am fost noi (sfârșit de iulie) și numai bună (probabil undeva pe la 22-24 grade). La recepție am văzut afișat doar 21 grade tot timpul cât am fost acolo. :) Plaja curată și din câte am citit în review-urile de anul trecut mult mai mare (se întinde până aproape de apă unde exista un rând de șezlonguri cu plată și unul pentru cei cu prosoape). Șezlongurile sunt acceptabile, cu saltea - trebuie să veniți cu prosoapele de la hotel.

Fetele mele (8 și 10 ani) au fost încântate de mare dar piscina le-a făcut tot timpul cu ochii, au găsit tot timpul câte cava de mâncat (și sunt destul de mofturoase), seara aveau vreo jumătate de ora de kids disco, totul a fost bine.

Dar cum în orice basm exista și câte un zmeu rău v-as enumera ce ne-a nemulțumit întrucâtva pe noi (poate alții le vor vedea tot ca lucruri bune)

- Distanța până la plaja (40 min mers sprinten - indiferent de drumul ales)

- Programul barului și mesei de pe plajă cam scurt (bar 10.00-16.00 masa 11.00-15.30)

- Autobuzul ar trebui să meargă poate mai des și zic că s-ar impune o cursa pe la 18.00. Atenție, e foarte cald înăuntru!!!

- Programul de animație a fost cam slăbuț față de ce am crezut. Toate activitățile au un program foarte scurt. Programul de seară a fost acceptabil ca să te țină pe terasa hotelului măcar câte 1 oră.

- Baia nu avea geamuri - se stropea cu apă peste tot când făceai duș.

- Stațiunea în sine destul de aglomerată și murdară, nu exista un fel de faleză sau drum pe care să te plimbi seara pentru aerosoli cum este de exemplu la Mangalia sau Neptun... Sunt 2 străzi paralele destul de departe de plajă și o alee plina de tarabe și chioșcuri. Stațiunea în general scumpă față de prețurile de la noi.

În concluzie, pot spune că pentru primul meu concediu în regim alles inklusive a fost neașteptat de bine. Sănătoși să fim să putem să ne întoarcem și anul viitor la Viva!!!


---
Trimis de johnnybegoode in 28.07.16 18:00:51
Validat / Publicat: 28.07.16 19:45:21
VIZUALIZĂRI: 2940INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (johnnybegoode); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  1 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [06.08.16 22:14:41] »

  @johnnybegoode - Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  johnnybegoode
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.611205101013 sec
  ecranul dvs: 1 x 1