ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.08.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 557 EUR ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ Full Board
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
87.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 34 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Mont Park Hotel3

Alarmă falsă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto:
Un prinţ din Levant îndrăgind vânătoarea
prin inimă neagră de codru trecea.
Croindu-şi cu greu prin haţişuri cărarea,
cântă dintr-un flaut de os şi zicea:

- Veniţi să vânăm în păduri nepătrunse
mistreţul cu colţi de argint, fioros,
ce zilnic îşi schimbă în scorburi ascunse
copita şi blana şi ochiul sticlos...

- Stăpâne, ziceau servitorii cu goarne,
mistreţul acela nu vine pe-aici.
Mai bine s-abatem vânatul cu coarne,
ori vulpile roşii, ori iepurii mici ...

Dar prinţul trecea zâmbitor înainte
privea printre arbori atent la culori,
lăsând în culcuş căprioara cuminte
şi linxul ce râde cu ochi sclipitori.

Sub fagi el dădea buruiana-ntr-o parte:
- Priviţi cum se-nvârte făcându-ne semn
mistreţul cu colţi de argint, nu departe:
veniţi să-l lovim cu săgeată de lemn!...

- Stăpâne, e apa jucând sub copaci,
zicea servitorul privindu-l isteţ.
Dar el răspundea întorcându-se: - Taci...
Şi apa sclipea ca un colţ de mistreţ.

Sub ulmi, el zorea risipite alaiuri:
- Priviţi cum pufneşte şi scurmă stingher,
mistreţul cu colţi de argint, peste plaiuri:
veniţi să-l lovim cu săgeată de fier!...

- Stăpâne, e iarba foşnind sub copaci,
zicea servitorul zâmbind îndrăzneţ.
Dar el răspundea întorcându-se: - Taci...
Şi iarba sclipea ca un colţ de mistreţ.

Sub brazi, el strigă îndemnându-i spre creste:
- Priviţi unde-şi află odihnă şi loc
mistreţul cu colţi de argint, din poveste:
veniţi să-l lovim cu săgeată de foc!...

- Stăpâne, e luna lucind prin copaci,
zicea servitorul râzând cu dispreţ.
Dar el răspunde întorcându-se: - Taci...
Şi luna sclipea ca un colţ de mistreţ.

Dar vai! sub luceferii palizi ai bolţii
cum stă în amurg, la izvor aplecat,
veni un mistreţ uriaş, şi cu colţii
îl trase sălbatic prin colbul roşcat.

- Ce fiară ciudată mă umple de sânge,
oprind vânătoarea mistreţului meu?
Ce pasăre neagră stă-n lună şi plânge?
Ce veştedă frunză mă bate mereu?...

- Stăpâne, mistreţul cu colţi ca argintul,
chiar el te-a cuprins, grohăind, sub copaci.
Ascultă cum latră copoii gonindu-l...
Dar prinţul răspunse-ntorcându-se. - Taci.

Mai bine ia cornul şi sună întruna.
Să suni până mor, către cerul senin...
Atunci asfinţi după creste luna
şi cornul sună, însă foarte puţin.

Ștefan Augustin Doinaș - Mistrețul cu colți de argint

Era momentul (nu neapărat că m-aș fi plictisit, ci pentru că așa era planificat) să părăsim Valencia. Am luat mașina de la Valencia Railway Station (așa cum scria în rezervarea Europcar) și am zburdat spre Benidorm. Nu știu ce m-a impresionat mai mult, cei 170 km de drum sau taxele de autostradă de 14 EUR, adică circa 1 EUR/10 km.

Am ajuns destul de greu la hotel, am dus lupte grele cu gps-ul meu. Demult nu ne-am mai certat așa. Făceam ce făceam și doar la hotel nu ajungeam. Trebuie să recunosc că m-a ajutat să aprofundez Benidormul, să văd locuri pe care altfel nu le-aș fi văzut :). Am ajuns pe vârfurile dealurilor din Benidorm, și mă gândeam la cei ce sunt cazați acolo. Adevărați sportivi! Și totuși să știți, așa fraier cum e gps-ul meu, până la urmă avea dreptate, până când nu am mers un pic pe faleză, nu am ajuns la dealul ce duce spre hotel. Slavă domnului, am ajuns, am lăsat mașina un pic în fața hotelului (hotelul nu dispune de parcare, dar asta știam de la început). Ce nu știam că nu voi scăpa cu mai puțin de 20 EUR/zi plata pentru o parcare publică. Dar veștile rele circulă repede, am aflat asta în mai puțin de 15 minute :) ).

Bazinul de opțiuni pentru alegerea hotelului în Benidorm nu a fost foarte mare, mai ales că deși am pornit de la un buget estimat de 90 EUR/noapte, 3 persoane/demipensiune, m-am văzut nevoit să cresc bugetul la circa 120 EUR pentru a mă încadra. Am exclus variantele apart-hotelurilor care aveau preturi în jur de 80-90 EUR/noapte fără nicio masă inclusă. În finală au intrat hotelurile Mont Park, Prince Park și Marina. Am ales Mont Park pentru că era aproape de mare (vederea la mare am obținut-o ulterior) și că citisem eu prin diverse review-uri că au multe sortimente de mâncare specific spaniolă. Bine, recunosc, sunt un gurmand, și, mai mult decât atât, când ajung într-o țară îmi place să-i adulmec mirosurile și să mă bucur de gustul mâncărurilor tradiționale.

Prețul per noapte era de 106 EUR/3 persoane/demipensiune sau 111,4 EUR/3persoane/full board. Adică mai puțin de 2 EUR de persoană masa de prânz? Clar, full board! Diferența dintre prețul cazării cu demipensiune și prețul cu toate mesele este foarte mică. Am pierdut 2 prânzuri, dar asta nu înseamnă absolut nimic, căci asta echivalează cu plata a 3,3 EUR masa de prânz în loc de 2 EUR.

Spre deosebire de celelalte două hoteluri din acest sejur, aici am rezervat camera prin agenție, aceasta fiind cea mai ieftină opțiune.

Amplasarea

Hotelul este situat în estul estului stațiunii Benidorm. Adică este în stânga plajei Levante (plaja de est) cum te uiți spre apă. (paranteză: am o prietenă care a râs două săptămâni de mine. Ce nume de stațiune e acesta Benidorm? Tu nici măcar când îți alegi o stațiune nu poți să fii serios? – închidem paranteza). Hotelul este la 160 m de plajă, faci maxim 5 minute la dus și 10 la întors. Asta pentru că este situat pe așa zis-ul „Cardiac Hill”, fiind o pantă destul de abruptă, dar dealul se urcă doar 100 m. Nu a fost însă o surpriză pentru mine, și nici nu mi s-a părut foarte greu, însă cei cu probleme locomotorii sau de inimă ar trebui să evite acest hotel. Așa îmi aleg eu hotelurile, și în Benalmadena am făcut la fel.

Pentru amatorii de fast-food, chiar la poalele dealului se află un paradis: Burger King, McDonalds, Subway. Dacă ar fi după mine eu aș alege ceva cu specific spaniol, dar și fast-food-ul este o opțiune. Cum am avut pensiune completă, nu vă pot spune mare lucru despre prețuri. Tot aici puteți găsi o sumedenie de magazinașe de haine, suveniruri, ceasuri etc. Exista și câteva minimarket-uri, cel de pe plajă avea prețurile cele mai bune dar nu era non-stop. La cele non-stop erau stâpâni indienii, iar prețurile erau mai piperate. Mai multe amănunte despre plajă, magazine găsiți în impresiile mele despre Benidorm.

Stația de autobuz era și ea aproape, dar noi nu am folosit niciodată autobuzul, am preferat mersul pe jos.

Hotelul

Să vă povestesc despre recepționeră. Nuuu! O voi lăsa pe altă dată, aici nu aveau decât recepționeri, așa că nu am interacționat deloc cu ei, cu excepția zilei în care am făcut check-in-ul. Am primit cheile camerei și gata. A, ba nu, am întrebat de parcări și mi-a oferit o hartă pe care a marcat 3 parcări din apropiere. Și cred că 2 vorbe despre mese. Dar nu m-a deranjat, dimpotrivă. Totul a decurs cu rapiditate, nu am pierdut timpul, doar nu venisem la hotel să socializez cu personalul (mai ales că nici nu aveau recepționeră;). La plecare a fost și mai simplu: am lăsat cheile, „bună ziua - bună ziua”.

Poveștile despre parcarea mașinii le găsiți tot în impresiile despre Benidorm.

În mod clar am avut noroc în această vacanță. Și aici am primit un upgrade gratuit la cameră și anume sea view. Acum dacă mă gândesc la upgrade-urile primite în Valencia și Alcossebrece am primit la Mont Park este floare la ureche. În termeni absoluți însă, a fost o surpriză plăcută.

Mont Park este unul din hotelurile pitice din BeniYork (i se spune așa pentru că majoritatea hotelurilor au alură de zgârie nori), având doar 7 etaje.

Hotelul nu impresionează în nici un fel, dar nici nu poate fi numit groaznic. Acum nici eu nu aveam cine știe ce pretenții, am ales, oarecum, una din cele mai ieftine variante disponibile. Holul hotelului parcă îmi aducea aminte un pic de holurile hotelurilor din România.

La lift era permanent coadă, așa că de cele mai multe ori am folosit scările chiar dacă stăteam la etajul 5, dar era mai riscant să aștepți liftul decât să urci scările. Devenea și mai interesant când îți aduceai aminte că ai uitat ceva în cameră când de abia ai ajuns la parter (sau și mai bine, pe plajă :) ). Trebuie să vedem partea bună, nu m-am îngrășat în concediu.

Camera

Camera era curată, frumoasă, nimic important de reproșat. Paturile: 2 simple unite și un al treilea separat. Camera nu era foarte strâmtă așa că era destul loc să ne mișcăm atunci când o făceam (adică ne mișcam :) ). În genere ajungeam în cameră deja terminați, așa că ne feream să o solicităm prea tare :).

Dulapul încastrat în perete era încăpător și el. Acolo am și depozitat geamantanele. Mai era o măsuță pe care depozitam tot ce nu ne încăpea prin buzunare sau rucsac și un scaun. A, și niște noptiere între paturi. Nimic mai mult, nimic mai puțin, dacă nu luăm în calcul și lămpile. A, și aveam și senzor de incendiu în cameră.

Din păcate nu există un frigider sau minibar, aceasta era partea cea mai neplăcută. Dar pentru mâncare nu aveam nevoie de frigider, căci aveam pensiune completă. Băuturile le luam direct de la mini-market din frigider, doar că știți… Cardiac Hill, liftul… Da, dar altfel mă întorceam eu cu aceeași greutate? (dacă mă uit câteva paragrafe mai sus pare un laitmotiv. Nu doar pare, așa este :) ).

Ah, gata, gata să părăsesc camera, dar nu am terminat. Televizorul LCD avea o diagonală modestă, dar cui îi pasă, nouă nu ne-a fost de mare folos.

Baia, civilizată, curată, dar modestă în privința dotărilor cu consumabile. Hârtia igienică și săpunul lichid erau dotările supreme.

Aerul condiționat își făcea treaba destul de bine, nu am de ce să mă plâng. M-aș plânge de accesul la internet, dar știam de la început că acesta este valabil doar în lobby și la bar, așa încât nu o voi face.

Și pentru că am primit bonus o vedere spre mare (deși eu șmecher, am folosit câte o vedere de câte ori am avut ocazia :D), nu ar trebui să uit balconul. Dotat cu o masă de plastic, două scaune și sea view. Tot ceea ce ai nevoie seara să poți fuma o țigară, să bei un pahar de ceva, orice, chiar și apă :D, și să visezi la ceea ce îți dorești privind marea. Seara, nu și în timpul zilei, atunci când soarele dogorește chiar pe balcon.

Pensiunea completă

Pe lângă faptul că era diversificată, mâncarea era și foarte gustoasă. Poate nu la fel de bine prezentată, mai puțin sofisticată ca la Servigroup Romana, dar gustul era mai apropiat de mine. E așa, cam diferența când mănânci o supă de găina la țară și o supă cremă făcută de un chef cunoscut (acum tot se poartă tot felul de emisiuni pe această teamă). Eu voi prefera prima variantă.

Fructe de mare în fiecare zi (calamari, scoici, caracatiță), carne de porc, de vită, miel, pui dar și Iepure, curcan. Salate de toate felurile, brânzeturi, nu cred că a lipsit ceva. Dulciurile, înghețata, nu lipseau de la masă. Despre gustul lor nu vă pot spune prea multe, căci le-am evitat :).

Am mâncat tot felul de ciudățenii interesante. O mâncărică de șorici de porc, ciorbe cu cârnați (habar nu am cum se numesc, și nu în ultimul rând gazpacho.

Gazpacho, o supă andaluză, adusă pare-se de mauri. Este un fel de supă de roșii cu castraveți, roșiiFva și ardei. Farmecul stă însă în „topingurile” pe care le adaugi ulterior: bucățele de ardei, ceapă, castraveți, roșii mărunt tăiate și condimente. Este absolut delicoasă. Se servește neapărat rece.

Acum părțile mai puțin plăcute.

Ne așezăm la masă. Cea care servește băuturile ne întreabă: „Doriți ceva de băut? ”. Noi: „O apă, 2 cola”. Ni le aduce, pune bonul și se lipește de masă. Mă uit să văd dacă s-a agățat de ceva. Totul părea în regulă. Totuși nu se desprindea de noi. Măi, asta s-o fi îndrăgostit de mine… Mă înroșisem un pic, eram cu nevasta și copilul, ce mai, o dădeam din colț în colț. Să-i fac cu ochiul? Poate mă trezeam cu o palmă… Tipa nu arată rău, un pic creolă, uitându-mă la pieptul ei îmi dau seama că avea ceva probleme de respirație, dacă e să luăm în considerație dimensiunile bustului. Totuși avea o problemă mai mare, pe fața ei nici urmă de zâmbet. În cele din urmă m-am prins, aștepta banii. Deja? doar ne-am așezat la masă… Dacă mai vrem să luăm ceva? Nu, acum!

Disperat de stil, la un moment dat am încercat să ajung la altă persoană care servește. Din păcate rezultatul a fost același. M-am consolat, dar îmi pare neplăcut, mai ales atunci când aduce băutura ești cu mâncarea în gură. Ține de politica restaurantului.

Altfel băuturile, atât la bar cât și la restaurant nu sunt deloc piperate. O sticlă de bere începea de la 1,5 EUR iar sticla de vin de la 5 EUR. Și aici, ca și la Servigroup Romana, puteai lua o sticlă de vin pe care dacă nu o terminai o puneau la păstrare cu numărul camerei și ți-o aduceau la masă de câte ori aveai nevoie până să o termini. Eu nu i-am lăsat să facă mai mult de 2 drumuri :).

În general aș putea spune că personalul nu era din cale afară de amabil, dar având în vedere înghesuiala din sala de mese, mai, mai că aș înțelege.

A, că pomeneam de înghesuială. Aproape sigur sala de mese este mai mică decât necesarul curent. Motiv pentru care, de fiecare dată era coadă la intrarea în sala de mese. Exista o anumită tendință de organizare din partea șefului de restaurant, care permitea accesul în restaurant pe măsura ce se elibera câte o masă. Atât că aproape de fiecare dată cozile creșteau, încet, dar sigur către recepție.

Aaaaa, nu v-am spus, restaurantul era la demisol iar recepția la parter. Uneori aveai impresia scărilor de oameni (asemenea podurilor de flori) dintre restaurant și recepție.

Să vă povestesc cu Terra Mitica (nu despre Terra Mitica, asta o voi face altă dată), dar despre masa dinainte o voi face acum. Să ajungem la timp ne-am hotărât să mergem la masă de la 12:30. Când am văzut că lumea stă la rând un etaj întreg, până la recepție le-am spus fetelor: „ mai avem timp, stăm o jumătate de oră, trece coada și apoi mergem și noi la masă”. Așa că ne-am dus în lobby și după jumătate de oră să mergem la masă. Din păcate, coada era aproape la fel de mare. Of, doamne, am urât cozile dintotdeauna, dar ne-am conformat. Drept e că nu am așteptat mai mult de 10 minute, dar este (în opinia mea) umilitor. Dar „pe pământ avem de toate/și mai bune și mai rele… ”

Hotelul. Alte dotări

La parter exista un lobby destul de mare, în care funcționa aerul condiționat, dar era foarte curent căci erau deschise și ușile spre terasă. Altfel lobby era dotat cu canapele și mese pe laterale și cu mese cu scaune pe mijloc. Din lobby se putea ieși pe terasă, dotată și ea cu scăunele și mese, dar era de evitat în jurul prânzului căci parcă tot soarele bătea acolo (deși eu sunt sigur că ajungea și pe balconul nostru :D).

Lobby se afla în stânga cum se intră în hotel. Tot acolo, o cameră mai în spate, pare să fi fost o cameră de joacă pentru copii. Am îndemnat-o pe fata mea de 17 ani să meargă și ea, dar nu știu de ce m-a refuzat :). Că tot ne referim la geografia hotelului, în centru este recepția, iar în dreapta barul.

Tipul de la bar, deși la vârsta a doua spre a treia era foarte volubil, parcă își dorea să contrasteze cu restul personalului, așa, un fel de sâc. Prețurile chiar acceptabile. Barul are câteva mese în interior, dar majoritatea sunt afară, în aer liber, în jurul piscinei. Despre piscină nu pot spune mai mult decât că nu e impresionantă, eu am venit la mare și îmi doream să fac baie în apa mării. Nici de mare nu am avut prea mult timp, dar de piscină…

Poate ar fi de menționat că la bar există un automat de țigări, lucru pe care l-am aflat de abia după ce am umblat o oră după șigări prin tot Benidormul. Țigările se vând doar în magazine speciale și la automate în câteva baruri și foarte rar în supermarket.

Seara se organizau aici „spectacolele”. Din păcate (sau din fericire :) ), noi nu am prins aceste spectacole, cu o singură excepție, în una din seri când nu am părăsit hotelul după masa de seară. Cu toate că „artiștii” erau deplorabili, muzica de băgat dopuri în urechi, eu am fost impresionat.

Cred că a venit timpul să povestesc despre oaspeții hotelului. Hotelul pare a fi un hotel sindical spaniol, și preponderent alocat sistemului de pensii. De admirat faptul că pensionarii Spaniei au condiții foarte bune de distracție. Am observat același lucru și în Grecia. Cert este că majoritatea clienților sunt spanioli, destul de modești. Socotind că pentru mine efortul a fost destul de mare pentru a ajunge aici, mă gândesc că spaniolii o duc mult mai bine (ceea ce știam cu toții) dar și că beneficiază de tot felul de subvenții pentru vacanțe.

Acum revenim la spectacol. Am fost sincer impresionat văzând acei bătrânei dansând și distrându-se. Mă apucase dintr-o dată un moment de reflexie dându-mi seama că nu știu să apreciez viața, nu știu mă bucur de ceea ce îmi oferă atât timp cât îmi mai oferă.

La un moment dat am avut o revelație: „ auzi prietene, ai grijă cum gândești, ești mai aproape de cei de care vorbești, decât de vârsta care îți pare ție că o ai tu acum”. Dar să lăsăm revelațiile, fiecare cu treaba lui.

Alarmă falsă

12:20 Era deja un sfert de oră de când dormeam. Somnul cel mai adânc. Un zgomot suspect se auzea în jurul meu, dar eu mă încăpățânăm să dorm. Nu si fetele mele care se treziseră. "Tati, ceva se întâmplă? ". Venise timpul să mă trezesc si eu. Era alarmă de incendiu. Eu sunt obișnuit cu astfel de alarme, îmi era destul de clar că cineva își aprinsese țigara in cameră (camerele erau dotate cu senzor de incendiu așa cum spuneam mai sus).

Trecuseră deja 20 minute de când alarma suna așa că ies pe hol în pijama. Holul plin, locatarii panicați, dar nu făceau nimic. În mod evident nu exista niciun focar de incendiu, doar panică. Intru în cameră și pun mâna pe telefon, sun la recepție: „Știți e o alarmă de incendiu de aproape jumătate de oră”. Răspunsul a venit imediat: „No nothing”. Ok, ma frend, no nothing, dar de ce nu faci nimic? Oprește alarma, anunță turiștii că nu se întâmplă nimic, că oamenii sunt disperați, sunt pline holurile. Într-un târziu se oprește alarma… pentru 2 minute. Pornește din nou. Se oprește, pornește (vai, ce incompetenți!). La a treia alarmă pumni în ușa mea. Locatarii disperați să vadă dacă nu e focul în mine (adică la mine în cameră).

Asta deja depășise orice limită. Fata mea, care a reacționat extraordinar de bine, spune: „Tati, hai să luăm lucrurile mai importante si să coborâm”. Eu, sigur fiind că erau unii care fumau în cameră, îi spun: „ dacă mai sună o dată, așa facem”. Nu trece un minut și ne pregătim de coborâre :).

Când ieșim, văd armata disperată de oameni pe hol și îi întreb: „A venit cineva de la recepție să vă explice despre ce e vorba? ”. Ăștia se uitau la mine ca la un extraterestru. Cred că mai bine vorbeam în română decât în engleză (acum recunosc, engleza mea nu e foarte bună, dar este – oamenii ăștia păreau că nu știu altceva în afară de spaniolă). Dădeau din umeri, când din grup se desprinde o tipă care îmi explică că ei nu știu engleză, ea știe. A venit cineva de la recepție, a umblat la un tablou și apoi a coborât.

Asta am făcut și noi, am coborât (pe scări, chiar dacă acum nu circula nimeni cu liftul) și ne-am dus la barul de la piscină. Era închis, așa că cineva trebuia să se ducă să ia ceva de băut. Ghiciți cine? Așa că m-am dus la prietenii mei indieni, am luat 2 beri (pentru mine), un cidru și o cola. A fost chiar drăguț, am stat de vorbă, și pe la 2:30 ne-am întors în cameră. Toată lumea dormea…

Concluzii

Este oarecum incorect să judeci un hotel după un incident (pesemne) izolat. Pe de altă parte însă lipsa de reacție a personalului ar fi dus la un dezastru de proporții incomensurabile.

Dacă aș recomanda? Da, cu siguranță pentru un buget restrâns în Benidorm este o soluție foarte bună practic eu asta am putut să aleg într-un buget sub 120 EUR/zi. Celelalte variante mi s-au părut mai slabe, chiar și la cele 2 propuneri de 4 stele.

Cu siguranță că notele pentru hotel ar fi fost ceva mai bune dacă nu exista incidentul cu alarma (sau de fapt lipsa de reacție și proasta organizare). De asemenea notele pentru masă au fost diluate de comportamentul personalului și de cozile artificiale de la intrare.

Dacă e să comparăm cu condițiile de la Servigroup Romana atunci nu există comparație. Dar se plătește și stațiunea… Deși dacă mă întrebați pe mine, eu aș alege Alcossebre, nu Benidorm.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Dabator in 29.04.16 02:26:27
Validat / Publicat: 29.04.16 10:54:39
VIZUALIZĂRI: 3202INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Estul plajei Levante (de est :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73750 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 34.00 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  19 ecouri scrise, până acum

  Dabator [29.04.16 03:17:19] »

  Unul din cele mai bune albume de muzică rock al perioadei de dinainte de revoluție a fost Club A, un album live cu multe din formațiile momentului: Sfinx, Semnal M, Pro Musica, Basorelief, Domino, Post Scriptum, Accent. Din păcate nu am găsit o înregistrare de pe album a lui Accent, dar propun youtube

  webmaster26 [29.04.16 07:47:14] »

  @Dabator - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ===

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.

  Dabator [29.04.16 11:06:09] »

  @webmaster26 - Coordonatele sunt corecte. Mulțumesc pentru tot.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Carmen Ion [29.04.16 11:14:24] »

  @Dabator - Din pozele ataşate de tine şi altele pe care le-am văzut, singura problemă pe care o am cu Benidorm, unde nu am ajuns şi chiar nu sunt convinsă că m-aş duce, e cu hotelurile - înalte şi urâte de nu se mai poate, zugrăvite într-o nuanţă absolut dezagreabilă! Parcă pe Costa del Sol, unde se găsesc destule hoteluri cu multe etaje, nu am zărit mizeria asta de culoare, dovadă că andaluzii au mai mult bun gust (asta apropo şi de gazpacho .

  Felicitări pentru articol şi pentru alegerea versurilor minunate ale lui Augustin Doinaş ca preambul la o "alarmă falsă" şi aştept continuările.

  irinad [29.04.16 13:26:21] »

  @Dabator - Un articol excelent, ca toate celelalte ale tale, bine "asezonat" cu versuri pe măsură. Felicitări!

  Dabator [29.04.16 14:19:42] »

  @Carmen Ion: Cum am povestit și în articolul meu despre Benidorm, nu pot să spun că am fost impresionat de această stațiune, sau, în fine, după "wow"-ul de început am revenit la vechile mele sentimente. De fapt am știut de la început că nu îmi va place foarte mult, stațiunile mari nu sunt cele ce mă încântă foarte tare. Însă aveam în plan diverse vizite pe care să le fac din Benidorm. Că nu am am făcut tot ce am planificat, asta iarăși e obișnuit (la mine).

  Să știi că și Benalmadena mi s-a părut tot o aglomerare de hoteluri, fiind tot o stațiune imensă, genul care te face să îți aduci aminte cât de neînsemnat ești pe această lume .

  Dar Benidormul are cel puțin 3 lucruri bune: Cala Mal Pas, orașul vechi și (asta pentru mine) Terra Mitica.

  Acesta este și motivul pentru care am ales apoi Alcossebre, un altfel de stațiune, mai liniștită, mai mică, cu hoteluri ce rar depășesc 4 etaje și cu niște plaje minunate. Aici aș mai fi stat măcar o săptămână

  Dabator [29.04.16 14:33:21] »

  @irinad: Mulțumesc pentru aprecieri.

  În privința versurilor am ezitat mult, evit poeziile lungi, motto trebuie să fie scurt. Doar că mi s-a părut că se potrivește atât de bine, și, în plus sunt mulți din generația mea care cred că se vor bucura să regăsească poemul.

  Am vrut să redau doar un fragment, dar mi s-a părut prea puțin.

  Asta mi-a fost inspirația...

  mogly [29.04.16 19:40:07] »

  @Dabator - Felicitari pentru vacanta frumoasa si palpitanta, impreuna cu familia .

  Incidentul cu alarma de incendiu mi-a adus aminte de toamna anului 2013 cand eram intr-un hotel din Bucuresti si m-am trezit in toiul noptii cum patul se zdruncina din toate incheieturile... era cutremul. Eu sar din pat, sotul meu se intoarce pe partea cealalta, ies pe hol in pijamale si in picioarele goale, nici tipenie de om. Vreau sa merg in camera in care erau cazati copii, sotul imi zice: lasa-i in pace, dorm, vrei sa-i trezesti? Dimineata fiica-mea imi spune ca a fost speriata, a incercat sa-l trezeasca pe fratele ei, care a zis: cutremur? bine... si s-a culcat la loc.

  Sarbatori fericite cu lumina si pace in suflete!

  Dabator [29.04.16 20:12:19] »

  @mogly: A fost o vacanță frumoasă, într-adevăr. Spania este frumoasă și ofertantă, mai ales în ceea ce privește obiectivele de vizitat.

  Micile aventuri din concediu nu fac altceva decât să condimenteze, pigmenteze vacanța. Totul e să le treci peste ele cu detașare, să nu pui la suflet. Când totul merge perfect parcă este prea fad.

  Mulțumesc mult pentru vizită.

  Sărbători fericite și luminate!

  krisstinna [29.04.16 22:45:36] »

  @Dabator - Dacă ai vrut să impresionezi, ai reușit din plin !

  Dau un click să te citesc și nu-mi vine a crede. Am lăcrimat, am recitit, am recitat, am luat-o de la capăt. Ești înfiorător de sensibil, ești unic pe acest sait. Scrierile tale au imagini, și la propriu și la figurat.

  Hotelul ales de tine e aproape de mare, pe un deal? Păi, la cât de ”uituci” sunt băieții mei, mă și văd urcând și coborând de muuulte ori acea pantă abruptă .

  Ai tu ceva lipici la recepționere sau mi se pare mie? Neșansa a fost a ta de data aceasta, dar te-ai ”lipit” de doamna care te-a servit la masă, cea cu ”aritmia” menționată de tine.

  Nu înțeleg cum te-ai descurcat fără pat matrimonial

  să visezi la ceea ce îți dorești privind marea.

  -aici suntem pe aceeași lungime de undă, nu-i nevoie de ”război”.

  O întrebare: tipa care vorbea engleză, respira bine ?

  Despre pățania cu alarma falsă îți pot spune că mă amuz atunci când citesc despre întâmplările haioase ale unui coleg , despre peripețiile din vacanță. E o plăcere să constat că nu sunt singura care are ”palpitații” (și asta fără un bust ca al doamnei cu lipici)

  ”Să nu-ți fie frică de zăpadă”, ”peste cuvintele tale chiar e vară”, indiferent de anotimp.

  Mă apucase dintr-o dată un moment de reflexie dându-mi seama că nu știu să apreciez viața, nu știu mă bucur de ceea ce îmi oferă atât timp cât îmi mai oferă.

  -nu mă pricep prea mult la muzică, dar îmi place asta

  Felicitări pentru acest articol deosebit!

  Sărbători fericite!

  Dabator [30.04.16 00:32:12] »

  @krisstinna: Mulțumesc mult pentru tot.

  Ai tu ceva lipici la recepționere sau mi se pare mie?

  Cred că mai repede mi se pare mie .

  Trebuie să mai împănez și eu povestirile cu una, alta, asta nu înseamnă că sunt cu ochii după recepționere . S-a luat odată fata mea de mine (la rev despre hotelul din Alcossebre) că de unde am văzut eu nu știu ce la recepționeră, că nici nu am avut cum să văd. Nu m-a crezut că a fost doar așa, să fac review-ul mai atractiv...

  Că te amuzi de pățăniile mele din vacanță e bine, și eu m-am amuzat, oarecum.

  Nu cred că știai tu că îmi place Yes, dar melodia este una din preferatele mele, așa încât m-ai nimerit.

  Mie îmi place foarte mult și asta. E mai din perioada mea "flower power". Sper să-ți placă și ție.

  mishu [30.04.16 19:07:55] »

  Foarte simpatic articolul tau si tocmai bun de citit in prag de seara ca si relaxare. Felicitari, votat cu mare placere.

  Dabator [30.04.16 19:32:22] »

  @mishu: Mulțumesc muuult! Mă bucur că ți-a plăcut articolul. Sărbători fericite!

  elviramvio [30.04.16 22:51:39] »

  @Dabator -

  Mi-a placut. Alarma de incendiu este ceva nou pentru mine, n-am experimentat asa ceva si nu cred ca regret, sper sa nu-mi tulbure vacanta asta.

  Un articol asemeni unei sampanii bune, felicitari!

  Paste cu multa Lumina!

  Dabator [02.05.16 16:22:38] »

  @elviramvio: Mulțumesc mult.

  Să știi că nu e mare pierdere că nu ai experimentat alarma de incendiu, îți doresc nici să nu ți se întâmple. Mai bine dormi noaptea, mai ales atunci când ți-e somn 😊.

  Nu a fost chiar așa de rău și apoi astfel de întâmplări cristalizează mai bine amintirile

  DaRKruCS [03.05.16 23:46:26] »

  @Dabator: Și articolul asta al tău e din categoria aia... "cu stropi" 😅😅😅

  Cred că mai bine vorbeam în română decât în engleză

  😅😅😅 să știi că așa e. Eu te-am avertizat ca nu engleza e baza 😋

  Dabator [08.05.16 00:31:44] »

  @DaRKruCS: Adevărul este că m-ai avertizat încă de la Predeal. Dar eu nu și nu, nu se poate să nu știe lumea engleză pe acolo. Doar fusesem în Barcelona și zonele adiacente, pe Costa de Sol, Toți știau foarte bine engleză (sau oricum mai multă decât mine ). Nu o să o uit pe ospătărița aia din Valencia care mi-a spus cu seninătate în limba maternă: "Aici ești în Spania, asta e limba de o vorbim".

  Cât despre stropi înțeleg că trebuie să pregătesc un set de șervețele. Doar să-mi spui dacă ai vreo marcă preferată .

  abancor [08.05.16 14:29:40] »

  10 la impresia artisitică, 10 la meritul tehnic!

  Io o dată am fost în Spania, mai la nord, în Catalonia, dar unele impresii parcă sînt la indigo.

  Și la mine, la cina pe care o aveam inclusă la cazare, ospătarii și personalul din sală afișau figuri între posomorît și încruntat, iar accesul era controlat de un cerber. În plus, pe măsură ce se eliberau mesele, le pregăteau pentru micul dejun, și nu te mai puteai așeza la ele, așa că rămîneau disponibile din ce în ce mai puține pentru cei sosiți mai tîrziu.

  Și eu am admirat/invidiat perechile de septuagenari care dansau pe terasa hotelului.

  Și în Pineda, unde am stat eu, limba engleză era o raritate, abia se descurca recepționerul să explice, cu emoție, cum că bine ați venit, camera treisutepaișpe, micul dejun de la șapte jumate, parcarea după colț.

  Și mie mi s-a părut un litoral înghesuit, sufocant. Hoteluri mari, fațade grandioase, etaje multe, lipite una de alta, și mulți localnici, care, cel puțin pentru mine, obișnuit „ca la noi”, îmi dădeau senzația că îmi petrec vacanța la Constanța, în loc de vreo stațiune. Adică într-un oraș, în mijlocul rutinei zilnice a localnicilor, ceea ce atenua sentimentul de vacanță la plajă.

  Sper să mai ai timp de scris în curînd, abia aștept următoarea poezie.

  P. S. : cred că ai văzut că pe youtube sînt o mulțime de filmări de la concertul Accent 30 de ani.

  Dabator [08.05.16 16:36:17] »

  @abancor: Eu nu am mai pățit să găsesc ospătari așa morocănoși prin Spania. Și nici atâta lume care să nu știe engleză. A, sigur, când am nimerit în satul Santa Suzana și nu în stațiune, am avut o problemă să înțelegem cum să facem să ajunge în stațiune.

  Cu siguranță multe stațiuni din Spania sunt sufocante iar Benidormul este unul din cele mai bune exemple.

  P. S. : Da, știu filmările cu aniversarea a 30 de ani. Însă mi-ar fi plăcut să găsesc versiunea de pe LP-ul Club A. Am găsit doar tot LP-ul. Dar cine știe, poate într-o zi dezgrop vinilurile mele și le fac mp3

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  elviramvio, irinad, mishu, mogly
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  • Aug.2015 Benidorm — scris în 28.08.15 de iulianca din PLOIESTI - nu recomandă
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.095269203186 sec
  ecranul dvs: 1 x 1