ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2016
DE msnd
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.07.13
STATUS: CONSUL
TIMP CITIRE: 9 MIN

Și eu am fost la Cinciș

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Anul trecut, după întâlnirea de la Predeal, nu eram sigur că voi scrie un review. Îmi propusesem numai câteva cuvinte, pretext de a anexa, la publicare, filmul întâlnirii făcut de mine. Au rezultat totuși vreo două pagini și jumătate de impresii, care, probabil împreună cu filmul, au avut un succes nesperat. Chiar și acum, la Cinciș, cineva, nu spun cine, mi-a declarat că s-a mai uitat chiar de curând la film, să revadă colegii de la AmFostAcolo, și m-a întrebat dacă am de gând să recidivez. M-am simțit încurajat să mă repet și anul acesta.

Pentru început, trebuie să-i mulțumesc încă odată marii inimi a AFA, extraordinara doamnă @roth, precum și lui Cristi, cei care din primul moment s-au oferit să ne primească în mașina proprie, având astfel și noi posibilitatea de a ajunge la întâlnire. Ca să nu mai spun că, în această companie, și într-o mașină de nota 10, ambele drumuri au fost o adevărată plăcere. Bineînțeles că aceleași mulțumiri trebuie să le aduc și lui @iulian68, cel care a făcut public semnalul meu de „sos”.

Dar să o luăm în ordine cronologică:

Ziua întâia – vineri 18 martie 2016

După aproape două luni de pregătiri fizice și psihice, vine în sfârșit și ziua cea mare. Cami face câteva socoteli, și stabilește o oră de întâlnire. Calculele sunt perfecte, astfel că, pe la ora 11.30, suntem în parcarea de la Castelul Corvinilor (oare de ce unii îl numesc Castelul Huniazilor?). Aici, la ora 12.00 începe primul eveniment al întâlnirii, Premierea unităților de cazare din zonă, cele mai apreciate prin articolele AFA din 2015. Evenimentul pare a fi unul de maximă importanță pe plan local. În primul rând, Admin este acaparat de televiziunile locale. Nici nu am avut timp să-l salutăm. Apoi, cu sprijinul colegilor din jur, aflu despre prezența unor personalități locale: subprefectul județului, primarul municipiului Hunedoara, directoarea Casei de Comerț și Industrie Hunedoara, cea care a sprijinit din plin organizarea festivității.

Cum respectiva festivitate urmează a se desfășura în una din încăperile castelului, încercăm să intrăm. Dar, în capătul podului, suntem întâmpinați de ”Cavalerul Păzitor” al castelului. Acesta dorește să se asigure că venim cu gânduri bune. Pentru orice eventualitate, adjunctul său trage câteva focuri de flintă medievală, ce fac un zgomot teribil. Dar, în final, suntem crezuți pe cuvânt, și ni se permite accesul în castel.

Totuși, înainte de începerea festivității, mai trebuie să trecem o probă: tragerea cu arcul. Greșeala este că se cer voluntari. Si nu se oferă nimeni. Până la urmă, pentru a salva situația. tot Admin-ul nostru se sacrifică. Văzând însă succesul încercării, în continuare apar din ce în ce mai mulți voluntari, aproape să punem în pericol începerea festivității.

Până la urmă, reușim să ajungem în ”Sala Mare a Palatului Bethlen” și premierea poate începe. Dar, fiecare dintre personalitățile prezente dorește, pentru început, să asigure participanții de tot sprijinul autorităților în dezvoltarea turismului local. Apoi, Cornel înmânează diplome, pe diverse categorii, unui număr de 34 de unități de cazare și organizații implicate în turismul local.

Din nefericire, nu am fost inspirat în alegerea locului în care m-am așezat, într-o sală plină ochi, astfel că, în momentul începerii premierii efective, am fost complet blocat ca perspectivă, singurul lucru pe care puteam să-l filmez fiind spatele a mai multor reprezentanți ai mass – media locală sau ai cameramanilor oficiali ai AFA.

După părerea mea, singurul moment deosebit al festivității a fost apelul reprezentantei unei unități de cazare ce a cerut ajutorul autorităților locale în reducerea birocrației și fiscalității la care trebuie să facă față hotelierii zonei.

După o mică gustare la botul calului, amatorii sunt invitați la o vizită cu ghid însoțitor ,,a castelului. Bineînțeles că profit de invitație, dar, despre asta voi scrie altă dată.

Apoi ne îndreptăm spre sediul principal al întâlnirii noastre, Complexul Turistic Ovi – Hotel Diamond. Aici eram așteptați de @maria55, care ne înmânează ecusoanele și ”Țertificatele”, așa cum se numesc anul acesta. Predau obiectul pentru tombolă și urcăm în cameră. Detalii despre cazare vor fi în un alt articol. Urmează apoi o plimbare în lungul șoselei, spre amonte. Ne însoțesc 3 câini, doi mai pașnici, pe lângă noi, unul ceva mai gălăgios, dar mai departe. Păduricea de pe marginea șoselei nu dă încă semne de înfrunzire. Doar printre frunzele uscate de pe jos câteva floricele albastru – violet. Când soarele trece de versant parcă se face mai frig și hotărâm să ne întoarcem.

Până la ora 19.30 urmăresc, din balconul camerei, pregătirile pentru focul de tabără. Pentru început, Dragoș încearcă să păstreze gol locul unde se va face focul. Acesta este într-un colț al parcării, peste drum de hotel. Dar, imediat ce unul din colegi este convins să mute mașina, un altul apare și ocupă locul eliberat. Grea treabă pentru Dragoș. Când începe aranjarea lemnelor, coborâm și noi.

Aprinderea focului îi revine tot lui Dragoș. Dar, în timp ce el este ocupat cu motorina, noi avem treabă cu alt combustibil, dar ceva mai fierbinte. Excelent! . Ulterior am aflat că s-ar fi vehiculat și ceva palincă, și ceva slăninuță. Dar, eu eram prea ocupat cu filmatul. În jurul focului lumea se întâlnește, sau se reîntâlnește, discută, schimbă impresii. De curând mi-a intrat în limbaj o nouă noțiune: „socializează”. Oricum, toată lumea se simte bine. Inclusiv copii, care au descoperit o nouă distracție: jocul cu focul. Sper să nu îl încerce și acasă. Asta mi-a adus aminte, instantaneu, ce-mi spuneau părinții mei când eram mic, ca ei, și în ce pericol eram și eu și patul dacă mă jucam cu focul. Într-un final, piramida se prăbușește. Dar noi nu ne dăm plecați. Câteva voci, la început mai timide, dar care cresc ca număr în timp, încep să cânte. Și nu avem idee când trece timpul. Noroc cu @roth, care ne invită în restaurant să-i spunem ”LA MULȚI ANI! ” lui @pepsi70ro, cunoscut și sub numele de Ovidiu, care mai adăugă un an la vârstă. Ca o paranteză la focul de tabără, a doua zi dimineață am avut curiozitatea de a vedea urmele evenimentului de cu seară. Din balconul camerei nu se mai vedea nimic, totul era curat, aproape ca la început și, în plus, pe locul cu pricina erau, deja, parcate două mașini.

La masă am onoarea de a sta, din nou, cu nume grele ale sait-ului: @Michi, @iulianic, @dianamea și @tata123. Totodată am ocazia de a mă întâlni cu cunoștințe mai vechi, sau mai noi, cu care este o adevărată plăcere să schimbi câteva cuvinte. Încerc o enumerare, dar mai mult ca sigur că voi uita pe cineva, așa că cer de la început scuze acestora. @Zoazore. @adri-nico, @krisstinna, @Carmen Ion, @elviramvio, @irinad, @maria55, @Dan&Ema, @traian. leuca, @Dragos, @papone, @Nasshu, @iulian68, @pepsi70ro, @urjanclaudiu, @BOGDAN_DSN sau foarte simpaticul @claudiu71, sunt numai câteva nume care îmi vin în minte acum. Dar, remarc și, cu o oarecare părere de rău, lipsa altor prieteni din trecut: @vega06, @zuftim, @Marian Preda, @buterfly, @Dabator, @le_maitre sau @ariciu.

Ziua doua – sâmbătă 19 martie 2016

Cea mai mare parte a zilei este oarecum „timp la dispoziție”. Oferta turistică a zonei este incredibil de bogată și a stârnit multe propuneri și comentarii în perioada anterioară. Până la urmă, fiecare a făcut cam ce a dorit, și am o bănuială că hotelul a fost cam gol întreaga zi. Noi am ales excursia cu microbuzele, despre care, probabil, voi scrie cu altă ocazie. Ora de reîntâlnire planificată ar fi trebuit să fie 18.30, dar taman excursia noastră s-a lungit cu o oră peste program. Așa că, cel mai important moment al întâlnirii noastre a fost decalat pentru ora 19.30, când a început premierea celor mai merituoși membrii ai AFA din 2015. Festivitatea a avut loc tot în sala restaurantului, cu noi la mese. Astfel că aerul de ședință, pe care l-am simțit cu o zi înainte la Castel, dispăruse.

Câștigătorii sunt cunoscuți de toată lumea: @traian. leuca – locul 1, @tata 123 – locul 2 și @Dan&Ema – locul 3. În afară de medalii, aceștia mai primesc și câte o cupă, iar împreună cu primii 20 clasați, câte o jachetă inscripționată ”AmFostAcolo – Elita”. Din restul premiaților doresc să mai menționez numai distinsele doamne @Michi și @iulianic, fără de care saitul nostru ar fi foarte sărac. Toți premianții, ca și cea mai mare parte a întâlnirii, pot fi văzuți pe filmulețul (are o oră și un sfert) anexat.

https://youtu.be/58jbI-DtMBA

Obosit de efortul depus pe parcursul decernării premiilor, ratez filmarea tombolei, dar nu ratez cele două momente de vârf ale spectacolului artistic. La primul mă trezesc un pic cam târziu, după ce începuseră aplauzele. Așa că nu prind o poziție foarte bună de filmare. În schimb, la al doilea am loc în primul rând. Mă mir că nu mi-a tremurat mai tare mâna în care țineam camera, de atâta râs. Apoi mi-am adus aminte că râsul îngrașă. M-am liniștit totuși, relativ rapid, că am scăpat ușor, când am auzit pe cineva în preajma mea ”Era să mor de atâta râs”. Felicitări tuturor celor ce au pus la cale, au creat costumele și recuzita, au pregătit și au participat la, după părerea mea, punctul culminant al întâlnirii.

Ziua a treia – duminică 20 martie 2016

Ca de obicei, este cea mai tristă zi. Abia începusem să ne simțim bine, și trebuie să ne despărțim. După micul dejun, la ora 10.30, este programată fotografia de grup, de final. Dar, până la acea oră, mulți dintre colegi plecaseră, deja. Poate, în viitor, fotografia de grup ar putea să se facă cândva la început. Sau să se facă două rânduri de fotografii. Chiar și eu, prezent acolo, din motive legate de defectarea cartelei de acces în cameră, am ratat primul set de poze, ajungând pe ponton numai pentru a doua parte. Totuși la timp pentru ultimele schimburi de impresii, îmbrățișări și urări de bine. Sper că am reușit să-mi iau ”La revedere! ” de la majoritatea colegilor (deși cred că pe Dragoș l-am ratat), și cu toții ne-am exprimat dorința de a ne revedea cât mai curând.

Sper să se întâmple asta și înainte de întâlnirea din 2017.


[fb]
---
Trimis de msnd in 25.03.16 22:28:08
Validat / Publicat: 26.03.16 00:00:07

VIZUALIZĂRI: 2107 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 2, ”Cavalerii păzitori” ai castelului sunt pregătiți să ne primească.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22058 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[25.03.16 22:54:58]
»

Te rugăm să acorzi note la distracţie/relaxare, cadrul natural, servicii şi să precizezi dacă recomanzi sau nu.

Mulţumesc.

webmasterX
[25.03.16 23:01:25]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

msndAUTOR REVIEW
[25.03.16 23:12:39]
»

@webmaster45 - Scuze, nu mi s-a atras atenția la încărcare. Am crezut că în această zonă nu este nevoie de calificative.

Rog completați cu 100% din partea mea la toate domeniile.

Credeți că este cineva care să nu recomande participarea la o întâlnire AFA? Bineînțeles că recomand.

Michi
[26.03.16 11:55:13]
»

Am aşteptat ce am aşteptat reviewul tău dar a meritat. Ai făcut filmul scris de la început până la sfârşit. Asta despre scris. Despre filmul film, nu-mi găsesc cuvintele de apreciere. Felicitări la dublu.Cum să copiez filmul într-un folder în care să-mi rămână amintire? ( dacă poţi, spune ca pentru proşti)

msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 12:36:00]
»

@Michi -

Sărut mâna și mulțumesc mult pentru aprecieri. Cer scuze pentru întârziere, dar m-a chinuit filmul vreo 4 zile. Și tot nu i-am dat de hac.

Am ceva promisiuni de la @Zoazore, că încearcă soțul dumneaei să facă ceva.

Așa că vă propun să mai așteptăm puțin cu transmiterea filmului, poate vom avea o variantă fără defecte.

Până atunci, dacă doriți, îmi puteți trimite, prin Mesaj Personal, adresa de e-mail la care să-l transfer. Este destul de mare, circa 1.5 GB, așa că va fi nevoie de un sait intermediar de transfer (We Transfer, Dropbox, etc.)

Vă doresc o zi excelentă și mulțumesc încă odată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
papone
[26.03.16 12:53:47]
»

@msnd - Superb filmul, frumoasa scrierea. Un domn! Chapeau!

msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 13:20:27]
»

@papone -

Sunt onorat să primesc o asemenea apreciere de la celebrul @papone.

(chiar dacă nu l-am văzut prea des cu ”Șapo-ul” la el)

Așa că nu îmi rămâne decât să mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Chestia cu ”Domnul” o vom mai discuta cu altă ocazie. Nu de alta, dar nu vreau să rămân cu impresia că sunt așa de trecut de a doua tinerețe.

La bună vedere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
cor_nelia
[26.03.16 15:12:02]
»

@msnd - Ma bucur pentru voi; v-ati distrat bine.

Astept relatari amanuntite.

Succes!

Dan&Ema
[26.03.16 16:39:19]
»

uff! ce articol! dar ce filmare! o vreau si eu, mihai, te rog!

este cred cel mai pretiois articol datorita a esentei AFA inregsitrate in acest fel care a marcat excelent momentele intalnirii. O excelenta intalnire AFA! felicitari

Nu poate prmi o asemenea filmare un bonus special?

Cu admiratie, Dan

msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 19:44:23]
»

@Dan&Ema -

Mulțumesc mult pentru aprecieri. Dar parcă este un pic cam prea mult spus.

Dacă îmi trimiți pe MP adresa de e-mail pot să-ți trimit și eu filmul.

O seară excelentă tuturor.

elviramvio
[26.03.16 21:14:30]
»

@msnd -

Frumos articol.

Admin
[26.03.16 21:19:40]
»

Abai acum am găsit răgazul să urmăresc "pe îndelete" filmul — e într-adevăr remarcabil şi complet, felicitări şi mulţumiri pentru munca şi timpul investit (îmi imaginez că n-au fost DELOC "mărunte"!)

Dacă eşti de acord, ţi-aş propune să-l încărcăm, la rezoluţie "maximă", pe canalul oficial youtube AFA

În cazul în care eşti de acord, trimite-mi cumva linkul de download al filmării / montajului, la rezoluţie cât mai mare.

msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 21:43:22]
»

@Admin - Bineînțeles că sunt de acord. Consider că filmul aparține deja AFA, iar dacă rezoluția ”maximă” ne poate face mai cunoscuți, cu atât mai bine.

Din nefericire, varianta rezultată după reparația realizată de familia @Zoazore are 640 x 360 la 1120 kbps, ceva mai puțin decât varianta defectă (720 x 400 la 2590 kbps).

Pentru orice eventualitate trimit prin e-mail filmul în varianta reparată, folosind WeTransfer.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 21:51:02]
»

@elviramvio -

Sărut mâna!

Mulțumesc mult!

tata123 🔱
[26.03.16 22:07:29]
»

@msnd - Felicitări pentru filmare. Mi-a făcut o reală plăcere faptul că ne-am cunoscut, am stat la aceeași masă și am discutat diverse.

msndAUTOR REVIEW
[26.03.16 22:23:05]
»

@tata123 -

Mulțumesc mult. Și eu am fost foarte încântat de că am avut ocazia de a fi la aceiași masă. Sper să avem cât mai curând ocazia să reluăm discuțiile.

adri-nico
[30.03.16 00:19:12]
»

citit/votat!

msndAUTOR REVIEW
[30.03.16 10:52:12]
»

@adri-nico -

Mulțumesc mult!

Nu și vizionat?

TraianS
[01.04.16 10:53:14]
»

@msnd S-a intamplat sa vin eu cu "superbonusul" la acest articol.

Din toate articolele care s-au scris despre intalnire, articolul dvs. mi se pare unul dintre cele mai importante, deoarece descrie mai pe larg (si nu doar descrie ci prezinta si video) evenimentul de decernare a premiilor pentru hotelierii din zona.

Se poate sa gresesc, dar cred ca doar in acest articol si cel al lui Pepsi: "Diplomele de excelență pentru unitățile de cazare din Hunedoara" luminile au fost atintite mai mult si pe aceasta "latura" a intalnirilor AFA.

Userii AFA, tind in general sa ignore (sau mai bine zis: to not be aware) importanta acestui eveniment, atentia fiindu-le in speta indreptata catre "Intalnirea" de seara - inter-useri.

La Tarlungeni acelasi lucru mi s-a intamplat si mie.

Eram mai concentrat, ca pe seara, sa nu-mi fure cineva snitelul din farfurie si de cat de lunga sa-mi fie cravata... sau ce culoare sa aleg, ca sa se asorteze cu papucii nevestei.

Am urmarit filmuletul pe fuga. Dar sa vad atatia hotelieri adunati in aceeasi sala imi umple inima de bucurie.

Si-i vad adunati, nu pentru cine stie ce masinatiune politica si de interes.

Ii vad adunati deoarece vor sa-si promoveze obiectivele turistice din zona (o fac din ce in ce mai bine), ii vad adunati deoarece vor sa asculte parerile turistilor (si intotdeauna trebuie sa fie atenti la acest aspect), ii vad adunati deoarece vor sa vada cu ce probleme se confrunta ceilalti din domeniul si cum se pot gasi solutii pentru aceasta industrie (si nu cred ca asteapta solutii doar de la stat - ci incearca sa gaseasca ei "solutii").

Ma bucur sa vad o astfel de Romanie. Ma bucur sa vad ca AFA si in special Cornel a reusit sa-i adune; si va multumesc ca ne faceti si noua, celor mai de departe, cunoscute aceste evenimente.

Bravo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
msndAUTOR REVIEW
[01.04.16 22:17:57]
»

@TraianS -

Mulțumesc mult pentru aprecieri și pentru vot.

Într-adevăr, și la Predeal, și aici, am încercat să creez un document care să ilustreze cât mai bine evenimentele ce au avut loc. E adevărat că anul acesta am avut ceva mai multă experiență. și cred că mi-a ieșit ceva mai bine.

Să sperăm că experiența câștigată se va reflecta în filmul de la anul. Asta, dacă nu cumva, vom avea și o altă ocazie pe parcurs.

Mulțumesc încă odată și doresc o seară excelentă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
papone
[01.04.16 22:52:09]
»

@TraianS - Nea Traiane, noi am asistat pentru prima oara la live la o astfel de premiere organizata de AFA. Si am ramas placut surprins de tot ceea ce am vazut, de implicarea oficialitatilor locale, dar si de deschiderea hotelierilor pentru a realiza ceva. A fost mai mult decat m-as fi asteptat sa vad si asta ma bucura!

Totusi, am inteles ca a fost una dintre cele mai reusite astfel de evenimente, pentru ca prin alte parti mai nimeni nu si-ar fi dat interesul, in afara de organizatori.

Acum, eu sincer sper ca este o chestie generala, un succes ce va urma si in anii ce vin, ca toti si-au dat seama ca fara implicare nu exista reusita, ca trebuie sa faca ceva. Pe plan local, pe puncte mici, turismul incearca sa se miste (ALDD, implicarea Camerei de Comert de acum si mai sunt exemple bune)... dar pana cand nu se vor pune toti in miscare, nu vom avea decat maci intr-un camp de grau. Nu pot spune ca asta a fost inceputul, dar sper ca a fost macar un nou inceput. Mai multe, vom vedea la anul... Oricum, chiar a fost o reusita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Dan&Ema, elviramvio, hlli, Michi, msnd, tata123 🔱
Alte articole din această RUBRICĂ2016 Întâlnire AFA - Complex Diamond, Cinciş HD:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.06148886680603 sec
  ecranul dvs: 1 x 1