ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR -- ?
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
70.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Villa Two Brothers2

Vila Two Brothers

TIPĂREȘTE

Situată destul de aproape de centrul staţiunii Parga, pe o străduţă în pantă, înghesuită între Hotel Poseidon şi Xenia Studios şi având în faţă Hotel Torini, Vila Two Brothers îşi întâmpină oaspeţii cu scara sa de marmură şi cu balcoanele în care - în mod miraculos - cresc arbori. Am admirat de multe ori pomişorii încărcaţi cu kaki, fructele cunoscute de noi numai din supermarketuri, care la Vila Two Brothers îşi trag seva doar prin pătrăţelul neacoperit cu marmură din terasa primului nivel.

Cum am ales această locaţie de cazare şi cum am ajuns acolo poate că voi povesti cu altă ocazie. Important acum este să menţionez că de la Vila Two Brothers până la faleză şi port sunt cam 500 m, iar pentru a ajunge acolo treci pe lângă tot felul de magazine, hoteluri şi studiouri, o biserică, o şcoală, o staţie de taxi, precum şi prin bazar. Drumul, chiar dacă este în pantă, nu este dificil. Neplăcut este faptul că fiind atât de îngust, iar traficul de autoturisme şi scutere atât de intens pe ambele sensuri, nu ai cum să mergi decât în şir indian. Peste tot se resimt gazele de eşapament. Cât despre poluarea sonoră, nici nu mai vorbesc.

După cum spune şi numele, proprietarii Vilei Two Brothers sunt doi fraţi. Sunt gemeni şi îi poţi vedea alături într-una dintre fotografiile existente la recepţie. Cel care se ocupă mai mult de afacere, o persoană activă, veselă şi comunicativă, este prezent acolo mai tot timpul şi este gata oricând să te ajute. Atât la venire, cât şi la plecare, pe mine m-a ajutat cu bagajele. Dacă afară este înnorat, atenţionează să iei o umbrelă când pleci. Tot el a fost cel care ne-a oferit toate informaţiile privind accesul la castelul veneţian, precum şi la Restaurantul Castello, o locaţie atât de ascunsă încât doar vechii localnici mai ştiu de ea.

Recepţia

Holul de la intrarea în Vila Two Brothers serveşte ca recepţie găzduind pe lângă ghişeul aferent un seif pentru valorile pe care nu le putem lăsa în camere, câteva scaune şi măsuţe împletite din nuiele, o etajeră cu separeuri pentru cheile camerelor, o alta cu cărţi pentru cei care pot citi în limba greacă, precum şi un avizier cu informaţii privind data, intervalul orar şi locul de preluare a bagajelor şi a turiştilor pe fiecare serie. Chiar lângă uşă, la dispoziţia tuturor, se află câteva umbrele. Grupate pe două panoplii, pot fi văzute mai multe fotografii de familie. O scară de marmură deasupra căreia tronează chipul celui care a pus bazele afacerii Two Brothers, duce la camerele de la etaj, precum şi la subsol.

În ultima zi a sejurului, după predarea camerei, am avut ocazia să cobor la subsol pentru că acolo se află încăperea pentru duş şi toaleta.

De menţionat este şi faptul că la check-in, în afara cheii de la cameră şi a cardului pentru curentul electric, pentru cazul în care te întorci de la distracţie târziu, în noapte, primeşti şi o cheie de la intrarea în vilă.

Camera

Nu foarte mare, camera 2 care ne-a fost repartizată se află la etaj. Mobilierul este simplu, dar funcţional: un pat matrimonial proaspăt primenit pe care aşteptau două prosoape mari (câte unul pentru fiecare persoană), o noptieră, un suport pentru bagaje, un scaun cu spătar şi un altul fără (pe care eu l-am folosit ca noptieră), o măsuţă cu sertare, dulap cu bară pentru umeraşe (fără rafturi, dar cu două sertare mari în partea inferioară) şi o oglindă fixată în perete.

Aerul condiţionat (inutil la final de sezon), televizorul căruia i-am încercat doar funcţionarea, corpurile de iluminat (la capătul patului, la oglindă, în tavan, în spaţiul de la intrare, în balcon), prizele suficiente ca număr, precum şi păturile pentru nopţile mai reci, sunt alte dotări ale camerei 2 de la Vila Two Brothers.

Chicineta, de fapt o latură a camerei folosită pentru încropirea unei mese, ar fi impresionat pe orice gospodină. Frigider - mediu ca mărime - cu congelator, o plită electrică cu trei ochiuri şi cuptor încorporat, hotă, chiuvetă cu apă caldă şi rece, suport pentru vasele spălate, un altul pentru vasele fierbinţi, precum şi un dulap de bucătărie dotat cu tot strictul necesar pentru două persoane: farfurii adânci şi întinse, căni, pahare, strecurătoare, storcător pentru citrice (manual), castron pentru salate, coş pentru pâine, ibric pentru ceai sau cafea, tacâmuri, polonic şi palete, chiar şi un dispozitiv pentru deschis sticlele cu băuturi.

O cratiţă mai mică, o alta mai mare, ambele cu capac, precum şi tigaia - toate de teflon - erau foarte zgâriate în pofida faptului că în dotările chicinetei existau şi palete speciale pentru astfel de vase. Bineînţeles, eu nu le-am folosit. Singurele obiecte de bucătărie de care m-am folosit au fost ibricul, două căni, două pahare, o linguriţă şi un cuţit.

Trebuie să menţionez că intrarea în cameră se face cu cheie, dar că funcţionarea curentului electric este posibilă doar prin cartela introdusă în lăcaşul ei. De asemenea, mai trebuie adăugat faptul că internetul - cu parola de la recepţie - funcţionează prost atât în cameră cât şi pe balcon.

Gunoiul din cameră şi baie se lua zilnic. Tot atunci, indiferent cum aranjam noi, paturile erau rearanjate. În toată perioada sejurului, lenjeria de pat nu a fost schimbată niciodată, dar pentru noi asta nu a avut importanţă pentru că nici nu a fost nevoie. În schimb prosoapele - mari, dar câte unul singur de persoană - cred că ar fi trebuit schimbate mai des, nu doar o dată, după patru zile de folosinţă.

Baia

Baia mică, dar suficientă pentru o persoană de statură medie, este dotată cu chiuvetă cu etajeră, oglindă, agăţători pentru prosoape, lighean, toaletă, coş de gunoi şi consumabile (un recipient cu săpun lichid şi hârtie igienică). Apă caldă a fost la orice oră. La duş nu există perdeluţă aşa încât, dacă nu eşti atent, poţi stropi totul în jur.

Clanţa uşii de la baie, cu un zgomot strident la deschidere şi la închidere, trezea din somn nu numai partenerul de vacanţă, dar cred că şi pe vecini. Nici robineţii nu funcţionau extraordinar. Trebuia să strângi mult şi bine pentru a te putea conforma înscrisului de lângă oglindă, adică să nu iroseşti apa lăsând robinetul picurând.

Balconul

Balcoanele camerelor care au vedere spre grădină au grilaj metalic şi sfori pentru rufe. O măsuţă şi două scaune de plastic sunt foarte utile dimineaţa, la cafea sau seara, la o bere. Temându-ne de zgomotul străzii cu traficul necontenit al scuterelor, am cerut să ni se repartizeze o cameră cu vedere la grădină. Inutil! Repartizarea fusese făcută deja şi nu s-ar mai fi putut schimba nimic. Aveam totuşi vedere spre grădină. Privelistea nu este grozavă, doar câţiva copaci (lămâi, mandarini, rodii).

Balconul este umbrit, dar nu oferă nici un pic de intimidate. Dacă nu aveţi parte de vecini vorbăreţi (care nu discută doar între ei, ci vi se adresează pentru orice nimic), dacă în clădirea de alături nu sunt cazaţi cheflii de alte naţionalităţi (care beau şi vorbesc tare aproape toată noaptea) atunci vă puteţi considera norocoşi. Aveţi linişte, dar nu veţi fi scutiţi de vizita ţânţarilor treziţi la viaţă de umezeala grădinii. Pentru că uşile de la balcon nu sunt prevăzute cu plase conta insectelor, ci doar cu uşi suplimentare pentru umbră (dacă mai era nevoie), nu uitaţi să vă luaţi de acasă Autan şi pastile pentru ţânţari.

Tot la acest capitol trebuie să menţionez prezenţa pisicilor care circulă nestingherite prin grădină, se caţără în pomi, trec dintr-un balcon în altul şi chiar pătrund în camere. Mie mi s-au părut simpatice, chiar le-am lăsat să doarmă pe prosopul meu de plajă, dar nu mi-ar fi plăcut să-mi adulmece prin farfurii.

Dacă recomand Vila Two Brothers?

Nu spun că nu mi-a plăcut, dar nici că mi-a plăcut extraordinar. Conştientă de confortul pe care trebuia să-l primesc, nu m-am aşteptat la prea multe, totuşi... la Vila Two Brothers am resimţit sfârşitul de sezon înainte ca acesta să se sfârşească cu adevărat. După seria noastră mai urma doar una.

Părerea mea este că vila - prin amplasarea şi prin dotările ei - este potrivită pentru cei care în vacanţă nu pun pe primul plan confortul mulţumindu-se cu mai puţin sub acest aspect şi permiţându-şi în schimb mai multe excursii, mese la restaurant şi distracţii.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de iulianic in 02.10.15 20:35:03
Validat / Publicat: 02.10.15 21:53:29
VIZUALIZĂRI: 2252
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vila Two Brothers - Intrarea pricipală, direct din stradă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

calatorul [02.10.15 22:21:59] »

Multumim pentru informatii, utile si lamuritoare, ca intotdeauna. INteresanta si miscarea pisicilor, de retinut pe viitor, pana acum le/am intalnit doar la taverne sau pe strada. Eu raman atras in continuare de pensiunile mici, cu camere/apartamente in vile separate, daca se poate, am tot povestit motivele alegerii mele. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

iulianic [03.10.15 09:59:01] »

@calatorul50 - Mulţumesc pentru vizită şi aprecieri!

În Parga sunt multe pisici şi circulă printre oameni pe faleză, pe strada pe care o traversează parcă fără teamă de scuterele zgomotoase... Le-am văzut la intrarea în taverne şi chiar circulând printre mese aşteptând să le pice ceva. Unele sunt voinice semn că nu o duc prea rău acolo.

Cât despre "pensiunile mici, cu camere/apartamente in vile separate… ", da, ar fi ideal. Atâta doar că în Parga greu pot fi îndeplinite aceste deziderate. Este o atât de mare înghesuială a construcţiilor... Sunt băgate unele în altele şi parcă unele peste altele (impresie creată de conformaţia terenului), abia dacă au curţi şi acelea fiind de fapt o bucăţică de deal în spatele clădirii.

calatorul [03.10.15 20:24:08] »

@iulianic - multumesc pentru raspuns si lamuriri, oricum m/am convins ca zona trebuie vazuta si la pas. Am trecut de doua ori pe acolo, odata coborand din Corfu spre Peloponez si altadata in drum spre Lefkada, dar inca nu am oprit niciodata.

Si felicitari pentru noul statut AFA, pe masura contributiei consecvente si remarcabile, ma bucur ca oamenii apreciaza si voturile se confirma. Vacante frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂ:
NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.068027973175 sec
ecranul dvs: 1 x 1