ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2014
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cazare în Bangkok

TIPĂREȘTE URM de aici

Bangkok, pe întregul lui nume, Krunghtepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Nopphosin Ratchathaniburirom Udomrathaniwetmahasa Amonphiman Awatansathit Sakkathatiya Witsanukamprasit, (în traducere, Oraşul Îngerilor, Marele Oraş Nemuritor, Minunatul Oraş al Celor Nouă Pietre Preţioase, Tronul Regelui, Oraşul Palatelor Regale, Casa Zeilor Personificaţi, Înălţat de Visvakarman la Porunca lui Indra), este capitala Thailandei, din 21 aprilie 1782, când, în timpul Regelui Rama I s-a ridicat primul stâlp al oraşului. Cotidian, thailandezii îl numesc, simplu, Krung Thep, (adică Oraşul Îngerilor), iar comunitatea internaţională Bangkok (Bang, în thailandeză "sat pe malul râului" şi Kok, "măslin sălbatic").

Bangkokul are o populaţie de peste 10 milioane de locuitori şi se întinde pe o suprafaţă de peste 1 500 kmp, fiind vizitat anual de peste15 milioane de turişti. Neobişnuit este faptul că oraşul nu are un singur centru. Vechiul oraş regal de pe insula Ratanakosin, construit în interiorul a trei canale concentrice, este centrul cultural şi istoric. În zona de lângă şoseaua Silom se află cele mai importante bănci, instituţii financiare şi comerciale fiind Wall Street din Thailanda, iar Patpong este centrul de distracţii cunoscut în întreaga lume prin viaţa sa de noapte, prin luminile de neon, prin barurile şi go go barurile care o populează. În partea estică a oraşului se află Sukhumit Road, paradisul cumpărăturilor.

Bagkokul este oraşul vechiului şi al noului, al tradiţiilor şi al modernismului, al vechilor temple şi al blocurilor zgărie nori, al mall-urilor sclipitoare şi al omniprezenţei vânzătorilor ambulanţi, al locuinţelor elegante şi al magaziilor-dormitor, al marelui râu Chao Praya şi al canalelor cu ape tulburi.

Am ajuns în Bangkok, pe aeroportul Don Mueang cu un avion Air Asia venind din Singapore. Formalităţile vamale au decurs rapid, singurul lucru deranjant fiind plata taxei pentru viză de intrare (în urmă cu zece zile plătisem aceeaşi taxă, 1000 bath de persoană la sosirea din România pe aeroportul Suvarnabhumi, când formalităţile vamale au durat circa 2 ore). Nu există viză pentru intrări multiple, nici doar pentru două intrări în cele 15 zile cum îmi erau mie necesare.

De la aeroport am mers circa 15 minute (cu câte 15 bath de persoană) cu Autobuzul A1 care se ia de la intrarea 6 (există taxator de la care se cumpără bilete), un mod rapid şi ieftin de deplasare, până la stația MRT Chatuchak Park şi apoi 35 de minute cu metroul (20 bath de persoană) până la Hua Lamphong (Gara Centrală). De aici am luat un taxi pâna la Soi Rambuttri, plătind 100 bath pentru circa 5 km, dar călătoria a durat aproape o oră din cauza traficului intens. În total am plătit 170 bath în loc de 500 bath, timpul fiind mai mare, dar nu ne grăbeam și doream să mai cunoaștem și alte modalități de deplasare în afară de taxi.

O altă variantă este Airport Express Bus (program 05:00 – 24:00) care merge de la aeroport în patru zone din centrul oraşului, şi anume, Silom, Sukhumvit, Khao San şi Hua Lamphong (Gara Centrală).

Ne-am cazat în zona Khao San, la hotelul “Rambuttri Village Plaza”, situat la 95 Soi Rambuttri.

Nu voi vorbi despre “Rambuttri Village Plaza”, (s-a mai scris despre hotel pe “AmFostAcolo”), ci despre ceea ce m-a determinat să aleg acea zonă şi acea locaţie. Am pornit de la premiza că “o cazare neinspirat aleasă riscă reuşita unei vacanţe“.

Am avut în vedere câteva potenţiale zone de cazare din Bangkok: Sukhumvit, Riverside, Silom, Pratunam, Sian Area, Chinatown şi Rattanakosin (Old City).

Sukhumvit este o stradă lungă de 18 km, cu restaurante la modă, baruri, mall-uri cu aer condiţionat, hoteluri şi cluburi, dar şi cu "Thai-Ness" la fiecare colţ de stradă, cu o viaţă de noapte intensă, având ceva de oferit tuturor vizitatorilor. Se adresează în special petrecăreţilor şi amatorilor de shoping sau de restaurante. Un avantaj îl constitue Skytrain (BTS) care facilitează mult deplasările. Dezavantajele zonei constau în obiective turistice puţine şi distanţate între ele, în traficul intens şi în mersul pe jos, care devine, de multe ori, obligatoriu.

Riverside se află în zona tradiţională a magicului Bangkok, dar este în continuă schimbare: bărcile taxiuri, bărcile care transportă navetişti şi barjele încărcate cu orez de pe Chao Phraya, în context de temple, palate şi alte repere istorice, de restaurante de lux şi strălucitoare hoteluri de cinci stele. Este preferat de călătorii bogaţi, de cuplurile care doresc să scape de centrul oraşului, dar să rămână în oraş, de familiile care doresc o vacanţă gen staţiune. Are panorame şi vizualizări uimitoare, este o zonă mai romantică şi mai relaxantă în Bangkok şi, aici, se găsesc hoteluri foarte bune. Mai puţin convenabile sunt depărtarea de centru şi limitarea opţiunilor bugere.

Silom este zona contrastelor. Ziua, în numeroasele birouri şi instituţii financiare pe care le găzduieşte, Silom Road se îmbrăcă în haine de afaceri, seara, restaurantele (multe dintre ele din cele mai bune din oraş) precum şi localurile de noapte din Patpong creează atmosfera de viaţă de noapte, adunând oamenii din tot oraşul. Este preferabil pentru oamenii de afaceri (care caută o scuză pentru a vizita districtul roşu) şi de cei care caută viaţă de noapte vibrantă, de cei care doresc o zonă compactă, la preţuri accesibile şi o gamă largă de preţuri hoteliere. Este uşor accesibil cu BTS, MRT sau taxi, traficul atât auto cât şi pietonal, fiind însă foarte aglomerat. Este lipsit de cultură.

Pratunam este gazda unei mari pieţe deschisă permanent şi mai multe mall-uri, cu produse de modă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, cu echipamente sportive, aparatură electrică şi electronică, etc... Este o zonă activă şi plină de viaţă, cu o ambianţă cosmopolită datorită multitudinii turiştilor care vin la magazine. Este preferată de călătorii tineri, de cumpărătorii cu buget, de cei ce vor să rămână într-o zonă aglomerată. Avantajele zonei constau în celebra piaţă Pratunam, în mulţimea de restaurante ieftine, în Turnul Baiyoke (cel mai înalt punct de belvedere din Bangkok) şi în cazarea ieftină pentru Bangkokul central. Dezavantajele sunt date de traficul intens, aglomerat, de BTS aflat destul de departe (15 minute de mers pe jos).

Chinatown este o experienţă ce nu trebuie ratată, plină de viaţă şi de tarabe de piaţă, de restaurante, de altare şi de cea mai mare concentrare de magazine de aur din Bangkok. După apusul soarelui, întreaga zonă devine un paradis alimentar pentru gurmanzii care vin aici să se bucure de bucătăria de pe stradă. Este frecventată de turiştii cu ”bagajul în spate”, de călătorii cu buget mai redus, de cei ce vor un Bangkok vibrant şi plin de culoare. Se recomandă prin cantitatea imensă de alimente excelente de pe stradă, prin cumpărăturile din pieţe, la preţuri convenabile, şi prin viaţa frenetică de pe stradă. Este o zonă foarte ocupată a oraşului şi nu sunt multe hoteluri. Se merită mai mult vizitată decât locuită.

Rattanakosin (Oraşul Vechi), găzduieşte cele mai spectaculoase şi venerate obiective istorice din Bangkok printre care Marele Palat şi Wat Phra Kaew cu măreţia lor regală, Wat Saket cu Muntele de Aur, Wat Pho cu Buddha Odihnindu-se, Wat Mahathat (prima universitate din Thailanda), dar şi cu Sanam Luang (Câmpul Regal de lângă Marele Palat utilizat pentru ceremonii regale sau budiste) sau Galeria Naţională. O zi sau două de explorare aici oferă o perspectivă bogată asupra inimii şi sufletului poporului thailandez.

Khao San Road, parte din Rattanakosin, este un amestec de pensiuni, internet cafenele, baruri şi cluburi pline de viaţă, saloane de masaj sau tatuaj, agenţii de turism, librării, tarabe cu de toate şi multe altele. Khao San Road este, de asemenea, plin cu standuri, iar pe marginea drumului se află de vânzare bunuri ieftine: haine, diverse accesorii, CD-uri muzicale, carți folosite, etc... Sunt atât de multe încât s-au intins şi spre Soi Rambuttri, stradă care a devenit sora ei mai mică. Se adresează tuturor turiştilor şi excursioniştilor, dar în special celor cu un anumit buget. Obiectivele turistice din imediata apropiere, atmosferă relaxată şi relaxantă, viaţă autentică din Bangkok, spaţiile mari recomandă zona şi compensează dezavantajul dat de transportul spre alte zone ale oraşului care este ceva mai complicat. Apropierea de râul Chao Phraya permite însă utilizarea bărcilor ca mijloace de transport. Pentru cei care doresc să folosească această cale de deplasare menționez că cel mai apropiat debarcader pe râu este Phra Arthit.

În final am optat pentru cazare în Rattanakosin (Oraşul Vechi), zona Khao San Road. Bine zis zonă pentru că am ales o stradă paralelă cu celebra dar gălăgioasa Khao San. Un avantaj foarte mare al acestei locații îl constitue poziționarea lui care permite deplasarea pe jos la cele mai multe obiective cultural religioase, de care eram foarte interesați ținând cont de traficul aglomerat din oraș. În plus este o zonă cu mâncare stradală și nu numai, bună și la prețuri convenabile.

Am ales Rambuttri Village Plaza, de pe Soi Rambuttri, pentru poziţionarea lui pe o alee laterală, nu pe strada principală, oferind linişte deplină, pentru facilităţile oferite, inclusiv piscină, pentru camerele calde şi primitoare şi, nu în ultimul rând, pentru tarifele practicate.

Este o cazare pe care o recomand, atât ca zonă, cât şi ca hotel, “o cazare inspirat aleasă“, cred eu, şi unde m-aş caza, oricând, cu plăcere. Precizez încă odată nu recomand strada Khao San, ci Soi Rambuttri care este mai liniștită.


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 12.06.15 20:29:52
Validat / Publicat: 12.06.15 22:35:05
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în THAILANDA.

VIZUALIZĂRI: 5438 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Bangkok, case pe stalpi de lemn pe Chao Phraya
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster33
[12.06.15 20:46:10]
»

Nu voi vorbi despre “Rambuttri Village Plaza”, (s-a mai scris despre hotel pe “AmFostAcolo”)

Aşa cum zici tu, nu vei vorbi acum, dar sperăm că o vei face în viitorul apropiat pentru că ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

robert
[13.06.15 17:05:05]
»

@mprofeanu: Felicitări pentru un articol foarte interesant și mai ales bine documentat!

Nici dacă scriam de București, orașul meu natal nu cred că puteam să dau atâtea amănunte!

Felicitări încă o dată! O să-l trec la favorite!

Apropo și zona Sukhumvit e foarte făină!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[13.06.15 21:39:21]
»

@robert. c - Multumesc pentru vizita!

alunelu69
[01.11.17 23:04:29]
»

Felicitarile mele pentru toate aceste informatii complexe, bine documentate si deosebit de folositoare.

Bankcoop ul este viitoare noastra destinatie si cu siguranta vom avea nevoie de multa informatie.

Bonus, un vot!

crismisPHONE
[24.09.22 09:35:36]
»

@mprofeanu: Fain articol, și de mare ajutor! De câteva zile citesc, deschid hărți, iar citesc, iar deschid hărți, în ideea de a descoperi "baza" optimă pentru viitoarea noastră vacanță. Nu mai zic, că nu-i totul despre împrejurimi, ci hotelul trebuie să îndeplinească niște cerințe și să nu trebuiască să ne vindem vreun rinichi în acest scop... În fine, aseară cred că l-am găsit și-am rezervat, mai rămâne doar să treacă timpul. Mulțam de ponturi (pe care le-am cules și din celelalte articole) !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[06.10.22 16:38:57]
»

@crismis: Cu scuzele de rigoare pentru întârzâierea mare la ecou, mă bucur dacă plecați în Thailanda pe care am văzut-o acum 8 ani. A fost prima noastră ieșire transcontinentală, era prima dată când mergeam cu avion de dimensiune mare și pe distanță mare... Apoi ne-am obișnuit...

Zona Khao San este o zonă în care simți pulsul viu al Bangkok-ului, este deosebită, cu tarabe, restaurante, cu de toate, este foarte animată. Cazarea a fost ok, am stat acolo 5 nopți, nu se intră în cameră, adică îți ei singur gunoiul. Lângă hotel era și o mică alimentară și de acolo luam mereu apa si alte lucruri necesare. Cazarea a fost luată de la notițele lui Imperator, cel ce mergea mereu acolo când ajungea în Bangkok. Este aproape de Marele Palat, am mers pe jos la el, dar și de alte frumoase temple. Atunci nu prea știam să mă documentez și mă inspiram mult de la alții.

Noi am ales și două excursii opționale de la agenția de lângă hotel, a lui Thai cred că am scris în alte articole.

Dacă nu sunteți pretențioși și doriți ceva deosebit, adică atmosfera Khao San, mergeți acolo...

Bangkok este imens, în alte zone sunt hoteluri frumoase, dar atmosfera nu este așa, simți că te afli într-un loc globalizat de pe glob. Dacă aș mai ajunge acolo tot în Khao San aș sta...

Spor la citit și documentare!

crismisPHONE
[06.10.22 18:15:13]
»

@mprofeanu: Mulțumesc mult! Am citit multe articole, atât pe AFA, cât și din alte surse și parcă-parcă au început a se lega lucrurile... Mă atrăgea hotelul unde ați stat, am văzut că și @andreea72 a stat acolo (de Imperator n-am știut, mi-a scăpat ????), dar până la urmă am ales altceva. De obicei mă implic singură în alegerea cazării, de data asta și-a băgat năsucul și Tati, mizând pe faptul că el a mai ajuns cândva în Bangkok și mai știa cât de cât cu ce se mănâncă. Culmea e că am cercetat fiecare separat timp de vreo săptămână și la final... am ales același hotel! ????

Oricum, dacă la început n-am fost foarte entuziasmată de idee, a început să mă prindă și abia aștept să vină ziua plecării!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alunelu69, crismis, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Bangkok:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.042067050933838 sec
  ecranul dvs: 1 x 1