ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 07.02.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 3 nopți
prieteni
PREȚ SEJUR 213 GBP ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ -
"ECHIPA" A INCLUS:
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 80 GBP
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Ellarbeck Cottage [Cumbria, Lake District](încă) NECLASIFICATĂ

Seri autentice la Ellarbeck Cottage

TIPĂREȘTE

Pentru mini-incursiunea noastră în Lake District (vezi impresii) spuneam că am ales o cazare fixă. Din acest motiv am ținut neapărat să găsim o casă tradițională, în interiorul Lake District și care să aibă tot ceea ce nouă ne trebuia: două dormitoare, baie și bucătărie. Ceea ce am găsit însă, ne-a depășit așteptările.

Cum am ajuns la propriu și la figurat la Ellarbeck Cottage

Cu biletele de avion “în buzunar” am pornit să căutăm cazarea mult-visată. Eheeee, în prima fază, acolo unde noi ne doream inițial (Ullswater, Grasmere - vezi impresii, Ambleside), ne-au blocat prețurile. Doamne, bine că n-am găsit acolo!

În cele din urmă, după zile întregi de căutări pe diverse site-uri, tot prietenul booking ne-a salvat. “Ariciule... ia uite ce-am găsit! Ellarbeck Cottage scrie pe noi...”, m-a informat domnul meu chemându-mă la calculator. Wow! Arăta bestial! Un cottage clasic cu două dormitoare, baie, living și bucătărie. Plus loc de parcare... ce ne puteam dori mai mult? Iar prețul... 213 GBP pe trei nopți pentru toată casa. Situarea acesteia? În nordul Lake District. Genial!

Ceva probleme am întâmpinat la rezervare. Nu se face direct pe booking, ci din booking te trimite pe un alt site de rezervări, cottages4you, unde trebuie plătit avans. Rezervarea nu este cu anulare gratuită! Astfel, am plătit în momentul rezervării 70 GBP parcă, iar peste o lună diferența. La momentul specificat suma a fost retrasă direct de pe cadrul de debit, fără să mai fie nevoie de nimic din partea noastră. Buuun...

Cu toate datele în GPS încă de acasă, am luat mașina de la aeroport și ne-am îndreptat spre cazare. Pentru Marea Britanie se știe că este indicat să introduci în GPS codurile poștale, eh, pe codul poștal am mers și noi. După vreo 200 de km parcurși pe noapte aproape toți, iată că am ajuns și în zona cazării. Era aproximativ ora 22.00 la ei, ora 00.00 la noi. Pustiu, măi dar pustiu de tot. Ceva luminițe începeau să se vadă în depărtare. Nu peste mult timp am trecut de indicatorul pe care scria “Caldbeck” și am început să căutăm. La un moment dat, după ce am trecut un cattlegrid nenea aparatu’ ne spune “virați la dreapta”. Și am virat. Apoi după 500 de metri: “ați ajuns la destinație!”. Pfoai, și în acel moment ne-am blocat. La care destinație că eram în mijlocul unui drum de țară cu primele case la o distanță de 200 de metri cel puțin???

Nu am să mă lungesc (deși mi-ar face plăcere :D), după ce am bâjbâit puțin stânga-dreapta am scos indicațiile rutiere de la booking, pe care le aveam printate, și ne-am întors în drumul principal. “După cattlegrid faceți dreapta și apoi mergeți înainte. După 500 metri veți găsi Ellarbeck Cottage. Este ultima casă pe partea stângă a drumului.”, scris în indicații. Le-am urmat întocmai deși GPS-ul se răstea la noi că nu e bine. Proprietara ne spusese în ultimul mail că locul unde noi urmam să fim cazați era “a treia casă, adică ultima” și că ne va lăsa lumina aprinsă și ușa din spate descuiată. Pffff, greu dar am ajuns până la urmă. Am găsit totul exact așa cum ne spusese. Am deschis poarta, am băgat mașina în curte și am intrat în casă. Nu înainte însă de a ne opri pentru câteva minute să privim cerul. Nu-mi aduc aminte să fi văzut un cer atât de înstelat niciodată. Poate doar când eram copil... Înăuntru, deși știam că e mișto, nu ne-am așteptat să găsim ceea ce am găsit...

Cum să stai tradițional dar confortabil în 2015

Casa, este una din piatră, specifică zonei, oarecum rece și anostă și nimic din cum arată pe afară nu te pregătește pentru ce vei găsi înăuntru.

Ellarbeck Cottage este structurată pe două etaje. La parter se află livingul cu bucătărie deschisă și un fel de debara unde era frigiderul iar la etaj cele două dormitoare și baia.

Livingul e dotat cu canapea, fotolii, masă cu patru scaune și un șemineu funcțional iar pe jos are mochetă. Deși totul arată deosebit de cald, doar arată. În realitate temperatura este destul de scăzută înăuntru, și nu am reușit s-o ridicăm până când nu ne-a venit ideea (mai exact unuia foarte deștept și modest) să dăm drumul la cuptorul electric și să ținem ușa acestuia deschisă. Imediat atmosfera a devenit mai “prietenoasă” să zicem, adică nu mai îmi îngheța nasul când respiram.

Am petrecut trei seri superbe în acest living. Băieții au făcut focul în șemineu, am stat la povești și aduceri aminte ale întâmplărilor de peste zi, am făcut poze și ne-am simțit extraordinar. Singura problemă a fost frigul de la început. Deși casa are încălzire centrală, caloriferele nu prea... fac față. Dar, așa cum am explicat mai sus, ne-am descurcat. Adevărul este că oamenii din zonă sunt probabil atât de căliți încât cred că pentru ei era chiar cald atunci când am intrat noi pentru prima dată în casă.

Bucătăria este dotată cu toate cele necesare mai puțin detergent de vase. În rest, de la pahare la prosoape, totul era acolo. Plita și cuptorul, electrice amândouă, au funcționat ireproșabil. Am luat masa în fiecare dimineață și seară (ne făcusem cumpărăturile înainte să ajungem în prima seară) și nu ni s-a întâmplat să avem nevoie de ceva și să nu găsim. De menționat este faptul că la bucătărie bateria era normală, cu monocomandă și nu stil “aplauze”. Per total, notă maximă pentru dotarea acesteia și mai ales pentru dubla întrebuințare a cuptorului. :P

Dormitoarele sunt două la număr și sunt situate la etaj. Unul are pat matrimonial, iar unul două paturi twin. Aici era mai cald decât jos și, deși nu am avut cuptor, am dormit chiar lejer. Noi am beneficiat de dormitorul matrimonial în detrimentul prietenilor noștri care „s-au sacrificat”. Oricum, ambele dormitoare, deși foarte mici erau dotate cu tot ce era nevoie. Dulap, măsuță de toaletă cu oglindă și scăunel, noptiere, etc. Saltelele și pernele au fost extraordinar de confortabile iar pilotele călduroase.

În caz de frigorniță aveam pe hol un dulap de unde puteam să ne luăm pături suplimentare. Nu a fost însă nevoie. Am avut la dispoziție lenjerie de pat foarte curată și prosoape. Am ținut să menționez faza cu lenjeria și prosoapele pentru că am avut surpriza, în timp ce căutam cazare în zonă, să aflu că majoritatea cottage-urilor nu pun lenjerie și nici prosoape la dispoziția clienților decât, eventual, contra-cost. Unele însă nu puneau deloc. La noi au fost incluse în preț. Adevărul e că nu m-aș fi văzut cărându-mă de acasă cu cearceafuri după mine. :D

Baia a fost, ca de obicei, cu cele mai mari probleme. De chiuveta “cu aplauze” nu mai amintesc pentru că deja este binecunoscut acest obicei al insularilor, dar frigul din baie mă văd nevoită să-l menționez. Întreaga încălzire a băii se bazează pe un ventilator cu aer cald situat deasupra chiuvetei. Atât. Dacă stai aplecat la chiuvetă, te arde-n ceafă, dacă te îndepărtezi un metru, ți-e frig de înțepenești. Iar buda era la vreun metru jumate de chiuvetă =)).

De duș - nu mai zic. Tot pe sistemul electric, tot departe de chiuvetă, tot cu probleme. În schimb baia era atât de mare încât avea cadă. cred că per total era dublă ca și suprafață față de o baie normală de bloc. Astfel am aflat dezavantajul principal al băilor mari. Era un frig în oricare parte a ei exceptând zona chiuvetei încât era chiar inconfortabil s-o folosești. Norocul nostru că eram mai toată ziua plecați.

Distractiv a fost și modul în care se aprindea lumina. La început am crezut că nu merge. Trebuia apăsat întrerupătorul de lumină aflat pe hol lângă ușa de la baie, apoi trebuia tras de un fir legat de neonul din tavan. O întreagă aventură pentru că noaptea, când am ajuns noi, era destul de greu de observat acel fir din tavan. Dar... ne-am descurcat până la urmă...

Ar mai fi de menționat semnalul Wi-fi. Deși inițial înțelesesem că acestă căsuță nu are acces la internet, s-a dovedit ulterior că avea, ba mai mult, semnalul era nesperat de bun. Astfel s-a compensat într-un fel lipsa semnalului de mobil. Da, ați înțeles bine, nu am avut semnal pe mobil în nicio rețea. Cum ajungeam în zonă, telefoanele mobile erau practic moarte. Bine... semnal slab am avut pe toată perioada vacanței, dar mai prindeam din când în când. La Ellarbeck Cottage însă... nici o picătură, sau mai bine zis – liniuță :D.

Concluzii

În prima dimineață a venit și Helen, proprietara, să ne salute. După ce a stat puțin de vorbă cu noi, ne-a urat distracție plăcută, vacanță frumoasă și a zis că ea trebuie să se întoarcă “la oi”. Și chiar acolo s-a și dus. Am urmărit-o din ușă cum urcă dealul pentru a ajunge în zona unde probabil erau animalele. Ni s-a părut super tare asta deoarece, anterior sosirii noastre acolo, toată conversația cu ea s-a desfășurat de pe I-pad. Ne întrebam chiar dacă îl ia la după ea atunci când se duce “la oi”. :))

Exceptând frigul din baie și din living (acesta din urmă rezolvându-l prin metoda ingenioasă descrisă mai sus), cazarea la Ellarbeck a fost una care mi-a mers la suflet. Aș alege-o din nou dacă ar fi să mă întorc în zonă în special pentru șemineul acela autentic și pentru amabilitatea gazdei.

Recomand din suflet această cazare dacă vă doriți o experiență frumoasă la un preț rezonabil.

P. S. Unitatea de cazare o puteți găsi pe site-urile de rezervări sub diverse denumiri: Ellarbeck Cottage (așa cum am găsit-o noi pe booking), Ellerbeck Cottage sau The Faulds Farm. Oricare din cele trei variante vă vor duce tot la cottage-ul nostru. :D


---
Trimis de ariciu in 07.04.15 15:47:54
Validat / Publicat: 07.04.15 20:56:38
VIZUALIZĂRI: 2671INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ariciu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70150 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 80.00 GBP pe cameră

 • ECOURI la acest review

  12 ecouri scrise, până acum

  webmaster21 [07.04.15 15:58:10] »

  Mutat în rubrica "Ellarbeck Cottage [Cumbria, Lake District], #Călătorii Anglia" (nou-creată pe sait)

  ---

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.

  ariciu [07.04.15 16:05:05] »

  @webmaster21 - Da, amplasarea e corectă. Noi n-am avut norocul ăsta, cu coordonatele-n poartă... Mulțumesc.

  crima [07.04.15 23:06:37] »

  @ariciu - Superbonus pentru un articol savuros, marca @riciu!

  cri&ma

  arru [07.04.15 23:28:16] »

  Foaarte fromos, bre. Ca'n filme Şi nelipsitele narcise Brava vouă!

  Mala [08.04.15 09:32:29] »

  M-ai facut sa rad cu descrierea baii si a temperaturii ambiante; occidentalii astia au o problema cu caldura; " nu le place" decat daca trebuie s-o primeasca, daca trebuie s-o dea, e nesanatoasa!!! hi, hi, hi...

  Ma intreb daca apa calda ati avut destula? Pentru ca am avut noi asa o cazare in Belgia, unde apa calda la dus era doar pt. 3 persoane si asta in conditiile in care eram 4 adulti si 4 copii. Am fi vrut sa dam cu banul care face dus cu apa calda in fiecare zi, insa fiind copiii a fost exclus; Concluzia n-am spalat prea mult copiii si am facut dus cate 2 si ala' rapid sa ramana si urmatorilor;

  Gradele in casa, nu mai spun... nu scoteam jachetele de pe noi decat cand ne bagam sub plapuma; cred ca nu erau niciodata mai mult de 15 grade in casa;

  Foarte haioasa descrierea ta si sunt sigura ca ati savurat din plin escapada!

  ariciu [08.04.15 11:40:42] »

  @crima - Super-mulțumesc

  @arru - A fost poate cea mai tare cazare de care am avut parte până acum. Sper s-o ținem tot așa...

  @Mala - Apă caldă a fost destulă. Oricum... toate dușurile au fost super rapide că nu-ți permitea "ambientul" să te răsfeți. Am observat și eu problema căldurii pe care o au occidentalii. Și în Italia ne-am izbit de aceeași problemă la un B&B. Om fi noi, ca nație, mai friguroși din fire...

  Am uitat să menționez în review (și am fost admonestată telefonic de unul dintre colegii de excursie în această dimineață): "Măăăi, ai uitat să spui de izolarea fonică... știi tu... aia cu numai că nu vă vedeam". Deci, completez acum: izolarea fonică tinde vertiginos spre 0. Nopțile făceau băieții concurs de sforăituri.

  traian.leuca [08.04.15 12:22:04] »

  După toate probabilitățile ”am toate șansele” să ajung în septembrie (forțat de împrejurări) la Cardiff.

  Dacă se va întâmpla asta, o s-o fac cu mașina din dotare și am de gând să vizitez foarte multe locuri din UK (inclusiv Scoția) având în vedere că voi sta ceva mai mult timp în Țara Galilor.

  ariciu [08.04.15 15:03:51] »

  @traian. leuca -

  Dacă se va întâmpla asta, o s-o fac cu mașina din dotare și am de gând să vizitez foarte multe locuri din UK...

  Nu aș recomanda mașina personală pentru o asemenea excursie. Poziția volanului pe partea stângă face deosebit de dificilă încadrarea corectă, abordarea giratoriilor, a curbelor, etc. Mult mai ok ar fi închirierea unei mașini "dotată corespunzător", adică cu volanul pe partea "greșită". Părerea mea...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  traian.leuca [08.04.15 20:09:07] »

  @ariciu - Mulțumesc pentru recomandare!

  Șoferii mei din Londra (fiica și fratele) și Cardiff (ginerele) m-au asigurat că după câteva zile de antrenament mă voi descurca. Dacă nu, o să-i rog pe ei să mă plimbe în funcție de timpul liber avut la dispoziție.

  Alex_Macedo [09.04.15 17:16:11] »

  Nu voi face slalom printre paradigme. Ma voi alinia la spusele colegului, @crima...din pacate fara Superbonus. Noutatea ar fi ca tu, ariciule, sa incetezi sa scrii... sa vezi tu, atunci, na-na de la mine!

  Placut ochiului ca de fiecare data. Chestia cu, case de piatra... ehm... nu ma incanta chiar daca arata bine si chiar functional pe dinauntru... m-am uitat la poze si deja... am impresia ca ceva din partea de jos a corpului a intrat la apa. Casa imi da senzatia unui etern frig.

  A la votre.

  ariciu [09.04.15 19:34:08] »

  @Alex_Macedo - Mulțu' de vizită și aprecieri.

  Nu, nu voi înceta să scriu chiar dacă uneori sunt tentată. Ha... cred că-s dependentă de asta.

  În perioadele în care n-am ce scrie (pentru că nu suport ideea de a scrie din amintiri), sunt în sevraj pur și simplu. Norocul meu (și ghinionul unora) că s-a terminat iarna și mai plecăm ici-colo. Încă puțin și mă interna maestrul la dezintoxicare...

  Te pup și... atât!

  webmasterX [11.06.15 20:49:36] »

  @dorgo - Ecou şters şi 2 zile pauză pentru acuzaţii puerile.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Alex_Macedo, arru, dorgo, Mala

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.085128068924 sec
  ecranul dvs: 1 x 1